ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מזרח ארהב ספטמבר אוקטובר - שאלות

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ניו יורק אורלנדו מזרח ארהב חוף מזרחי
    4
    16
    508
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אאיילת
      אאיילת נערך לאחרונה על ידי

שלום,

זוג מבוגרים ונער בן 13. פעם ראשונה (כמעט) בארצות הברית .

נקנו כרטיסים לניוארק עם כוונה מקורית לעשות טיול של 3.5 שבועות רק בצפון מזרח כולל וושינגטון.

מתחילים לחשוב על החלפת וושינגטון באורלנדו. 

יש לי מספר שאלות:

האם מסלול כזה מומלץ:

ניו יורק 5 ימים

ווטקינס גלן

ניאגרה

לייק פלאסיד

סטאו

נורת קונווי

בוסטון 

טיסה מבוסטון לאורלנדו

אורלנדו 5 ימים

טיסה מאורלנדו לניו יורק וחזרה באותו יום לארץ

(יש אפשרות גם לעשות הפוך... ניו יורק, בוסטון, הרים לבנים ניאגרה וטיסה מבפאלו לאורלנדו. מה עדיף?)

מבחינת טיסות פנים: מבחינה מיטבית אני מניחה שמאורלנדו לטוס לניו ארק ומשם ישירות לארץ. אני מבינה שמאחר שנזכרתי באיחור ולא קניתי אותן כחבילה עם הטיסות הטרנס אטלנטיות - אין ערובה לכך שאם הטיסה מאורלנדו לניו ארק לא תתקיים/תתאחר - אוכל להגיע לטיסה ארצה.

השאלה: מה דעת המנוסים ? להסתכן ולקחת טיסה מאורלנדו לניו ארק באותו יום של הטיסה לארץ ? ואם כן , כמה זמן מרווח בין הנחיתה בניו ארק להמראה לארץ. האם המזוודות מועברות אוטומטית או שאנחנו צריכים לעשות זאת.

אחרת , הפתרון הוא לעשות את ניו יורק בסוף המסלול. אחרי אורלנדו.

אשמח להתייחסות חברי הפורום המלומדים 🙂

איילת

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • מוני
        מוני @אאיילת נערך לאחרונה על ידי

@אאיילת

שלום איילת

שאלות-

אפשר לשאול לתאריך הנחיתה ?

האם יש מצב שבתסריט מסויים מה שכבר עשו כמה גולשות בפורום הזה בעבר

תהיו מוכנים לעשות?, הווה אומר לשנות סדר טיסות כבר מהארץ פלורידה תחילה למרות שהנטייה

היא השאיר את הנער עם מתח טוב לקראת הפארקים באורלנדו בסיום?

לכן אני שואל על תאריך הנחיתה בספטמבר!

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אאיילת

הי מוני ותודה על ההתייחסות מניחה שאתה מדבר על תאריך הנחיתה בניו יורק של תחילת הטיול. מדובר ב 22.9

אם אשנה סדר טיסות אאלץ לשלם תוספת גדולה לדעתי מאחר שמחירי הטיסות עלו מאוד מאז שהזמנתי.

עלה בי רעיון אחר. אשמח אם תוכל לחוות דעתך עליו ועל המסלול נחיתה בניו יורק ו בילוי בה של כ 4 ימים בוסטון - יומיים נורת קונוויי - יומיים שלושה סטאו - יומיים לייק פלאסיד - יומיים ווטקינס גלן /איתקה- יומיים ניאגרה - יומיים טיסה לאורלנדו מבפאלו אורלנדו 5 ימים טיסה לניוארק (יום לפני ההמראה לארץ) בילוי בגרסי גארדן ביום ההמראה עם לייט צק אאוט מהמלון המראה ב 23:00 מניוארק לתל אביב

תודה מראש 😀

דור.ד מוני 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • דור.ד
            דור.ד @אאיילת נערך לאחרונה על ידי

@אאיילת

לא ממליץ בכלל על טיסה מאורלנדו באותו יום של טיסה לארץ אם הם לא באותו כרטיס.

