ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. sara3125
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 1
    • נושאים 56
    • פוסטים 691
    • הגבוה ביותר 161
    • קבוצות 0

sara3125

@sara3125

220
    מוניטין
    223
    צפיות בפרופיל
    691
    פוסטים
    1
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 2692709 גיל 56

sara3125 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי sara3125

• RE: סוף עידן התמימות

לא אתכחש שכשאני כותבת סיפור טיול, אני  מכוונת למספר מטרות

קודם כל אני מאוד רוצה לשתף כי אני מאוד מתלהבת,  אנשי קהילת הפורום כאן במיוחד המשתפים לאחר הטיול הם אנשים שמאוד מאוד אוהבים לתכנן את הטיול שלהם ומאוד אוהבים לטייל ולחוות חוויות חדשות , מסביבי לדוגמא , אנשים לא נדבקו בחיידק הטיולים כמוני אז מסתפקים באיך היה ? , מבקשים לראות קצת תמונות וגם זה לא תמיד ואני ממש מרגישה שזה לא מעניין אותם ומלהיב אותם כמוני , אז אני מבליגה ומוצאת כאן חברים משותפים לאהבת הטיולים , שמגיבים מכל הלב.

כיוון שאני לא מהוותיקים כאן אני מרגישה שיש קבוצה שתמיד מגיבה לכולם ויש כאלה  שיגיבו רק לחברים ותיקים שכבר נהיו מיודדים מעבר לפורום ולכן התגובות בעיני חשובות מאוד ונותנות כח להמשיך ולשכמותי מונה הצפיות הוא פרמטר חשוב.

אתמול סיימתי לכתוב סיפור טיול (סקוטלנד בשלכת) וראיתי איך מונה הצפיות עולה בצורה לא הגיונית , ולעומת זאת התגובות שהיו נפלאות ומחממות לב היו כאין וכאפס לעומת מה שמונה הצפיות הראה , אז נכון שיש הרבה סמויים אבל בכל זאת כמות הצפיות לא הגיונית.

זה מאוד נעים שמגיבים , זה נותן כח להמשיך לכתוב כי זה גוזל המון זמן וכולם כאן יודעים זאת , זה מלטף קצת את האגו, הטבע האנושי מאוד רוצה שיקשיבו וכאן זה קורה , כשמונה הצפיות וכמות התגובות נמצאים בפערים כאלה גדולים זה מבלבל וגורם לחשוב אם אני באמת מצליחה להעביר מה שמרגישה .

האם אני תורמת בחזרה כמו שתרמו לי כשתכננתי את הטיול ואין לי תשובה חד משמעית .

סיבה נוספת לכתוב זה התיעוד , הזמן שחולף והטיולים שבאים אחד אחרי השני אולי משכיחים חוויות שונות וסיפורים קטנים וזו דרך גם לחוות שוב טיול וגם להנציח , אז אם הנומרטור רץ ריצה מטורפת ולא מטפלים בו אז כבר לא איכפת לי .

רציתי שיתוף – שיתפתי

רציתי לתרום חזרה – תרמתי

רציתי לתעד- תעדתי

רציתי שיקשיבו לי – הקשיבו

רציתי קצת מחמאות – הוחמאתי

יש כאן קהילה נהדרת  שעונה על המבוקש אז שלא יתקנו את המונה.

בל נתייאש , נעשה זאת אחד למען השני

פורסם בפורום טיולי משפחות
      sara3125
      sara3125
    • התעוררתי לתוך שומר המסך שלי, גן עדן- הרוקיס הקנדיים יוני 2019

חזרנו לפני שבוע מטיול בן 25 ימים בצפון אמריקה, 10 ימים ראשונים הוקדשו לרוקיס הקנדיים החלומיים , יום ראשון ואחרון  התבזבזו על טיסות כך שהיו לנו 8 ימי טיול נפלאים.

לא עברו עלינו חוויות אקסטרימיות מיוחדות אבל כן חוויות  כאלה שלא ציפינו להן וגרמו לנו להיות מאושרים באופן קיצוני.

