ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול לנפאל בחגים

פורום אסיה-המזרח הרחוק
    נפאל
    6
    107
    1060
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • תומר
      תומר נערך לאחרונה על ידי

ד'א, כל ערב, בערך בשקיעה, יש בפאשופטינט יש טקס הינדי שפתוח לצפיה לקהל הרחב

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • נופר.מ
        נופר.מ נערך לאחרונה על ידי

יש לנו סה'כ 3 ימים בקטמנדו, שבניתי את המסלול ההתרשמות שלי הייתה שלא צריך יותר מ-3י ימים מלאים וזה מה שיש לנו. ביום ההגעה לקטמנדו אני מניחה שזה יהיה שעות הערב המוקדמות והרבה לא נעשה. אם אני אעשה את הגן הבוטני זה שורף לי כמעט יום שלם, לא? זה כבר עניין של סדר עדיפיות, מה שרשמת לי והמקומות שהמלצת נראה עדיף על הגן הבוטני, אם בסוף יהיה לנו זמן גם לזה, אני אשמח אבל לא נראה לי. שעשית את הטרק לקחת כדור למחלת הגבהים? זה נכון שצריך לקחת מגובה של 2500 מטר? כל אחד אומר משהו אחר וזה מאוד מבלבל. אני אקנה כדורים אבל ממש מקווה שלא אזדקק להם. אנשים שלקחו אמרו שזה עשה לכם תחושה איומה בכל הגוף, קצת מלחיץ.

• תומר
          תומר נערך לאחרונה על ידי

לא השתמשתי ב'כדורי גבהים'. הם עוזרים אבל לא פותרים בעיות גבהים. 'בעיות גבהים' אכן יכולות להתחיל ב2500-2700, וזה מאוד תלוי בן אדם. רוב האנשים צריכים להגיע יותר גבוה. להיות מודעים לכללי גובה בטרקים (וכנראה המסלול שלכן עומד בתנאים) ולהיות קשובות לגוף

• נופר.מ

ממש מקווה שהטרק הזה יעבור בשלום מכל הבחינות לפעמים שבן אדם נמצא בלחץ , פסיכולוגית הוא כבר מתחיל לדמיין שיש לו כל מיני תופעות בגוף ותכלס אין לו כלום. דיברו איתי כ'כ הרבה על הדבר הזה, להקשיב לגוף, לעצור שלא מרגישים טובים , לרדת בגובה ועוד דברים בהקשר הזה. מי שעושה את זה פעם ראשונה, כמוני למשל, לא ממש יודע לקראת מה הוא הולך ורק שומע חוויות וסיפורים של אחרים.
            הפחד כבר יושב בראש אבל צריך לדעת לשחרר ולקחת את זה באיזי. כמה אפשר לסמוך על מדריך בקטע הזה? הוא חי בעולם משלו במהלך הטרק או שהוא קשוב למי שנמצא איתו?

• תומר
              תומר נערך לאחרונה על ידי

אתן לוקחות מדריך, וזה יוצא דופן, אבל יש בזה יתרון משמעותי- חלק מהאחריות של מחזיק תעודת מדריך טרקים בנפאל זה למשל להחזיק ערכת עזרה ראשונה וחבל בתיק, והוא אחראי על בריאות ובטיחות המטיילים שתחת אחריותו. בטח תשמעי מישראלים חירטוט על המושג "פורטרגייד" אז בהגדרה הנפאלית פורטר הוא לא מדריך, זה לא אותו אותו דבר או תחומי אחריות, וחבל שהמושג הזה נכנס לקסיקון הישראלי. יכול להיות שהפורטר יהיה 'בעולם שלו' כי התפקיד הפורמלי שלו זה רק להעביר ציוד ממקום למקום את נשמעת אחת מודעת (את בשיח עם הפיזיו' שלך למשל). ההתלבטות שלך היא מחוסר ודאות של 'דבר חדש'

• גדליהו מהגרעין
                גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי בנפאל וקראתי את השרשור מתוך עניין אולי לעתיד. אבל מטיול בגבהים בדרא"מ. ההתמודדות הכי טובה היא להגיע באיטיות, שזה יקרה ברגל או ברכב בד"כ. ואם הגעתן לגובה בטיסה אז לנוח לפי שמתחילים להתרוצץ, גם אם לכאורה נראה שהכל בסדר בהתחלה. ואם מתחיל כאב ראש בהליכה. לא להתעלם וקודם לעצור ולנוח. אני אישית לא לקחתי כדורים ( וגם לא היה לי)

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • נופר.מ

לקחת מדריך במקומות כאלה זה יוצא דופן?? איך אפשר ללכת/ לטייל במקום כזה לבד? מבחינתי זאת לא אופציה! אני אשלם כמה שצריך רק להרגיש קצת יותר בטוח. אין לי התלבטות לגבי הטרק ואני עושה אותו, זה לא סותר את העובדה שאני קצת חוששת בגלל הברך, הגבהים, הפחד להרגיש לא טוב ואולי לא לשים לב לזה או לא לדעת שמשהו אחר קורה בגוף בגלל גובה, תנאי מזג אוויר אבל מטבעי אני אחת שזורמת עם הפחד ותמיד מקווה לטוב וגם הפעם זה לא שונה. קראתי בכמה מקומות שאנשים היו שם והייתה מפולת של אבנים/ סלעים. אלוהים ישמור..

