מונטריאול ג'אספה מונטריאול בשבוע
-
-
Bale Saint Paul בונבונירה
-
תודה מוני
-
הי מוני זה המסלול השלדי שהכנת לי בתחילת השרשור
מונטריאול >>>טדוסרק
טדוסאק>>פארק דו ביק>>מתן
מתן>>>גאספה+פוריליון
פרסה>>לינה קמפבלטון
מונקטון
מונקטון >>>אדמונסון
אדמונטון >>מונטריאול
אני בפיגור של יום בהגעה לטדוסאק אבל מוותר על מונקטון ומתקזז. פוריליון אני מבין שזה פארק אבל כתבתי לי לינה שם? האם זה הפרסה של רמי? איפה ללון בלילה ההוא? תודה
-
היי. עוד שאלה…. משום מה נדמה לי שמישהו כתב איפשהו שיש סיורים עם קיאקים בטדוסאק? מחפשים לוויתנים? חשבתי שזה בבלוג של שגב אבל לא מצאתי שם עכשיו. חלמתי את זה?
-
דרור
לא פוריליון זה ביום של גאספה
שים לב למיקום במפה המצורפת
https://goo.gl/maps/3AtE5FZxt4TToFE86
מוני
אגב חשבתי שויתרת מראש על הירידה לניו בראונסויק
ואתה צודק ביי סיינט פול בונבוניירה והצעתי זאת מכיוון שביקשת משהוא דמוי בונבוניירה
האם ביקרת בקניון סיינט אן?
מוני
-
לינה בגאספה עבור ביקור בפוריליון
27/7
פארק גאספזי- גאספה והנסיעה בכביש הנופי 132 לגספה
פארק גאספזי – גן עדן, (ששעריו לצערנו היו נעולים עבורנו מפאת מזג האוויר), לחובבי טיולי רגל וטרקים. הפארק מורכב משרשרת הרי ה- CHIK-CHOC, שהכניסה לתחומם אפשרית רק עד סוף ספטמבר. מכיוון ששני שליש של הפארק היה סגור בפנינו טיפסנו על הר OLIVinE. מסלול הליכה נחמד ולא ארוך עד לפסגה. בעונה הפארק מציע, כאמור, מסלולי הליכה אטרקטיביים יותר.
בהמשך-כביש 132 לגספה: הדרך לגספה היא דרך נופית מדהימה!!!
•מצד ימין, פנים היבשת, יורדים מפלי מים ממצוקי ההרים הגבוהים לים.. מצד שמאל, מפרצונים מהממים, ים כחול ושקט, שחפים/קורמרנים וחופים חוליים מפתים. הכביש עובר גם דרך עיירות דייגים קטנות ומקסימות, שזורות בדוכני אוכל המציעים מאכלי ים, המבורגרים ופוטין משובח (צ'יפס מוקרם בגבינה ורוטב – מעדן),טיילות וערב רב של שולחנות פיקניק לאורך החופים. בראש מצוק של כל עיירה עומד לו לתפארת מגדלור המשתלב בתמונת הנוף,ויש שילוט מסודר שמפנה לגשרי עץ מקורים המצויים לא רחוק בסמוך לאחד הנהרות. לינה ב-Gaspe
28/9
הפארק הלאומי פוריון
-מקסים, מקסים ושוב מקסים!!
טיילנו רגלית בהרבה פארקים לאומיים, לפארק פוריון שמורה פינה חמה בליבנו.
אתרים מומלצים בפארק:
1. לעלות למגדל כדי לראות את "קצה האדמה" – שעה הליכה – מסלול הליכה בעלייה מתונה. דורש מעט מאמץ אך אפשרי לכל גיל. לא להפסיד.
2. הליכה לקייפ גאספה – חובה ללכת במסלול האדום ולא השחור: לאורך כל הדרך ניתן לצפות בלווייתנים ששוחים קרוב לחוף ואם יש לכם מזל אולי תראו גם דוב או מוס – מומלץ ביותר!!! לא לפספס.3. רצוי להיכנס למרכז המבקרים ולהתייעץ איתם היכן כדאי לטייל בעונה שאתם מגיעים – אותנו למשל הם היפנו לבריכה צדדית בפארק שבה ראינו את הבונים בונים את ביתם לקראת החורף – מדהים.
