מסלול עירוני סן פרנסיסקו ווגאס ניו יורק.
-
שלום,
הכנתי מסלול ורציתי לבדוק האם מספיק זמן בכל מקום ,
נסיעה בערב חג שני של פסח , אפשרי לדחות בכמה ימים אפילו לאחר החגים .
סהכ 20 יום
16.10 תל אביב סן פרנסיסקו
17.10 ס.פ
18.10 ס.פ
19.10 נסיעה למונטריי ולילה
20.10 נסיעה קמברייה ולילה
21.10 נסיעה סנטה מוניקה ולילה
22.10 לוס אנגלס ולילה
23.10 נסיעה לסן דייגו ולילה
24.10 נסיעה ללאס וגאס
25.10 ווגאס
26.10 ווגאס
27.10 ווגאס
28.10 טיסה לבוסטון ולילה
29.10 בוסטון
30.10 נסיעה ברכבת / אוטובוס לניו יורק
31.10 ניו יורק - 4.11
חזרה לתל אביב 4.11
זה טיול עירוני, לא מעוניין להכנס לפארקים ,
-
בגדול -- סביר בקטן:
מה התוכנית ללוס אנג'לס? מה לסן דייגו? לוס אנג'לס עיר גדולה אתם מגיעים בשבת אז לפחות זה לא מאד פקוק. אבל עדיין עיר גדולה. ביום אחד תצטרכו לברור מעט נקודות עניין יחסית. סן דייגו - יש לכם עוד פחות מיום כי בבוקר נסעתם מלוס אנג'לס (יום ראשון אז אין פקקים אבל זה עדיין נסיעה). מה רציתם לראות?
בלי קשר למה רציתם לראות בבוסטון/לוס אנג'לס וסן דייגו, שימו לב שיש לכם יחס ברוטו/נטו בעייתי בימין האלה. כלומר יחסית הרבה שעות/ימים מבוזבזים על מעברים ומעט זמן על לראות ולעשות.
אם מעניין אתכם רק ערים, זו לא בושה לדלג על כל כביש 1 ומסן פרנסיסקו לנסוע בכביש המהיר (או אפילו לטוס) ללוס אנג'לס.
אני לא יודע לאיזה פארקים התכוונת שלא רוצים (טבע או שעשועים) אבל בלי קשר כדאי לזכור שטיול זה לא רק עיר / טבע / שעשועים. יש גם סוג טיול שאני אוהב לקרוא לו כפרי. כפרי הכוונה טיול אוטו לא בעיר גדולה, אבל גם לא טבע. עיירות קטנות (או גדולות יותר), אטרקציות מעניינות, חנויות חמדות ועוד. בכלות בתחומי העניין שלכם כמובן.
בלי קום קשר, שימו לב לליל כל הקדושים שקורה בסוף הטיול שלכם. שווה לחשוב האם מעניין אתכם לחוות אותו באיזו צורה או לא
וגם - האם מעניין אתכם אירועים מיוחדים? ספורט? הופעות מיוחדות? משהו אחר? אם כן שווה לנסות לעשות שיעורי בית ולראות אילו אירועים יש ומתי ולנסות להתאים את הטיול ללוח הזמנים
-
היי תודה על המענה, אין לנו נקודות ספציפיות מה לראות בלוס אנגלס וסאן דייגו, אבל בגדול זה טיול עירוני, בתי קפה מסעדות לטייל בין האתרים הקבועים שכולם עוברים בהם , לא משהו נקודתי. לגבי כביש 1 כל המטרה שאני רוצה שזה יהיה מצפון לדרום מסן פרנסיסקו ללוס אנגלס ולעבור דרך כביש 1 , לעצור בעיירות מונטריי, סנטה מוניקה, כרמל וכ'. לא מחפש פארקים של טבע ולא של שעשועים , היינו כבר לפני כמה שנים בפלורידה וגם בסיקס פלג עם הילדים .מעניין יותר טיול עם רכב בעיירות ווגאס היינו לפני כמה שנים ורצינו לעבור לשם שוב כי לא מיצינו את המקום , ללכת לאיזה הופעה טובה, אם יש משחק טניס , אשמח להמלצות , גמיש גם בלוח הזמנים .
