בית קיץ באירופה
-
היי חברים
דבר ראשון, מתרגשת, לא הייתי בפורום או באתר הזה מעל 3 שנים. מרגישה כאילו חזרתי הבייתה.
אז, לענייננו- מדובר על הקיץ הבא ויש עוד המון זמן אבל אני ובעלי התחלנו להשתעשע ברעיון.
אוגוסט הבא, 2 תינוקות קטנים, גן בחודש אוגוסט הולך לעלות לנו עבור שניהם בסביבות 12,000 ש"ח.
אמרנו שאולי שווה לטוס לחודש שלם איתם, כל אוגוסט לאיזה בית קיץ, מעדיפים לבזבז את הכסף בחו"ל ולא על 15 יום נטו בגן באוגוסט.
כרגע ההתמקדות היא על מזרח אירופה, כי שם זול יותר- דעתכם?
ואם להיות יותר ספציפיים- עולה לי לראש רומניה, במידה ואכן רומניה מתאימה, איפה ברומניה כדאי להתמקד?
האם מכירים עוד מדינות זולות יחסית? אופציות נוספות שעולות לי לראש- יוון , בולגריה ואפילו שוודיה (?)
האם מישהו מכן התנסה בחופשה בסגנון כזה, ששוכרים בית קיץ?
אם כן אשמח לשמוע תובנות
תודה רבה
דנה
-
אהבתי את הרעיון.
לגבי היעדים שהזכרת-שוודיה לדעתי ומהיכרות של מספר טיולים-אמנם מקסימה וידידותית מאד למשפחות ולילדים, אבל לא עונה על הקריטריון של זולה. אפשר למצוא בקתות זולות מאד, אבל לא מפנקות ומאובזרות ב"ספרטניות". האם זה מתאים לכם? ולמרות שיוקר המחייה שם נמוך מבארץ-עדיין היא יקרה יחסית לרומניה/יוון/בולגריה...אני חושבת שגם הטיסות לשם יותר יקרות
-
לא יודע לגבי בית קיץ, אבל דירות airbnb רבות באיזורי התיירות, יכולות להיות מתאימות? יש מכל הסוגים, כולל בקתות או דירות מאובזרות. אכן רומניה (איזור בראשוב, סיביו, קלוז'), בולגריה (שם הייתי מתנייד למספר מוקדים, מדינה גדולה) וצפון יוון (יקרה יותר מאשר השתיים האחרות) - יכולות להתאים. לכך אפשר להוסיף גם אם פולין, ומדינות בלקניות נוספות.
שימו לב שפרט לשכירות עצמה, ככל הנראה תידרשו גם לרכב ? זה ייקר מאוד (!) את העלויות המדוברות.
-
היינו בסלובקיה ובהונגריה. שתיהן זולות למחייה, ובאיזורים מסוימים יש הרבה אטרקציות. היינו בהרי הטטרה בסלובקיה ובאגם בלטון בהונגריה. היינו שבוע בכל אחד מהם. בלאטון מיצינו, בטטרה היה אפשר להישאר עוד. אני חושב שהולנד גם זולה. פרקי נופש די זולים אם מזינים מראש, אני ששילמתי 500 יורו לשבוע לדירת שני חדרי שינה בפארק נופש, שכלל מלא פעילויות לילדים. יש גם טיסות זולות של איזיג'ט וטראנסאוויה.
-
לא נעים לי לשבור את החישוב הפיננסי אבל הוא לא נכון. אותם 12 אש"ח של גן יחסכו אם תקחו חופש, בין אם זה יהיה בארץ ובין אם זה יהיה בחו"ל. הנסיעה לחו"ל זו עלות נפרדת. גם את מדברת על "עלות" ימי החופש שלכם אז שוב, כדי שהילדים לא יהיו בגן רק אחד מכם צריך לקחת חופש (או לחלק כך או אחרת) ולא שניכם.
כל זה לא אומר שלא לנסוע. רק לעשות שיקול פיננסי נכון.
בכל מקרה, בלי קשר ליעד צריך לחשוב קודם על על אופי ה"טיול" שמתאים לכם. האם הכוונה היא לטייל כל יום? הא הכוונה היא בעיקר לרבוץ בבית. האם אחד מכם (או שניכם) מתכוונים לעבוד מהבית במהלך הטיול או שזה חופש נטו?
וגם מה מתאים לכם - הפוך מהארץ או דומה לארץ? אהפוך הכוונה שאם גרים בדירה בעיר אז אולי משהו כפרי צמוד קרקע? ואם גרים בפרברים אז אולי דווקא עיר גדולה?
לעיר גדולה יש הרבה יתרונות. לא חייבים רכב שכור (אבל עדיין אפשר לשכור ליומיים לעשות טיול אם רוצים). בגלל אולי ה"אטרקציות" אפשר בקלות לעשות חצאי ימים ופחות מזה. כשמדובר על טיול כפרי שמתחיל בהרבה נסיעה זה יותר קשה. תלוי כמובן בעיר, במיקום בעיר וכו'.
-
אחוזות נופש לא מלונות בסגנון בית הארחה מסודר בעיירות באלפים הצרפתיים, הכרנו משפחה שכל שנה נסעה קבןע לחודש לבית הארחה כזה. זה דבר די מוכר לתושבי ערים גדולות באירופה בקיץ לצאת לבית הארחה כזה. לכן אמור להיות הרבה מידע על זה.