ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ביטול טיסה - האם חברת התעופה אמורה לפצות על מלון שהוזמן?

פורום אירופה
    נופש
    4
    5
    261
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Metalingus1
      Metalingus1 נערך לאחרונה על ידי

היי

במצב בו חברת בתעופה מבטלת את הטיסה (כמו שקורה הרבה לאחרונה), אני מניח שהיא מפצה על הטיסה שבוטלה אך מה בנוגע למלון שהוזמן? האם אחראית לפצות גם עליו?

תודה

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

ככל הידוע לי - לא

אם מדובר על ביטול של הרגע האחרון אז היא חייבת פיצוי (על פי חוק טיבי או חוקי האיחוד). אבל אם מדובר על מספיק זמן מראש - לא חייבים לך כלום חוץ מהחזר כרטיס הטיסה (כולל תוספות אם יש כמו הושבה וכדומה)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • שמחת הפרטים הקטנים
          שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

מה נחשב ביטול של הרגע האחרון? השאלה רלוונטית גם לגבי רכב

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

ככל הידוע לי - אם קיבלתם הודעה 14 ימים מראש - חברת התעופה פטורה מפיצוי, הן לפי החוק הישראלי והן לפי החוק האירופאי. פחות מ-14 יום - זכאים לפיצוי. אם חברת התעופהמעבירה אתכם לטיסה אחרת והפרש השעות לא דרמטי - אז יתכן שלא מגיע שום פיצוי ועד פיצוי קל. למשל אם הטיסה החדשה מגיע שעתיים אחרי אז אין פיצוי בכלל.

בכל מקרה באופן כללי הפיצוי תלוי בשעות האיחור ובמרחק הטיסה (תלוי בחוק הרלוונטי) והוא ללא הוכחת נזק, וללא קשר לנזק. כלומר לא ממשנה אם היה לכם מלון עם או בלי אפשרות ביטול, רכב שכור, הופעה, כרטיסים לאטרקציות או שאפילו הפסדתם עסקה בשווי של מילוני דולרים. בגדול זה לא משנה.

במקרים מיוחדים אפשר כמובן לתבוע על נזק חריג שיש לכם במקרה של רשלנות מיוחדת או רמאות של חברת התעופה. אבל ככל הידוע לי זה לא מקרה נפוץ.

• יונה וקשת
              יונה וקשת @Metalingus1 נערך לאחרונה על ידי

@metalingus1 יכולה לתת לך, לצערי, מידע עדכני מיד ראשונה על מדיניות איזיג'ט בנושא:

לפני שבועיים בדיוק בוטלה לנו טיסה למילאנו, כשכבר היינו בגייט.

במייל שקיבלנו מאיזיג'ט היה מידע מלא לגבי מה עושים ומה מגיע לנו, כדלקמן:

1. החזר עלות הכרטיסים - הלוך וחזור, מכיוון ששניהם באותה ההזמנה, למרות שהטיסה חזור לא בוטלה. לינק במייל שהוביל לטופס פשוט, בו יכולתי לבחור בין החזר כספי, החלפת טיסה או קרדיט (ואוצ'ר). ביקשתי החזר כספי, וקיבלתי אותו תוך יומיים בחזרה לכרטיס האשראי ממנו בוצעה הרכישה (בטופס היה כתוב שיקח עד 7 ימים, אז הם הקדימו).
              2. פיצוי ע"פ החוק האירופאי - במקרה זה 400 יורו לנוסע - לינק שהוביל לטופס פשוט, מילאתי ואני ממתינה לפיצוי - בטופס כתוב שהטיפול יקח עד 28 יום.
              3. החזר הוצאות שנגרמו כתוצאה ישירה מהביטול, כמו מלון, מונית לשדה וכו': שוב, לינק לטופס פשוט. מצרפים קבלות, וממתינים - הם כתבו שהם מחליטים על מה הם יפצו. אצלנו למרבה המזל יש מעט מאוד הוצאות כאלה - למעשה רק 100 ש"ח של המונית לשדה הביתה אחרי הביטול (בהלוך אמא שלי הסיעה אותנו). אמנם המלון היה אמור לחייב אותנו על לילה ראשון, אבל הם החליטו (בלי שביקשתי!) לא לעשות זאת. לגבי ימי החופש שלקחנו מהעבודה - על זה כנראה לא ניתן להגיש קבלות...

בשורה התחתונה:

ביטול טיסה ברגע האחרון זאת עוגמת נפש גדולה! וזה קורה המון בימים אלה, בכל החברות ובכל העולם.

אז אם כבר נופלים בסטטיסטיקה המבאסת הזאת, עדיף, לדעתי, שזה יקרה לך עם חברה שמתנהלת בצורה פשוטה, נוחה והוגנת. כך שתקבל את מה שמגיע לך בלי הצורך לעבוד קשה ו/או לערב צדדים שלישיים כמו עורכי דין או חברות גביה כמו "אירהלפ", שינגסו נתח משמעותי מהפיצוי שלך.

מאחלת לכולנו טיסות בטוחות ללא ביטולים. מקווה שחברות התעופה יחלימו מה"לונג קוביד" שלהן במהרה, יאיישו את כל התפקידים וישובו לתפקוד מלא ותקין. אמן.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
              • 1 / 1
              • פוסט ראשון
                פוסט אחרון