וויזה לארהב דרכון פורטוגלי
-
היי אני בן 25 וכאשר השתחררתי מהצבא ניסיתי להוציא וויזה לארהב עם הדרכון הישראלי וסורבתי . ניסיתי כעבור חודש שוב וסורבתי גם כן .
לפניי 3 חודשים ניסיתי להוציא שוב עם הדרכון הישראלי , רק שהפעם ניסיתי במלבורן – אוסטרליה והצלחתי , בשגרירות נתנו לי וויזה רק ל 3 חודשים כי ראו את סירובי העבר .
התחילה הקורונה ולא באמת הצלחתי לממש את הוויזה ולטוס לטיול
השאלה היא כזאת : לפניי כחודש קיבלתי דרכון פורטוגלי והבנתי שיש אופציה לקבל וויזה דרך esta.
1) האם בגלל שסורבתי בדרכון הישראלי יש השפעה על הדרכון הפורטוגלי ?
2)בקשר למילוי פרטים ברגע שישאלו אם סורבתי בעבר האם להשיב שכן או לא ? (כי סורבתי בישראלי ובפורטוגלי לא )
-
עדיף תמיד לרשום את האמת
-
היי..
לפי מה שאני יודעת וקראתי את זה בכמה וכמה מקומות, אם סורב בעבר הלא רחוק לויזה לארה״ב עם הדרכון הישראלי, אתה לא לקבל אישור עם הדרכון הפורטוגלי. לא יאשרו לך את טופס איסתא
אתה יכול גם לשאול בקבוצות שיותר מבינים בזה כמו קבוצת דרכון פורטוגלי בפייסבוק
-
בשאלון לספר את האמת.
בבקשה של הויזה האלקטרונית שמגישים עם הדרכון האירופאי, צריך לפרט גם ארץ לידה בקצור שיש לך דרכון ישראלי, וגם אם סורבת.
הדבר שלדעתי עומד לטובתך, היא העובדה שתשקול להדגיש,
שהסרובים היו בעבר, וכבר לאחרונה, קיבלת ויזה, ל3 חודשים, נכנסת ויצאת, כלומר אין בעיה ולא הפרת את הויזה שנתנו לך, בהנחה שזה נכון כמובן.
בד"כ, שניתנת ויזה ואינה מופרת ואין סירובים אחריה, סביר שיתנו לך.
מעבר לכך זו האופציה ההגיונית יותר וגם אולי הזולה יותר.
תנסה.
-
העבר הלא רחוק זה 5 שנים אחורה ?
מדגיש גם שקיבלתי וויזה עם הישראלי לפניי 3 חודשים פשוט נתנו לי תוקף ל 3 חודשים
-
הכי חכם: להניח את זה בצד בינתיים. גם ככה כרגע ארצות הברית היא המדינה הכי מוכת קורונה וייקח הרבה זמן עד שיהיה אפשר לטייל שם בשקט (גם בעיה להשיג ביטוח רפואי לשם, וגם אם משיגים הוא עולה המון כסף). אין טעם להגיש שוב ושוב בתקופת זמן קצרה. במחשב הלא רואים את הניסיונות הקודמים. יש הרבה מדינות בעולם, תניח לזה לכמה זמן עד שבאמת יהיה שינוי בחיים שלך שישנה את הנסיבות (למשל, עבודה לטווח הארוך, בית, משפחה, לימודים לתואר וכו’) כך שלרשויות האמריקאיות יהיה סיבה לשקול מחדש את מצבך.
-
אם אני צריך לנחש, אז להבנתי עצם זה שבפעם האחרונה שביקשת ויזה אכן קיבלת ויזה (אפילו אם לזמן קצר) עומדת לזכותך. אם וכאשר יהיה אפשרי לטוס לארה”ב, אז אני מנחש שבקשת ESTA עם הדרכון הפורטוגלי תצליח. בכל מקרה תקפיד לענות אמת על כל השאלות, וגם תמתין עד המועד שבו באמת תרצה לטוס (בהתחשב במצב).