די התלבטתי אם להעלות את הסיפור שרבים לפני טיילו באותם מקומות ואותם נופים , חששתי מלחזור שוב על אותם הדברים שסיפרו מטיילים לפני, אך בכל זאת החלטתי לספר מכמה סיבות -

אולי חלק מהתובנות שלי יעזרו למי מהמטיילים העתידיים.

לשתף עוד נקודת מבט , לי מאוד עזר לקרוא סיפורים רבים למרות שרובם מגיעים לאותם המקומות ,  הסיפורים שקראתי חיזקו את רצוני להגיע למקום מסויים, גרמו לי להבין את המיקומים של מקומות העיניין וחלוקת זמנים אידיאלית לכל אזור.

היה לי מעניין לראות  תמונות מזוויות שונות בעונות שנה אחרות ובתנאי מזג אויר שונים, וגיליתי שכל סיפור הוא עולם שלם.

וסיבה נוספת , לחוות שוב את הטיול דרך הסיפור והתמונות .

הסיפור שלי יתמקד ב- 8 הימים המלאים ברוקיס בלבד כי משם לקחנו טיסה ישירה ללוס אנג׳לס לביקור משפחתי .

בשנים האחרונות כשאנחנו טסים לאמריקה לבקר את הילדים החלטתי שלשקט הנפשי של כולם עדיף לצמצם את זמן הביקור המשפחתי ולהקדיש 10 ימי טיול כל פעם למקום אחר ביבשת, כך כולם יוצאים מרוצים, זוגי ואני  ממלאים את הצורך לראות עולם,  ולהגשים חלומות , הילדים נהנים מזוג הורים מאושר ומסופק ואנחנו נהנים מהמשפחה הצעירה , שבועיים ימים מתמלאים בחוויות חדשות וכייף אמיתי וחוזרים הביתה רגע לפני שמשתגעים מכל הטוב הזה .

אז אחרי שבדקנו ותאמנו תאריכים הפור נפל על טיסה ב- 11 ביוני ( השיקול היה להגיע לפני תחילת העונה ולהנות מכל היופי הזה לפני המוני מטיילי הקיץ).

טיסה  מהרוקיס לאל-איי  ב- 20 ביוני  , וקיווינו שמזג האויר יאיר את פנינו , שריפות לא יקבלו את פנינו ( כפי שכבר קורה הרבה לאחרונה).

כרטיסים נקנו 8 חודשים מראש כ- 1300 דולר לכרטיס בחברת אל- על , טיסת צהריים לקלגרי עם קונקשן של 3.5 שעות בטורונטו. 

למה טיסת צהריים ? למי שתוהה…

אנחנו לא מהנרדמים בטיסות ולא עפים על לקחת עזרה בהירדמות ( כדורים), ועל כן העדפנו להגיע בלילה לשנת לילה ליד השדה ובבוקר לקחת את הרכב ולצאת לדרך .

האפשרות לקחת טיסת לילה ללא יכולת להירדם אולי לנקר מדי פעם, לנחות בבוקר ולצאת לדרך נראתה לזוגי ולי קשה מדי ועל כן נבחר מה שנבחר.

בדיעבד , הטיסה מהארץ המריאה רק ב16:00 ( היתה אמורה לצאת ב13:00) , עקב כך הכל נדחה קדימה וכך גם טיסת ההמשך כך שהגענו ממש מאוחר למלון ולא ישנו הרבה בלילה הזה .

אז יש מצב שבעתיד נחזור לטיסת לילה ואולי נתחיל להשתמש 🤪

איזה תמונה שתיים לפני שאתחיל לגירוי התיאבון

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125
    • RE: התעוררתי לתוך שומר המסך שלי, גן עדן- הרוקיס הקנדיים יוני 2019

@sara3125

יש בלוג מוכן למי שמעוניין

שבת שלום ותודה לכולכם על התגובות

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125
    • RE: העלאת תמונות לבלוג

רחל ומוני רוצה לעדכן שהסתדרתי. תודה לכם על הנסיון לעזור 🙏😊

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125
    • RE: בעקבות השלכת בסקוטלנד 🍁🍂

ערב נעים

אז נתחיל ככה עם קצת רקע...

