מנסה שוב את התמונה

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי שירליץ
-
איזור הבהלה לזהב בקליפורניהפורסם בפורום צפון אמריקה
סוף סוף יצאנו לטייל קצת, אחרי מעל 7 חודשים בלי טיולים. נסענו 3 שעות מזרחה אל איזור הבהלה לזהב, סביב העיירות סונורה, קולומביה, איינג׳ל קמפ, מרפיז.
עשינו שני מסלולי הליכה – אחד סביב אגם קטן בשם Pinecrest Lake והשניה לתצפית קרובה קרובה על עצי סקויה נפלאים בפארק מדינה Calaveras Big Tree State Park.
היה כיף להתאוורר, לנשום אויר צח (אנחנו סובלים כבר תקופה ארוכה מאויר מזוהם עקב שריפות יער), ולראות טבע פראי כמו שקליפורניה אוהבת לתת.ביקרנו גם ברחוב משוחזר מתקופת הזוהר של האיזור בעיירה קולומביה. חמוד מאד ומאד מתאים עם ילדים.
כל הסיפורים, פרטים, קישורים בבלוג המצורף. וכמו תמיד שמחה לענות על שאלות אם יש

https://zeppeltour.travel.blog/2020/11/01/gold_county/

-
כמה המלצות לאס ווגאס עדכניותפורסם בפורום צפון אמריקה
קפצנו לסופ״ש ללאס ווגאס. שהינו באריה (מומלץ בחום, גם המיקום, גם התנאים).
מזג האוויר גהנום. חום אימים, גם בלילה. היינו ללא רכב אז הסתובבנו רק באיזורים הקרובים והנגישים יחסית. ממליצה ללמוד מראש איפה יש מעברים מקורים בין המלונות, ויש הרבה כאלו. למעשה למעט חצייה של הסטריפ מצד לצד וחצייה של טרופיקנה, כל השאר היה בתוך בניינים. גם לקחנו את הטראם החינמי לבלג׳יו.
הספא של האריה מעלף ממש. ביום האחרון היתה לנו טיסה בערב, עשינו צ׳ק אאוט בבוקר והתפצלנו – הוא לקזינו, אני לספא. לקחתי איתי את הטרולי, עשיתי מסג׳, נחתי בכל מיני איזורי רגיעה, ג׳קוזי ב-3 טמפרטורות (קר, נעים, חם), סאונות, בריכה מחוממת פרטית שצופה לאיזור הבריכה של המסיבות וכמובן מקלחת מצויידת בכל מה שאפשר לרצות. שתיה חמה וקרה וקצת חטיפים גם כלולים. מחיר השהיה לכל היום כלול במחיר הטיפול, למי שלא לוקח טיפול זה עולה $50 באמצע שבוע ו$100 בסוף שבוע. היה חלומי.
מסעדות שהיינו ונהנינו מאד:
Julian Serrano Tapas
https://aria.mgmresorts.com/en/restaurants/julian-serrano.html
מסעדת שף בסגנון ספרדי במלון אריה (מהיקרות יותר, אבל כך מנה מדוייקת וטעימה מאד)
Lemongrass
https://aria.mgmresorts.com/en/restaurants/lemongrass.html
מסעדה תאילנדית במלון אריה, אנחנו הלכנו לבראנץ׳ בסגנון דים סאם שמוגש בסופי שבוע מ-11 בבוקר. מאד נהנינו וגם לא היה יקר בכלל.
Lupo by Wolfgang Puck
https://mandalaybay.mgmresorts.com/en/restaurants/lupo-by-wolfgang-puck.html
מסעדת שף איטלקית במלון מנדליי ביי. מנות לא ענקיות אבל הכל היה מאד מוצלח. מהיותר יקרות אבל לא מחירי עילית.