אני הייתי נוחת בניו יורק ומתחיל משם את הטיול הרכוב עד בוסטון - משם טס לאורלנדו - מאורלנדו טס לניו יורק ועושה את הימים שתכננתם לניו יורק בסוף ובלי לחץ של פספוס טיסה

• מוני
              מוני @אאיילת נערך לאחרונה על ידי מוני

@אאיילת

שוב שלום

הבנתי

ההצעה שלי בהתאם לתאריך שנמסר -

נחיתה בניו ג'רסי וקודם לקיים את ימי ניו יורק

ועל מנת לנסות לאחר במקצת את ההגעה לנקודות המבוקשות לשלכת

הייתי פונה קודם לאיתקה/ווטקינס גלן>>ניאגרה>>הגעה לאולד פורג' במערב האדירונדאק>>לייק פלאסיד>>סטוה>>הרים לבנים

>>בוסטון>>טיסה לאורלנדו מבוסטון>>טיסה לניוארק יום לפני >>ויום קניות

אתם לא תהיו הראשונים שתעשו את המסלול הרכוב עם כיוון השעון לטובת הנאה רבה יותר מהצבעים

וברוב המקרים זה היה בינגו (מוכן לתת לך לינקים לפידבק חיובי של הגולשות שעשו כך),וסיבה נוספת לא יהיו לכם את ניו יורק ובוסטון ברצף.

במידה ויראה לך מוכן כמובן להציע חלוקה לימים ויעדים.

מוני

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לגבי המסלול עצמו - אני לא אוהב רק רשימת מכולת של אתרים. אני אוהב לראות פירוט יומי של אתרים כדי להבין איך המסלול מסתדר. כי יש הבדל אם רשימת האתרים שלכם היא בשלושה ימים או בשבועיים.

אני אתייחס רגע לכיוונים ולטיסות ולא למסלול עצמו. אם אני מבין נכון, הטיסות שהוזמנו הן הלוך ושוב מניו יורק. ובכל מקרה לאורלדנו תיכננתם להזמין טיסות נוספות. יש פה כמה שיקולים תאריכים וסדר

קודם כל בתחילת הטיול שלכם זו הועידה השנתית של האו"ם (זו עם ביבי והפצצה האירנית) שנמשכת עד ה-27 לספטמבר. בתקופת הועידה פחות נעים בניו יורק. העיר לא סגורה ולא פקוקה בצורה קיצונית. אבל כן עמוסה יותר, קטעי רחוב מסויימים נסגרים, ובעיקר הפמליות הגדולות ממלאות מלונות ומעלות מחירים. אפשר לטייל בעיר, אבל אם אפשר לתזמן אחרת - עדיף.

מקובל לאמר שטיול צריך לבנות כך שהשיא הוא לקראת הסוף, והעבור הילדים לרוב השיא זה אורלדנו. זה לא קדוש, ולא מדובר אצלכם על ילד קטן. אבל זה שיקול.

כמובן שיש את העיתוי של השלכת שרלוונטי בעיקר לחלק של טיול האוטו בצפון. אבל אני לא מבין בזה כלום אז אין לי דעה

יש גם שיקול של מתי לעשות טיסת פנים. הכי נוח כשזה מחובר לטיסה הבינלאומית (קונקשין). ככה לא מבזבזים זמן. אבל כשמדובר על כרטיסי טיסה נפרדים מומלץ בחום לקחת מרווח בטחון בין הטיסות וזה מאבד חלק מהיתרונות.

עוד תזמון טוב הוא לפני או אחרי הביקור בניו יורק ששם אנחנו גם ככה בלי אוטו, וזה גם מוריד מקטע של נהיגה בעיר שזה בעיניי תמיד יתרון.

ובהחלט אפשר / כדאי למצל את הטיסה כך שאחד הכיוונים לא יהיה אל/מ ניו יורק אלא יעד צפוני יותר כמו באפולו ועוד

מעבר לזה - הכל פתוח והכל אפשרי

• אאיילת

מוני, דור, ואנשים טובים תודה רבה לכם על העצות הטובות והרצון לסייע. המידע שאתם מספקים והנקודות שאתם מציינים - אינם מובנות מאליו בכלל. בדיוק בגלל זה אני מאוד מעריכה פורום זה .

