ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. ח.ג
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 4
    • נושאים 208
    • פוסטים 4100
    • הגבוה ביותר 284
    • קבוצות 0

ח.ג

@ח.ג

319
    מוניטין
    523
    צפיות בפרופיל
    4100
    פוסטים
    4
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2821984 גיל 56

ח.ג הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי ח.ג

• RE: יעד חדש לטיסות טרנסאוויה בצרפת- ננט

חיים יקירי,

יונית לא הכניסה הודעה שבה מידע על אזור מסוים כמו שאתה נוהג לעשות. האם היא מחקה לך , או למישהו אחר, אי פעם הודעה ובה מידע על יעד "חדש" אליו יהיה ניתן להגיע באמצעות  חברת תעופה זו או אחרת?

אני בטוחה שכשתצרף קישור בתשובה לשאלה , והוא ייתן מענה, ולו חלקי, יונית לא תמחק לך אותו. למה? כי זה מענה לשאלה ולא מידע שעומד בפני עצמו.

אני לגמרי מעריכה ומבינה את רצונך לשתף אחרים בכתבות יפות שאתה קורא, נדמה לי שגם יונית מבינה זאת. היא גם יודעת שאתה לא מתכוון לפרסם, אבל כאשר קישוריך עומדים בפני עצמם, הפרסומות קופצות לעין הקורא 

וכמו שכבר אמרתי לך, יותר ממה שהעגל רוצה לינוק הפרה רוצה להניק.

שמור לך את כל הקישורים, רשום לך לידם מה הרשים אותך בהם, לאיזה אזור הם שייכים ובבוא העת תצרף בתשובה לשאלה. 

כמו שאתה מחפש, ומוצא כתבות מענינות גם אחרים יכולים, אם רק ירצו... 

בהצלחה

שבת שלום

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: ספור הטיול שלנו באוסטריה מאי 2022

@shimon-amar

סליחה שאני שואלת: למה אתה נכנס לפורום?

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • גמל שלמה מקלי בטיול בהררית-

במסלול קצר בטבע שבקרוב ייכחד בגלל  תוספת בניה קלטה עינינו חרק מעניין.  מסתבר שזהו גמל שלמה מקלי שהצלחתי לצלם את כולו.

לא יאומן איזה אורך רגליים יש לו. כיצד הוא לופת את העשב, נאחז ובאיזה הסוואה מעולה הוא ניחן..  

פורסם בפורום טיולים בארץ
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: למטייל - השוואת הפורום מול קבוצות טיולים בפייסבוק

@תומר אני מסכימה עם דברי "שמחת הפרטים הקטנים" כאן בפורומים נחשפנו לרעיונות על יעדים שונים (ואני מקוה שנזכה לזאת גם בעתיד). בפיסבוק, ממה שראיתי עד היום המידע הרבה יותר מקומי.

האפשרות למצוא מידע בבלוגים מעולה. וכמו שכבר כתבתי , לי הרבה יותר מסובך להגיע למידע רלוונטי בפיסבוק בהודעות שפורסמו בעבר .

מה זה קבוצות וטסאפ טובות.. לכמה קבוצות אתה צריך להתחבר ? ואתה מקבל כל הזמן הודעות...

כאן הבעיה בהחלט בניהול.. העדר פתרון לבעיות הבריח הרבה אנשים.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: טסנו לטנריף עם ישראייר - לא חויה מרנינה

@משה 22 

אם כך, אינך יכול להשוות מחיר. גם לא התבקשת. לא אתה ולא אחרים…

בנוסף

המספרת לא בקשה ממישהו בקורת על המחיר ששילמה או סוג הטיסה שבחרה. כשהיא בחרה בטיסה היא לא ידעה שהצפיפות גבוהה והמושבים לא נוחים ועל כך באה להסב תשומת לבנו.

כיון שאתה לעולם לא תטוס בישראייר אז דבריה לא מופנים אליך.

אתה יכול לטפוח לעצמך על השכם שאתה שייך לקבוצת האוכלוסיה שיכולה  להחליט שנה מראש על יעד לטיול.

אין כאן "תחרות" כשרונות, אין סיבה לתת  בקורת על החלטות שהתקבלו ובוצעו, גם לא מקום לבקורת על העדפות.

כמו 

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: הקסם של אלזס – חופשת טרום כריסמס זוגית

גם אני מצטרפת לקוראים. נהנית מאוד מהצילומים והסיפור.. שלג מעלה חיוך על שפתי. גם בגילי עדיין נהנית ממנו כמו ילדה קטנה ואפילו כשהוא בסיפור..

אני מכה על “חטא” חוסר קריאת סיפורי טיולים.

