קליפורניה בסוכות
-
טסים לקליפורניה בסוכות. 10 ימים, טיסות יונייטד לסן פרנסיסקו. זוג + 3 בגילאי 11 עד 17. הטיול כולו - חמישי (נחיתה ב-6 בבוקר) עד ראשון שבוע וחצי אחרי (המראה ב 8 בערב)
פעם אחרונה שהיינו באיזור היה לפני 9 שנים כך שהילדים היו מאד קטנים וזה לא רלוונטי.
עוגן ראשון - הופעה בליוויס סטדיום ביום ראשון שבתחילת הטיול. אני מקווה שנספיק להרגע קצת מהג'טלג.
בנוסף - מגיעים במהלך fleet week בסן פרנסיסקו ואני מניח שנרצה לנצל.
טבע - שוקלים אולי גיחה קצרה ליוסמיטי. כביש 1 לא מאד חושב לנו. אבל פתוח להצעות.
וגאס - לא בתוכנית. גם לא האתרים המדבריים באיזור
לוס אנג'לס - טרום קורונה תכננתי ביקור ארוך. לא יצא לפועל וצרכים השתנו מאז. ככל הנראה נרצה את יוניברסל סטודיוס. לא סגור לגבי אתרים אחרים.
רעיונות / מחשבות יתקבלו בברכה. הם לאיזור סן פרנסיסקו והן לאיזורים אחרים. ברור שבטיול כזה קצר (ועוד עם הופעה שבפועל גוזלת לפחות חצי יום) לא נספיק הרבה. אבל בכל זאת רוצה משהו.
אגב - מה הסיכוי למשחקי טרום עונה של ה NBA?
-
ואגב - מה אתם יודעים על fleet week?
-
עוד שאלה - יוניברסל סטודיו וHalloween Horror Nights
אם אני מבין נכון בימים שיש את אירוע הערב הפאר נסגר קודם? איך זה עובד - זורקים את כולם ומתחילים מהתחלה? מחלקים צמידים או משהו בסגנון ובודקים אותם בערב? בודקים בעליה למתקנים?
עד כמה האירוע הזה מתאים לילדים? כתוב באתר שמומלץ רק מגיל 13. הקטנה שלי בת 11 ובהחלט יש לה אלמנטים פחדניים ואני תוהה עד כמה זה מתאים לה.
בכלל - איך האירוע משתלב עם הפארק עצמו. כלומר להגיע לאירוע זה סוג של תחליף לפארק או שצריך להיות בנוסף? בתשלום (גבוהה) אפשר לקנות כרטיס לפארק מ-14:00 כך שאפשר להספיק לבלות בפארק גם בשעות הרגילות לפני האירוע. באמת אפשר להספיק?
ולעומת זאת - יש טעם להגיע לפארק בשעות היום אם יש אירוע בערב? או שזה בזבוז?
-
באמת שאשמח לעזרה / עצות / הערות. תמיד אני פסימי ביחס לאחרים ואופטימי ביחס אלי אז תקנו אותי בבקשה
רקע עלינו זה סוג של טיול בר מצווה מאוחר (הוא כבר בן 14) ודחוס. אולי זו ההזדמנות האחרונה לטיול משפחתי רציני לפני הגיוס של הגדולה (מקווים שלא, אבל יש הרבה אילוצים ולכן אולי כן). היינו בקליפורניה לפני כמעט 9 שנים, והיינו בטיול בצפון מזרח לפני 5 שנים (טיול בת מצווה). טיפוסים עירוניים. חתם הבר מצווה מתעניין מאד בהיסטוריה,וב NBA.
מסגרת הטיול שמתגבשת: 3 ימים ללא אוטו בסן פרנסיסקו במהלך שבוע הצי. כולל אירועים של שבוע הצי, קו החוף, אלקטרז, הגשר (רק להגיע ולטייל טיפה, לא לחצות אותו), אולי האקדמיה למדעים, אולי לומברד (שווה להגיע גם בלי אוטו?). רעיונות נוספים? 3 ימים בלוס אנג'לס (עם אוטו) כולל יוניברסל, טיפה הוליווד ושלט, פארק גריפית והמצפה, ואולי גם – מוזיאון המדע (עם המעבורת), ביקור במעבדה של נאסא, הספרייה הנשיאותית של רונלד רייגן, וניס ביץ' (רלוונטי באוקטובר?). פתוח להצעות הופעה בסנטה קלרה (ליוויס סטדיום) 3 ימים ברוטו (או יומיים נטו) שמוקדשים לקצת טבע (ככל הנראה בסוף הטיול) – יוסמיטי ו/או מונטריי והאיזור, או כביש 1, או יסמיטי וסקויה (כולל גנרל שרמן). מאד לא סגור על זה. אנחנו לא חובבים גדולים של טבע, ובטח שלא מסלולי הליכה.