-
דבר נוסף , עדיין לא נרכשו כרטיסי טיסה, אני גמיש בזמנים , קודם כל רציתי לרכוש כרטיסים הלוך סן פרנסיסקו לעשות את כל הסיבוב, ומווגאס לטוס לבוסטון להמשך הטיול , וחזרה מניו יורק לתל אביב. לפי איך שנראה לי עדיף כבר לרכוש את הכרטיס שיהיה משהו מובנה ואחכ נכניס לשם את הפעילות מה לראות בכל מקום ומקום , נראה לי הגיוני נכון ? זה טיול רגוע , לקחת רכב ולנסוע , בניו יורק שגם שם היינו כבר מספר פעמים פוגשים חברים שגרים שם .
-
אם עוד לא התחייבתם ואתם גמישים, הייתי משקיע עוד טיפה בלחשוב גם על מה יש בכל מקום, ובייחוד על אירועים מיוחדים אם מעניינים אתכם. יש הופעות שמתקיימות על בסיס יומי בברודווי או בוגאס. אבל יש גם הופעות מיוחדות (בין אם מדובר על סיבוב הופעות, אירוע ספורטיבי מסויים או משהו אחר). לא לכל דבר יש כבר לוחות זמנים אבל לחלק יש. אז שווה להשקיע טיפה בחיפושים.
"מעניין יותר טיול עם רכב בעיירות" - אין לכם יותר מדי. למעשה רק החלק של כביש 1. עיירות (או משהו בסגנון) יכול להיות גם בלוס אנג'לס רבתי (ברור שזה מטרופולין אחד ענק, אבל יש בו שכונות/ערים שמתנהגים חלקית כמו עיירה)\ כמו גם אולי אם תחליפו את המעבר מבוסטון לניו יורק באוטו על פני יומיים/שלושה.
"אין לנו נקודות ספציפיות מה לראות בלוס אנגלס וסאן דייגו" - אתם משקיעים הרבה זמן בלהגיע ללוס אגנג'לס, וגם כמה שעות טובות בסן דייגו (הנסיעה הלו ושוב זה חצי יום). לרוב אני חושב שהמאמת שווה או כי יש משהו מיוחד וחשוב, או אם יש לנו הרבה זמן לראות הרבה דברים פחות חשובים. אני למשל שוקל לטוס / לנסוע מהר מאיזור המפרץ ללוס אנג'לס וחזרה רק בשביל יוניברסל כי זה מספיק חשוב לי. אבל אם אין לכם משהו חשוב אני לא בטוח ששווה את ההשקעה.
שלא תבינו אותי לא נכון - אני חושב שיש המון מה לראות בלוס אנג'לס. ואני חושב שסן דייגו זו עיר נהדרת וכיף לבלות בה. אם היה לי 3 ימים לסן דייגו, הייתי בכיף משוטט בפארק וכפר האומנים, אולי לראות אונייה כזו או אחרת. אני לא הייתי פוסל את סי וורלד גם בלי ילדים (חוויה אחרת לגמרי), לה הויה וגז למפ, כלבי ים, פוינט לומה ועוד. אבל בפחות מיום אפשר לבחור דבר אחד או שניים מהרשימה. שום דבר פה הוא לא "וואו". במצטבר הם נחמדים.
