ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חגים בניו אינגלנד בעקבות השלכת - מאיפה מתחילים?

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית ניו יורק רוד טריפ קרוז טיול שלכת מזרח ארהב ניו אינגלנד מיין
    5
    14
    271
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אביבית2015
      אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי אביבית2015

זוג + 2 בני נוער מתכננים 3 שבועות בארה"ב בתקופת החגים:

שבועיים ניו יורק + ניו אינגלנד, ואז טיסה למיאמי לשיט של שבוע ב 8.10 וחזרה ממאימי

רוצים לכלול במסלול את בוסטון, דרך החוף עד לבר הרבור, קמדן ובר הרבור, ההרים הלבנים, סטו אם נספיק (היינו ואהבנו), וכמה ימים בניו יורק.

ההתלבטות היא אם להתחיל בניו יורק או בבוסטון?

רוצים להנות משלכת יפה, אבל מאד חשוב גם לנסות להנות משמש ומזג אוויר נעים ולא גשום.

האופציה שכרגע נשקלת:

טיסה לבוסטון ביום שבת 24.9

25-26.9 בוסטון

27.9 נסיעה לבר הרבור דרך קמדן

28-29 בר הרבור

30.9-2.10 הרים לבנים

3.10 נסיעה לניו יורק

4-7 ניו יורק

7.10 אחה"צ טיסה למיאמי

8.10 יציאה לקרוז

האם זה תכנון טוב או שלחוץ מדי ולא הגיוני?

דור.ד יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • דור.ד
        דור.ד @אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית2015

סך הכל נראה לי תכנון בסדר

אם אתם מסתפקים רק ביומיים וחצי בהרים הלבנים

יש את עניין השלכת בתקופה הזו באזור הזה - מניח שעל זה מוני יפרט לכם יותר

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • יונה וקשת
          יונה וקשת @אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי יונה וקשת

@אביבית2015 התכנון נראה לי סה"כ טוב ודומה מאוד לחלק מהטיול שהיה לנו בחגי תשרי לפני 3 שנים, שהיו במועדים ממש דומים (טסנו ל-3 שבועות ב-28.9). מכיוון שאנחנו טיילנו רק בניו אינגלנד וניו יורק, עשינו שבועיים בניו אינגלנד ושבוע בניו יורק, מה שאיפשר לנו מההרים הלבנים להאריך את הטיול מערבה לאדירנודקס, אגמי האצבעות ומפלי הניאגרה.

מכיוון שאתם רוצים להקדיש שבוע לקרוז, אתם עושים בחוכמה לדעתי שלא מתפתים להרחיב את תא-שטח הטיול שלכם מההרים הלבנים מערבה - זה איזור נפלא שימתין ל"טיפולכם" בטיול הבא, ובינתיים סידרתם טוב את החלק המזרחי של הטיול לאורך החוף ובהרים הלבנים.

עוד אתם עושים בחוכמה שלנים לילה אחד בין בוסטון לפארק אכדיה על הדרך - אפשר בקמדן ואפשר גם באחת העיירות האחרות על החוף - אנחנו לנו במקום מקסים ביותר בעיירה שנקראת רוקפורט. זה יאפשר לכם להקדיש זמן לעצירה בעיירות החוף הנפלאות, במגדלור או שניים, ובתצפיות כמו הר באטי במקום לעשות את הדרך מבוסטון ישר לבר הרבור ביום אחד ולפספס את כל היופי הזה.

מה גם שצריך לקחת בחשבון את השפעת הג'ט לג - אנחנו בימים הראשונים של הטיול התחלנו "להתעפץ" כבר בסביבות 6 בערב (שזה אחת בלילה בשעון הביולוגי של מי שזה עתה נחת מישראל).

מה שמביא אותי לההתלבטות שהעלית - להתחיל מניו יורק או מבוסטון? אז אני, אחרי התלבטות, בחרתי להתחיל מבוסטון בין היתר כי רציתי להגיע לניו יורק כבר בלי שאריות ג'טלג כדי למצות את חיי הלילה, והיו עוד שיקולים שלא רלוונטים לכם.

מבחינת שלכת - אנחנו כאמור היינו בניו אינגלנד כאמור בין סוף ספטמבר לאמצע אוקטובר - ויצא לנו להנות מתחילתה של השלכת. ראינו מראות מרהיבים, אך הקדמנו את השיא. כל שנה זה קצת אחרת, ותלוי במועד תחילת צניחת הטמרפטורות, שלא ניתן לחזות מראש, וממילא אתם מן הסתם תלויים בתאריכי החגים, אז כל מה שנותר לכם הוא לקוות לטוב, ובכל מקרה הסיכוי להנות לפחות מתחילת השלכת, שגם היא יפה - גבוה. מצרפת תמונות מההרים הלבנים, בהם היינו בשבוע הראשון של אוקטובר.

אביבית2015 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אביבית2015
            אביבית2015 @יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי אביבית2015

@יונה-וקשת תודה רבה על התשובה. אשמח לקבל קישור לסיכום הטיול שלכם.

את האזור המזרחי של אגמי האצבעות, לייק פלאסיד, מפלי הניאגרה וכו' עשינו לפני 3 שנים.