תוכנית הטיול שמסתמנת: יום חמישי – נחיתה ב-6 בבוקר בסן פרנסיסקו נסיעה לעיר למלון ביוניון סקוור לשלושה לילות. שיטוט בעיר (מהרשימה למעלה) יום שישי – סן פרנסיסקו. ללא מעבר מלון. יום שבת - סן פרנסיסקו. ללא מעבר מלון. יום ראשון – מעבר מלון לעמק הסיליקון להופעה בערב. הבוקר פתוח. אולי עוד כמה שעות בסן פרנסיסקו, אולי נושאת המטוסים יום שני – קולומבוס דיי – טיסה ללוס אנג'לס, מלון באיזור הוליווד והאיזור (עוד לא חיפשתי) לשלושה לילות. התחלת הביקור בעיר מהרשימה למעלה יום שלישי – לוס אנג'לס ללא מעבר מלון. סיכוי גבוה שנרצה יוניברסל ביום הזה יום רביעי - לוס אנג'לס ללא מעבר מלון. יתכן שיוניברסל יעבור ליום הזה יום חמישי – בבוקר המשך לוס אנג'לס. שעות אחר הצהריים – התחלת נסיעה צפונה לפי המתווה שנבחר. אם נלך על סקויה ויוסמיטי אז לינה בכניסה לסקויה (ויסאליה?). השמש שוקעת ב 18:30 בקירוב. אני תוהה האם אפשר לנהוג עד 20:00? יום שישי – סקויה ונסיעה לכיוון יוסמיטי יום שבת – יוסמיטי יום ראשון – טיסה ב 20:00. נסיעה לכיוון השדה. יש כמה שעות פנויות ואפשר להשלים שופינג, או נושאת המטוסים באלמידה. רעיונות אחרים?
התלבטויות: האם סקויה/יוסמיטי זה שילוב טוב? הצעה אחרת? יעדים מעניינים בסן פרנסיסקו ובלוס אנג'לס? קולומבוס דיי – אני מבין שזה לא חופש בקליפורניה. יש השפעה אחרת? עומסים של תיירים? סיילים? משהו אחר? הופעה בליוויס סטודיום – אני מאד מוטרד מהעומס. תהיתי אם עדיף לישון במלון לאורח הקו הכתום של ה VTA ולהגיע בתחבורה ציבורית. יש למישהו ניסיון? זה לא משחק אלא הופעה. אז במקום 56 אלף אנשים יהיו אני מניח רק 20 אלף. אבל זה עדיין המון. החשש שלי מוצדק לדעתכם? קניון במילפיטאס great mall – מישהו מכיר? סתמי או משהו מיוחד? (הוא על הקו הכתום שהזכרתי לפני שניה) מעבר מסן פרנסיסקו לעמק הסיליקון – עד כמה זה מעשי לעשות את זה עם ה BART? נוח למזוודות ואנשים? בירור ראשוני על מונית גדולה העלה מעל 200 דולר. ברכבת זה 50 דולר. מצד שני מדובר על יום ראשון אז אני מניח שלא פקוק מאד, כך שזמן הנסיעה ברכב הוא סביר. אז השיקול הוא כמעט רק כסף. כמובן שאם נבחר לעצור בנושאת המטוסים אז זה יהיה עם רכב. אבל אם מדובר על נסיעה ישירה אני מתלבט. אובר / מוניות גדולות – בסן פרנסיסקו והאיזור – זמין בלי בעיה? ל-5 נוסעים? מחירים לדוגמה?
אשמח לתגובות
-
יצא לא קריא אז אנסה לכתוב מחדש:
מסגרת הטיול שמתגבשת:
3 ימים ללא אוטו בסן פרנסיסקו במהלך שבוע הצי. כולל אירועים של שבוע הצי, קו החוף, אלקטרז, הגשר (רק להגיע ולטייל טיפה, לא לחצות אותו), אולי האקדמיה למדעים, אולי לומברד (שווה להגיע גם בלי אוטו?). רעיונות נוספים?
