ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. משה דה מוש
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 6
    • פוסטים 15
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

משה דה מוש

@משה דה מוש

1
    מוניטין
    4
    צפיות בפרופיל
    15
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3891898 גיל 56

משה דה מוש הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי משה דה מוש

• RE: לאס וגאס והסביבה

אופציה כדי לא להרגיש בזבוז רב מדי – תשן באוטו בחניון וולמארט בפייג’.
      כמובן אם הרכב והגב שלך מאפשרים Smile

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי משה דה מוש

• RE: סולט לייק סיטי-לג'ספר. חששות מקנדה. הכצעקתה?

@dhz 11 יום זה הדוק למדי, אבל באמת אני לא אוהב לסמן וי למשל בכל הנקודות בילוסטון, ואפילו בביקור הקודם שלי ויתרתי על חלק. הפעם מקווה להשקיע כמה שעות בטיטון, שאהבתי מאוד בפעם הקודמת אפילו יותר מילוסטון, ואחר כך לחצות את ילוסטון ישר אל beertooth שם לצערי הרב לא נסעתי בפעם הקודמת, ומשם סוג של "ריצה" לגליישר. תודה על כל ההערות!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • RE: סולט לייק סיטי-לג'ספר. חששות מקנדה. הכצעקתה?

@karnielr

@dregev03

שמעתי, ואני עוקב, אני מקווה שמעבר כלי רכב כן יתאפשר עד אז.

אחרת, נעמיקקצת מזרחה לפארקים ולדרכים הנופיות. ככל שיותיר הזמן.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • סולט לייק סיטי-לג'ספר. חששות מקנדה. הכצעקתה?

שלום,

אשמח להערות בעלי הנסיון כאן לטיול שאני מתכנן, להרגעה ולהכוונה לגבי קנדה.

טיילתי לפני 6 שנים בין ילוסטון למואב לוגאס ב9 ימים, אני נהנה מגמיעת המרחקים והנופים המשתנים.

הפעם, ב"ה, אני מקווה להצליח לטייל 11 ימים בספטמבר, בין סולט לייק סיטי לג'ספר. טיול בדד.

ההי-לייט הוא כמובן גליישר וצפונה שלא ראיתי בטיול הקודם, ואני מודע לכך שרק המרחק מסולט לייק סיטי יאכל לי הרבה מהטיול,

אבל אם מביאים בחשבון זמינות טיסות, רצון להשאר בסביבות ה2000 דולר לטיסות, ואת העובדה שאי אפשר לשכור בקנדה ולהחזיר בארה"ב,

סולט לייק סיטי היא נקודת הפתיחה היחידה.

רוצה לשכור רכב גדול בסולט לייק סיטי, מתכנן לישון ברכב כדי להיות גמיש.

להצפין ללוגן, ולחצות את פארק טטון, ואז את ילוסטון, להנות מהנופים של מונטנה עד גליישר,

ואז לחצות לקנדה, ולהצפין עד ג'ספר (מעריך שיתאפשר עד אז, ולמרות השריפות יהיה יפה)

יכול להיות שאני סתם מגזים, אבל משום מה יש לי לגבי הפרק הקנדי מין חשש,

שהטיול לא יהיה גמיש ונעים כמו בארה"ב.

1. אני מאמין שאמנם יכול להיות מאוד קר, אבל לא ברמה שבלתי אפשרי לישון ברכב. צודק? טועה?
      2. בניגוד לארה"ב שם אפשר להעזר למשל בחניוני וולמארט בכל עיר, נראה שהחלק הקנדי ידרוש התחייבות מראש לחניונים מסויימים.

האם אפשר להמר על מקום פנוי בחניונים המתוארים כ"פירסט קאם פירסט סרב"? נאמר שנתקעתי, יש פתרון סביר?

1. אולי יש לי פה איזו תפיסה לא רציונלית לגבי מידת הגמישות בלינה בקנדה ביחס לארה"ב שבגללה אני מתעקש להתחיל בארה"ב?
      2. 4. אני מאמין שלחצות שוב את טטון, ילוסטון, ומונטנה, שלא לדבר על גליישר, שווים את המחצית הארהב"ית של הטיול.

אולי אני טועה ופארקים ונופים מהממים לא פחות ממתינים בטווח דומה בקנדה?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • טיול שני - מתלבט לאן הפעם.

שלום כולם, מאוד עזרתם לי בטיול הקודם.

חלפו 4 שנים ואני מתכנן טיול נוסף (בהתראה קצרה, בעוד כחודש)

מתלבט לאן הפעם.

