מויזאוני הטבע ומוזיאוני התעופה בוושינגטון וניו יורק - האם כפילות?
-
שלום,
במסגרת השלמת תכנון הטיול הקרוב עם הילדים (17,15,10.5), מתלבטים קצת לגבי מוזיאוני הטבע ומוזיאוני התעופה והחלל בוושינגטון ובניו יורק.
- האם לאחר ביקור במוזיאון הטבע בוושינגטון יש טעם גם בביקור במוזיאון בניו יורק? האם התצוגות שונות? אולי דווקא זה שבניו יורק עדיף?
- לגבי מוזיאוני התעופה והחלל - אמנם המוזיאון הראשי בוושינגטון סגור אך קיים הסניף בשדה"ת "דאלאס" שחשבנו לבקר בו אך במקביל מעוניינים לבקר גם במוזיאון האינטרפיד (נושאת המטוסים) בניו יורק. האם יש כאן כפילות או שיש ערך שונה בכל אחד מהם. אם מומלץ לבקר רק באחד מהם, איזה מהם עדיף (פרט כמובן לשיקול המחיר)?
אשמח מאוד לתובנות מחברי הפורום הנהדרים.
תודה רבה,
יאיר
-
לא מנסיון עדכני:
הכפילות היא בעתם הקטגוריה. כלומר אם אתם לא מחובבי הז'אנר אז תרגישו כפילות. זה לא משנה אם המוצגים שונים.
בדיוק כמו דברים אחרים. אם אתם לא חובבי אומנות, אז מוזיאון לאומנות מודרנית ומוזיאון לאומנות אימפרסיוניסטית יושבים על אותה קטגוריה. בעוד שחובבי אומנות ירגישו הבדל גדול.
אז אם אתם אוהבים הז'אנר זה דיון אחר. אפשר כדאי לשבת על רשימת המוצגים ולהחליט מי מעניין יותר והאם שווה לבקר בשניהם.
לגבי האינטרפיד מול מוזיאון התעופה של וושינגטון (או בדולס) - החוויה היא שונה. המוזיאון של וושינגטון יותר "מדעי", חלקים תאורטיים, וכמובן כולל גם הרבה "חלל". המוזיאון בניו יורק מתמקד בתצוגה פיזית של מטוסים, טיסה צבאית, וכולל גם את החוויה של נושאת מטוסים. למי שלא חובב הז'אנר סביר שניו יורק עדיף.
אגב, לסוגיית המחיר חשוב להשוות לא רק את דמי הכניסה, אלא גם את עלות המחייה. אם למשל עלות המלון + אוטו בוושינגטון גבוהה מהמחיר בניו יורק אז שעה בוושינגטון עולה יותר מאשר שעה בניו יורק וזה יכול לקזז את עלות הכניסה. וגם להיפך, אם מחיר המחייה בניו יורק גדול יותר זה מתווסף לעלות המוזיאון.
-
תודה רבה. גם הסניף בשדה"ת יותר "מדעי" לדעתך (או מנסיונך) ונותן דגש בחלל? לא כל כך הצלחתי להבין מאתר האינטרנט.
-
לדעתי לאנשים מן היישוב שאינם חובבי הז'אנר, האינטרפיד יותר מעניין מהמוזיאון המפורסם בוושינגטון.
-
עברו הרבה שנים מאז שהייתי במוזיאון בשדה התעופה אז הזיכרון שלי מטעה אותי. אבל מהזיכרון שלי הוא יותר תיאורטי ומדעי מאשר נושאת המטוסים. לא זכור לי יותר מדי אלמנטים תיאורטיים בניו יורק (פה עברו פחות שנים)
נחדד את זה אחרת - נושאת המטוסים מזכירה יותר את מוזיאון חיל האויר בחצרים - בעיקר מטוסים חונים בשמש. המוזיאון בוושינגטון מזכיר הרבה יותר מוזיאוני מדע לסוגיהם. גם התצוגות של מטוסים שלמים שיש (ויש) - חלקם תלויים לך מעל הראש בזוית שלא מתאימה לתמונות סלפי