3 ימים בלוס אנג'לס (עם אוטו) כולל יוניברסל, טיפה הוליווד ושלט, פארק גריפית והמצפה, ואולי גם – מוזיאון המדע (עם המעבורת), ביקור במעבדה של נאסא, הספרייה הנשיאותית של רונלד רייגן, וניס ביץ' (רלוונטי באוקטובר?). פתוח להצעות
הופעה בסנטה קלרה (ליוויס סטדיום)
3 ימים ברוטו (או יומיים נטו) שמוקדשים לקצת טבע (ככל הנראה בסוף הטיול) – יוסמיטי ו/או מונטריי והאיזור, או כביש 1, או יסמיטי וסקויה (כולל גנרל שרמן). מאד לא סגור על זה. אנחנו לא חובבים גדולים של טבע, ובטח שלא מסלולי הליכה.
-
תוכנית הטיול שמסתמנת:
יום חמישי – נחיתה ב-6 בבוקר בסן פרנסיסקו נסיעה לעיר למלון ביוניון סקוור לשלושה לילות. שיטוט בעיר (מהרשימה למעלה)
יום שישי – סן פרנסיסקו. ללא מעבר מלון.
יום שבת - סן פרנסיסקו. ללא מעבר מלון.
יום ראשון – מעבר מלון לעמק הסיליקון להופעה בערב. הבוקר פתוח. אולי עוד כמה שעות בסן פרנסיסקו, אולי נושאת המטוסים
יום שני – קולומבוס דיי – טיסה ללוס אנג'לס, מלון באיזור הוליווד והאיזור (עוד לא חיפשתי) לשלושה לילות. התחלת הביקור בעיר מהרשימה למעלה
יום שלישי – לוס אנג'לס ללא מעבר מלון. סיכוי גבוה שנרצה יוניברסל ביום הזה
יום רביעי - לוס אנג'לס ללא מעבר מלון. יתכן שיוניברסל יעבור ליום הזה
יום חמישי – בבוקר המשך לוס אנג'לס. שעות אחר הצהריים – התחלת נסיעה צפונה לפי המתווה שנבחר. אם נלך על סקויה ויוסמיטי אז לינה בכניסה לסקויה (ויסאליה?). השמש שוקעת ב 18:30 בקירוב. אני תוהה האם אפשר לנהוג עד 20:00?
יום שישי – סקויה ונסיעה לכיוון יוסמיטי
יום שבת – יוסמיטי
יום ראשון – טיסה ב 20:00. נסיעה לכיוון השדה. יש כמה שעות פנויות ואפשר להשלים שופינג, או נושאת המטוסים באלמידה. רעיונות אחרים?
-
התלבטויות:
האם סקויה/יוסמיטי זה שילוב טוב? הצעה אחרת?
יעדים מעניינים בסן פרנסיסקו ובלוס אנג'לס?
קולומבוס דיי – אני מבין שזה לא חופש בקליפורניה. יש השפעה אחרת? עומסים של תיירים? סיילים? משהו אחר?
הופעה בליוויס סטודיום – אני מאד מוטרד מהעומס. תהיתי אם עדיף לישון במלון לאורח הקו הכתום של ה VTA ולהגיע בתחבורה ציבורית. יש למישהו ניסיון? זה לא משחק אלא הופעה. אז במקום 56 אלף אנשים יהיו אני מניח רק 20 אלף. אבל זה עדיין המון. החשש שלי מוצדק לדעתכם?
קניון במילפיטאס great mall – מישהו מכיר? סתמי או משהו מיוחד? (הוא על הקו הכתום שהזכרתי לפני שניה)
מעבר מסן פרנסיסקו לעמק הסיליקון – עד כמה זה מעשי לעשות את זה עם ה BART? נוח למזוודות ואנשים? בירור ראשוני על מונית גדולה העלה מעל 200 דולר. ברכבת זה 50 דולר. מצד שני מדובר על יום ראשון אז אני מניח שלא פקוק מאד, כך שזמן הנסיעה ברכב הוא סביר. אז השיקול הוא כמעט רק כסף. כמובן שאם נבחר לעצור בנושאת המטוסים אז זה יהיה עם רכב. אבל אם מדובר על נסיעה ישירה אני מתלבט.
אובר / מוניות גדולות – בסן פרנסיסקו והאיזור – זמין בלי בעיה? ל-5 נוסעים? מחירים לדוגמה?