בפעם הקודמת: טיילתי לבד, שכרתי פורד אדג' (גדול) שגם ישנתי בו בחניונים, וזה היה המתווה:

בוזמן-ילוסטון-טייטון-סולט לייק סיטי-כל הפארקים ליד מואב-מוניומנט ואלי-סימון וי בגרנד קניון-ברייס-סיום בוגאס.

8 ימים בתחילת אוקטובר, של גמיעת מרחקים, ביקור בנקודות התצפית בכל מקום - והלאה לכביש הבא.

נהניתי מהמסע, אני זוכר במיוחד לטובה את טייטון, שאפילו שהיה אחרי ילוסטון, הימם אותי.

ולמרות שהפארקים המדבריים היו פחות עוצרי נשימה, מוניומנט ואלי אפילו במזג אויר עכור היה יפהפה.

הפעם, יהיו לרשותי 10 ימים, בסוף אוקטובר, ואני מתכוון שוב להכנס לאוטו ולערוך פתיחת ציר כללית בגזרה 🙂

עדיין על אדי השיכרות מהיופי של טייטון, ציירתי לי טיול כזה, שאמור לקחת 5 ימים:

מונקובר דרך טרנסקנדה ואחרים עד בנף-ג'ספר-בנף- גליישר(ארה"ב).

וכאן אני בבעיה - יש הרבה מונטנה בהמשך הכביש, ואחריה בולטים בעיקר ילוסטון וטייטון הזכורים אמנם לטוב אבל הזמן קצר.

יהיה קצת חבל להשקיע את 5 הימים הנותרים בנופים שחציתי ב2018, ולסיים בסולט לייק סיטי.

אז אפשרות א' שעולה בדעתי: תאמין בעצמך ותן גז יומיים עד מואב, שם תדחוס לתוך 3 וחצי ימים נסיעות בכל מה שיש בינך לבין דנוור.

וחיפושי בגוגל מעלים פנינים ששווה לחלוף בהן, אבל לא השתכנעתי עדיין בכדאיות האופציה.

אפשרות ב: אשתי כופרת בהנאה מחציית היבשת וממליצה לי לחתוך במטוס מגליישר לאיזור אחר.

הממ.. כבישים פתוחים יפים ומפעימים בניו אינגלנד במשך 5 ימים? פה לא הצלחתי למצוא משהו מלוכד, רק

מקומות ופארקים ספציפיים שביניהם יותר מדי מרחק.

זהו, כאן אני עומד , מקווה שהצלחתי להבהיר מה אני אוהב ומחפש, ואשמח להמלצות לכאן לכאן או בכלל לשם.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • RE: יוטה. מי מזהה את קטע הכביש בדיוק?

על כביש 163 במקרה?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • יוטה. מי מזהה את קטע הכביש בדיוק?

אני רק רוצה לודא שלא פיספסתי את זה בתכניות…

סרטון

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • RE: ילוסטון-סולט לייק-מואב-וגאס

תודה על התובנות- 

1. אכן מבחינת הרכב נבדק ונחתם (avis)

2. מתכנן לבדוק במקום ומקסימום להאלץ לשלם על לילה. נראה לי לא אסון, רק קצת כאב ראש של הרגע האחרון.

3. אני קצת חושש מילוסטון שלא יהיה מלהיב ברמה של להשאר 4 ימים, וקצת בוער לי לדהור קדימה ולראות עוד. חושב שבמידה ואמצא עניין רב, אוכל להאריך השהיה בילוסטון וטייטון על חשבון סביבות סולט לייק. תומכת?

4. ארצ'ס אולי אשקול מחדש, תודה. במבט כללי על המסלול נראה לי שהיות ואני מאוד רוצה לעבור ב"איים בשמיים", הנטיה מזרחה למואב מרחיקה אותי מברייס וציון ולכן רוצה לוותר. 

יש לך הצעה אולי איך לשנות את המסלול וכן להספיק את ברייס?

5. למיטב התרשמותי רוב האזורים נגישים ברכב ומקסימום דורשים הליכה קצרה. איפה בעינייך זועק למשל הצורך ביציאה למסלול ארוך יותר? ילוסטון אולי?

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • ילוסטון-סולט לייק-מואב-וגאס

להארותיכם אודה!

הטיסה הראשונה שלי לחו”ל היתה לפני 15 שנה. שבועיים לבד בארה”ב לאחר חתונה אליה הוזמנתי.. די שיקשקתי ולא הספקתי הרבה. ובכן נשימה עמוקה..  להלן התכנית לחוויה מתקנת.
      7-19 באוקטובר. שוכר ג’יפ גדול, שאמור לשמש ללינה.