סיפורים על סקוטלנד בשנים האחרונות ותמונות יפיפיות מציתות את דמיוני ואני חולמת שיגיע זמני לסקוטלנד.

מוזכרת הסדרה “זרה” שלא שמעתי עליה לפני כן, מתחילה לצפות עם החצי שלי ושנינו נדלקים.

בנוסף, אני אוהבת אוהבת אוהבת שלכת, את הצבעים, מזג האויר הקריר, העננים שיוצרים דוגמאות יפות בשמיים.

ונלקחה ההחלטה- סקוטלנד בשלכת, באוקטובר.

כרטיסים נרכשו 11 חודש מראש ב-200 אירו  לכרטיס באיזי ג’ט , נחיתה והמראה ממנצ’סטר.

היו דיונים רבים איך להגיע, החלטתי שעדיף לי ל”בזבז” זמן בנהיגה הלוך חזור ולא לבזבז זמן על קונקשן ומתח אם נספיק את הטיסה ואם יגיעו המזוודות. 

הכנתי תכנית טיול גם ליום הראשון והאחרון, כי רציתי לראות מלא דברים בדרך, כך שיהיו מספיק הפסקות להתרעננות.

אז נכון, היו הרבה נסיעות, אבל, היי, בנופים כאלה אין תלונות.

ואם גם החצי שלי מרוצה אז על מה נלין???

הטיול היה זוגי, רומנטי.

לא אתעכב על הסברים היסטוריים כי כאלה יש מלא ברשת ונרשמו כבר בהרבה סיפורי עבר, הפעם ההתמקדות בטבע בלבד ובעונה הנפלאה הזו.

אז עוד קצת תמונות ונתחיל..

כביש כפרי בדרך לאדינבורוThe  HermitageThe Hermitageבדרך ל- Castlerigg StoneGlencoe Lochanמדרגות לאתר של טירת סטירלינג
      sara3125
      sara3125

אנחנו מגיעים לעיירה קילין, גוגל מפס מודיע לנו שהגענו ליעד  אבל כיוונו אותו למפלים אז מה זאת אומרת הגעת ליעד צריך להיות יער, עצים חניון …

אבל אז מתגלה לנו המפל היפיפה הזה  איזה כייף להם בעיירה שיש להם כזה דבר יפה במרכז שלהם

sara3125
      sara3125
    • שלכת מדברית ביוטה ואריזונה - אוקטובר 22

שלום חברים, התגעגעתי…

רוצה לשתף בטיול חדש שהסתיים לא מזמן

והפעם טסנו להגשמת חלום נוסף

הפארקים הלאומיים של יוטה ואריזונה

הביקור המשפחתי שוב קרם עור וגידים ויחד איתו התלבטנו לאיזה יעד ניסע לטיול הזוגי שלנו לפני הביקור המשפחתי

כיוון שהתאריך נקבע לחודש אוקטובר, החודש הסתויי האהוב עלי, האדום המדברי ביוטה ״קרא״ לי, וגם צריך לבדוק איך נראית שלכת מדברית, אז הוחלט שהפעם זה יהיה הפארקים של דרום מערב ארה״ב

(כמו תמיד, ברגע שנלקחה ההחלטה, נרכשו כרטיסי טיסה בהתאם ( נחיתה בלאס וגאס

נבנה מסלול ל-10 ימים שבעקבותיו נבחרו מקומות הלינה

היו מקומות שמאוד רציתי לבקר בהם ולכן גם היו הרבה שעות נסיעה, אך יחד עם זאת נבחרו כבישים נופיים שהיו תענוג לעיניים ונחת למצלמה

אוקטובר 12 - היום הראשון

טיסה ב01:00 ישירות לאל-איי עם אל-על

באנו מוכנים נפשית לעומסים כי בכל זאת חוה״מ סוכות, אך הפתעה… לא היו הרבה אנשים ותוך זמן קצר כבר היינו בדיוטי פרי