-
אין לי הרבה המלצות על סן פרנסיסקו ולוס אנג'לס אבל אם אתם לא חובבי טבע ומסלולי הליכה הייתי מוותר על יוסמיטי וסקויה. ביוסמיטי יש אמנם את אחת התצפיות הנגישות ברכב הכי יפות שאני מכיר (גליישר פוינט) אבל השנה הכביש המוביל לשם בשיפוצים ולכן לא ניתן להגיע לשם עם רכב. עשינו בעבר טיול בסקויה שבסיסו היה בויסאליה. זה היה בסדר אבל קחו בחשבון הרבה נסיעה בתחילת וסוף היום אל וחזרה מהפארק. בכל אופן, אם אינכם חובבי טבע, הייתי מוותר על שני הפארקים בגלל הזמן הלחוץ שברשותכם ופשוט באחד הכיוונים הייתי עושה את הדרך בין סן פרנסיסקו לל"א באוטו דרך כביש 1. שווה לעבור ב half moon bay, סנטה קרוז, מונטריי, קמבריה, מורו ביי, סנטה ברברה ועוד. מניח שיש הרבה מידע באתר כאן לגבי כביש 1. תנסו לקרוא ולראות אם מתאים לכם.
-
מצטרפת להמלצה לוותר על סקויה ויוסמיטי. ביוסמיטי הייתי כנערה עם משפחתי ולא עשינו בכלל מסלולי הליכה. הפארק היה כל כך לא מרשים שרק לא מזמן הסכמתי לתת לו עוד הזדמנות ובאמת כשעושים מסלולי הליכה הוא נראה אחרת. (זה גם מה שקרה לי עם פארק ציון...). בקיצור, הנוף באזור מונטריי/כביש 1 הרבה יותר זמין ומזמין.
-
תודה לכם
האם יש טעם לוותר גם על איזור ההר וגם על איזור החוף? ודווקא לשלב את האיזור שצפונית לסן פרנסיסקו? למשל מלוס אנג'לס לטוס חזרה צפונה (אולי דווקא לסקרמנטו), ומשל לעמק הנאפה, ל Old Faithful Geyser of California , ו/או Muir Woods ?
עשוי להיות יותר יפה או להיפך?
אני מתעלם כרגע מעלויות טיסה ו/או פיצול רכב שכור
-
אני גם תוהה לגבי אוניית המערכה איווה. חתן הבר מצווה ישמח לבקר בה. אני תוהה איך הביקור בה ביחס לנושאת מטוסים? זו במידה רבה אותה "קטגוריה" ולא נבקר בשתיהן.
אם כן - האם נכון לעשות את זה מתוך הימים של לוס אנג'לס? או אולי דווקא הטיסה דרומה ביום שני תהיה ללונג ביץ', נבקר באונייה ואז נעשה דרכנו (עם הפקקים) צפונה להתמקמות? הבעיה היא שטיסה נוחה תביא אותנו ללונג ביץ' רק ב 14:30 לנחיתה, מה שאומר להגיע לאונייה כבר קרוב לסגירה וזה קצת צפוף. טיסה מוקדמת יותר זה כבר השכמה מוקדמת ופחות בא לי.
-
כמה דברים רנדומליים-
אם אתם מגיעים לסנטה קלרה להופעה, ממליצה לטוס ללוס אנג׳לס מסאן חוזה. זה 14 דק נסיעה ושדה קטן וחביב. יש טיסות מאז זולות עם סאות׳ווסט (רק באתר שלהם).
מניחה שמדובר בהופעה של אלטון ג׳ון? אם כן, תניח שיהיה מלא. יש מלונות מאד קרובים לקונבנשן סנטר של סנטה קלרה, אבל לא מתמצאת במחירים. אם אתם אוהבים פארקי שעשועים, יש את קליפורניה גרייט אמריקה ממש ליד, יכול להיות נחמד לבוקר. אצלי מאד אוהבים, יש לבת שלי מנוי שנתי.
לגבי לינה ביוניון סקוור, קח בחשבון שזה לא האיזור הגי. עם להסתובבות בערב, וכדאי לשים לב לאן הולכים. להימנע מכיוון הטנדרלוין. כן ממליצה לבדוק את המוזיאון היהודי העכשיו ליד יוניון סקוור, זה לא מוזיאון יהדות ״קלאסי״ אלא מוזיאון קטן עם תערוכות על עשייה של יהודים מפורסמים בתרבות האמריקאית, כמו ליוויס (הג׳ינס), לאונרד כהן או יוצר החבובות. האקספלורטוריום נהדר לחובבי הז׳אנר (מוזיאון מדעים לילדים). יש גם כמה ״מוזיאוני סלפי״ אם הנוער אוהב כמו מוזיאון הגלידה, מוזיאון תלת מידי (אם עדיין פתוחים, לא בדקתי לאחרונה). עוד משהו נחמד ומיוחד לעיר זה המדרגות המצויירות.