• גולני
                    גולני נערך לאחרונה על ידי

הרוב הולכים עם פורטר שמראה את הדרך, בדרך כלל זה מספיק הפון היל נמוך יחסית, לא אמורה להיות בעיית גובה בדרך כלל.

נופר.מ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • גולני

הייתי שוקל גם את טרק הלאנטאנג, גם טרק קצר היוצא מקטמנדו.

• hil
                        hil נערך לאחרונה על ידי

כן, לקחת מדריך במקומות כאלו זה יוצא דופן.

נופר.מ תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                        • נופר.מ
                          נופר.מ @גולני נערך לאחרונה על ידי

@גולני

אז אתה אומר שלקחת מדריך זה מיותר ?

פורטר לא אמור רק לסחוב את הציוד ? הוא ידע להסביר קצת על המקום ?

• נופר.מ
                            נופר.מ @hil נערך לאחרונה על ידי

@hil

אולי באמת אני אשקול את זה שוב ואוותר על מדריך

• תומר
                              תומר נערך לאחרונה על ידי

חלק מהעניין של רוב מסלולי הטרקים בנפאל, הוא שאלה שבילים שמשמשים את תושבי האיזור היומיום. בוררים הפופולריים יש גם די הרבה מטיילים, אז לרוב לא צריך שיראה לך את הדרך, אבל זה דורש לדעת קצת יותר על המסלול. באופן פורמלי תפקידו של הפורטר הוא רק לסחוב ציוד, אבל יוצא שהמנוסים מביניהם יודעים גם טיפה להסביר. סביר שמדריך ידע יותר ומעבר לזה תחומי האחריות שלו רבים יותר

• גולני

רוב הספורטאים עשו את המסלול עשרות פעמים ברור שהם יודעים את הדרך. הרוב הולכים רק עם פורטר רק מיעוט לוקח גם וגם. נראה לי מיותר. לוקחים פורטר שיודע אנגלית. הייתי פעמים. פעם אחת בלי פורטר ופעם שנייה הבן היה הפורטר, לא הייתה שום בעייה לדעת מה הדרך. את לא לבד במסלול תמיד אפשר לשאול. פורטר אחד לשני אנשים זה בסדר גמור. לא צריך לסחוב את כל הבית

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                                • גולני

רוב הפורטרים..

• נופר.מ

הבנתי שספטמבר- אוקטובר אלו עונות עמוסות בתיירים ורצוי להזמין מקום מראש (לינה בטרק) בדקתי את האפשרות מול הסוכנות להזמין דרכו מקום מראש והוא לוקח בערך 210 דולר לינה ל-שלושה לילות לשתי בנות. זה סביר? כדאי ? אני עושה את החשבון גם אם הוא קצת יקר אבל זה חוסך את כל הכאב ראש להגיע לשם ולהתחיל לחפש מקום , לא ? מה הכי עדיף ??

• תומר
                                      תומר נערך לאחרונה על ידי

יותר בכיוון של אוקטובר- נובמבר זה שיא עונת התיירות בגלל החגים ישראלים מקדימים טיפה ומגיעים מאמצע ספטמבר. את יכולה לעשות מה שבא לך, בין הוודאות של הידיעה שכל ערב יש מקום לינה מובטח מראש, או לא להזמין דרכו ואז כל ערב לבוא 'על עיוור' ואז אולי יצא יותר זול. 35 דולר ללילה לבנאדם נשמע יקר מדי, זה כולל אוכל?

• גולני

לא סביר בעליל. יום טרק כולל לינה אוכל לא אמור לעלות על 25 דולר. מעט מטיילים עכשיו יחסית בנפאל, לא אמורה להיות בעייה למצוא מקום לינה

• גולני

אתן משלמות ביחד על חדר עם שתי מיטות עולה לכם 70 דולר ללילה. זו שחיטה

• hil
                                            hil נערך לאחרונה על ידי

210 דולר רק ללינה? וואוו שחיטה, ברמה של פי 10 חדר פרטי עלה לנו 1000 רופי לילה הכי הרבה

• 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 6
                                            • 5 / 6
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון