קניון ורדון - גדה צפונית או דרומית?
-
השאלה מופנית בעיקר למי שטיילו בקניון ורדון ונסעו בשתי הגדות: הצפונית והדרומית.
בדרך מקאסטלן למוסטייר סנט-מרי - אילו צריך לבחור בגדה אחת, באיזו גדה מומלץ לבחור?
-
אם רק גדה אחת אז מהצפונית הנוף מרשים יותר. המגבלה היחידה היא שהדרך חד סיטרית. רק מקאסטלן למוסטייר סנט-מרי. בכיוון שני ניתן לנסוע רק בגדה הדרומית . רנצי
-
-
@איל-א בגדה הדרומית הכביש דו סטרי לכל אורכו כך כשבאים מקאסטלן יש אפשרות להחליט מהיכן רוצים לנסוע.
-
-
אני חושבת שאם צריך לבחור בין שתיהן, הצפונית יותר מרשימה.
-
תודה יונית
-
חזרנו לפני כשבועיים מהטיול והיה מדהים! פרובנס מהממת ביופיה. תיקון/עדכון קטן בנוגע לנסיעה דרך הגדה הצפונית בקניון ורדון - לפחות בזמן שאנחנו נסענו מקאסטלן למוסטייר סנט-מרי הדרך היתה דו-סטרית ולא חד-סטרית כפי שנאמר כאן. מי שרוצה לקרוא עוד על מסלול הטיול שלנו מוזמן להיכנס לבלוג שלי בקישור: https://www.lametayel.co.il/posts/xvedny
-
כביש הנוף D23 הוא אכן חד-סטרי בחלקו ממזרח למערב ולכן למי שמגיע ממערב כדאי להכנס לכביש זה בצידו המזרחי (שתי הכניסות קרובות מאוד). בנוגע לשאלה הראשית. אני נסעתי רק בכביש הצפוני אבל מתמונות שראיתי יש שיש בצד הדרומי גשר מאוד יפה שקרוב לצד המזרחי הוא נקרא Pont de l'Artuby נראה לי שכדאי קודם לנסוע עד לגשר לחזור מזרחה ואחר כך לנסוע בצד הצפוני של הקניון.