אני מניח שמסגרת הזמנים היא יחסית נוקשה. כלומר אולי תוכלו להזיז את הטיול כמה ימי לפה או לשם, אבל לא תוכלו להאריך מ20 יום ל25. כל שלמעט הנושא של אירועים מיוחדים שהזכרתי אין סיבה לא להתחייב עכשיו על הטיסות הבינלאומיות. אבל אני מאד תוהה לגבי הטיסה מוגאס לבוסטון. זה דבר שעוד יוכל להשתנות. אולי בתאריך, ואולי בשדות. אז שווה לנסות להבין האם להזמין את הטיסה הזו כחלק מהכרטיס הבינלאומי יוזיל (ובכמה) בהשוואה לקניה בנפרד. אם זה לא מוזיל מהותית - הייתי שוקל לא להזמין כרגע את הטיסה הפנימית
-
לא ציינת מי בנוסעים - זוג, משפחה? אם משפחה מה ההרכב (וגילאים)?
"אני מניח שמסגרת הזמנים היא יחסית נוקשה. כלומר אולי תוכלו להזיז את הטיול כמה ימי לפה או לשם, אבל לא תוכלו להאריך מ20 יום ל25. כל שלמעט הנושא של אירועים מיוחדים שהזכרתי אין סיבה לא להתחייב עכשיו על הטיסות הבינלאומיות. אבל אני מאד תוהה לגבי הטיסה מוגאס לבוסטון. זה דבר שעוד יוכל להשתנות. אולי בתאריך, ואולי בשדות. אז שווה לנסות להבין האם להזמין את הטיסה הזו כחלק מהכרטיס הבינלאומי יוזיל (ובכמה) בהשוואה לקניה בנפרד. אם זה לא מוזיל מהותית - הייתי שוקל לא להזמין כרגע את הטיסה הפנימית"
אנשיםטובים צודק אך יש לזכור שאם הכרטיס הפנימי נקנה בנפרד יש תשלום על כל מזוודה שעולה לבטן המטוס שיכול להיות בין $30 ל-$40.
לא הזכרתם תחומי עניין או מקומות שאתם 'חייבים' לראות - האם יש משהו כזה? לדוגמה: בסן דייגו יש מוזיאון היסטוריה ימית ונושאת מטוסים שניתן לבקר בהם אך לאו דווקא ידברו למי שאינו מתעניין במטוסים או ספינות. דוגמה נוספת: בלוס אנג'לס (מטרופולין המשתרע על שטח לא מבוטל) יש אפשרות לבקר במוזיאון המדע (שכולל מעבורת חלל) ויש את הסיורים מאחורי הקלעים באולפני הסרטים השונים - שתי הפעילויות מדברות לאנשים עם תחומי עניין שונים.
ועוד נקודה קטנה - בטיול מתגלגל כמו הטיול שלכם נראה שלא לקחתם בחשבון זמנים לקניות (הצטיידות פשוטה ו/או קניות לשם הנאה) וסידורים כמו כביסה, רכישת סים וכד'.
אביה
-
היי , אנחנו זוג בני 51 , היינו כבר לפני כמה שנים בניו יורק, פלורידה עם הילדים, מיאמי, מקסיקו. אבל בצד המערבי עדיין לא . מתכנן טיול רגוע עירוני, ללכת להופעות טובות , הצגה , בסן פרנסיסקו אני רוצה להיות 3 ימים , מזח 39, שער הזהב, רחוב לומברד, מסעדות טובות , מגדל קויט הרובע הסיני , סוסליטי. וכ' לאחר שלושה ימים לקחת רכב מושכר ולרדת לכיוון דרום , מונטריי , לילה אחד, להגיע לאקווריום. כביש 1 - מורו ביי קמבריה , סנטה ברברה 2 לילות לוס אנגלס ,אולי להכנס ליוניברסל, בוורלי הילס, טיילת סנטה מוניקה, - 2 לילות משם לרדת ללילה או שניים בסן דייגו
משם נסיעה לווגאס - ל 3 - 4 ימים, קצת קניות , אולי הופעה טובה משם בהתחלה חשבנו לטוס לניו יורק ולהישאר שם שבוע, אבל לאחר מחשבה הבנתי שבוסטון גם טובה וממש כדאי להגיע גם לשם, בתוכנית להיות שם 2 לילות . האם מבוסטון כדאי לקחת רכב ולנסוע עד לניו יורק ? או שכדאי לעלות ברכבת / אוטובוס . מה יש לראות מבוסטון לניו יורק?הכרטיסים עדיין לא נרכשו, חשבתי בנתיים לרכוש רק את הטיסה הבינלאומית ולאחר מכן שנתקדם עם הזמן לרכוש את הטיסה הפנימית , עדיין נתון לשינויים . אשמח לתגובות . חייב לסגור טיסות
-
זה לגמרי אפשרי. קצת הרבה נהיגה, אבל לא נורא.