Eataly
https://www.eataly.com/us_en/stores/las-vegas/what-is-cucina-del-mercato/
מסעדת שוק אוכל מסוגנן ברוח איטלקית במלון פארק מגמ. הקונספט התחיל בניו יורק נדמה לי. המנות פשוטות אבל כל מה שטעמנו היה ברמה גבוהה, ולא יקר.
המלצת שופינג: מתחם הקניות בפלנט הוליווד Miracle Mile Shops. זה ממש באמצע הסטריפ, יש מזגן, מלא חנויות ומלא אופציות זולות לאוכל. וגם בר שרובוט מכין את המשקאות! למי שלא מחפש לגהץ מזוודה שלמה באאוטלט, זו בהחלט אופציה נחמדה.
https://www.miraclemileshopslv.com/
מוזמנים כתמיד לשאול ולהתייעץ!

-
ביקור אביבי בפאלם ספרינגספורסם בפורום צפון אמריקה
פאלם ספרינגס Palm Springs נמצאת בדרום קליפורניה, כשעתיים מלוס אנגלס, או בערך בין סאן דייגו ללאס ווגאס. היא מאד אהובה על תושבי קליפורניה כיעד חורפי חם. ובאביב היא פשוט נהדרת.
ביקרנו 3 ימים בפאלם ספרינגס, עם קצת טיולים וקצת בריכה, קזינו, מנוחה ומסעדות טובות. שהינו במלון קזינו Agua Caliente שנמצא בשמורה אינדיאנית מחוץ לעיר.
יום 1- רכבל שהביא אותנו להר שעדיין מושלג
יום 2- שמורת נוה מדבר קוצ׳לה ואלי
יום 3- פארק לאומי ג׳ושוע טרי
ביום הרביעי נסענו חזרה הביתה לצפון קליפורניה עם עצירה בפארק מדינה Antelope Valley לתצפית על פריחה אביבית מרהיבה ומיוחדת.
לפי גוגל הדרך היתה אמורה לקחת 7 שעות, בפועל לקח 10.
מצרפת את הבלוג שלי עם פירוט.
https://zeppeltour.blogspot.com/2019/04/blog-post.html?m=0

-
מורו ביי - שייט לוויתנים שלא מהעולם הזה. ועוד כמה דבריםפורסם בפורום צפון אמריקה
אני יודעת שמסלול החומוס אומר לעשות שייט לוויתנים במונטריי, אבל בסופ”ש האחרון ביקרנו במורו ביי, ובספונטניות הצטרפנו למשפחה נחמדה לשייט לוויתנים בסירת מנוע קטנה. היתה חוויה מטורפת ממש. ראיינו לוויתני humpback ממש ממש מקרוב, הם התקרבו לסירה וכיוון שיושבים בגובה המים, זה ממש קרוב. ראינו גם אריות ים, לוטרות, ושלל עופות כמו פליקנים וקורמורנים. היה מהמם ומרגש.
האמא במשפחה שהיתה איתנו בסירה היא צלמת, אז זכינו לתמונות מדהימות של הקפיצה של הלוויתן.
החברה איתה שטנו: Whale watching with Lost Isle Adventure Tours
אכתוב בלוג מפורט, אבל בינתיים תקציר:
Easy walking trails:
Morro Rock - מסלול קצר לרגלי הסלע, יש גם גישה לחוף
Marina Peninsula Trail - מסלול קצר וקליל לאורך המים והביצה, חלקו על טיילת קרשים ממש בביצה. מלא עופות וציפורים, ארנבים.
Montana de Oro Bluff Trail - מסלול סלול ונגיש לאורך המצוק. נופים עוצרי נשימה, ויש אפשרות לרדת לחוף לאיזור של טייד פולז (החלק הזה לא נגיש)
Museum:
Morro Bay Maritime Museum - מקווה שלא שיבשתי את השם. מוזיאון פתוח קטנטן עם כלי שייט וחדרון של מוצגים. חצי שעה גג, אבל נחמד לגוון ולשמוע קצת על ההיסטוריה הימית של המקום מהזוג הקשיש שמנהל את המוזיאון.
