ראשית אספר שפעם הייתי מאוד פעילה באתר, לפני שנים..
ופתאום לכתוב כאן ממש מרגש אותי.
רציתי לשתף ולספר מה קרה לנו
אז אחרי ששנה שעברה נסענו לסלובניה ביוני והיה פשוט טיול אדיר ומוצלח, השנה החלטנו לנסוע לסלובקיה ודרום פולין.
8 חודשים מראש הזמנו את הטיסה וגם את הדירות
ובניתי מסלול מהמם ממש.
לפני זה קראתי הרבה וראיתי שספטמבר חודש מצויין לטייל בו.
ראיתי שהטמפרטורות בממוצע 17 מעלות ואמרתי אין יותר מושלם מלטייל במזג האוויר כזה שלא חם מידי ולא קר מידי.
ןגם ראיתי שזה חודש שנחשב פחות גשום לעומת יולי ואוגוסט.
אז ארזנו את כולם, ילד בן 4, ילדה בת 2.9 ותינוק שבדיוק חגג שנה, ארזנו 2 מנשאי גב, תיקים, עגלות, מזוודות ו3 כיסאות בטיחות ויצאנו לדרך.
בהתחלה נחתנו בקרקוב ובילינו שם את היום הראשון, היה קר מאוד אבל לא חשדתי.
אחר כך נסענו לכיוון סלובקיה, לעיירה זדיאר, על גבול פולין.
כל הדרך ירד עלינו גשם שוטף שלא הפסיק .
כשהגענו למסלול צמרות העצים, וניסינו לצאת מהרכב, קפאנו מקור והגשם לא פסק והכל מסביב ערפל ואפור.
נסענו במקום זה לצימר שלנו ובילינו את המשך היום בדירה.
הסתכלנו על התחזית וראינו שהולך להיות ככה קר וגשום לכל אורך השבועיים שאנחנו אמורים להיות שם.
רק מחר ומחרותיים יהיה מעונן חלקית עם קצת טיפה שמש וזהו.
אז נסענו לדקתלון וקנינו ציוד מחמם, לנו ולילדים והיינו בטוחים ושנצליח לטייל ככה.
ויום למחרת נסענו לאגם שטרבסקה וניסינו להקיף אותו, אבל הלכנו בגשם ובתוך ענן ענק והכל היה ערפל והיה לנו קר ואפילו לא ראינו את האגם.
סיימנו להקיף אבל ממש התאכזבנו.
למחרת ניסינו לעשות את מסלול מפלי הרייבנוק,
קיבלנו יום יפה יחסית לא היה ערפל אבל היה קר ברמות בסביבות 6 מעלות ולמרות שהלבשנו טוב את הילדים והתחלנו לצעוד הבכור שלי ממש סבל ואמר שקר לו.
לא הצלחנו להגיע למפלים כי היה לו ארוך מידי המסלול והוא לא היה במוד.
אז נסענו לזקופנה במקום ובאמת עיירה מהממת בעיני ממש אהבתי אותה.
התחזית נהייתה יותר ויותר מבאסת והבנו שאין טעם להמשיך לטייל ככה, כנראה שחודש ספטמבר הוא ריסקי מידי למקומות כאלה ולא ידעתי.
תחשבנו לעבור להונגריה, לאגם בלטון ולשהות שם במלון שהוא גן עדן לילדים אך חברת ההשכרה לא הסכימה לנו.
לעומת זאת לאוסטריה הם כן הסכימו, אז למרות שזו חתיכת נסיעה של 8 שעות אמרנו שניסע ונפצל את הנסיעה ליומיים.
אבל ראינו שגם שם קר וגשום והנופים לא במיטבם.
כנרכה שהשנה זה חריג מהרגיל כי הטמפרטורות היו מאוד נמוכות יותר מהרגיל, רוב הזמן 5-6-7-8 מעלות
ולהלןגיסטיקה של להפשיט ולהלביש כל פעם 3 ילדים קטנים, הקור שאנחנו לא ציפינו לו, הגשם והערפל
לא הותירו לנו ברירה ותוך כמה ימים עלינו על מטוס בחזרה לישראל.
הטיול שלנו היה אמור להימשך שבועיים, עד 8.10
אבל זה לא קרה
אני לא אשקר, אני מאוד עצובה ומרגישה תסכול ותחושת פספוס. אבל לדעתי קיבלנו החלטה נכונה, ואין טעם להמשיך בכוח.
הרגשנו שגם הילדים הקטנים שלנו לא נהנים..
רצינו לשחזר את ההצלחה שהייתה לנו שנה שעברה בסלובניה, אבל זה לא צלח.
לדעתי האישית בלבד, סלובקיה ודרום פולין זה יעד שכדאי לנסוע אליו ביולי ואוגוסט , ספטמבר ריסקי מידי (שבוע לפני שהגענו היו 26-30 מעלות, כך סיפרו לנו המקומיים).
בנוסף, מסלולי ההליכה ארוכים מידי בשביל ילד בן 4, וזה בניגוד לסלובניה שם הכל היה קליל ולא ארוך מידי ומושלם (והוא היה רק בן 2.8 והלך מדהים את המסלולים שם)
אני חושבת שנחזור ליעד הזה בעתיד, עוד נגיד 5 שנים, ולא בספטמבר חח
מבאס אותי אך זה גם יכול לקרות, ויש דברים יותר גרועים בחיים. העיקר שכולנו בריאים ושלמים.. ניסינו ועל זה אני גאה בנו
ובכל זאת, מתוך כל הקור והאכזבה, היו כמה רגעים קטנים שבהם השמש הופיעה, ופתאום זכינו גם לפיסת שמיים כחולים,אני אנסה עוד מעט להעלות תמונות 
רר