ניווט

    לוגו למטייל

    פורום למטייל

    • התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

    אודה להערות/הארות לגבי שלד המסלול - ברצלונה ודרום ספרד

    פורום אירופה
    דרום ספרד
    9
    12
    307
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • shimon24
      shimon24 נערך לאחרונה על ידי

      שלום

      אנחנו מתכננים טיול כשבועיים ביולי לברצלונה ודרום ספרד.זוג בני 50/60. אוהבים מסעות, לא נרתעים מנהיגה ארוכה, חובבים היסטוריה נוף וערים עתיקות . חוץ מזמני השהות בברצלונה בתחילת המסלול- הכל ניתן לשינוי . כולל מלונות שהוזמנו עם אפשרות ביטול . ברצלונה נולד מאילוץ כיוון שלא מצאתי טיסות ישירות לדרום , אז אם כבר עוברים בברצלונה נישאר יומיים ונסייר גם בה .  הטיסות הוזמנו בוואלינג - ת"א-ברצלונה , ברצלונה-גרנדה , מלגה-ברצלונה, ברצלונה-ת"א. רכב אוטומטי הוזמן חד כווני מגרנדה עד מלגה.

      מבקשים עין בוחנת על המסלול ותיקוני לו"ז או כל עניין אחר רלוונטי ( בעיקר אם יש הצעות אחרות לשיפור ) -

      בתודה שמעון

       8/7 - שישי – טיסה לברצלונה – נחיתה ב- 12:00

                 17:00 סיור טיפים – גותי יהודי

                 21:00 סיור טיפים - ברצלונה בלילה

                 לינה בברצלונה

      9/7 - שבת -  8:00 ----- סיור עצמאי בעיר / נווה צדק המקומי  

                 17:00 – סיור טיפים בעקבות גאודי

                 לינה בברצלונה

       10/7 יום א – טיסת בוקר לגרנדה – נחיתה ב- 12:00 – איסוף רכב

                 הגעה למלון ויציאה לארמון אלהמברה בשעה 15:00 ( כנראה במונית מקומית) – כרטיסים              

                 למתחם  Nasrid Palaces  לשעה 16:30 ( נסתובב בארמון עד 18:00-18:30 ) . משם

                 לנקודת תצפית על הארמון וברגל חזרה לכוון המרכז והקתדרלה ( המלון ליד)

      לינה בגרנדה

       

      11/7 – סיור בעיר העתיקה ( השלמות גרנדה )

                 14:00 עזיבה ונסיעה לכוון ג'ן (JAEN)  ומשם לקורדובה

                 20:00 – שעת הגעה לקורדובה ( כהערכה )  

                 לינה בקורדובה

       

      12/7 – סיור בעיר ( אפשרות גם לסיור מודרך מקומי )

                 לינה בקורדובה

      13/7 – 9:00 - יציאה בבוקר ונסיעה לכוון סביליה –

                             בדרך עיירות ecija ו- CARMONA

                             הנסיעה לפי גוגל שעתיים וחצי + זמן לסיורים בעיירות בדרך.

                 16:00 - הגעה לסביליה

                 18:00 – סיור ערב

                 לינה בסביליה 

       

      14/7 - מסלול יום אחד בסביליה ( מאתר מסלולים.נט )

      (אתרים : בזיליקה דה לה מקרנה – מטרופול פאראסול – קאסה דה פילאטוס – באריו דה סנטה קרוז – איגליאס קולגה דל סאלוואדור – ריאל פלאזה דל טורוס – הקתדלרה של סביליה ומגדל גרלדה

                 לינה בסביליה

       

      15/7 – יום ששי – יציאה בבוקר לכוון חרז - פוארטו דה סנטה מריה - קדיז - טרפלגר – טריפה – 

                 כנראה שנגיע בערב לפאתי גיברלטר

                 לינה בעיירה בכניסה לגיברלטר בצד הספרדי

       

