הייקינג יומיים באזור האגמים באוסטריה
-
שלום, אנחנו זוג (בשנות ה-40), מתכננים טיול לאוסטריה בתחילת יולי, בלי הילדים, באזור האגמים (מתחילים עם שני לילות בוינה ואז ממשיכים לארבעה ימים באגמים). מחפשים שני טיולי יום רגליים בדרגת קושי קלה - בינונית, עדיף באזור גבוה אבל לא חובה (בסמוך לרכבל, אפשר גם לעלות ברגל אבל לא משהו מטורף). מסלולים של 4-5 שעות. בנוסף - האם כדאי לישון באותו מקום באזור האגמים? או לנדוד ממלון למלון?
תודה רבה וחג שמח.
-
חזרנו מאוסטריה לפני שבוע. טיילנו בין היתר באזור האגמים.
מה שקל מאוד לאוסטרים לא כל כך לנו. לא ידוע לי על מסלולים ממש קלים.
מצוידת במקלות טיפסתי בעליות ונהניתי מכל רגע, גם אם התנשפתי. איך יהיו המסלולים בקייץ?
את כל הלילות לנו במקום אחד. שכרנו דירה ל5 לילות בבאד אישל. היה לנו נוח מאוד. ידוע לי שלא מעט מטיילים לנים בהאלשטאט.
-
שלום גם לך,
לטעמי אחד האגמים היפים ביותר ה gosau ובייחוד ה hinterer gosausee. אפשר רק ללכת סביב האגם gosau אבל אם יש קצת יותר כושר ורצון -הכי מומלץ ללכת ל שני גם. יש שם גם רכבל, ניתן לעלות לתצפית נהדרת ובפסגה יש מסלולים נוספים. האגם קרוב להלשטאט שבהחלט שווה ביקור.
ממליצה גם לעלות לאחד הקרחונים באזור ולטייל שם.
וכדאי מאד להיעזר במארחים /טוריסט אינפו כדי לקבל את ההצעות הכי טובות למסלולים לדעתי .
-
לדעתי הדרך היותר יפה היא אל האגם השני אבל היא גם קשה יותר וממושכת יותר..
אם את שואלת אותי, צריך בעיקר רצון. אני עברתי כבר מזמן את גיל ה40 ועשיתי זאת לאט. הדרך ליד האגם הראשון קצרה יחסית. אני עשיתי אותה ב3/4 שעה בערך עם עצירות לא מעטות לצילומים. אל האגם השני הגענו כעבור כשעתיים ורבע נוספות. יש קטעים שהעליה חדה מאוד. ובהחלט צריך כושר (או מקלות)
החברה הצעירים כבר היו בדרך חזרה כשאני עוד הייתי בדרך למעלה, אבל לא התייאשתי.
חזרה הלכנו כשעתיים. היה שווה כל רגע.
איך זה בקייץ אם חם?
-