טיול בדד. אוהב לנהוג ולגמוע מרחקים, תמיד סקרן מה יש מעבר לסיבוב הבא.. Smile

לא מתכוון להתרחק מהאוטו ליותר מחצי שעה הליכה. אולי למעט שיט.
      מואב ומוניומנט חשוב לי, ויתרתי על ציון וברייס.

תוהה איפה בחלק השני של הטיול יהיו מקומות להכנס למים. מנסיונכם – זה דבר מקובל באין שילוט?

7.10 – נחיתה בבוזמן ב 18:30. אם עירני, נוסע בלילה לפאתי ילוסטון.

8.10 – ממות’, ארטיסט פוינט, העמק הנעלם, ועוד בדרך.. לעת ערב מצפין לחניון ליד לאמאר ואלי. קצת חושש שהקור יהיה מטורף מכדי לישון באוטו גם עם פוך..

9.10 –  בוקר טוב וקר בעמק לאמר, באנו לראות חיות בר. ואז שוב דרומה, מה שלא הספקתי אמש בדרך, 2-3 נקודות עיקריות בדרך לאולד פויית’פול. לינה בלואיס לייק.

10.10– טייטון בקצרה, ונסיעה ארוכה בערב-לילה עד גארדן סיטי שלפני לוגן.
      החסרונות- טייטון ממה שקראתי, ללא מסלולי הליכה, אפשר ביום אחד. קצת מאכזב הנסיעה הארוכה בערב-לילה אח”כ..
      11.10. – נסיעת בוקר בA89 ללוגן ואז לבקר בצפון סולט לייק ב”גולדן ספייק” וב”ספיירל גטי”. לינה טרם הוחלט.

12.10 אני רוצה לבקר גם בדרום סולט לייק במישור המלח Bonneville Salt Flats. אבל כמי שאוהב לרדת מהכבישים המהירים, מחפש דרך מעניינת ולא הלוך-חזור בהייווי. פה אני כבר קצת בבעיה כי להקיף את סולט לייק מצפון בכבישים המסומנים נראה משעמם וארוך אפילו בשבילי.
      אני שוקל לנסות לחצות את סולט לייק בכביש העפר שלצד מסילת הרכבת…
      בשעה 15:00 מתייצב בצפון העיר סולט לייק סיטי לקראת שבת.
      בסוף הסיבוב הזה יש לי שבת שלמה לנוח..

=======================================

13.10 – מוצאי שבת, מצמצם מרחקים ליציאה הדרומית מהעיר וישן בחניון וולמארט.

14.10 –  נסיעה דרך נבו לופ, סקיפיו, כביש i70 למואב, ולינה בחניון.

15.10 – איים בשמיים ועוד בסביבה (ארצ’ז לא מושך אותי..), ונסיעה לפארק הגובלינים וHite וכמעט עד מוניומנט ואלי.

16.10 – מוניומנט ואלי. נסיעה לשקיעה בגרנד קניון. 

17.10 – זריחה בגרנד קניון, נסיעה לאגם פאוול.

18.10 – אגם פאוול.

19.10 – נסיעה לוגאס, על A89, על i15, סטיה לעמק האש, והגעה לוגאס ב 16:00, לפני שבת. במוצ”ש ממריא חזרה לארץ.

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • RE: לאס וגאס והסביבה

אופציה כדי לא להרגיש בזבוז רב מדי – תשן באוטו בחניון וולמארט בפייג’.
      כמובן אם הרכב והגב שלך מאפשרים Smile

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש
    • לבעלי הנסיון בסולט לייק + Bonneille Salt Flats

שלום, אני מטייל בעוד חודש באיזור סולט לייק סיטי.

יש לי יום לטיול שיתחיל מצפון (מגיע מכיוון לוגן) ב Spiral Jetty בחלק הצפוני של האגם, ויסתיים בסולט לייק סיטי. כשבין לבין מתוכנן הביקור במישור המלח Bonneville.

האם מישהו התנסה בחציית האגם על דרך העפר לאורך פסי הרכבת?
      נראה אפשרי טכנית (אנהג ברכב גבוה), השאלה אם לא הזוי/אסור…

האם מישהו הגיע לBonneville  פעם מכיון מערב?
      היות ומשטחי המלח משתרעים מצפון לכביש, לנוהג ממערב מסמן המחשב לנסוע חצי דרך עד לסולט לייק סיטי, “לפרסס” במחלף מרוחק ולחזור את כל הדרך לBonneville בצד הנכון של הדרך המהירה.
      בידיעה שבסוף היום עוד אשוב לעיר, הסיבוב נראה לי מוגזם.. ולא הצלחתי לחשוב או למצוא דרך קיצור.

אשמח לעזרה  אם מישהו מכיר.. 

פורסם בפורום צפון אמריקה
      משה דה מוש
      משה דה מוש