בפליט וויק לא היינו, אבל הבנתי שהמופעים של המטוסים זה אחת האטרקציות העיקריות. קחו בחשבון עומס אנושי.
בקליפורניה לא מציינים בדרך כלל את קולומבוס דיי, ואם מציינים זה בדרך כלל יהיה אינדיג׳נס דיי - יום התושבים המקוריים.
לילות האלווין ביוניברסל נחשבים קשוחים ומפחידים. לא הייתי הולכת עם ילדה קטנה. בדיסני אמורה להיות חוויה יותר תואמת גיל, אבל אני מבינה שזה לא בתוכנית.
גרייט מול במילפיטס הוא אחלה. הוא מקורה ובנוי בצורה נוחה. יש גם דייב אנד באסטר אם הילדים אוהבים ארקייד זה מאד פופולארי.
לא הייתי לוקחת בארט כדי לעבור בין סאן פרנסיסקו לסנטה קלרה. תשקיע באובר.
הייתי מוותרת על סקויה ו/או יוסמיטי בטיול כזה. לא מבינה עד הסוף למה אתם מוותרים על כביש 1. אפשר לנסוע בו מלוס אנג׳לס לסאן פרנסיסקו בכיף, ויש לא מעט דברים נחמדים לראות ולעשות. עצים גדולים (רדווד ענק, לא סקויה) אפשר לראות בפארק הנרי קרוול בהרי סנטה קרוז, ולשלב עם פארק חבלים / רכבת עתיקה / נקודת המיסתורין, וכמובן סנטה קרוז עצמה שהיא חמודה למדי.
עוד אופציה זה סאן דייגו שחמודה ממש, יש את הוויב המקסיקני שפחות מרגישים במקומות אחרים, ויש גם איזה אוניה לעלות עליה, שנשמע לי שאתם אוהבים.
בגדול אני מאד לא ממליצה לנהוג בכבישים שאינם אוטוסטרדות בחושך. אפס תאורה, וחלקם צרים ומפותלים.
-
תודה רבה וסליחה על האיחור בתשובה
חשבתי הרבה על מה שכתבת וניסיתי לברר
אני מבין שסן פרנסיסקו יחסית עיר מסוכנת בימיינו. כלומר לא כמו שהיה בצפון מנהטן בשנות ה-80, אבל יותר מסוכנת ממה שהייתה לפני עשור כשהייתי בה לאחרונה.
הנלון שתכננתי עליו היה קורטיירד יוניון סנטר. וממה שאני מבין הוא גבולי בין האזור ה"לא נעים" לאיזור ה"ממש לא" ולכן נראה לי שעדיף להימנע ממנו.
אני מעדיף מלונות רשת או דירה מרווחת. לא מתלהב ממוטלים. אלו מרוכזים באזור היוניון סקוור, בודדים באיזור מזח הדייגים, וכמובן עוד ריכוז באיזור שדה התעופה.
הבעיה היא כמובן המחיר. כבר השלמתי עם העובדה שמחיר מלון ללילה יעלה לי 500 ואולי טיפה יותר דולר (זוג חדרים / סוויטות במלון טוב), אבל המחירים כבר עולים ל 700-800 ואפילו 900 בעיר.
מה בעניין אזור מזח הדייגים? נעים להסתובב שם?
אני תוהה אם לא עדיף לי לצאת מהעיר עם אוטו בכל זאת. בין עם באזור השדה או אזור שונה. גם שם אני לא רואה מציאות, ובכל מקרה חלק מהחיסכון במחיר כמובן יתקזז עם עלות הרכב והחניה. אבל אז בערב (לא הראשון) יהיה לנו יותר נעים לחפש ארוחת ערב ליד המלון.
