עזרה עם תכנית פטור מויזה
-
יש לי דרכון אירופי ואני רוצה דרכו לעשות פטור מויזה
העניין הוא שהשם הפרטי שלי בדרכון האירופי בעל איות שונה מבדרכון השיראלי (השם בכביכול אותו שם אבל האיות שונה)
איך אני מזמין ככה את הכרטיס טיסה לארה"ב?
ובמידה ואני רוצה לשכור שם רכב איך זה מסתדר עם הדרכון האירופי כשהשם ברישיון לפי הישראלי?
-
אין קשר בין שני הדרכונים.
אתה יכול לצאת ממדינה א' עם דרכון אחד ולהכנס למדינה ב' עם הדרכון השני.
אבל אתה חייב לצאת מהמדינה עם אותו דרכון שנכנסת אליו.
עכשיו, אם דרכון אירופי פטור מויזה לארה"ב כנס וצא איתו. אתה לא צריך להציג את הישראלי.
-
ביציאה מישראל ובכניסה אליה חזרה, אתה חייב להציג את הדרכון הישראלי*. בארה"ב, מה שרוני כתב. בשכירות רכב, לא נראה לי שמעניין אותם אם יש לך ויזה או לא, תציג את הדרכון ורשיון הנהיגה הישראלים(אפשר גם להוציא בינ"ל).
-
סבבה תודה
ולגבי הכרטיס טיסה שצריך להזמין, כשזה טיסה ישירה מישראל לארהב ואני מציג להם שם את הדרכון האירופי מה השם שאני צריך לרשום בכרטיסי טיסה? (ההלוך והחזור)
-
השם בכרטיס הטיסה צריך להיות זהה לשם שמופיע בדרכון בו יש לך ויזה לארה"ב.
-
אז אם נגיד אני נכנס לשם עם הדרכון האירופי והטיסה היא ישירות מישראל השם בכרטיס צריך להיות לפי האירופי?
-
עניתי כבר קודם: "השם בכרטיס הטיסה צריך להיות זהה לשם שמופיע בדרכון בו יש לך ויזה לארה"ב." יש לך ויזה בדרכון האירופאי, אתה צריך לכתוב את השם שמופיע בו בזמן רכישת הכרטיס - חב' התעופה אחראית לכך שלנוסעיה יש ויזה תקפה לארה"ב, לכן בצ׳ק אין בארץ תציג לנציג.ה את הדרכון האירופאי, בביקורת הגבולות בארץ, תעבור עם הדרכון הישראלי, בכניסה לארה"ב תציג את הדרכון האירופאי. אם וכאשר תשוב מארה"ב, אותו סיפור.