Restaurants:
Great American Fish Company - מסעדת מאכלי ים על המים, צופה לסירות הדייגים, אכלנו צ׳אודר ושרימפס והיה מעולה.
Windows on the Water- מסעדה יותר מפונפנת ופחות מתאימה עם ילדים. חלונות גדולים שצופים אל המים, מנות יותר מתוחכמות, טעים מאד. אכלנו אהי טונה ולינגוויני פירות ים, וגם קרם ברולה מעולה.
-
RE: עד כמה פארק אקדיה הוא חובה?פורסם בפורום צפון אמריקה
ברמה העקרונית, אני לא חושבת שיש באמת דברים שהם חובה. אין איזה צ׳קליסט שחייבים לעבור עליו כי אחרת לא יתנו לכם לצאת מארה״ב.
לא בא לכם לעשות עוד שעות של נסיעה בשביל עוד פארק? אז אל.
(הח״מ גרה בקליפורניה ומעולם לא היתה ביוסמיטי, ועדיין לא גורשה מהמדינה).
-
RE: משהו קצת מרגיזפורסם בפורום צפון אמריקה
תודה על הנזיפה

הדבר הכי בסיסי בנסיעה לחו״ל זה דרכון בתוקף. ועדיין דוכן משרד הפנים בנתב״ג עמוס באנשים שמנסים לטוס בלי דרכון בתוקף ונאלצים לחדש בשדה.
אז תאורטית, כולם יודעים את הבייסיקס. מעשית לא.
אנחנו מוצפים פה בשאלות של אנשים שלא טורחים לפתוח מפה או לעשות חיפוש פשוט בגוגל. לא בלתי הגיוני להניח שהם גם לא בדקו לעומק את נושא הויזה.
אז אם בשאלה פשוטה חסכתי לאדם אחד את עוגמת הנפש של לארגן טיול ולזרוק את הכסף לפח בגלל שלא קיבל ויזה, עשיתי טוב.
-
RE: מסלולים רגליים ברוקיספורסם בפורום צפון אמריקה
ממליצה מאד על האפליקציה / אתר AllTrails. יש שם כל מסלול שקיים בערך, ואנשים כותבים ביקורות אישיות.
יש שם יותר “חוכמת המונים” מאשר בפורום הזה, שיש בו מעט מאד אנשים שטיילו רגלית בדיוק איפה שאתם מחפשים.
https://www.alltrails.com/ -
הוואי - האי הגדול - ביג איילנד - טיול משפחתי של 6 ימים בחופשת החורףפורסם בפורום צפון אמריקה
לכבוד חופשת החורף עשינו גיחה קצרה להוואי האי הגדול. אני מצרפת פה סיכום קצר על הביקור שלנו בביג איילנד. בלוג מפורט עם מפה, אתרים, מסעדות וקישורים אפרסם בהמשך.
המלצה חמה על אפליקציית GyPSy. שדרגה לנו את הטיול בטירוף! מלא היסטוריה, אפילו הבנות שלי הקשיבו והתעניינו (בנות 16, 18 ודוברות אנגלית).
רכב שכרנו מחברת דולר דרך Rentalcars. הזמנתי פול סייז (ניסאן אלטימה) ובמקום שידרגו אותנו בחינם לרכב לאגז׳רי (קרייזלר 300S).לינה 3 לילות בהילו בAirbnb, ו-3 לילות בקונה בAirbnb.
יום 0 - טיסת צהרים מסאן פרנסיסקו ונחיתה אחר הצהרים בקונה, הצטיידות בסופר, נסיעה דרך כביש האוכף להילו.
ום 1 - ביקור ב Waipio Valley בסיור מודרך בואן. מומלץ מאד! בנוסף ביקור בפארק Kalpoa למסלול הליכה קצר ובחוות עיזים בHonomu.