לגבי ההופעה וסנטה קלרה: אכן מדובר על אלטון גון ואני מניח שיהיה מלא. פחות ממשחק פוטבול פשוט כי שליש עד חצי איצטדיון חסום אבל עדיין עשרות אלפי אנשים. המלונות שצמודים לאיצטדיון (הילטון והיאט) בעייתיים. הילטון לא משכיר ללילה בודד בתאריך הזה והיאט גם במחיר מאד גבוהה אבל גם לא מציע כרגע תעריף ללא התחייבות. ולכן חשבתי על פתרון הרכבת הקלה. ואז התחבר לזה גרייט מול ומלון קורטיירד הסמוך שהם גם על הקו הכתום, וגם על תחנת רכבת מסן פרנסיסקו. כמובן שאם לא נוסעים ברכבת מסן פרנסיסקו אז החשיבות של המיקום המסויים הזה יורדת. יותר מזה, אם נבחר להיות עם רכב בסן פרנסיסקו (ומלון מחוץ לעיר) אז מן הסתם נגיע להופעה בכל זאת עם הרכב למרות העומסים. בררתי לגבי אפשרויות של מוניות, והבנתי שקודם כל צריך ללכת מהאצטדיון לא מעט להגיע לנקודת האיסוף של המוניות/אובר. לא יותר קרוב ממגרשי החניה הענקיים. אז לא בטוח מה מרוויחים.
אם נישן באזור שדה התעופה עם אוטו אז לא בטוח ששווה להחליף מקום לינה ללילה של ההופעה. נראה מה האפשרויות. אבל אז לא סביר שנעדיף לטוס מסן פרנסיסקו ולא מסן חוזה ודווקא השדה בסן חוזה קטן יותר, ושעות הטיסה והמחירים מתאימים לי יותר. נמשיך להתלבט כמובן.
חשבתי על הפארק של גרייט אמריקה אבל לא ראיתי איך הוא משתלב בתוכנית. אבל אם אני מבין נכון את ההצעה שלך אז הרעיון הוא להגיע לפארק ביום ההופעה בלי להזיז את האוטו (אם יש אוטו). הפארק נפתח ב-12 בצהריים, לבלות בו עד 6-7 בערב, ואז ללכת להופעה. הרעיון יפה, אבל אני תוהה אם זה לא מעייף מדי ללכת להופעה אחרי בילוי בפארק. הרי ההופעה זה אחד השיאים של הטיול וצריך לתת לה את הכבוד שלה. אם אנחנו עם אוטו אפשר להיעזר באוטו להחליף בגדים. אם אנחנו במלון הצמוד – אפשר לעבור בחדר להתרעננות קצרה. אבל אם אנחנו בלי אוטו ובלי מלון זה נראה לי כבר ממש בעייתי.
סן דייגו לא נראית לי רלוונטית. עיר מאד יפה ויכולה להיות נהדרת בעיניי ליומיים רגועים יותר בטיול ארוך. אבל אין בה שום דבר שחסר לי כרגע בטיול הזה. מה שחסר לי זה זמן.
לגבי סקויה/יוסמיטי – אני מאד מבין מה אתם אומרים ומתלבט. חתן בר המצווה מאד מתלהב מ"הכי" (גירסה מודרנית של ספר השיאים של גינס שאני אהבתי בגילו). אז גנרל שרמן יכול להיות נהדר. וליוסמיטי יש את הפרסום שלו שגם שווה משהו.
אם נלך על כביש 1 – ובהנחה שיוצאים מלוס אנג'לס ביום חמישי בערב (עם מגבלות חשיכה) או שישי על הבוקר – איך הייתם מציעים לי לבנות את הטיול? כי אם למשל נזרום עם ההצעות של סנטה קרוז, אז בפועל זה כמעט יום שלם שם. לא נראה לי שאני יכול לבנות על להספיק הכל ביום הטיסה. אם נניח שעה וחצי נסיעה (יום ראשון אחה"צ), הגעה לשדה קרוב ל-4 שעות לפני (כולל החזרת רכב ו"ספייר") וטיסה ב-20:00, זה אומר יציאה מאזור סנטה קרוז בבסביבות 3 אחה"צ ואולי טיפה קודם. וכנראה שכדאי גם קודם (או בדרך) לאכול ארוחת צהריים.
בלוס אנג'לס (עם רכב) חשבתי להתמקם באיזור בורבנק. נראה לי גם קרוב ליוניברסל והוליווד וכמובן לפארק גריפית, ואולי אתרים אחרים שנשקול (מעבדות JPL). נכון שוניס ביץ' זה רחוק יותר. אבל אי אפשר לזכות בהכל. אם נטוס ל LAX אז אפשר לעבור בוניס ביץ ובמהולנד דרייב מיד אחרי הנחיתה בדרך לבורבנק (ביום שני אחה"צ). אבל זה מאד תלוי בשעת הטיסה המדוייקת.