לא הייתי נוסעת מלוס אנג׳לס לסאן דייגו ליום אחד, תבלו את רוב הזמן באוטו. סאן דייגו מותק, אבל מגיע לה יומיים שלמים לפחות לדעתי.
״להכנס ליוניברסל״ זה סיפור של יום שלם מהבוקר עד אחר הצהרים לפחות. והרבה כסף יחסית. בזמן כל כך קצר לא הייתי שורפת על זה יום, בטח לא בלי ילדים, אלא אח אתם חובבי רכבות הרים / סימולטורים / הארי פוטר שרופים. אם מעניין אתכם קולנוע, לדעתי סיור מאחורי הקלעים של האחים וורנר יותר מעניין.
-
המסלול אפשרי, נראה בסדר בסה"כ, למעט הקטע של לילה בסן דיאגו, שכפי שנכתב, כדאי לבלות בה לפחות יומיים, בשביל יום אחד עדיף לוותר עליה
-
היי תודה , כן קודם כל רציתי לבנות את השלד , כ 21/23 יום , שבועיים במערב ושבוע בניו יורק. זה הכיוון, ארכוש כרטיסי טיסה ולאחר מכן נמלא מה לעשות בכל יום וכמה לילות נשאר בכל נקודה ונקודה. בגדול הכיוון זה ס.פ עד ווגאס , ומווגאס טיסה לבוסטון / ניו יורק . למישהו יש המלצות על הופעות / הצגות בתאריכים של סוף אוקטובר ותחילת נובמבר, משהו טוב בווגאס, ניו יורק,
-
טוב , אז בשעה טובה נסגרו הטיסות הארוכות . 25.10 סן פרנסיסקו חזרה מניו יורק לישראל 15.11 , ביניהם נשאר טיסת ביניים לרכוש בנפרד.
-
היי לכולם ,, צריך המלצה למלון ללילה במונטריי .
-
אנחנו שהינו בבסט ווסטרן פלוס ברחוב Abrego ואהבנו אותו מאוד אבל הוא פחות מרכזי. שמענו מחברים דברים טובים על ההולידיי אין אקספרס ב Cannary row וגם על ה victorian inn שסמוך אליו. שני האחרונים נמצאים במיקום מרכזי יותר.
-
Best Western De Anza Inn, Monterey California
שהינו בו לפני שנים היה טוב, לכן צריך לבדוק דעות טריות בטריפאדוויזר.
מוני
-
רק חשוב לשים לב ש de anza inn נמצא בצפון מונטריי ולכן מחייב נסיעה לנקודות העניין בעיר עצמה.
-
תודה. , התוכנית לעצור ללילה במונטריי ,ואחכ לילה בקמבריה ולילה סנטה מוניקה, בהמשך לוס אנגלס האם זה לא יותר מידי 3 לילות על כביש 1 ? אולי אפשר לצמצם משהו , אני מבין שבכל נקודה ונקודה אין יותר מדיי מה לעשות זה רק עיירות שבדרך .
-
אני חושב שבמונטריי תמצאו מספיק מה לעשות. אם תחליפו את קמבריה במורו ביי אז גם שם אני מניח שתמצאו יותר מה לעשות.
מודה שאני פחות בקיא בחלק של כביש 1 שנמצא דרומה למורו ביי.