ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיסה לרוסיה בחגים, חלופה סבירה עם חוסר הוודאות שקיים כיום

פורום אירופה
    רוסיה
    6
    16
    325
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Ido.G
      Ido.G נערך לאחרונה על ידי

אני מעוניין \ צריך לבקר ברוסיה בתקופת החגים.

תוהה מהי החלופה הסבירה ביותר להגיע לשם:

• טיסה ישירה של אל-על. מתחיל להיות כבר די יקר, לאל-על המון ביטוחים.
      • טיסה דרך טורקיה, עם פגסוס. מחיר די טוב. השדה בטורקיה הוא פח, ואני מניח שאי אפשר לדעת מה יהיה בין טורקיה לרוסיה.
      • טיסה דרך דובאי. עושה רושם שכבר יקר מאוד וכנראה לא רלוונטי.
      • טיסה דרך אז'רבייג'אן באמצעות קונקשן עצמי. נדמה לי שדי בטוח, אבל יקר יותר מטורקיה.

אשמח לשמוע את דעתכם.

אסף 16 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • imeshy2
        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

א. אני לא הייתי טס בקונקשן עכשיו בכלל, גם אם אתה טס עם כבודת יד בלבד

ב. אני לא הייתי טס לרוסיה עכשיו בכלל - ממגוון סיבות

• היחסים במגמת הדרדרות קבועה (רק היום הודיעה ממשלת רוסיה לסוכנות היהודית ברוסיה על הפסקת פעילות)
        • המשבר ברוסיה נותן את אותותיו ולא ברור מה יהיו ההשלכות עליך כתייר
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אסף 16
          אסף 16 @Ido.G נערך לאחרונה על ידי

@ido-g אני במצב שלך הייתי בוחר באחת משתי האפשרויות האחרונות, כלומר דובאי או אזרביג'אן. אני לא מתייחס לנושא המחיר אלא רק לנושא הנפיץ עם רוסיה בכל הנוגע למלחמה.

אגב, הפרשנים טוענים שככל שנתקדם לכיוון החורף, העסק עלול להגיע לנק' הכרעה קרי סיום המלחמה או לחילופין, להסתבכות חמורה יותר מכך. בהצלחה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • anisham12
            anisham12 נערך לאחרונה על ידי

מצטרף ל imeshy2. ממש לא הזמן לנסוע לשם מהסיבות שצויינו. יש מספיק יעדים אחרים.

• aljaje
              aljaje נערך לאחרונה על ידי

השאלה אם אתה רק מעוניין/צריך לטוס לשם?! אם אתה צריך/חייב, טוס דרך אזרבייג׳אן, למרות שאני לא חושבת שנמה"ת בבאקו יותר יעיל, בעיקר אם הקונקשן הוא עצמאי. "השדה בטורקיה הוא פח, ואני מניח שאי אפשר לדעת מה יהיה בין טורקיה לרוסיה" - נמה"ת סביהא ג'וקצ׳ן, לא פח ולא בטיח', הוא רק קטן יותר(יתרון), הבעיה תהיה אם הטיסה מהארץ תתעכב ולא יהיה מספיק זמן בין הקונקשנים. בינתיים אתה צריך לדאוג יותר בנוגע ליחסים בין ישראל לרוסיה, בינתיים הטורקים מסתדרים עם שתי היריבות(אוקראינה רוסיה) - רוסיה צריכה מזון וטורקיה צריכה גז ונשק שארה"ב לא מספקת לה יותר. *אם אתה חייב לטוס לרוסיה, תדאג לא לשכוח איזה צ׳ילום או כדור בתיק, כבר נתנו להם את חצר סרגיי, חרשו? *מאיימים על "הסוכנות", רק משום שכל המלייאנים וחברות הייטק למיניהן, בורחות משם והעבירו מיליארדים לבנקים בארץ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • Ido.G
                Ido.G נערך לאחרונה על ידי Ido.G

לא אגיב לשלל הממלצות לגבי היעד. שאלתי לגבי היעד המסויים הזה, לא האם כדאי לטוס אליו. תודה. תאמינו שאני יודע שישנם עוד יעדים.

דרך טורקיה לא צריך "קונקשן עצמי", ובכל מקרה, זמני ההמתנה הם גדולים מאוד (או 5 שעות או 10 שעות). אני נוטה לכיוון 10 ואז אפשר לפחות ללכת לסייר באיסטנבול.