בין תכנונים וטיולים הייתי מאוד עסוקה בשנה וחצי האחרונות ונכנסתי בעיקר לפורום אירופה לענות על שאלות  כשהרגשתי שיש לי מה לתרום..

מקוה לעשות קצת השלמות בחודש וחצי הקרובים עד הולדת הנכד הבאwink. 

מיקהמיקה, בטיולים האחרונים לא הצלחתי לכתוב מידי יום במהלך הטיול , כהרגלי בשנים קודמות. 

גם אני הרגשתי שיש חוסר פרגון / התיחסות ובכל זאת כתבתי שני סיפורי טיול אחרונים בבלוג כי הגעתי למסקנה שיותר קל לכתוב בו סיפורים ארוכים  והטיולים האחרונים שלנו לא היו קצרים.

אני לא מחכה למפרגנים אלה או אחרים.  מקוה שסיפורי הטיול עוזרים לפחות למתכנן אחד או שניים. בתרבות שלנו היום המילה תודה פחות פופלרית בדיוק כמו מילות ברכה..וחבל שכך.

שלח לחמך עלפני המים...

פורסם בפורום טיולי משפחות
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: שבוע בהונגריה
      לאמה- Eger,

טרי טרי.  בעלי בילה באזור בסופ”ש.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: מה לעשות בימי גשם (לא כולל קניות)

מסכימה עם keves160,

זה לא מראה אופנתי אבל

מכנסי גשם ומטריה עוזרים לטייל גם בגשם.

ואם המעיל החם מעביר מים אז גם מעיל גשם וכמובן גם נעליים גבוהות חמות ונוחות בגדים אלה יעילים גם בשלג שיורד.

בתקוה שלא יהיה גשם חזק.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: חזרנו מיוון לפני כשבוע- הסיפור שלנו בקיצור

יום 11:

ב09:50 יצאנו לדרך. עצרנו ליד גשר פפינגו וטיילנו מהחניה כ20 דקות לאורך הנהר לכוון צפון מזרח. המשכנו למערת parama.  ירדנו לסיור בשעה 13:00.  הסיור נמשך כשעה וחצי. אכלנו צהריים במסעדה יחידה שמצאנו פתוחה. המשכנו לנמל המעבורת בIgoumentisa.  הספקנו (כמתוכנן) למעבורת של 17:30 והגענו ב19:10 לקורפו. כעבור 10 דקות הגענו למלון. התארגנו ונשארנו לאכול ארוחת ערב במלון.

לינה:

debonlo Gouvia, corfu Art 

המשך יבוא בקרוב

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: חזרנו מיוון לפני כשבוע- הסיפור שלנו בקיצור

יום 20:

ב 09:00 יצאנו לבקור במנזר Hosios Loukas.  הסטיה מהדרך הראשית היתה כדאית .

ב10:45 המשכנו בנסיעה דרך Kastro  שם עלינו על הכביש המהיר לשדה התעופה באתונה.

הגענו בדיוק כמתוכנן ב13:30 וטוב שכך כי הסתבכנו קצת עם הגישה לתחנה להחזרת רכב, המתנו עד שיקבלו אותו,ההליכה ברגל עד לטרמינל לא קצרה וגם התורים בשדה  ..בדיוטי פרי הספקנו לקנות מתנה (מוזמנת) לבנות המשפחה  ולאכול סנדויץ.

טיסה מתוכננת ב16:30 נדחתה ברגע האחרון בחצי שעה. נחתנו באיחור של 1/4 שעה.

בזאת תם טיול מהנה מאוד.

לכל מקום בו היינו היה אופי ולרוב גם יופי משלו, לפעמים היה עצוב לראות בתים ישנים, עזובים מטים ליפול אבל היה מעניין לראות כיצד נבנו, שרדו.

ברוב המקומות פגשנו  מעט מטיילים, או בכלל לא. גם תושבים מקומיים מועטים מבד בסופי שבוע. 

ברוב הימים לא פגשנו כמעט כלי רכב. נסענו באינספור עקלתונים (הרגשנו כלהבים במספרי זיגזג) וזה מעייף..

הדבר היחידי שלפעמים הפריע היה העובדה שבתי הקפה והמסעדות סגורים טרום עונה והבחירה דלה.

מזג האויר הנוח איפשר טיולים רגליים ברוב הימים, גם אם לפרקים ירד גשם. רק בדלפי מכנסי הגשם היו בשימוש. 

נהנינו מנופי ההרים,מעט עמקים אבל הרבה ערוצים, משפע פריחה לצידי הדרכים ובמסלולי הטיול. 

לפעמים הסתפקתי בדמיון כדי לראות את הנופים באור השמש ופחות מעורפלים.

כל יום הגענו ללינה במקום נחמד ונוח עשירי חוויות.

מקומות הלינה היו טובים מאוד, ארוחות הבוקר היו לרוב עשירות ומפנקות.

אפשר להתחיל לתכנן את הטיול הבא.

מקוה שיהיה לי פנאי להרחיב את הדברים ולהעלותם בבלוג.

בינתיים אם מישהו זקוק להסבר כלשהו אשמחלעזור כמיטב יכולתי.

.

הכנסיהבכנסיהמנזר הוסיוסמבט אחרון על ארכובה
      פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי ח.ג

• יום או יום וחצי במדריד. היכן ללון? מה עושים?

שלום לכם.

נגיע\, במקרה הטוב ב21:30 למדריד. אי אפשר להספיק לטיסה הבאה ב22:55, (גם אם תצא באיחור). אפשרות הטיסה הבאה היא למחרת בערך באותה שעה.

היכן ללון, כדי שלא יהיה רחוק מאוד משדה התעופה ויחד עם זה ניתן יהיה לטייל קצת?

אני חושבת שאת הציוד נצטרך להשאיר במלון. יש אפשרות אחרת?

בתודה מראש על מענה

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: דעה על מסלול בדולימיטים ?

@מוראל

בסשדה עולים ב2 רכבלים, רק במזג אויר טוב עם ראות טובה והולכים אל התצפית..

בסייזר אלם הלכנו מערבה עד בקתה וחזרה. חלפו מאז אי אילו שנים. לצערי איני זוכרת את שם המסלול..

בטיול האחרון עלינו ברכבל בסנטה כריסטינה והלכנו לסשדה וחזרה. חוית רוגע נפלאה. תוכל לקרוא בבלוג "סוף קיץ 2019 מצפון לאגם גרדה ובדולומיטים"

אולי תמצא גם תשובה על הדרך מבולזנו. +נסענו מגרדה צפונה.. לא עד בולזנו.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: שאלה- יש מגבלות תנועה בקורדובה וסביליה בדומה לגרנדה?

@יונית

אני מסכימה איתך.

צריך להפעיל את כוחות הנפש כדי לקחת פסק זמן .זה לא בושה לתכנן קדימה. אים סיבה להרגיש נקיפות מצפון כשממחישים בתכנון תקוה לעתיד טוב יותר..

הנפש זקוקה לרענון .

אני בטוחה שבתנאים אחרים הייתי נהנית מהטיול הרבה יותר אבל השתדלתי למצות עד כמה שאפשר בתנאים שהיו..

השילוב של החלמה מקורונה מתישה למדי ומלחמה דחף אותי לצאת כדי לא ליפול כאן לנטל על אף אחד ולהכנס לדכאון.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג

@שמחת-הפרטים-הקטנים

מצטערת שלא עניתי לך.

השבוע חזרנו הביתה.

האוירה מאז הטיול של עודדככל הנראה לא השתנתה.

לא הרגשנו שום אוירה אנטי ישראלית בדרום ספרד.

כשמסעדה נראתה לנו חשודה כשיכת למי מבני שכנינו נמנענו להכנס.

לא הבלטנו את היותנו ישראלים ודברנו ביננו בעברית בשקט.

כששאלו אותנו מאיפה אנחנו הבינו שאנחנו מאיסלנד. לא את כולם תקנתי.

היו 3 מפגשים עם אנשים מקומיים שהביעו צערם על מצבנו. (בנוסף לאנגלים וצרפתי)

איני יודעת היכן את מתכננת לטייל. שמעתי שבאזור ברצלונה המצב שונה. שם קצת מלחיץ יותר.

שבוע טוב.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג

עודד, תודה רבה לך על ההמלצה ללינה בסיביליה. תענוג. שלשום בצהריים הגענו עייפים. יום קודם טיילנו בזהרה, היה שם יום חג מקומי. אח"כ טיילנו במסלול יפיפה דרומה משם. חשבתי שזהו, נזקי הקורונה מאחורי. טעות. אתמול הסתבכנו קצת עם החזרת הרכב. הציעו לנו לנסוע באוטובוס למרכז אבל הייתי חיבת ללכת. היה שווה. מלבד הקטע הראשון, כל כמה מטרים הפתעה בדרך לקתדרלה והאלקאזר. לצערי כרטיסי כניסה לא מצאנו. אחרי 4 שעות טיול חזרנו למלון ובערב יצאנו שוב. . גם היום שוטטנו לא מעט. שיטוט פחות נעים מאתמול כי היה מעונן וקריר.. בערב היה הרבה יותר נעים ונכנסנו לרוב הסימטאות בסביבה הקרובה . חויה. לאן יובילנו רגלינו מחר? ב15:00 יסתיים בקורנו כאן. נצא לדרך לפארו, פורטוגל.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג

בגרנדה לא הגענו לתצפית. ישנתי עד הצהריים ואחרי ארוחה קלה נסענו לGaudix בהחלט מעניין לראות את שכונת הצוענים. משם המשכנו לGorfa. שנחשב לאזור תופעות גיאולוגיות. נוף מעניין. בחזור כשהתקרבנו לגרנדה החלה סופה מפחידה. הנהיגה היתה קשה. במלון נפלו העציצים למרות שתמכו בהם עם ספסל והיה המון רעש עם כל משב רוח עזאנחנו הודענו מראש שנאכל ארוחת ערב במלון . ראינו שהכינו 3 שולחנות. נובפו עוד אורחים לארוחה כי לא ניתן היה לצאת. אתמול עזבנו והמשכנו לפונחירולה. בדרך טיילנו וגם בקרנו במערת הנטיפים בנרחה. נפלאה.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג

כמה חבל שאי אפשר לשלוח הודעות בצורה נורמלית ולצרף תמונות. במלון הציעו לנו להכנס לאתר של אלהמברה אחרי חצות לבדוק אם יש כרטיסים כי סוכנים מחזירים כרטיסים שלא מכרו. התעוררתי קצת אחרי חצות, נכנסתי ולא היו. בבוקר מוקדם מצאתי לגנים. רכשתי . היה בוקר קריר ונעים אחרי היומיים האחרונים הפחות מוצלחים. עם החולשה שלי היה לי קשה. המוני אנשים...לא הגענו לכל הגנים. חניה כשעתיים וחצי עלתה 7.10 אירו. אחרי ארוחת צהריים עלינו ל Monachil sierra nevada. מושלם. איזה נוף. במזג האויר המטורף שהיה הפסגה נצבעה לבן. מקוה שמחר ניתן יהיה לטייל. עוד לא החלטתי היכן. בעיר כנראה שיהיו המונים. הצפי ליום גשום. קודם כל ננסה להזמין מקומות לינה. אם במקומות שהמלצת יהיה מקום זה לא ייקח הרבה זמן. שבוע טוב.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג

תודה לך עודד. בעקבות ביטול טיסות טסנו ביוםמרביעי למדריד וכבר בקרנו אתמול בקורדובה. אנחנו עכשיו במלון שצינת ליד גרנדה. לצערי אין לנו כרטיסים לאלהמברה כי ההזמנה שעשיתי היא לסוף החודש. בשל הצורך לשנות מסלול נהיה בימים אלה בסביליה בדרך לפורטוגל. אנסה להסמין שם מלון על פי המלצתך. שלשום בדרך ממדריד לקורדובה היה מזג אויר סוער. שעה וחצי אחרונות בסופה מטורפת שנמשכה גם עד אחרי חצות. אתמול טיילנו כמעט שעתיים. שיא הליכה בשבילי, אחרי קורונה. בפארק שלידו ישנו אספו כמויות אדירות של ענפים דקים עם עלים .. ב12 בצהריים יצאנו לדרך שנמשכה שעתיים וחצי. אחר הצהריים ירדנו לקניון נבדה . אכלנו ארוחת ערב טעימה ושוטטנו 🙂 במרכז האלקטרוניקה. איזה רכוז של מוצרים...נחזור לשם היום לקנות כבל למחשב. היום נטייל בגרנדה ומחר בסירה נבדה וגאודקס. ביום שני נצא מכאן ל3 לילות באזור מלגה. על גיברלטר נוותר. מקוים שאח"כ נמצא לינה באזור רונדה, וממנה נמשיך לסביליה.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: פיצוי על טיסה שבוטלה

לנו הודיעו מטרנסאויה על ביטול הטיסה מתל אביב לפריז..הציעו לנו החזר על הטיסה ולא כללו את טיסת ההמשך לפארו פורטוגל. אתמול בעלי התכתב בוטסאפ הסביר שכיון שלא נוכל לצאת הוא מבקש לבטל גם את טיסות החזור ..שלחו לנו כתובת שלהם לבקשת החזר. לשלוח בה את חשבון כל הטיסות. מה יצא מזה?

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג
    • RE: מיקום מומלץ ללינה במדריד - ליד Gregorio Marañón זה טוב?

כיון שאי אפשר לכתוב הודעה חדשה תופסת טרמפ. סליחה. מצאנו טיסה למדריד, בתקוה שיהיו טיסות ביום רביעי. (היינו אמורים לטוס מחר לפארו). היכן כדאי ללון קרוב לשדה ואם יש למישהו רעיון מקום שאפשר להרגע בו, יומיים בדרך דרומה. אנחנו כבר לא צעירים ואני תשושה אחרי קורונה.

פורסם בפורום אירופה
      ח.ג
      ח.ג