      16/7 – יום שלם גיברלטר

                 יציאה בסיום הביקור לכוון מלגה ללינה

      לינה במלגה ( או אם יש למישהו רעיון אחר  או הצעה באיזו עיר ללון ובאיזה איזור בעיר - אודה לעדכון )

       

      17/7 – טיול כוכב – ממלגה מזרחה עד נרחה וחזרה + סיור ערב במלגה

      לינה במלגה

       

      18/7    - טיול כוכב - מלגה - רונדה – גאוסין -  חימנה דה לה פרונטרה -  וחזרה למלגה

       לינה במלגה

       

      19/7 – סיבוב אחרון במלגה טיסה לברצלונה בשעה 17:45 , מברצלונה לארץ ב- 23:00

      אסף 16 יונית noabenh 3 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אסף 16
        אסף 16 @shimon24 נערך לאחרונה על ידי

        @shimon24 אני רק מקווה שנתתם את הדעת לגבי מזג האויר החם ( מאוד!) בתקופה זו בספרד, במיוחד בדרום המדינה. אבל אם זה לא פרמטר שמפריע לכם, אז בכיף !

        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונית
          יונית @shimon24 נערך לאחרונה על ידי

          @shimon24


          עד כמה המסלול בר שינוי? כי נראה (לי) שסגרתם את כל המסלול כבר-


          למשל--הייתי מוסיפה יום לטובת סיביליה ,אם אפשר.


          לגבי לינה במאלגה- תבדוק אם Mijas  רלוונטית לכם ללינה (אישית ,אני פחות אוהבת ערים גדולות, אבל זה טעם אישי).

          או לינה באחת מעיירות הנופש כמו Torremolinos - קצת מהאווירה של החוף (אם אוהבים!)


          shimon24 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • noabenh
            noabenh @shimon24 נערך לאחרונה על ידי

            @shimon24

            הי,

            כמו שאמרו לפני- אם הטיול לא סגור הייתי שוקלת יעד אחר, החום בדרום ספרד מטורף ביולי אוגוסט, טיילתי חודש בדרום ספרד בספטמבר-אוקטובר ועדיין היה חם מאוד! ככה שבשיא הקיץ יהיה קשה מאוד למצות את הטיול באיזור בגלל החום הכבד. אם למזג האויר אין משמעות מבחינתכם מומלץ בחום להישאר עוד יום בסביליה אם מתאפשר.


            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • shimon24
              shimon24 @יונית נערך לאחרונה על ידי

              @יונית

              הדברים היחידים הנעולים הם הטיסות . מלון אנחנו מזמינים תמיד עם אפשרות ביטול. בעניין סביליה - מגיעים ב- 13/7 בסביבות 6 בערב ( אולי עוד קצת קודם אם נחליט לקצר במסלול של אותו היום את הנסיעה מקורדובה) , ויש את כל יום ה- 14/7 כולל לינה בסביליה באותו היום ( סה"כ 2 לילות).

              תיאורטית אפשר לוותר על המסלול מסביליה לגיברלטר של יום 15/7 ללא שום בעיה , להישאר בסביליה עד הערב ולתכנן בערב נסיעה מסביליה ישירות למלון שקרוב לגיברלטר ( לפי גוגל שעתיים, בפועל כנראה 3 שעות ) . השאלה אם לא מיצינו את סביליה כבר בתוכנית המקורית ( אנחנו לא מאלה שמטיילים שעה ומחפשים בית קפה לנוח עוד שעתיים , ובעיקרון מחפשים בדרך כלל את האטרקציות התיירותיות המקובלות ולא שוללים כמובן חריגים )


              כאן נשמח לתובנות . לא היינו באיזור, ואין לנו תחושה של כמה זמן לוקח לעבור בין האטרקציות המרכזיות בסביליה

              הרעיון של לינה באיזור מלגה במקום עם אוירה של חוף נשמע מעניין כי נהיה שם 3 לילות וייתכן ונהיה כבר שבעים מנסיעות וטיולים ונרצה גם קצת בטן גב, פינוק ושיטוט ברחובות הקרובים. אם יש הצעות למלון מפנק בסביבות מלגה/ טורמולינוס/..... עם אווירת חוף שנחמד יהיה להסתובב גם בערב - פתוח להצעות קונקרטיות

              חפרתי מספיק

              תודה

              יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • יונית
                יונית @shimon24 נערך לאחרונה על ידי

                @shimon24


                ציינו לפני, ואני רק מדגישה --החום של הקיץ באזור יחייב אתכם להפסקות, בתי קפה, מזגנים וכו.