מה היתרונות של טיסה דרך אזרביג'אן לדעתכם?

• aljaje

לא נתנו לך המלצות בנוגע ליעד. קצת פאסיב אגרסיב, אבל אם מותר להעיר בנוגע לאיסטנבול, יקח לך לפחות שעתיים להגיע לעיר, שעתיים חזור(אלא אם תצא בשעות הערב המאוחרות- 23:00-22:00 ואילך - מעבורת לקאדיקוי, יכולה לקצר במעט את הזמן, אבל רק עם תזמון נכון), עוד שעתיים לפחות כדי לעבור את כל תהליך הצ׳ק אין והתור לביקורת דרכונים. בהצלחה ובילוי נעים!

• imeshy2

שדה התעופה באיסטנבול, לו אתה קורא "פח" אינו פח כלל וכלל. שדה תעופה מודרני ורגיל לחלוטין. מה שכן, הוא דיי רחוק ממרכז העיר (נמצא בצד האסייתי) נניח וייקח לך שעה עד שתצא מהמטוס (בהנחה שאין עומסים בלתי צפויים), ועוד שעה וחצי/שעתיים עד למרכז איסטנבול לכל כיוון, ועוד לפחות 3 שעות טרום הטיסה הבאה שלך - ישאיר לך כשעתיים לטיול באיסנטנבול עצמה. לא נשמע לי סביר.

מעבר לעובדה שכל אחד מהלגים של הטיסה שלך יכולים להתעכב / להתבטל.

אני הייתי לוקח סיכון קטן ככל האפשר ונוסע ביוקר יחסית (אין לי מושג על איזה ביטוחים אתה מדבר) בטיסה ישירה בין אם מדובר באלעל או באירופלוט

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • aljaje

נדמה ש:"המון ביטוחים", :המון ביטולים. *המדינה מבטחת את הטיסות של החברות הישראליות לרוסיה.

• hil
                        hil נערך לאחרונה על ידי

כן, גם נעמה יששכר לא שאלה אותנו רק כשמסתבכים פתאם מתחננים ושואלים לדעתנו

• Ido.G

כן, הכוונה לביטולים. שאלתי את דעתם של האנשים לגבי דרכי הגעה ליעד, ואני בהחלט שמח ללמוד מנסיונם בהקשר זה.

אני מבין שאפילו עם 10 שעות עצירה באיסטנבול לא אוכל ממש להגיע לעיר באופן נוח ולהסתובב בה בצורה רגועה, כך שעדיף 5 שעות בשדה. אגב, הייתי בשדה הזה מספר פעמים. לדעתי הוא לא טוב. אולי "פח" זוהי קצת הגזמה. אין Wifi, הרבה פעמים אין מקומות לשבת. כן יש אוכל לא רע בכלל יחסית. הוא בסה"כ יעיל, כן.

כרגע אני חושב על האפשרות של פשוט להזמין טיסה ישירה לאיסטנבול, בלי טיסת המשך לרוסיה. ככה אקבע מחיר סביר עבור טיסה בחגים.

במידה והכל יהיה טוב, פשוט אזמין קרוב יותר לתאריך היעד עוד טיסה לרוסיה (אפשר גם אפילו יום אחרי), אם לא, פשוט אזמין משם טיסה לאירופה.

דעתכם על סידור שכזה, יש פה בעייתיות שאני מפספס?

• imeshy2

כמה הערות א. אתה מכיר את הביטולים באלעל. אתה לא מכיר את הביטולים בחברות האחרות. מי אמר לך שאין כאלו? אז אם תקרא קצת אתרים בשפות שונות, תגלה שבהמון חברות יש ביטולים מהרגע להרגע, ולא רק בחברת הלואו קוסט. בעיות הסכמים עם טייסים יש כמעט בכל החברות, כולל פגסוס. לכן, לקחת את אלעל בתור החברה היחידה שיש בה ביטולים זה קצת לטמון את הראש בחול.

ב. לגבי WIFI בשדה - ממליץ לך, ולכל מי שקורא, לא להתחבר לעולם ל WIFI הזה. מבחינת אבטחת מידע זה המקום הגרוע ביותר שאפשר לחשוב עליו. רשתות פרוצות, מלאות באנשים מכל מקום. ברשתות הללו יש כמות נוזקות שקשה לתאר.

