טיולי טבע באוקטובר
-
היי,
מחפש רעיון ליעד באירופה שמשלב נופים ומסלולים בטבע לאמצע אוקטובר, שמזג האוויר בו יהיה עדיין נוח יחסית. נוף הררי זה פלוס, והייתי שמח לא להרגיש שאני מתפשר ומגיע ליעד שהרבה מהמסלולים בו סגורים בגלל העונה.
למישהו יש רעיון?
תודה!
-
אפשר להתווכח אם זה אירופה, אבל גאורגיה יכולה להתאים
-
אמצע אוקטובר זה בהחלט סוף העונה במרבית האתרים באלפים ודומיהם הגבוהים. לא הייתי מרגיש בנוח לשלוח אותך לשוויץ, אוסטריה, דולומיטים, פירינאיים ובולגריה בזמן זה, אעפי שבהחלט יכול להיות שבפועל יהיה מזג אוויר סביר לחלוטין בזמן שתגיע.
יכול לחשוב על צפון יוון (זגוריה,צומרקה) שיהיו בשלכת יפה אבל עם מעט מים בנחלים. או על אנגליה / סקוטלנד שנמוכות יותר, ודיי גשומות, יש לזכור
-
גם רומניה היתה בסדר מבחינת מזג אויר בתקופה הזאת
-
@imeshy2 הבנתי שצרפת גם באזור הדורדון
צרפת נפסלה ע״י הבנזוג
-
@liorp2905 אנחנו נוסעים בסוף ספטמבר-תחילת אוקטובר לניס (הריביירה הצרפתית), וממה שבדקתי טרום-נסיעה זה יעד שנחשב נוח מבחינת מזג אויר במהלך כל אוקטובר.
איזה טבע יש שם? הריביירה הצרפתית היא המקום בו האלפים הצרפתיים (המריטימים) נושקים לים התיכון, ואני מצאתי לא מעט הייקים יפהפיים (בינתיים רק בתמונות...) שמשלבים נופי ים, מצוקים והרים בהם הצמחיה היא שילוב מעניין של ים תיכוני עם אלפיני.
פארק מרקנטור הסמוך (יחסית) מציע נופים אלפיניים יותר, אם מתמקמים בניס (עם רכב) אפשר לבדוק נקודתית את מזג האויר לפני שיוצאים לטיול יום שם.
כלומר, האיזור, לדעתי לפחות, מתאים לטיולי יום קלילים, ואם אתם לא נרתעים מלשלב בטבע גם כפרים תלויים מעל הים ועיירות ציוריות - זה עשוי להיות יעד מהנה מאוד לאוקטובר (ושום דבר לא סגור).
-
תודה רבה על כל הרעיונות, מעריך ממש! אקרא עליהם