יום 2 - אטרקציות סביב הילו - מפלי הקשת, מפל Akaka, הגן הבוטאני (מרהיב!), מוזיאון הצונאמי, שוק האיכרים, מערת הלבה Kaumana, מפעל אגוזי מקדמיה, פסל המלך קמאמאה הראשון, אבן המלך.
יום 3 (חג המולד) - עזיבת הילו ונסיעה לקאילואה-קונה דרך החלק הדרומי של האי. ביקור בפארק וולקנו (מרתק למרות שאין כבר זרימת לבה וחלק מהאטרקציות נסגרו), החוף השחור Punaluu קצת אכזב והיה עמוס מאד, הנקודה הדרומית. הגעה לקונה בשעות אחר הצהרים.
יום 4 - Kohala Coast - חוף Hapuna, אטרקציה של שייט קייאק בתעלות השקיה עתיקת Flumin Kohala, נסיעה עד Waimea וחזרה לחוף, ביקור בפארק הפטרוגליפים Puako.
יום 5 - שייט לשנורקל במפרץ Kealakekua בספינה גדולה יחסית, כולל שתי ארוחות עם חברת Fair Winds. לואו עם הופעה במלון שרתון Haleo Luau. יום מוצלח מאד!
יום 6 - סיבוב ברחוב Ali’i בקונה לרכישת מזכרות, עזיבת הדירה, ביקור בפארק עם הפסלים Puuhonua ובכנסיה המצויירת, ביקור בפארק Kaloko-Honokohau וצפייה בצבי ים. טיסה חזרה אחר הצהרים מקונה לסאן פרנסיסקו.
היה טיול מאוזן, נינוח ומאד כיפי. היה חסר לנו עוד יום לקצת ים וצ׳יל באיזור קונה, אבל ככה הסתדרו הטיסות.

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי שירליץ
-
RE: התייצעות לגבי מסלול טיול סן-פרנסיסקו - ווגאספורסם בפורום צפון אמריקה
מה שאנחנו אוהבים לעשות זה לנצל את שעות הבוקר שגם ככה די מתות בווגאס לקניות באאוטלט (בדרך כלל הצפוני), ואת שעות אחר הצהרים והערב לבילוי בעיר.
יש לכם כל כך מעט זמן לטייל שלא הייתי מבזבזת על זה יום מהטיול עצמו.
-
RE: מכירים חנות ספורט זולה באזור מנהטן?פורסם בפורום צפון אמריקה
הייתי בודקת אם במול אאוטלט ג׳רזי גרדן יש את המותגים שאת מחפשת. נדמה לי שיש אוטובוס מסודר מהעיר.
-
RE: מלון נגיש בבוסטוןפורסם בפורום צפון אמריקה
מצטרפת להמלצה של רוני. מלון מאד נחמד עם חניון מקורה, תחנה של הרכבת מחוץ לדלת. האיזור עצמו נהדר והלכנו ברגל למסעדות בחלק מהערבים.
חשוב לדעת שאם קונים כרטיס ברכבת עצמה, צריך לשלם במזומן. אין מכונת כרטיסים בתחנה.
אם נדרשת נגישות לכסא גלגלים, הייתי בודקת עם המלון ישירות. לא בטוחה עד כמה הרכבת נגישה באיזור זה. כיוון שזו תחנה ברחוב הרכבת מוגבהת ולא בגובה הרציף כמו בתחנות בעיר עצמה. דורש בירור.
-
RE: משדה התעופה לעיר - ניו יורקפורסם בפורום צפון אמריקה
יש עליהם ביקורות מעורבות. לנו אישית יצא לנו לנסוע עם כרמל מניוארק לאיזור טיימס סקוור והיה ממש סבבה.