-
תודה מוני לא הצלחתי להגיע לקניון סינט אן יצאתי ב3:45 אחהצ ממונטריאול והתנועה ביציאה הייתה פקק אחד גדול. חשבתי שהציעו לי כאן לוותר על פוריון ולהתמקד בפרסה? בכל מקרה אני רואה שאורית ממש אהבה. היום אתגלגל לטאדוסק לפי ההמלצות של שגב
-
גם אני לא ראיתי קייקים בטדוסק , בפרסה כדאי לישון , ולצאת בבוקר מוקדם לאי הציפורים , כדאי לחפש לינה ליד המזח של הסירות , ככה תחסוך את חיפוש החניה בבוקר , פוריליון זה פארק נחמד , עם מסלולים נחמדים , אבל הוא מתגמד ליד אי הציפורים , שלא זוכר את שמו כרגע
-
יש קאייאקים בלא מעט נמלים כולל טדוסאק(ראיתי אתמול). בסוף אני לוקח מעבורת מסאן סימאון (כמו אורית). לא הייתי צריך להזמין מראש והשעות הרבה יותר שפויות. בדרכי לפארק דו ביק
-
טוב אתה עושה עם המעבורת הדרומית
-
מחר אני בפוריליון. ״התוכנית של אורית״ עלתה פה פעמיים. ״ 1. לעלות למגדל כדי לראות את "קצה האדמה" – שעה הליכה – מסלול הליכה בעלייה מתונה. דורש מעט מאמץ אך אפשרי לכל גיל. לא להפסיד. 2. הליכה לקייפ גאספה – חובה ללכת במסלול האדום ולא השחור: לאורך כל הדרך ניתן לצפות בלווייתנים ששוחים קרוב לחוף ואם יש לכם מזל אולי תראו גם דוב או מוס – מומלץ ביותר!!! לא לפספס. 3. רצוי להיכנס למרכז המבקרים ולהתייעץ איתם היכן כדאי לטייל בעונה שאתם מגיעים ״. יש למישהו השגות או הצעות אחרות ?. אם בהליכה לקייפ גאספה אראה ואשמע לווייתנים , דייני. זו חוויה מדהימה לשמוע את הנשיפות שלהם. היום בבוקר בפארק מול טדוסאק שוב ראיתי ושמעתי מינק. חוויה מדהימה וחדשה עבורי. מהמעבורת הקטנה ראיתי בלוגה. במעבורת הארוכה לא ראינו לווייתנים
-
לגבי פוריליון
לא הייתי מוותר על גיחות ל:
נקודת התצפית ב Cap-Bon-Ami - בעצם משקיפים על מסלול ההליכה שעושים בהמשך כולל נקודת גישה לחוף עצמו המיוחד מאד (אם מגיע לנקודה אז ממליץ לרדת לחוף - הליכה קצרה) - אם אתה מתכוון לטפס למגדל אולי אפשר לוותר (אנחנו לא עשינו את המסלול הזה)
בריכת הבונים כנקודה אחרונה ליום - פעילים יותר בשעות אחר הצהריים
Cap Rouge - אפשר בעיני לוותר אם נגמר הזמן
-
תודה רבה שגב מה ההמלצות שלך לגבי פרסה?
-
מצאתי את ההמלצות שלך לפרסה בתחילת השרשור שגב.
-
Perce זה באמת הדובדבן של הגיחה. מזל שיש לי כאן יומיים וזו התחנה האחרונה. מסכים שקצת תיירותי אבל יש סיבה ואני תייר. מבחינתי עדיף על העיירות שנסגרות ב8 בערב. פעם ראשונה שאני מגיע מוקדם מספיק לארוחת ערב אמיתית במסעדה. זה גם בגלל הנהיגה הקצרה שהייתה לי מגאספה….
-
תודה לכל מי שעזר. היה שבוע מצויין (נשארה רק נהיגה למחר מריברי דה לופ למונטריאול). היום הייתי באי הציפורים והיה באמת יפה ומיוחד. המפגן האווירי של הציפורים, הבאזים והצלילות לתוך המיים לטובת דייג יוצאי דופן. האי עצמו מאוד יפה וגם עשרות אלפי הגאנטיות שעושות את הקייץ על האי הן מראה יוצא דופן. יש כמובן כלבי ים לרוב גם בקליפורניה אבל שם הם סרוחים על מזחים או במקרה הטוב חופים ובשבוע הזה ראיתי המון שוחים. גם מתחת למלון בפרסה וגם בהפלגה. הבנתי שאין להם טורפים באיזור והם מתרבים ללא הפרעה וכבר נגמרים להם הדגים אז הם מתחילים לנסות עופות מיים? לא יודע כמה זה מדעי אבל זה מה שמנהל המלון שנראה בר סמכא אמר
-
חוזר שוב ביולי הקרוב הפעם כנראה עם אשתי. קוויבק הפעם תהיה על מפת הטיול. היו לפני שנתיים כמה המלצות על סאגאנה. האם יש לפרסה ולחצי האי גאספה איזושהי תחרות מצפון לקוויבק. המלצות אחרות ? נוספות? תודה
-
נהנתי מאוד מהסיכום שלך לאזור, ונסענו חלקית בעקבותיך. בסוף המסלול שלנו השתנה, ולא הגענו עד לפרסה..בכללית, זכינו למזג אויר לא משתף פעולה, מלא בגשמים, שטפונות וערפל (כן, ביולי..) היינו צפונית לקוויבק ותכננו להגיע לפארק הלאומי jacques cartier ..זה היה נראה מקום יפה לטיולים רגלים, אבל בסוף היו שטפונות והפארק היה סגור. עדיין היתה לנו דירה מהממת צפונית לקוויבק, מול אגמון פרטי והאזור נראה גם מאוד יפה..באזור טאוסודק שהוא מקסים, והיה לנו 3 לילות בו, יצא לנו רק יום וקצת יפים שאפשרו טיול..אז שם, מעבר לדברים שאתם עשיתם, הגענו רק עד ל Halte au Beluga שיש שם מסלול לא ארוך של שעה וחצי ביער, וחלקית על קו המצוק לחוף עד לנקודת תצפית על בלוגות..היה נחמד מאוד. במקור תכננו לעשות סיבוב עד סאגאנה אבל לא הספקנו.
-
תודה על התגובה עדן. מצטער לשמוע על מזג האוויר שנתקלתם בו בנסיעה. לכמה זמן נסעתם? תוכלי לתאר איפה הייתה הדירה המהממת ליד האגמון..?
אשמח לשמוע על עוד אתרי לינה מוצלחים אם היו כאלו מצפון לקוויבק וגם בכלל. תודה.