ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טרמינל 1

פורום אירופה
    האלפים הצרפתיים
    7
    9
    1389
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • שמחת הפרטים הקטנים
      שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

העבירו את הטיסה שלנו בעוד שבועיים וחצי לטרמינל 1.

האם יש שם change כמו בטרמינל 3?

לא גרה קרוב למקום בו אפשר להמיר שקלים ביורו, ולא מתחשק לי לנסוע במיוחד . (מנסיוני בפעמיים הקודמות שנסעתי, לא השתמשתי כמעט במזומן)

עמיחי13 AssafH 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • עמיחי13
        עמיחי13 @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

@שמחת-הפרטים-הקטנים

כן

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אנשיםטובים
          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני יודע שלא את זה שאלת אבל בכל זאת - לא נתקלתי בשדה תעופה בינלאומי שאין בו כספומט במטבע מקומי באולם נוסעים נכנסים. אולי זה יהיה טיפה יותר יקר (אם לכספומט יש עמלה מקומית), ואולי לא. אבל בכל מקרה כשמדובר על סכומים נמוכים אז ההשפעה זניחה. 10 שקלים לפה או לשם.

כלומר גם אם לא היה צ'יינג' בטרמינל 1, לא נראה לי שהיית נתקעת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • שקד
            שקד נערך לאחרונה על ידי

עוד אפשרויות - א. לבנק לאומי יש כספומטים שאפשר למשוך מהם דולרים ויורו בשער טוב (בפעמים שאני בדקתי היה זול יותר מצ׳יינג׳, אבל זה היה לפני כמה שנים). ב. למשוך קצת כסף בכספומט במדינת היעד. אפשר בטרמינל אחרי הנחיתה ואפשר גם בסניף הבנק הראשון שנתקלים בו. מאחר שלא מדובר בסכומי כסף מאוד גבוהים גם ככה, העלות של הצעד הזה תהיה פחותה מעלות של כוס קפה. כנראה אפילו פחותה בהרבה.

• AssafH
              AssafH @שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

ניתן להזמין מראש, אפילו דרך אתר למטייל והכסף מחכה בדלפקי בנה"פ (למיטב ידיעתי יש גם בטרמינל 1)

• תומר
                תומר נערך לאחרונה על ידי

כספומטים של לאומי (דגש על כספומטים) נחשבים להכיר זולים גם כיום למשיכת מט'ח בארץ

• שמחת הפרטים הקטנים
                  שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

בעצם גם בדואר אפשר, לא?

• aljaje
                    aljaje נערך לאחרונה על ידי

אפשר גם בדואר, בכל מקרה נדמה לי שעדיף לרכוש מראש, בנתב"ג 1 או 3, עלולים להיתקע באיזה תור(לא חשוב למה). *גם לדואר יש שירות הזמנת מט"ח ואיסוף בסניף של בנה"פ בנתב"ג(כמו לשאר החברות).

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני יכול לספר מה אני עושה אם זה מעניין.

בכל מקרה - רוב ההמנהלות היא באשראי. מבחינתי כולל מסטיק. מזומן זה לאיפה שאי אפשר - טיפים בחלק מהמקומות, מקומות שלא מכבדים אשראי בכלל או לסכומים קטנים.

לרוב יש לי שאריות של דולרי ואירו במגירה. כשאני טס ליעד שזה המטבע הרלוונטי אני לוקח את השאריות. ואם נראה לי שיש צורך משתדל להוציא בכספומט של לאומי שיש לי ליד הבית. אם מדובר על דולר / אירו ולא הסתדר לי למשוך בכספומט - נוסע עם מה שיש ומושך בטיול על פי צורך. בכל מקרה אני מעדיף לא להסתובב עם אלפי שקלים עלי. אז אם מדובר על טיול ארוך, או שקצב שריפת המזומנים גבוהה יחסית אמשוך שוב בכפסומט במהלך הטיול (סדר גודל של פעם בשבוע זה סביר בעיניי).

אם מדובר על מטבע אחר - לא טורח להזמין בארץ. נוסע עם טיפה אירו/דולר לשעת חירום, אבל בפועל לרוב מושך בכספומט עם הנחיתה סכום קטן. יכול להיות אפילו ברמה של 100-200 ש"ח עם זו "גיחת עבודה" ועד 1000 ש"ח לטיול רציני יותר. לחלפנים בארץ לא תמיד יש את המטבע הרצוי. בנתב"ג אני תמיד מפחד שלא נספיק (אם היה תור בצ'ק אין/בטחון/דרכונים), לעומת זאת כספומט ביעד תמיד יש.

המדיניות שלי - העמלה על משיכת מזומן בחו"ל היא לרוב מאד נמוכה. לפעמים ממש 0, ובכל מקרה לא יותר מ-10-15 ש"ח. גם שער ההמרה של חברת האשראי הוא ללא דרמטי (אפילו אם הוא 3% אז מ-500 ש"ח זה לא כלכך הרבה, בייחוד שבכל מקרה צריך לשלם משהו). לא שווה לי להתאמץ, להתרוצץ או להילחץ בשביל 0-20 ש"ח.

• 1 / 1
                      • פוסט ראשון
                        פוסט אחרון