                עדיף בתקופה זו להיכנס למכונית בשעות הערב ולא לנסוע בשעות היום, מעבר להכרחי.

                סיבייה עיר גדולה ויפה-טיול בה במשך יום אחד -כנראה שתתרוצצו מאד (מה שלא אפשרי בקיץ בכל מקרה)

                חוזרת על המלצתי להישאר בה יומיים-- ולשנות את המסלול שלכם בהתאם.

                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • K.Amit
                  K.Amit נערך לאחרונה על ידי

                  רוצה לחזק את דברי יונית - טיילתי באנדלוסיה באמצע נובמבר(!) ובמשך היום החום היה ממש מעיק. חד-משמעית ביולי אי אפשר לטייל במשך היום בחוץ, בוודאי לא במשך כמה שעות. האמת היא שבעיירות הקטנות יותר זה שממה בשעות הצהריים, לא רק סייסטה אלא פשוט אף אחד לא מסתובב בחוץ בחום הזה.

                  לא רוצה לבאס אתכם יותר מדי, אבל אם טיסות הפנים לא יקרות מדי ואתה מוכנים להפסיד את הכסף, פשוט תעזבו את אנדלוסיה ותסעו צפונה מברצלונה, לפירינאים. זה מרחק נהיגה, לא צריך טיסות פנים, וטיול מושלם מכל הבחינות.

                  MERAVSHELL תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                  • MERAVSHELL
                    MERAVSHELL @K.Amit נערך לאחרונה על ידי

                    @k-amit

                    מצטרפת להמלצה! אנחנו טיילנו באנדלוסיה באפריל והיה יחסית חמים אבל עדיין נעים לטייל. לדעתי האביב הוא הזמן הכי טוב לטייל שם. חבל על עוגמת הנפש. ביולי שעבר טיילנו ביוון והחום הכבד מאד הקשה (40 מעלות..) אפילו בהרים, ואני מניחה שגם שם יהיה חם באותה מידה.

                    תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • Ido.G
                      Ido.G נערך לאחרונה על ידי Ido.G

                      הייתי בסביליה בסוף יוני. אכן החום כבד. העיר ריקה בצהריים כי אנשים נשארים בבתים - בהם, אגב, לאו דווקא יש מיזוג. לא יכול להגיד שלא נהנתי מהשהות שלי שם. מיטבי זה כנראה לא, אבל עדיין אפשר להנות מהטיול.

                      המקום מדהים. יפה ושוקק חיים. סביליה עיר מעט יותר "אירופאית קלאסית" בעוד שמלאגה מרגישה קצת יותר "ים תיכונית" - הזכירה לי במידה כלשהי את תל אביב. כמובן ששתי הערים הן באותו איזור ובעלות אופי כללי דומה.

                      אישית הייתי מגדיל את מספר הלילות בסביליה ומוריד אחת מהערים האחרות לרמת טיול יום. סביליה כיפית במיוחד בערב, ממליץ לספוג את האווירה בכיף בלי להתרוצץ. להנות מכוס "טינטו דה וראנו" מסביב לקתדרלה. עניין של טעם, כמובן. בקורדובה הייתי רק לטיול יום והרגשתי שזה די מספיק שם, אבל אולי אם הייתי לן שם הייתי חושב אחרת.