הטיסה ממריאה בזמן , עברה ללא כל הפרעות, נחיתה ב-5:30 ב6:00 כבר באימיגריישן וב6:30 כבר היינו בגייט לטיסת המשך ללאס ווגאס, מהירות כזו לא חווינו מעולם

כייף

.תוך כדי המתנה מקבלים הודעה שהטיסה נדחית בשעה

מכאן לשם, נחתנו בווגאס ב12:00, תור ארוך משתרך לשאטל המעביר לאזור השכרת הרכב

הבונוס שקיבלנו היה שאף אחד לא היה בתור בדלפק של אלאמו. עשיתי עוד בבית צ׳ק אין לרכב- שרות חדש . וזה הוכיח את עצמו, לא עמדתי מול פקיד שממלא טפסים על טפסים ומנסה למכור לי עוד ביטוחים

תוך דקה הפנו אותנו לחניית הרכבים, ציינו לאיזה אזור להגיע ואפשרו לנו לבחור ממה שיש במתחם עפ״י הקבוצה ששילמנו עליה

בחרנו יונדאי טוסון , דגם שלא מוכר בארץ , רכב מעולה

המפתחות בפנים ויאללה-ביי

נוסעים לוולמארט שמצאתי ליד השדה, מצטיידים בכל מיני דברים טובים וגם צידנית קרחונית מתקפלת , שיחוק של קניה, ושמנו פעמינו לכיוון ספרינגדייל.

עד שסיימנו עם כל הענייניים הללו יצאנו מווגאס בסביבות השעה 15:00 שעת עומס, פקוק מאוד, נוסעים באיטיות ורואים את בתי המלון המפורסמים שעל הסטריפ מכביש המקביל לו שמספרו 15.

נסיעה של בערך 3 שעות עפ״י גוגל מאפס.

סוף סוף עוברים את העומסים של פאתי ווגאס ויוצאים אל המדבר הנפלא. מרחבים של יופי , על הפרצוף של שנינו מרוח חיוך מאוזן לאוזן ואנחנו מאושרים.

בהמשך הדרך עבודות בכביש, התנועה נעצרת לזמן ממושך , הסבלנות הולכת ומתמעטת , חיכיתי כל כך לראות איך הנוף משתנה מול עינינו כשנתקרב לזאיון פארק.

אנחנו מגיעים לספרינגדייל בשעה 21:00 בחשיכה מוחלטת. לא הכי כייף לנהוג בעלטה באזור לא מוכר בדרך הררית, או אפילו לא יודעת מה עברנו מרוב מתח בכביש ורצון כבר להגיע.

העיניים טרוטות מחוסר שינה, בכל זאת אחרי טיסה ארוכה. אבל הגענו למלון שלנו, האזור הקרוב נראה מבטיח ומחכים לראות את הנוף מסביב מחר בבוקר.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125

ואם ככה באמצע כבר העלתי דוגמית מסקאי אז לא אקפח את אזור גלנקו

תראו איך הוא נראה באוקטובר עם השמש שהבאתי מהארץ...

sara3125
      sara3125
    • RE: חזרנו מגן עדן ונכנסתי כדי לספר -האלפים הצרפתיים

כמה מילים בנוגע לניווט

אפליקציית HERE  עבדה לי מעולה בארה”ב , משום מה כאן קצת פחות היתה נוחה, במיוחד לאחר שניסיתי במקומה לעבוד עם GOOGLE MAPS

היה לי מוכן למקרה הצורך גם את אפליקציית navmii, פשוט לא הלך איתה שום דבר.

רכשתי גם מפת האזור של מישלן, פעמים ספורות בלבד השתמשתי בה.

המנצחת בטיול זה היתה האפליקציה של גוגל מפס.

הכנסתי את מקומות העניין, כתובות של בתי המלון, מסעדות שרציתי להגיע אליהן, גלידות מומלצות, חניונים,  בולונז’רי ופטיסיירי שקראתי עליהם המלצות ותכננתי להגיע אליהם, תצפיות, אגמים , ערים, מרכזי קניות ,כתובות של הרכבלים. ה כ ל !!!.