תמיד חלמתי להגיע לבר הרבור, רק מאוד חוששת להגיע במזג אוויר גשום וסוער ולפספס את החוויה.

מוני יונה וקשת 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • מוני
              מוני @אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית2015

שלום אביבית

ההתייחסות הכול כך נכונה של יסמין לתוכנית שנפרשה בפנינו -פשוט כל מילה בסלע

לכן אם חשבתי לנסות להציע לאחר את ההגעה להרים הלבנים ולבלות בהם בימי סופו

של השבוע הראשון של אוקטובר - רוצה לומר ניו יורק תחילה , אז במחשבה שניה מאחר ואני בדרך כלל

מטיף לא לקיים ביקור ב-2 ערים גדולות ברצף קרי ניו יורק>>בוסטון, אז החלטתי לגנוז את החלוקה האלטרנטיבית

שרשמתי כטיוטה ,ולהצטרף למה שרשמו דור , ויסמין .

רק נסיעה מההרים הלבנים לניו יורק מדובר על מינימום 7 שעות הגה אבל כבר היו דברים כאלה.

מאחל עבורכם הקדמה קלה של השלכת השנה

מוני

אביבית2015 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
              • אביבית2015
                אביבית2015 @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני תודה. האם נזכה לראות שלכת במסלול שכתבתי? פתוחים לשינויים והצעות.

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • מוני
                  מוני @אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית2015

זאת החלוקה שמטרתה כפי שרשמתי לאחר במקצת את ההגעה להרים הלבנים

בניסיון למקסם(ואני מדגיש -בניסיון) את רמת הצבעים מתוך מעקב של השנים האחרונות של גולשים

שבאדיבותם סיפקו לנו תמונות בזמן אמת.

24/9

הגעה מוקדמת לניו יורק

25/9

ניו יורק

26/9

ניו יורק

27/9

ניו יורק

28/9

ניו יורק קו החוף של קונטיקט>>בוסטון

או על מנת לא לשלם קנס החזרת רכב, ולא להחזיק רכב בבוסטון, אפשר לשקול תחבורה ציבורית ניו יורק>>בוסטון

29/9

בוסטון

30/9

בוסטון

1/10

קמדן מוכן להציע מקום לינה בסמוך לה.

2/10

אכדיה

3/10

אכדיה

4/10

הגעה להרים הלבנים

5/10

הרים לבנים

6/10

הרים לבנים

7/10

הגעה לבוסטון לטיסה למיאמי

8/10

קרוז

לבחינת היתכנות מצדכם, ולמעשה בעיקר - האם מוכנים 2 ערים ברציפות

אני אבין אתכם אם תפסלו את האלטרנטיבה הזאת

מוני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • אביבית2015
                    אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

נראה לי שבוסטון עלולה לא לקסום אחרי ני יורק, לא? כמו כן, האם עלולים בסיטואציה הזו של הגעה מאוחרת לאכדיה ולחוף להגדיל את הסיכון למזג אוויר גשום באזורים אלו?

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

לא מבין כלום בשלכת. אבל לגבי בוסטון וניו יורק:

שימו לב שבתחילת הטיול (עד ה-27 לחודש) זו העצרת הכללית של האו"ם בניו יורק, דבר שמשפיע על עומסים. זה לא אומר שאי אפשר לטייל בעיתוי הזה, אבל יש פגיעה מסויימת בהנאה, ויותר חשוב - מחירי לינה גבוהים. אפשר בהחלט לבדוק גם מחירי מלונות כחלק מהשיקול של בחירת המסלול.

אני לא חושב שבוסטון אחרי ניו יורק זה בעייתי בהקשר של אכזבה. אני חושב שהן לא יושבות בדיוק על אותה משבצת. בהנחה שבבוסטון תתמקדו בשביל החירות ו/או אוניבריסיטאות ו/או שיט לוויתנים, אז אלו גם ככה דברים שלא דומים לניו יורק. ולכן אני לא רואה פה בעיה.

אני כן רואה בעיה עם שתי ערים ברצף. גם בגלל עייפות פיזית ברגליים (בעיר הולכים הרבה ברגל), וגם בגלל שזה גורם לטיול שלכם להיות באופן כמעט מוחלט להיות טיול של 3 חלקים שונים - שבוע ערים, שבוע הרים ושבוע קרוז.

אם נשארים עם האפשרות של ניו יורק ואז בוסטון, הייתי שוקל בחום לעבור עם תחבורה ציבורית. הרבה יותר יעיל ומהיר, כנראה שיותר זול, מקל עליכם פסיכולוגית לישון במלון יקר בעיר (עם אוטו תתפתו יותר בקלות לישון בשולי העיר ולנצל פחות טוב את הימים). מנגד נסיעה ביום אחד לא תשאיר לכם הרבה זמן לטייל. לא לשכוח שגם לשכור רכב ולצאת מהעיר זה לוקח זמן.

אם רוצים אוטו ונסיעה לאורך החוף לבוסטון, הייתי שוקל בכל זאת להפקיע יום מחלק אחר בטיול (לא יודע איזה) ולעשות את זה נסיעה של יומיים. זה גם יכול לעזור בכך שלפחות אחד מהימים של בוסטון יהיה בסופ"ש.