לגבי ההצעה שלך. אני באופן עקרוני מאוד לא מתחבר עם שתי בחירות היעדים הנוכחיים הללו (אעפ"י שגם אני מאוד רוצה להגיע למוסקבה בעתיד הקרוב) ולכן לא אביעאת עמדתי מעבר 🙂

• aljaje

@.Ido G אפשר להזמין רק מקטע אחד, לוח הטיסות כנראה לא ישתנה, אז רק אם תטוס את המקטע השני יום אחרי, תמנע משהיה ארוכה בנמה"ת. רק המחירים עלולים לעלות ככל שנועד הטיסה יתקרב, אלא אם פגאסוס יצאו במבצע חדש(יש להם מידי פעם, אם אתה לא חבר, כדאי להרשם ותקבל הודעות). כל מה ש- imeshy, כתב בנוגע ל- wifi, עדיף כבר לקנות סים וירטואלי דרך אחת החברות(תבדוק מה המחיר ב- airalo). אם בכל זאת תחליט לקחת את הסיכון, יש בשדה wifi חינמי ל- 30 דק', המחיר להמשך הגלישה לא ידוע; יש גם בתי קפה שנותנים גלישה חינם אם רוכשים משהו. מקומות ישיבה יש, אפשר לבחור מסעדה או קפה שנראים נוחים לישיבה או לשלם על כניסה ללאונג׳(CIP). *כל אחד וטעמו, גם אני הייתי שם עשרות פעמים, לא היו לי תלונות, אמנם העיצוב לא הכי נוצץ, אבל ממילא לא תכננתי לישון שם. *איסטנבול שווה ביקור, לטורקיש יש סיורים חינמיים במקומות שונים בעיר למי שיש קונקשן ארוך.

• Ido.G

כן, זה נכון שהביטולים הם אל רק באל על ואולי יש פה איזשהי הטיה אצלי כי אני פשוט שומע על זה יותר. נקודה טובה. מבחינתי ישנו גם העניין שאל על טסים רק למוסקווה בעצם, בעוד שאני צריך להגיע לדרום-מערב רוסיה, אליה ניתן להגיע ישירות מטורקיה (לדוגמה למינרלני וודי). כמובן שיהיה מעניין לראות את מוסקווה.

אני גם לא ממש "בעד" שני היעדים האלו, והייתי שואף להמנע. באופן עקרוני מעדיף לא לקחת סיכונים וגם לא מעוניין להכנס למקומות בהם אני לא רצוי. אבל אני די צריך להגיע לרוסיה (לא עניין של חיים ומוות אמנם), ובסופו של דבר עבור זוג כרטיסים טיסה דרך טורקיה עשויה לחסוך מאות רבות של דולרים, מדובר בסכום בעל משמעות, אין מה לעשות.

הדבר העיקרי שמעניין אותי הוא מחיר היציאה מישראל, שהוא זה שבעייתי בתקופת החגים אצלנו ועלול להגיע לעלויות אסטרונומיות אם מזמינים בדקה ה 90.

אני מטייל בלי סים לרוב. אולי הפעם אשנה את הנוהג, או פשוט אשלם על הלאונג' הזה. בכל מקרה, לא ממש הנקודה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • aljaje

@Ido. G אם עדיין לא רכשת: Book your flights before 13 July on flypgs.com or via the Pegasus app and get 40% excuding taxes off on international routes between 26 September 2022 and 25 March 2023!

• Ido.G

כבר הזמנתי. כרגע יש טיסה מת"א לאיסטנבול לכיוון אחד. לא ברור מה יהיה - כאמור. נמתין קצת עם הזמנת שאר הכרטיסים. אבדוק אולי לגבי הזמנת חזור כבר לאור המבצע (אם כי ה 13.07 כבר עבר).

חשבנו להזמין כרטיסים לרוסיה בשבוע הקרוב, כל חלופה שבדקתי יצאה באיזור ה 2000 - 3000 ש"ח לאדם לכיוון אחד, כלומר בסה"כ כ 9 עד 11 אלף לשנינו להלוך חזור. סכום מטורף שכרגע נעדיף לא להוציא.

• 1 / 1
                                    • פוסט ראשון
                                      פוסט אחרון