כמובן שאם נחליט על אוטו בסן פרנסיסקו עולה השאלה האם לנסוע ללוס אנג'לס או לנהוג. נראה לי שעדיף להיות בלוס אנג'לס באמצע השבוע ולא בסופו. בין היתר כי יוניברסל עדיף בשלישי או רביעי כדי להימנע מאירוע האלווין. אני יכול לעשות נסיעה ישירה מסן פרנסיסקו לצפון לוס אנג'לס ביום שני בבוקר. אם אני מבין נכון על הכביש המהיר (5) זה יום קשה אבל אפשרי. גוגל מעריך 5-7 שעות. אם נוסיף את ה 20% הקלאסיים זה קרוב יותר ל-10 שעות. עם גם נעשה כמה עצירות קטנות בדרך זה אומר לצאת ב-9 בסן פרנסיסקו ולהגיע ב-9 לצפון לוס אנג'לס. לא קל אבל אפשרי. אבל אם במחיר של 250-400 דולר אני טס (תלוי מאיזה שדה לאיזה שדה ובאיזו שעה) זה גם יחסוך כמה שעות (שבתורן שוות כסף) וגם יעייף פחות.
המון התלבטויות. כל מחשבה תתקבל בברכה!
-
כמות חסרי הביית בסאן פרנסיסקו עולה משנה לשנה אבל לא הייתי אומר שמסוכן ביוניון סקוור. ברחובות קצת מערבה משם לא נעים, אני בהחלט יכול להסכים...... על טיול משפחתי של 10 ימים, לא הייתי מכניס יותר מידי אילוצי עלות תועלת.... החלטתם לנסוע..... תנסו להתמקד במקסום הטיול אתם רוצים סאן פרנסיסקו ואתם יודעים למה? תשלמו!. יש גם מקומות יקרים בהרבה מיוניון סקוור וגם נעימים יותר. לישון מחוץ לעיר ולהיכנס ולצאת לא נשמע לי אבל זה אני. אני יכול להמליץ על מלון GALERIA PARK HOTEL ממזרח לכיכר ועדיין קרוב באיזור קצת יותר נקי ועדיין מרכזי. אני ישן שם כל שנה למרות שפעם אחרונה הייתה ב2020 (בגלל הקורונה)
-
בפעם האחרונה שלי בסן פרנסיסקו (2019, לפני הקורונה) ישנו במוטל ברחוב לומברד. באזור הזה לא נתקלנו בחסרי בית. היו כמה באזור המזחים אבל זה היה יותר בעניין של לא נעים (וגם זה, רק בעיניים של ישראלי שפחות רגיל לזה) ולא בקטע של מסוכן. הסתובבנו גם בשעות מאוד מאוחרות. אזור המזחים תיירותי מאוד ולנו הרגיש בטוח. יש סיפורים שרצים ברשת על פריצות לרכבים אבל לא על מקרי שוד.
-
תודה לשניכם
לא ברור לי איך אפשר להמנע מאילוצי עלות. אנחנו טסים כדי להנות והקצבנו סכום כסף מאד גדול לנושא. אבל אני חייב לחסוך. אני לא באמת יכול להרשות לעצמי מלונות ב-1000 דולר ללילה. בטח לא לכמה וכמה לילות. באופן מאד גס, שום דבר לא חובה מבחינתי. כלומר אם למשל העלות בסן פרנסיסקו תהיה מהותית יותר גדולה מאשר בלוס אנג'לס, אני בהחלט אשקול להעביר יום. אז בגלל ההופעה אני לא באמת יכול להעביר יום. אבל אני יכול למשל כבר בתחילת הטיול שלי לנסוע לאיזור מונטריי/סנטה קרוז, לבלות שם יום או יומיים, ואז לעלות להופעה, ואז יום בסן פרנסיסקו ואז לרדת ללוס אנג'לס. אני לא חושב שאנחנו שם, ואני רוצה להנות גם ממה שיש לסן פרנסיסקו להציע וגם משבוע הצי, אבל אם לא תהיה ברירה נשנה.