דור, אני בהחלט מסכימה איתך לגבי זה שלא כדאי לחבר בין הטיסות באותו יום. ירד מסדר היום!

אנשים טובים, תודה רבה על המידע באשר לועידה. אכן ממש מוריד את החשק להיות שם באותם ימים. לגבי הפירוט, יש לי מושג פחות או יותר מה עושים בכל יעד. אנחנו אוהבי טבע בעיקר והמטרה לחוות אותו בעיקר. לכן עוד לא תכננתי בפירוט כי אני יכולה לשחק עם הימים אם למשל אראה שלא צריך לילה נוסף בסטאו. אבל למיטב הבנתי זה פחות או יותר המסלול למען ההגעה בוסטון-ניאגרה... לאחר שיהיה לי מסלול מפורט יותר אעלה פה בפורום ואשמח להתייחסות נוספת.

מוני, ההצעה שלך מושלמת (אלמלא הועידה של האו"ם)... ממש מבאס כי הייתי יכולה להיות עמוק יותר מבחינת השלכת. כמו שזה נראה , יש לי עם כל המגבלות, רק אופציה אחת . והיא השארת ניו יורק לסוף הטיול . אשמח לקבלת תובנות נוספות מצדך ולקבל את הצעת החלוקה שלך לימים ויעדים.

תודה רבה איילת 🙂

• מוני

@אאיילת

אם דוחים את ניו יורק לסוף ,אז אולי תשקלי בכל זאת להחליף את ניו יורק תחילה באורלנדו תחילה

כפי שרשמתי כבר לא תהיו הראשונים שיעשו זאת בכך ניתן עדיין להיות בהשעייה של תחילת המסלול הרכוב.

נחיתה 22/9 המראה לאורלנדו 23/9

כמו כן תאריך נחיתה יש ,תאריך המראה חזרה מניו ג'רסי אין.

אם את נשארת עם אורלנדו וניו יורק בסוף צריך לקבל ממך תאריך המראה לאורלנדו ותאריך הגעה לימי ניו יורק.

ולמרות שאין לי ניסיון עם אורלנדו וניו יורק ברצף???😠 😠 , אני שב ומפציר בך אורלנדו תחילה וניו יורק בסוף, בצרוף התנצלות

על שאני נשמע דוחק בך ,פשוט אני רגיש כשמדובר בעונת השלכת!

בכל אשר תחליטי, יציאה למסלול רכוב בכל תסריט אם ארשום הצעה זה רק קודם אצבעות >>ניאגרה>>אדירונדאק >>וורמונט

>>לבנים >>בוסטון>>קו החוף של קונטיקט>> וניו יורק

מוני

• אנשיםטובים

אורלדנו תחילה זה לא אסון בכלל אם עושים את זה נכון. אבל יש כמה נקודות שחשוב לשים לב:

"קונקשייין" בניו יורק - צריך לוודא שיש מספיק זמן בין לבין על כל המגבלות.

הפארקים של אורלדנו מתישים מאד ויקרים מאד. הימים הראשונים מאופיינים בג'טלג. ולכן לא מומלץ להיות בפארקים ביומיים הראשונים.

• אאיילת

הי שוב תודות רבות על היעוץ והתגובות. אתם מאתגרים אותי 😉 וזה מצויין.
                        מאוד מתלבטת .. לוקחת לי קצת זמן לחשוב. בכל מקרה , מוני, אשמח לקבל את הפירוט בינתיים תודה איילת

• מוני

@אאיילת

בשביל פירוט שאלתי קודם- אם מסתמן בסוף אורלנדו ומאורלנדו לניו יורק

צריך תאריך המראה לאורלנדו ומהיכן(בוסטון?) כמה ימים אורלנדו ומהו תאריך חזרה

מניו ג'רסי שעה יש לנו ב-:23:00 בערב?

מוני

• מוני
                            מוני @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

סליחה

אם אורלנדו בסוף לפני ניו יורק אני לא צריך תאריך חזרה לישראל

מספיק תאריך מתוכנן להמראה לאורלנדו!!