בקיצור, כל דבר שעולה בדעתכם, קראתם המלצה, כל פיפס שתרצו להגיע אליו, תשמרו את המקום באפליקציה (מסומן ככוכב צהוב) כשיש אינטרנט.

תכינו הכל בבית בניחותא, ובטיול אפשר לנווט OFF LINE

, ממש כמו וויז בארץ, הדיבור גם בעברית, ממש לוקסוס

sara3125
      sara3125
    • RE: חזרנו מגן עדן ונכנסתי כדי לספר -האלפים הצרפתיים

קצת תמונות להתחלה..

פריחה אלפיניתנוף אלפיני
      sara3125
      sara3125

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי sara3125

@io ואוווווו איזה כייף🙏🌹😍👏🙏🙏👌🌺🌺🌺 תודה ענקית 😊

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125

@io תודה רבה על תגובתך, איזה כייף לי שקראת את הבלוג 😊, כבר אינני זוכרת איך להעלות אותו פה אבל אפצח גם את זה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125

רחל ומוני רוצה לעדכן שהסתדרתי. תודה לכם על הנסיון לעזור 🙏😊

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125

מצטערת על כך גם, תודה מוני שלמרות הכל אתה לפחות הגבת . שנדע רק ימים טובים 🙏

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125

צוות למטייל, הבעיה לא נפתרה, אתם לא מגיבים, שלחתי אליכם כבר פעמיים מייל לבקשת עזרה, תודה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125

היי רחל, תודה על המענה, ניסיתי וזה לא עובד. כרגע הבלוג מוכן , רק להוסיף תמונות . עושה מה שאת אומרת ולא נפתח כלום. באמת בעבר כשירדנו שורה בלחיצה ארוכה על העכבר נפתחה האפשרות , הפעם זה לא קורה .

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125
    • העלאת תמונות לבלוג

שלום

אני מעלה יומן מסע לבלוג אבל לא מצליחה להעלות תמונות, ניסיתי דרך המחשב, האייפד והאייפון וזה פשוט לא הולך, היה פעם אייקון להעלאת תמונות - לא רואה כזה עכשיו.

אפשר בבקשה הסבר ?

תודה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125
    • RE: ויתור על תואר מנהל פורום צפון אמריקה

מוני יקר, לצערי רק עכשיו נכנסתי לפורום אחרי הרבה מאוד זמן וקוראת מה שקוראת וחבל לי מאוד. הפורום היה מקום שטוב לחזור אליו תמיד, לקרוא וללמוד , לשאול ולהיענות, אני לא ממש מהוותיקים כאן אבל בכל זאת את הטיול הראשון שלי שתכננתי בעצמי נעזרתי כאן בפורום המון זה היה טיול שלכת בניו אינגלנד באוקטובר 2013 , והנה 9 שנים חלפו ,ֶמאז היו עוד כמה שחלקם שיתפתי כאן , אתה מיקדתֶ אותי בתהיות שהיו לי על מסלולים שרציתי וקיבלתי כאן המון ידע . רוצה להודותֶ לך על העצות המחכימות ומאחלת לך הצלחה בהמשך . שרה

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125
    • RE: כל הג'ז הזה ושאר פרפראות - טיולינו הנפלא בדרום מזרח ארצות הברית 🎷 🚢 🥞

מירב

תענוג תענוג תענוג, נהנתי מאוד לקרוא, עשית חשק גדול. תודה רבה על הפירוט הנפלא 🙂

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125
    • RE: שלכת מדברית ביוטה ואריזונה - אוקטובר 22

@sara3125

20 באוקטובר היום התשיעי

היום אנחנו עוזבים את סדונה, יש לפנינו נסיעה ארוכה עד לווגאס.
      הפעם האחרונה שהיינו כאן היתה לפני 9 שנים, זוגי התגעגע, אני פחות אבל היות ואנחנו ממשיכים עם הרכב עד לאל-איי אז גם מתבקש עצירת לילה בדרך אז ווגאס זה בדיוק המקום. כך גם הגעגועים לסטריפ יגיעו על סיפוקם. זמן נסיעה משוער 4.5-5 שעות וזה ללא הפסקה, אז באמת רוב היום עבר בנסיעה די משעממת.
      בדרך ליד העיירה Seligman אנחנו סוטים מהכביש הראשי ( שמספרו 40) ונכנסים לכביש ההיסטורי 66 עושים חלק מהדרך בכביש זה כדי לחוות את החוויה

undefined.

undefined.

undefined.