לגבי ביטחון אישי - אנחנו לא בליינים. לא מסתובבים ב-10 בלילה בחוץ. וגם לא מחפשים מסעדה בשעות האלה. ארוחת ערב זה בסביבות 8 ואולי אפילו טיפה קודם. ובתנאים מסויימים זה גם יכול להיות פיצה טייקאווי לאכול במלון, או מצרכים מהסופר (תלוי גם באופי החדר במלון). לעומת זאת אני כן אוהב להסתובב בחוץ בשעות הבוקר המוקדמות (אפילו ברמה של 6 בבוקר). אני צריך לדעת שכשאני חוזר למלון ב-8 בערב אני לא אסבול מהצקות, וודאי שלא משוד. ושאם ב-7 בבוקר אני יוצא למכולת (או למכבסה בשירות עצמי) אני לא צריך לחשוש מהרחוב.
לינה מחוץ לעיר - לרוב זה מה שאנחנו עושים. חצי שעה נסיעה בבוקר ובערב זו לא בעיה מיוחדת לדעתי. בדרך בערב זה גם מאפשר לעבור בסופר, וגם סתם קניות שנחמד לעשות בארה"ב. אני מאד אוהב חנויות לצד הכביש הראשי (בפלאזות) ולא רק מרכזי קניות גדולים. ועם אוטו מאד נוח לעצור בוולמארט, ובחנות יצירה, ובחנות מסיבות ואלף ואחד דברים אחרים חביבים. ובנסיעה הזו ניתקל גם במסעדה קטנה (וגם יותר זולה מזו שבעיר) או בפיצריה או משהו בסגנון. אבל בסוף הכל תלוי בכמה זמן מבזבזים. צריך לזכור שאני מתכנן על ימים חמישי/שישי/שבת. וחמישי זה מיד אחרי הנחיתה עם מזוודות אז בכל מקרה מדובר על נסיעה עם אוטו / מונית מהשדה לעיר. ממה שאני מתרשם אם יוצאים בסביבות 9:30 בבוקר (שעה טיפוסים עבורנו) וחוזרים בסביבות 19 בערב, אז מאיזור שדה התעופה לכמעט כל מקום בסן פרנסיסקו זה יעלה לי כשעה בבוקר ו45 דקות בערב (כולל זמן חניה) באמצע השבוע, ורבע שעה פחות בבוקר בסופ"ש. לעומת זאת ממלון ביוניון סקוור למשל גם יעלה לי חצי שעה של תחבורה ציבורית (כולל הליכה מהמלון לתחנה וחזרה) כל בוקר וערב. לא הפרשים דרמטיים.
לגבי המיקום ביוניון סקוור - המלון שבחרתי בינתיים זה Courtyard Union Square שהוא ממש על הגבול של Tenderloin . ברור לי שהגבול ה"מוניציפלי" של השכונה הוא לא בדיוק קו הגבול של ההומלסים והפשע ולכן אני מוטרד. https://www.google.com/maps/place/Courtyard+by+Marriott+San+Francisco+Union+Square/@37.7872702,-122.4144763,19z
-
איזור המזחים נחשב יותר ידידותי לתיירים ובהחלט הייתי מכוונת לשם. יש גם איזור עם מוטלים ברחוב לומבארד שאפשר להחנות רכב אם רוצים. לא הייתי ישנה באיזור הטנדרלוין אם אתה רוצה להסתובב ברחוב בשעות קיצון (7 בבוקר בסאן פרנסיסקו לא בדיוק שעה תוססת).
קח בחשבון שיש פריצות לרכבים אז לא להשאיר סיכה באוטו. על אלימות פיזית פחות שמעתי, ורוב חסרי הדיור לא אלימים ולא מציקים, אלא חיים בעולם משל עצמם. אבל זה לא נעים לצפיה.
הבת שלי בדיוק היתה היום עם חברות בעיר, היא אוהבת להסתובב באיזור קסטרו למסעדות ושיטוט. פחות ביוניון סקוור.
את הגשר אגב אי אפשר היה לראות היום בגלל ערפל. עניין של מזל.
-
תודה רבה. לאור המידע כרגע הנטייה היא אכן לישון באיזור המזחים. למען הדיוק Marriott Fisherman's Wharf שבאופן יחסי מציע את התעריף הכי טוב.
אני מבין שאין סיבה לחשוש לעבור באיזור של יוניון סקאוור בשעות היום (בין 10 ל19)?
-
לא הייתי באיזור לאחרונה, אבל לא חושבת שצריך להיות חשש לעבור, רק תהיה מוכן להסביר לילדים על תופעת חסרי הדיור.
אם יצא לנו להסתובב באיזור, אעדכן.
-