מוני

• אאיילת

הי מתקדמים לתוכנית המקורית של ניו יורק קודם (למרות הועידה), אחכ סיבוב עם כיוון השעון איתקה/ווטקינס גלן - ניאגרה - אדירונדק - הרים לבנים - בוסטון - טיסה לאורלנדו ל-5 ימים - טיסה חזרה לניו יורק יום לפני הטיסה חזרה ארצה - ביקור בגרסי גארדנס וחזרה ארצה הגעה צפויה לניו יורק 22.9 ב-5 בבוקר , השכרת רכב ויציאה לאיתקה ב 28.9 על הבוקר. טיסה מבוסטון לאורלנדו 10.10 אשמח להצעת פירוט יעדים וחלוקה לימים נ.ב. פרט לטיסות הלוך חזור לארץ הכל גמיש עדיין. תודה

• אנשיםטובים

אני לא אוהב את היום האחרון של ג'רסי גרדנס. נכון שלכאורה זה פתרון טוב שמצמצם את החשש מפספוס הטיסה, אבל בפועל אני חושב שבפועל זה בזבוז זמן. נדמה לי שלא ציינת יום בשבוע, אבל אני מניח שלא מדובר עליום ראשון לטיסה. כי אם כן זה עוד יותר גרוע.

קודם כל - לפן הלוגיסטי - טיסה ב-23:00 אומר יציאה מהמלון ליד ג'רסי גרדנס בסביבות 20:00. צ'ק אאוט מאוחר באמת (ובתשלום) הוא לרוב עד 18:00 ולא עד 20:00. בשביל לצאת מהחדר לקראת 8 יתכן שתצטרכו לשלם על לילה נוסף ומן הסתם לא תרצו. ואז או שבפועל תעשו צ'ק אאוט על הבוקר (בלי לשלם תוספת) ותשאירו מזוודות, או שתחזרו לחדר מוקדם (חמש?) להתרעננות וסידור המזוודות, תרדו ללוביף ובפועל "תהרגו" שעתיים. ברגע הראשון רציתי להציע ארוחת ערב מוקדמת במסעדה קרובה, אבל בפועל תהיו כל הזמן עם העין על השעון שחלילה לא יאחרו להביא לכם את החשבון וזה יפגום באוירה.

בלי קשר ל"בעיית" הצ'ק אאוט - אני לא אוהב השאיר קניות ליום האחרון. מכמה סיבות: הראשונה - אם מדובר על דברים שרוצים לקנות, לא כדאי להסתכן שלא יהיה. ברגע האחרון אין חרטות. אם יש את הולצה רק בצבע הלא נכון אז תתפשרו או תוותרו. ואם אין אז אין. כלומר דברים שחשוב לכם לקנות, חשוב לקנות קודם. השנייה - קניות זה זמן טוב לאחר צהריים רגוע. בין אם בשלב הטיול באוטו, או ביום חופשי מפארקים באורלנדו. זו דרך טובה לנצל את הזמן בלי מחויבויות. אז במקום יום מרוכז, אני מעדיף הרבה חתיכות קטנות של 2-4 שעות כל אחת השלישית - יום קניות זה לא כיף. כלומר קצת שופינג זה בהחלט יכול להיות כיף, אבל יום שלם זה מתיש ומעייף. וגורר מתחים בתוך הקבוצה (כל אחד רוצה למשוך לכיוון אחר, ואולי גם מתח כספי בין כולם). זו לא הדרך שאני רוצה לסגור את הטיול. אני רוצה לסגור את הטיול עם טעם טוב.

ועוד שיקול - ככלל לימי הפארק באורלדנו חשוב להקצות ימים מלאים שבהם ישנים לפני ואחרי באורלדנו. מאד בעייתי להית בפארק ביום, ובלילה לטוס לניו ג'רסי. מה שעשוי לגרום ליום מבוזבז נוסף. (היום שלפני הטיסה).

