אתרי "חובה" בדרום אנגליה
-
שלום לכולם
לאחר שנתיים וחצי של קורונה שלא נסענו לחו"ל, כנראה שהחלדתי בתחום תכנון מסלולים או שפשוט אנגליה, שזה לנו הביקור הראשון בה, זה משהו אחר מהמדינות שביקרתי בעבר באירופה. הרכב משפחתי של הורים עם שני מתבגרים וילד צעיר שאוהבים הכל. יש לנו שבועיים של טיול, נחיתה והמראה בלונדון. החלטנו להקדיש כ 5-6 ימים ללונדון. לאחר שקראתי פוסטים/פורומים/טיפים רבים הגעתי למסקנה שאנגליה מאוד מגוונת ועשירה ולכן זה לא יהיה הטיול האחרון שלנו ליעד זה. וכך אחרי לבטים רבים החלטנו להתרכז בדרום אנגליה, טעימה קטנה מדרום וויילס וביקור בקיימבריג'. מהם אתרי "החובה" בדרום אנגליה? האם יש טעם לבקר גם ב Seven Sisters וגם בצוקי דובר? מלבד בברייטון באלו עוד ערים/עיירות כדאי ללון מבחינת נגישות למוקדי העיניין?
אודה על עזרתכם.
-
שלחי לי הודעה בפרטי עם המייל שלך ואשלח לך ריכוז מסודר של חומר רב על אנגליה
-
שלחתי
מקווה שיעזור לך -
@imeshy2 תודה, קיבלתי, אכן יעזור לי
-
הצעה ראשונה - אנגליה גדולה - דרום וויילס דיי רחוקים מאיזור צוקי Seven Sisters וכל אחד מהאיזורים הללו "שווה" כמה ימי טיול טובים. לא רואה סיבה משמעותית לאחד ביניהם. את איזור דרום וויילס אפשר לאחד עם איזור דורסט שאף הוא מלא באתרים מעניינים
-
בעיני לקיימברידג׳ הגיוני להגיע מתוך לונדון, ולא כחלק מהטיול המתגלגל. קיימברידג׳ היא צפונית ללונדון, כל יתר האתרים שהזכרת הם מדרום / דרום מערב.
אני חושבת גם שאם יש בסה״כ שבוע אז כדאי להחליט אם רוצים להיות באזורים הממש דרום מזרחיים - קנט, סאפולק, דובר, ברייטון וכד׳ (ואז קיימברידג׳ כן משתלבת), או אם רוצים לנסוע לאזורים המערביים יותר, כולל את דרום וויילס. אישית, אני מכירה את האזורים המערביים טוב בהרבה מאשר המזרחיים אז אני יכולה יותר להציע אתרים ספציפיים לביקור. למשל -
- טירת ווינדזור או טירת ווריק (לא הייתי הולכת לשתיהן אלא אם אתם ממש אוהבים טירות וארמונות)
- סטונהנג׳
- הקוטסוולדס, כאשר בד״כ 2-3 כפרים זה מספיק. כאלה שאני אהבתי יותר - Bibury, Lower Slaughter and Upper Slaughter, Snowshill (particularly if it’s Lavender season). שמעתי הרבה גם על Castle Combe אבל לא הייתי בו. אם אתם ממש חזקים בקטע של ארמונות אז גם Woodstock ובתוכה Blenheim Palace.
- באת׳
- כל אזור ה-Jurassic Coast, גם בדבון וגם בדורסט. הרבה צוקים, הרבה מאובנים מרשימים, הרבה ירוק. אפשר ללכת לאורך ה-Coast Path בחלקים שבוחרים.
- בדרום וויילס, במסגרת זמן כזאת, הייתי בוחרת כנראה ב-Breckon Beacons שזה אזור ממש ממש מהמם, אך בה בעת גם מאוד מאוד נידח. מתאים בעיקר לטיולי טבע (נפלאים) וקצת למי שחובב טירות. אפשרי גם Gower Peninsula, אבל אם הייתם באזורי החוף של דורסט ודבון אז נראה לי שפחות הכרחי גם וגם. גאוור יותר נידחת מהאזורים ההם, אז קצת תלוי מה אתם מעדיפים. בשביל אזורים כמו פמברוקשיר תצטרכו לוותר על הרבה דברים אחרים כי הנסיעה לשם מלונדון היא ארוכה מאוד (כ-5 שעות נסיעה נטו).
- על אותו עקרון, תוכלו להחליט שאתם רוצים להגיע לקורנוול, אבל אז כנראה תצטרכו לוותר על אזורים אחרים: יום אחד לנסוע, יום אחד לחזור, ועוד 3-4 לטיול.
-
מצרף לינק לטיול של יעל לקורנוול, אולי יעזור:
https://community.lametayel.co.il/topic/112177/%D7%A7%D7%95%D7%A8%D7%A0%D7%95%D7%95%D7%9C-%D7%93%D7%A8%D7%95%D7%9D-%D7%90%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A8-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C