ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

צ'יינג' לקרונות צ'כיות

פורום אירופה
    פראג
    3
    3
    100
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • moish_gold
      moish_gold נערך לאחרונה על ידי

מכירים צ''ינג' הגון באיזור המרכז שממיר שקלים לקרונות צ'כיות?
      תודה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • אנשיםטובים
        אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

באופן אישי הפסקתי להביא מט"ח מהארת למעט אירו/דולר שמושך מכספומט של לאומי. שערי ההמרה לרוב מאד לא אטרקטיביים ומגלמים אחוזים רבים של פערים. כבר ראיתי 10 ו-20 אחוז.

הכי זול בשבילי והכי נוח לטעמי זה למשוך מט"ח מכספומט בשדה התעופה ביעד (או בעיר). ההמרה מתבצעת ע"י חברת האשראי הישראלית תמורת סדר גודל של 3.5% ואפילו פחות אם יש לכם הטבות. הזמנת מט"ח בנתב"ג למשל רוצים כרגע 6% פער על קורונה צ'כית.

ברור שעבור סכומים קטנים זה לא מאד משנה. אבל פה נכנסת הנוחות של כספומט ביעד - עוד לא נתקלתי בשדה תעופה שאין בו כספומט במטבע מקומי באולם נוסעים נכנסים. לעומת זאת להתרוצץ בארת לחפש חלפן, או להילחץ עוד יותר עם התורים של נתב"ג כדי להגיע לדלפקים שם - לא שווה לי את המאמץ.

ברור שזו דעתי האישית בלבד על סמך מה שזול ונוח לי. אם במקרה אתם גרים מעל צ'יינג' שאולי גם נותן לכם הנחה זה דיון אחר.

בלי קשר, אני משלם באשראי בחו"ל כמעט כל דבר שאפשר, מה שאומר שכמות המזומן שאני צריך היא מאד מאד נמוכה ויכולה בתנאים מסויימים להתצמצם לשקלים בודדים ביום.

רוני סופר תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
        • רוני סופר
          רוני סופר @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

צודק לחלוטין בנושא המט"ח והאשראי.

הייתי מצטייד בכמה דולרים / יורו בודדים במידה ובכל זאת יש תקלת כספומט נדירה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
          • 1 / 1
          • פוסט ראשון
            פוסט אחרון