בכללי הייתי מעדיף להיות בבוסטון גם או בעיקר בסופ"ש. זו אוירה אחרת ברחובות. יותר חופשית ומהנה. גם בניו יורק הייתי שמח לסופ"ש. אבל אם זה ביקור ראשון בניו יורק אז לא בטוח שלהתחיל בסופ"ש זה אידאלי. בביקור הראשון רוצים לפתוח באתרים המוכרים של מרכז העיר. ולא הפארק, גוספל וכדומה. בביקור שני ויותר זה פחות קריטי.

• יונה וקשת
                        יונה וקשת @אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

@אביבית2015 הי אביבית,

משום מה לא הצלחתי למצוא את סיכום הטיול שלי שפרסמתי כאן - אולי מוני יוכל לעזור? אני מניחה שזה פורסם בסביבות סוף אוקטובר 2019. בכל אופן יש לי את זה בקובץ וורד, אם תרצי אשלח לך במייל.

לגבי אכדיה ומזג אויר:

גם אני חלקתי את ההתלבטות שלך.

כשהתחלתי לתכנן את הטיול שלנו, קראתי כאן סיפורי טיול של גולשים קודמים כדי לאסוף אתרים נחשקים לרשימה שלי (כמו שאני תמיד עושה), והמקום ששבה את לבי בצורה בולטת ומיידית היה פארק אכדיה.

אח"כ התחלתי לבנות כמה אופציות למסלולים ביחד עם חברתי ריקי (שגם כתבה כאן בעבר), שמכירה היטב את האיזור. היא יעצה לי לוותר על אכדיה, להגיע מבוסטון לאורך החוף צפונה לקמדן, ומשם לחתוך מערבה להרים הלבנים. היא אמרה לי שאכדיה זה הימור - ומה אם אגיע לשם ליומיים וירד גשם?

בעקרון הקשבתי לכל עצה של ריקי, אבל על אכדיה פשוט לא הסכמתי לוותר, ואני שמחה מאוד שהתעקשתי. אני זוכרת שכתבתי לה, במענה לשאלתה: "אם ירד גשם אעמוד על החוף בגשם ליד מגדלור ואהיה מאושרת".

את צריכה לזכור שאותו טיעון של מזג אויר תקף גם להרים הלבנים, ובעצם לכל מקום בו תטיילי בטבע, ושלכת בניו אינגלנד זה טבע (כל מה שלא עיר). אז למה אכדיה שונה?

בפועל היינו באכדיה מ-1 עד 3 באוקטובר. היה אפרפר, לעתים טיפטף קצת, לפעמים השמים היו כחולים למחצה או לגמרי, אבל שום דבר לא גרע מהקסם המיוחד של המקום הזה.

אגב, גם בהרים הלבנים היה אותו סיפור - ביום הראשון שלנו, בתחילת הטיול בכביש הקנקמגוס, ירד גשם, אבל אנחנו לא שינינו שום דבר בתוכניות. למחרת שוב עברנו באותו כביש בדרכנו למקום אחר, היתה שמש והכל נראה אחרת. מקסים! מזג האויר שם הפכפך בעונה הזאת ואין לך שום דרך לשלוט או לכוון את זה, אני באמת לא חושבת ש-3-4 ימים לכאן או לשם יכולים להבטיח לך משהו. אז מצד אחד מנסים "לדחוף קדימה" את ההגעה כדי למקסם שלכת, מצד שני להקדים אותה כדי לצמצם סיכוני גשם, אבל בסופו של דבר שני הצדדים הם לא ערובה לכלום.

זו דעתי ואני עומדת מאחוריה 🤗

בכל מקרה תהנו.

בתמונות: אכדיה יפה תמיד.

• מוני
                          מוני נערך לאחרונה על ידי

במשך היום לא אהיה בבית, בערב אנסה לאתר את הדיווח מוני

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                          • מוני
                            מוני @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

מסתבר שמשום מה הדיווח שלך ניתן תחת שם משתמש אחר אבל

יגעת ומצאת ..., ומדובר על שני חלקים כי עשית הפסקה

חלק ראשון

https://community.lametayel.co.il/topic/154006/%D7%A1%D7%AA%D7%99%D7%95-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7-%D7%9E%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C?page=1

חלק שני

https://community.lametayel.co.il/topic/154006/%D7%A1%D7%AA%D7%99%D7%95-%D7%91%D7%A0%D7%99%D7%95-%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%9C%D7%A0%D7%93-%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A1-%D7%9E%D7%AA%D7%95%D7%A7-%D7%9E%D7%94%D7%AA%D7%A4%D7%95%D7%97-%D7%94%D7%92%D7%93%D7%95%D7%9C-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%98%D7%99%D7%95%D7%9C/46

בהנאה

מוני

יונה וקשת תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                            • יונה וקשת
                              יונה וקשת @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני תודה מוני! אתה מלך🙏🌻

• אביבית2015
                                אביבית2015 נערך לאחרונה על ידי

תודה רבה!

• 1 / 1