אז מה כן כדאי לעשות (בהנחה שמסיימים באורלדנו). לטעמי יש 3 אפשרויות

האחת - עדיין לטוס יום קודם, לשכור אותו בניו ג'רסי ולעשות משהו שאינו הקניון. תחשבו מה מעניין אתכם. אגב, לא חייבים לטוס דווקא לניו ג'רסי. אפשר אולי לטוס לבולטימור או לפילדלפיה ולטייל משם או שדות אחרים.

השנייה - פשוט לטוס בבוקר ולהשאיר קונקשיין ארוך יחסית.

השלישית - לנסות לטוס יחסית מודם בבוקר (לא טריוויאלי אם הייתם יום קודם בפארק). ואז להשאיר מזוודות בשמירת חפצים כזו או אחרת (או לשכור רכב, לפעמים זה יותר פשוט) ולקפוץ לג'רסי גרנדס (או לכל מקום אחר) רק לכמה שעות. אם תקחו טיסה של 10 בבוקר יהיו לכם כמה שעות טובות לטייל. לא המון, אבל כבר אפשר לעשות משהו ולא רק למרוח את הזמן.

בכל מקרה - הייתי בודק גם אפשרות לקולנוע (ב'רסי גרדנס או במקום אחר). נכון שעוד רגע עולים על מטוס לבהות במסך הקטן, אבל המסך הגדול זו בכל זאת חוויה אחרת, וזה דרך חביבה לשרוף זמן אם צריך, כולל אפשרות של פיצול - חלק מהמשפחה בשפינג וחלק בקולנוע הצמוד.

• מוני

@אאיילת

הצעה ראשונה גסה כללית לחלוקה

יכולה טיפ טיפה לזוז אם הטיסה מבוסטון לאורלנדו תהיה אחה"צ

כרגע מתייחס לטיסת בוקר

13 ימים ו-12 לילות מסלול רכוב

בנוסף לדרך הארוכה אבל המחייבת בין ניו יורק לאיתקה אמורה להיות

עוד נסיעת יום ארוכה אחת מהניאגרה למערב האדירונדאק .

לא תהיו הראשונים לעשות זאת אלא אם כן תקדמו לינה מהניאגרה ערב קודם.

28/9

ניו יורק >>איתקה דרך הפוקונו מאונטיין

https://goo.gl/maps/hsV8bvtiqfLbh2NB7

29/9

איתקה וסביבתה

30/9

איתקה>> ווטקינס גלן >>אפשרות מיגזר דרומי לצ'וורט פארק>>ניאגרה

https://goo.gl/maps/qypkZM2eJ6xRwDZx6

1/10

ניאגרה

2/10

ניאגרה>>אולד פורג'

https://goo.gl/maps/qkK3JEXpMz7rUVzq8

3/10

הגעה ללייק פלאסיד דרך כביש האגמים 28 ולב האדירונדאק

https://goo.gl/maps/DuSyW6pMfJqVeFGs9

4/10

אתרים אפשריים עדיין בלייק פלאסיד והחל מלייק פלאסיד בדרך מזרחה לשמפליין ומעבר לוורמונט- סטוהה

5/10

מעגלי /כוכבי מסטוהה

6/10

מזרחה להרים הלבנים

7/10

הרים לבנים מעגלי

https://goo.gl/maps/JAmW7e8Eua5TEv5y6

8/10

השלמות קלות הרים לבנים>>בוסטון

9/10

בוסטון

10/10

טיסה לאורלנדו

להזכירך זאת הצעה ראשונית לא מחייבת לבדיקת היתכנות מצידך!

בכמה שרשורים מקבילים יש תובנות שאפשר

להסב כמה מהן לטובתכם ומקווה שיצא לך לעיין בדיווח היוצא מהכלל של הגולשת taldar

שהגיעה מניויורק לאולד פורג' ממש באותו תאריך שאתם מגיעים(אגב מרחק רב יותר מאשר מהניאגרה)

והתייחסה להתקדמות השלכת החל מהאדירונדאק ועד לנקודות המבוקשות בוורמונט וניו המפשייר

מוני

• אאיילת

מוני תודה רבה. אעיין בתוכנית ואקרא עוד חומר. אנשים טובים, מסכימה שהיום האחרון לא אידאלי...בודקת את האופציות שהצעת תודה רבה בינתיים🙂

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון