ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

מתלבט לאן ליסוע

פורום מרכז אמריקה
    גווטאמלה מרכז אמריקה ג'מייקה
    2
    4
    386
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אהרן רם
      אהרן רם נערך לאחרונה על ידי

אהלן, אני בן 24 ואני מתכנן לטייל לבד בתאריכים 25/8- 8/9, אני יותר מתחבר לטבע נופים ותרבות מאשר ערים קניות ומסיבות, אבל אני גם אחרי פציעה אז לא יכול לעשות ממש טרקים רציניים אם כי מסוגל לעשות טיולי יום. אני אשמח לראות נוף מגוון במהלך הטיול, ואני רוצה להימנע מלהשכיר רכב. האפשרויות עליהן חשבתי הן ג'מייקה או גואטמלה, אשמח לשמוע איזה מהן לדעתכם יותר מתאים, או שאולי בכלל יעד אחר במרכז אמריקה יותר מתאים?

תודה רבה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • גדליהו מהגרעין
        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי ממליץ לך להשכיר רכב במרבית מדינות מרכז אמריקה. גווטמאלה חזקה מאוד בתרבות האינדיאנית. במרבית מדינות המרכז כבר קשה למצוא, אם בכלל נשאר. ככה שאם אתה מתחבר לתרבות. בהחלט כדאי לשקול. גמייקה בהיותה אי מציעה הרבה נופי חוף, אבל יש גם יערות במרכז. מבחינת מגוון של נוף לא ממש תמצא משהו כמו ישראל שאתה מתחיל בחלק ירוק יותר ומסיים במדבר. אבל בשבועיים אתה יכול לראות מגוון נופים ולגוון עם אתרי תרבות או עתיקות (שהם גם חלק מהתרבות ולעיתים הפולחן). יש לך כמובן מדינות אחרות במרכז שמציעות כל מיני דברים לטיול של שבועיים. היערות והחופים של קוסטה ריקה. החופים והאיים בעיקר של פנמה. יערות ותרבות ואופציות צלילה וחוף בהונדורס. בקיצור לכל אחת יהיה משהו להציע. מבין השתיים שאתה מתלבט לגביהן. אני תמיד אבחר גווטמאלה. אבל בשבילי זו אחת המדינות שהכי אהבתי בטיוליי בעולם. והיא לא בהכרח עבור כל אחד.

אהרן רם תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • אהרן רם
          אהרן רם @גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

@גדליהו-מהגרעין תודה רבה על העזרה המפורטת! האם גואטמלה זה גם יעד מתאים לעונה? (סוף אוגוסט תחילת ספטמבר)

גדליהו מהגרעין תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • גדליהו מהגרעין
            גדליהו מהגרעין @אהרן רם נערך לאחרונה על ידי

כל אזור מרכז אמריקה זו נקראת העונה הרטובה. עדיין חם , אבל בהחלט צפוי גשם. בד"כ הגשם הוא ממטרים חזקים וקצרים בעיקר בשעות הערב והלילה, אבל כדה"א כבר חווה מזה מספר שנים שינויי אקלים והכל יכול להופיע. אני חייב לומר שלפחות בשני ביקורים שערכתי במרכז אמריקה במרץ, שזו העונה התיירותית- היה גשם בכמות די יפה. ודווקא טיולים שערכתי בקיץ הישראלי במרכז אמריקה היו מאוד יבשים. בקיצור מילת המפתח היא כנראה גמישות, אבל בהחלט לא הייתי מוותר על טיול בחודשים הללו במרכז אמריקה בגלל שזו העונה הרטובה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • 1 / 1
            • פוסט ראשון
              פוסט אחרון