-
RE: ניו יורק בסוף דצמבר? התלבטות דחופהפורסם בפורום צפון אמריקה
ניו יורק מהממת בתקופה חג המולד, ויש המון מה לעשות ולראות אם מתלבשים היטב ואם מתבלים במקומות סגורים כמו מוזיאונים והצגות. צריך לוודא רק מה פתוח מתי (כמו שווקי חג המולד, החלק על הקרח או הבתים המקושטים בדייקר הייטס).
כרגע גם עוד לא מאד קר (עוד לא ירד שלג השנה).
לא יודעת מה יש לכם נגד האמפייר סטייט אבל ממליצה מאד לעשות תצפית גבוהה אחת. זה יפה ומרשים, במיוחד אחרי שמבלים כמה ימים בעיר. הסאמיט מאד פופולארי אצל בני נוער.
לא הייתי נוסעת עד מפלי הניאגרה בחורף.
-
RE: קודם ניו יורק או אורלנדו? באמצע קרוזפורסם בפורום צפון אמריקה
אני הייתי משאירה את ניו יורק לסוף.
היתרון בעיר מול פארק שעשועים, זה שאפשר להתגמש בתוכנית ולעשות אותה אינטנסיבית או קלילה ככל שרוצים. קל יותר להתפצל, קל יותר לצאת לשעתיים ואז לחזור לנוח במלון או לשבת במסעדה שעתיים.
בפארק שעשועים שמשלמים $1000 ליום רק כניסה יש נטיה ליפול מהרגליים כי רוצים להספיק הכל, ובסוף הטיול כבר יותר עייפים. אם היה מדובר בפארק אחד אז ניחא, אבל באורלנדו אנושים נוטים לעשות רצף של פארקים. מבחינת אנרגיה נראה לי יותר מתאים להתחלה.
בנוסף, אם רוצים לעשות קניות, ניו יורק זה אחלה מקום.
-
RE: בקשת המלצה לטיולים יומיים מניו ג'רזי בדצמברפורסם בפורום צפון אמריקה
אם אין בדיוק סופת שלגים, אז הכבישים מפולסים ונקיים משלג ואין בעיה לנהוג (בזהירות המתבקשת). אני אישית בדיעה שאם לא מתכננים סקי או פעילות ספורט חורף אחרת, עדיף לטייל בערים כשקר. בחורף האחרון היינו בניו יורק ושילבנו עם סקי בורמונט. כמעט כל אתר תיירותי שחיפשתי בדרך היה סגור / פעיל באופן מאד מצומצם. וושינגטון די סי עיר מאד מעניינת ויש בה שילוב טוב של חוץ ופנים.
-
RE: כניסה עם כסף לארצות הבריתפורסם בפורום צפון אמריקה
יש פיצוחים בארה״ב. חלק יותר פופולארי (אגוזים למיניהם) וחלק פחות (גרעינים לפיצוח יש מצב שיהיו רק באיזור האוכל לציפורים).
ותמיד להצהיר על כל אוכל שמביאים, עדיף מאשר להיות מסומנים על ידי הכלבים של משרד החקלאות.
-
RE: מיתון בארצות הבריתפורסם בפורום צפון אמריקה
אף אחד לא יודע. מניחה שזה גם תלוי בעומק המיתון.
אם אתרים, מוזיאונים, מסעדות, סיורים וכו׳ יצמצמו שעות פעילות כדי לחסוך עלויות תפעול, זה לא יעזור לתיירים.
אם האווירה לא תהיה ערנית ותוססת ביעדי התיירות, זה יהיה מבאס.
-
RE: פארק שער הזהב 🏞️פורסם בפורום צפון אמריקה
יש לפארק אתר עם כל הפעילוית.
יש מוזיאון מדע פנטסטי לילדים אם יש לכם כמה שעות טובות להקדיש לזה, מוזאון אמנות (פחות מתאים עם הילד), גן יפני, גן זכרון מקסים לקורבנות האיידס, אגמון שאפשר לשוט בו, ביזונים רועים..
יש המון אירועים נקודתיים בעיקר בסופי שבוע.
ממליצה פשוט לבדוק באתר.