טיול שני - מתלבט לאן הפעם.
-
שלום כולם, מאוד עזרתם לי בטיול הקודם.
חלפו 4 שנים ואני מתכנן טיול נוסף (בהתראה קצרה, בעוד כחודש)
מתלבט לאן הפעם.
בפעם הקודמת: טיילתי לבד, שכרתי פורד אדג' (גדול) שגם ישנתי בו בחניונים, וזה היה המתווה:
בוזמן-ילוסטון-טייטון-סולט לייק סיטי-כל הפארקים ליד מואב-מוניומנט ואלי-סימון וי בגרנד קניון-ברייס-סיום בוגאס.
8 ימים בתחילת אוקטובר, של גמיעת מרחקים, ביקור בנקודות התצפית בכל מקום - והלאה לכביש הבא.
נהניתי מהמסע, אני זוכר במיוחד לטובה את טייטון, שאפילו שהיה אחרי ילוסטון, הימם אותי.
ולמרות שהפארקים המדבריים היו פחות עוצרי נשימה, מוניומנט ואלי אפילו במזג אויר עכור היה יפהפה.
הפעם, יהיו לרשותי 10 ימים, בסוף אוקטובר, ואני מתכוון שוב להכנס לאוטו ולערוך פתיחת ציר כללית בגזרה

עדיין על אדי השיכרות מהיופי של טייטון, ציירתי לי טיול כזה, שאמור לקחת 5 ימים:
מונקובר דרך טרנסקנדה ואחרים עד בנף-ג'ספר-בנף- גליישר(ארה"ב).
וכאן אני בבעיה - יש הרבה מונטנה בהמשך הכביש, ואחריה בולטים בעיקר ילוסטון וטייטון הזכורים אמנם לטוב אבל הזמן קצר.
יהיה קצת חבל להשקיע את 5 הימים הנותרים בנופים שחציתי ב2018, ולסיים בסולט לייק סיטי.
אז אפשרות א' שעולה בדעתי: תאמין בעצמך ותן גז יומיים עד מואב, שם תדחוס לתוך 3 וחצי ימים נסיעות בכל מה שיש בינך לבין דנוור.
וחיפושי בגוגל מעלים פנינים ששווה לחלוף בהן, אבל לא השתכנעתי עדיין בכדאיות האופציה.
אפשרות ב: אשתי כופרת בהנאה מחציית היבשת וממליצה לי לחתוך במטוס מגליישר לאיזור אחר.
הממ.. כבישים פתוחים יפים ומפעימים בניו אינגלנד במשך 5 ימים? פה לא הצלחתי למצוא משהו מלוכד, רק
מקומות ופארקים ספציפיים שביניהם יותר מדי מרחק.
זהו, כאן אני עומד , מקווה שהצלחתי להבהיר מה אני אוהב ומחפש, ואשמח להמלצות לכאן לכאן או בכלל לשם.
-
סוף אוקטובר במסלול שאתה מתווה לעצמך יש סבירות גבוהה מאוד שאתה נוהג תוך מאבק במזג אויר חורפי מאוד- כבישים שכבר יכולים להיות מושלגים וקפואים.. גשם... לא יודע אם בסוף אוקטובר הייתי בוחר במסלול צפוני שמבוסס בעיקר נהיגה. שלא לדבר שמרבית החניונים סגורים- ככה שאם זו התוכנית, גם בעיות לינה יהיו לך ( אלא אם אתה כבר עובר למלונות)
-
מסכים עם גדליהו שכבר מאוחר מידי לרוקיז. לעומת זאת, סיבוב בקליפורניה וקצת דרום יוטה יכול להיות מעולה בסוף אוקטובר אם כי צריך עדיין לשים לב למזג האויר. למשל: התחלה בסן פרנסיסקו, יוסמיטי, כביש 1, אולי ג'ושוע טרי ומשם לפייג', ציון וסיום בלאס וגאס.
-
הרוקיס הקנדיים יהיו מושלגים בסוף אוקטובר. זו לא עונת התיירות שם. מה ניתן לראות שם בתקופה זו, אינני יודע. יש להניח שגם חלק מה- B&Bs השונים סגרו לקראת החורף וודאי גם יש פחות שירותי תיירות באיזור בכלל. כבישים ראשיים מן הסתם יהיו פתוחים, אבל הם לא הפואנטה בביקור שם. גם הביקור בפארק גליישר צפוי להיות מאד מוגבל בתקופה זו. Logan Pass בכביש Going To The Sun נסגר בדרך כלל בין אמצע לסוף ספטמבר, כך שאי אפשר לנהוג על הכביש לכל אורכו. מציע לבדוק באתר הפארק אם ניתן לבקר בחלק המערבי ו/או המזרחי של הדרך הזאת מבלי לעלות לפס. כמובן, המראה שיתגלה לעיניך יהיה ודאי שונה מזה שרוב המבקרים רואים בקיץ, וגם לזה יש ערך.
גם בקולוראדו אני לא יודע עד כמה יהיה טוב לטייל בעונה זאת. חלק מהכבישים נסגרים עם השלג (לא הראשיים, כאמור). אני מניח שניתן לבקר בחלק מהפארקים, אבל מציע לודא את זה באתרים של הפארקים. גם הפארקים ביוטה יכולים להיות מושלגים (אני חוויתי את ברייס קניון בשלג בתחילת אוקטובר).
לגבי ניו אינגלנד, הרי שהעצים כבר יהיו עירומים בתקופה זאת, שהיא כבר לאחר השלכת. זה פחות יפה. גם יתכן וההרים הלבנים/הירוקים כבר יהיו מושלגים, מה שיקשה על מסלולי הליכה (אני חוויתי זאת באפריל, מהצד השני של החורף).
אני מציע לשקול ירידה לאיזורים יותר דרומיים. היות והמדבר פחות מדבר אליך (אם כן, אז אריזונה ודרום קליפורניה וגם ניו מקסיקו יכולים להיות מועמדים), אז אולי הדרום מזרח יכול להתאים. בדקתי את תאריכי הטיול שלי בארה"ב לפני 3 שנים, וראיתי שהביקור שלי בפארק הרי הסמוקי בצפון קרולינה היה בשבוע השני של נובמבר. מזג האויר היה טוב. לפני כן הייתי דרום קנטקי ולפני כן בוירג'יניה המערבית, שם חוויתי את צבעי השלכת בצורה יפה.
זו עונה טובה לביקור באיזור כי הלחות המעיקה של הקיץ לא מורגשת.