דולומיטים באוגוסט
-
שלום ,
אנחנו מתכננים לנסוע לאיטליה באוגוסט 3 מבוגרים (+-30) ותינוק
יש לנו 4 ימים בדולומיטים וביום החמישי נוסעים לסנט מוריץ לעוד יומיים (דתיים אז נוסעים לשבת לשם למלון מאורגן)
כרגע מנסה לתכנן את הדולומיטים , דירה בעיירה אורטיז'יי האם זה איזור מעניין ? עדיין לא בנינו מסלול...
מעדיפה שלא יהיו נסיעות של יותר משעה וחצי גג שעתיים לטיול (הכוונה ליעד הראשוני)
השאלה האם לסגור עם הדירה באורטיז'יי או לנסות לחפור עוד אולי אמצא מקום עדיף ?
וכן אשמח להמלצות למסלול , אנחנו רוצים בעיקר נופים אבל אשמח לשלב אטרקציות כמו מגלשות הרים(שזה אטרקציה קצרה ואז אחד יכול להישאר עם התינוק )
ואם יש משהו שכדאי לעשות בדרך מהדולומיטים לסנט מוריץ .
תודה רבה
-
היי,
אורטיזיי מתאים מאד לדעתי לטיול בדולומיטים.-ניתן לטייל משם למעברי ההרים, לאלפי די סיוזי, כל עמק גרדנה עם הרכבלים והכפרים החמודים. המגלשות יותר רחוקות (לא מכירה, יש עוד)/ כמובן יש הרבה מאד מסלולי הליכה בעמק גרדנה ובאזור הקרוב, אגמים ועוד. אם מעניין אתכם בבולצאנו יש כמה אתרים שווים ובראשם המוזיאון הארכיאולוגי עם אוטצי.
אגב, יש מלון כשר בדולומיטים, למה לנסוע לסאנקט מוריץ (אולי 4 או יותר שעות נסיעה?)
-
חלק גדול מהדברים הקלאסיים כגון אגם ברייס, דוביאקו, tre cime ladavero, סינקי טירה, קרחון המרמולדה, נמצאים בצד המזרחי יותר, רובם במרחק שעה וחצי מאורטיזיי ( שהיא באמת מהממת). קחו בחשבון. אולי לחלק שני לילות בצד המזרחי אם אתם קלילים, ושני לילות באורטיזיי.
-
בעצם אולי עדיף לוותר על המרמולדה בעקבות האסון שהיה שם לא מזמן.
-
תודה , כנראה ניקח את הדירה באורטיז'יי נסיעה של שעה וחצי זה הגיוני לנו המלון בדולומיטים מלא לחלוטין ולכן אנחנו נוסעים לסנט מוריץ יש המלצות לדברים שכדאי לעשות בדרך? וכן איפה לטייל בדולומיטים ? על מה לא לוותר ?
-
איפה אתם נוחתים?
-
מילאנו - מלפנסה אבל בלילה אז לא מתכננים משהו בדרך
-
בדרך יש את אגם טנו המקסים. (גארדה לא הייתי, נחשב לאגם תיירותי מאוד, יש שם עיירה יפה בשם סרמיונה, יפה אך נדמה לי שבאוגוסט כל האזור הזה עמוס לעייפה.) יש מפלי מולינה. מאורטיזיי תעלו לאלפי די סיוזי,מקסים שם, והמון אפשרויות למסלולים. אין סוף ירוק. ביולי היה גם המון פריחה. בבלוצאנו עלינו על רכבל ורכבת לתופעה מיוחדת בשם "פירמידות האדמה", היה מיוחד ממש. יש בבולצאנו גם שני מוזיאונים מאוד מומלצים אם אתם בעניין. מעבר סלה מדהים מדהים ( passo sela) במזרח הדולומיטים יש צ'ינקווה טורי ( חמשת הצוקים)- מאוד מאוד נהננו לטייל שם, נוף מקסים והמון מטפסי צוקים. עלינו ברכבל וירדנו ברגל . משם המשכנו לאגם מיזורינה היפה ולסיבוב בעיירה היוקרתית קורטינה דה אמפצ'יו. יש שממשיכים לאגם ברייס שאומרים שמקסים, אבל רחוק. אנחנו גם עלינו למרמולדה, מבחינתנו זה היה ממש אחד השיאים באזור, היה שם המון שלג, עם נוף מטריף. זה היה לפני 3 שנים, אז תבדקו מה המצב שם עכשיו, אחרי האסון, כי הבנתי שיש הרבה פחות שלג . תשלחו מייל לברר.
-
תודה רבה עזרת לי מאד
-
אגם ברייס נהדר-קחו בחשבון שמאד עמוס ויש להזמין מראש מקום אם באים מ10-16 (נדמה לי-כדאי לוודא).
הכפרים בעמק גרדנה מאד יפים, יש שם מפסלים בעץ ואמנים שונים ובחנויות רבות ניתן לראות אותם עובדים ומוכרים תוצרת מקומית איכותית. אם אתם לא רוצים נסיעות מאד ארוכות-כדאי לטייל בעמק funes -קרוב יפהפה, אפשרות למסלולים וטיול רכוב. בנוסף לאלפי די סיוזי, שווה לעלות על רכבל נוסף בעמק גרדנה לפסגות, או מאחד המעברים ולטייל שם. אחנו עלינו לפני מספר שנים ל col de raiser , זה היה ביולי והייתה פריחה מרהיבה. השנה עלינו ל אגם boe - יפה מאד ולא תיירותי. באוגוסט בפירנאים הייתי מחפשת מקומות פחות עמוסים...
לגבי הדרך לסנקט מוריץ-אישית-הייתי נוסעת דרך val venosta כביש ss38. אחד הכפרים היפים לעצירה-אם אתם יוצאים מוקדם אפשר לעשות אחת גיחה לאגם רסיה-Reschensee, ולהמשיך לאורך עמק אנגדין או לחזור מרסיה ולהמשיך ולעבור את הגבול לשוויץ. לעבור ב zernez ו zuos. זואוס בעיקר שווה עצירה. לא יודעת אם תספיקו אבל אם יהיה לכם זמן וכוח-שווה לעלות לאחת הפסגות באזור.
-
לגבי אגם טנו - היינו באפריל ובגלל הבצורת שהייתה בחורף נשארה שם שלולית. אני מניח שהמצב באוגוסט יהיה אפילו פחות טוב
-
וואו, איזה עצוב.. זה היה מקום מרהיב.. תודה על העידכון..
-
נשמט לי שם הכפר=אחד הכפרים היפים לעצירה הוא glorenza, ציורי ויפה.
נש