אנחנו מגיעים לווגאס ב17:30. עושים צ׳ק אין. לוקחים רק מה שצריך ללילה זה השאר נשאר ברכב , ויוצאים לסיבוב בסטריפ, אז התווספו קצת בתי מלון. יש חנויות ובתי קפה שזכרנו שנסגרו, היו קטעים על המדרכה שהיו חשוכים כי החנויות נסגרו כנראה עוד מתקופת הקורונה.
      אז בגדול לא באמת התגעגעתי. יחד עם זאת הסתובבנו מלא ברגל , דגמנו בתי מלון חדשים ככה עד22:30 וזהו .

undefinedVeer Towers.

undefinedThe Venetian Las Vegas .

undefinedCaesars palace .

עייפים מאוד מסיימים את היום.
      גם מחר הוא יום נסיעה ארוך.

21 באוקטובר - היום העשירי

מתעוררים ב8:00 מתארגנים מהר ויוצאים לדרך.
      היינו אמורים לפגוש את הבן בשדה התעופה LAX לאחר החזרת הרכב ואתמול בערב ניסינו לברר אם אפשר להחזיר את הרכב לסניף אלאמו בשדה התעופה ב-Burbank דבר שיחסוך לנו פקקים רבים.
      אז כשאנחנו מקבלים אישור לכך וגם מוודאים שלא יגבו מאיתנו אגרה על כך, אנחנו שקטים וזה היעד שלנו.
      אבל לפני כן מגיעים בשעת צהריים לעיירת הכורים עיירת רפאים Calico.
      קיבלנו המלצה ברשת ואנחנו פוקדים את המקום.
      משלמים דמי כניסה 8$ לאדם ונכנסים לעשות סיור במקום. בתאריכים אלה חוגגים באמריקה את ההלוואין ובכל מקום בעיירה ״תוקעים״ את השלדים האלה המגוחכים. מה שמוריד בעיניי מהאותנטיות של המקום.

undefined.

undefined.

undefined.

undefined.

מכאן נוסעים לדיינר של סו, מוסד קולינרי משנות ה-50. נו שויין
      רק מצלמים קצת אפילו לא מזמינים משהו לנשנש

undefined.

undefined.

undefined.

undefined.

undefined.
      בקיצור, לא כזה התרשמנו ממנו.

לקראת 16:00 אנחנו מגעים לשדה התעופה בבורבנק.
      מחזירים את הרכב לאלאמו. תוך שניה נותנים לנו אישור.
      הבן כבר מחכה לנו והפגישה מרגשת מאוד.
      נוסעים לבית המשפחה לפגישה עם המשפחה המורחבת
      והנה הסתיימו להם 10 ימים של הגשמת חלום נוסף.
      יהיה לנו יום מנוחה אחד וביום ראשון על הבוקר כבר יש לנו טיסה למקסיקו לצד הקריבי של המדינה לחופשה משפחתית.
      אנחנו שוהים שם 8 ימים ונהנים מהביחד, מהחופים הלבנים, ומי הטורקיז הנהדרים.
      טעימה קטנה…

undefined.

undefined.

undefined.

undefined.

undefined.
      חזרנו הביתה לעומסים בעבודה וכרגיל לא היה לנו זמן לעכל את הטיול שלנו. בעזרת הסיכום הזה חווינו את החוויה שוב וזה תמיד כייף לשתף, לזכור ולשמור לימים רחוקים שיגיעו.

🌺

,תודה שהייתם כאן איתי

פורסם בפורום צפון אמריקה
      sara3125
      sara3125