                      נ"ב

                      מומלץ להצטייד ולהשתמש בקרם הגנה. אני זלזלתי באחד מהימים, לא היה תענוג לאחר מכן. 🙂





                      תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • aljaje
                        aljaje נערך לאחרונה על ידי

                        @shimon24 *כפי שכבר העירו, החום די מעיק(דומה לזה שבערבה בקיץ), כשביקרתי שם רוב המקומות היו סגורים - הסיאסטה(מוצדקת בהחלט), חוץ מכמה תיירים נועזים שהמשיכו לתייר בשעות האלה. בשעות החום אפשר לבקר בכנסיות- הכניסה לקתדרלה ולמגדל הגירלדה(חירלדה) בחינם ביום ה' בשעה: 14:45(צריך להזמין מראש ויש מספר קטן של כרטיסים, בקישור כאן: https://shop.articketing.com/en/catedral-de-sevilla *אפשר להסתובב ברובע סנטה קרוז(הסמטאות צרות ומספקות צל בחום הכבד) ומשם לארמון אלקזאר(אמנם ביקרתם בארמון אלהמברה וזה די דומה, אך עדיין שונה ויפה), יש גם גנים בשטח הארמון שבהם ניתן למצוא קצת צל. https://www.alcazarsevilla.org/en/schedules-rates/ בארים נחמדים ולא תיירותיים יש מעבר לנהר(שכונת החיטאנוס), אך אפשר להסתפק גם באלה שבמרכז.
                        כדי לראות אם המסלול ריאלי, סמן את המקום הקרוב ביותר למלון בו תשהו ותסמן בגוגל מאפס(Direction הוספה של עוד מקומות עם ה- +), את שאר המקומות - זמני הליכה ומיקום ריאלי של האתרים במסלול. שתו הרבה מים(אפשר גם לקנות בדרך), כובע רחב שוליים(בגדים מפשתן או כותנה), הליכה נינוחה בצל(לא "6 ק"מ לדקה"), תעזור לשרוד בחום בלי לחטוף שום "מכה". עוד מקומות(לא בשעות היום): פלאזה דה אספניה והגנים ליד. ולבדוק לאילו מהמקומות צריך להזמין כרטיס מראש. *בערי הנופש בחוף הדרומי, לא ביקרתי(רק ראיתי סרטים על השפעת התיירות על העיירות האלה והמשבר שהיה שם). *אם אין מזגן בחדר, ברוב ספרד יש תריסים(גם נכללים) ווילונות קש בחלונות שזקוקים את קצותיהם מעבר למעקה וזה מספק אוויר - בלילה האוויר הקריר יותר פותחים; מאוורר מספיק אם החדר מוצל ביום. בהצלחה.

                        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • shimon24
                          shimon24 נערך לאחרונה על ידי

                          תודה לכולם . ניקח בחשבון את ההמלצות לגבי מזג האויר. הטיסות הפנימיות אמנם מאד זולות ( ואפילו ניתנות לביטול ) אבל בשלב הזה נישאר בשלד המקורי וניקח בחשבון את ענייני המים- כובע- הליכה רגועה .

                          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • רבקהלהלה
                            רבקהלהלה נערך לאחרונה על ידי

                            הי, אל תחששו לטייל בדרום ספרד גם בחום. כמובן אם אתם לא סובלים מדי מחום....אנחנו טיילנו ב-2016 כעשרה ימים רק בדרום ספרד בתחבורה ציבורית והיה מעולה! אנחנו בערך בגילכם....אוהבים היסטוריה, ארכיאולוגיה, תרבות. פשוט חגיגה אמיתית. כבר המלצתי לכמה על הטיול שלנו כי אין הרבה מידע בעברית לטיול בדרום, אנחנו כמעט לא ראינו ישראלים בטיולנו. אפשר לשלוח לי למייל כדי לקבל עוד פרטים- רבקה[email protected] בהצלחה, תהנו ותבלו.

                            תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                            • 1 / 1
                            • פוסט ראשון
                              פוסט אחרון
                            ×