תכנון טיול לפרו בדצמבר בעונה הגשומה - התייעצות
-
שלום לכם,
אנחנו זוג, בני 50+ מתכננים טיול לפרו בדצמבר, בעונה הגשומה, מטעמי אילוצי לו"ז. הזמן שיעמוד לרשותנו: כשבועיים וחצי.
זה זמן קצר שלא מאפשר הרבה מקום לספונטניות בתכנית. מצד שני, רוצים גמישות לאור ההסתגלות הנחוצה, ורצון לחוות מקומות שיותר נאהב.
לא מתכוונים לעשות טרקים ארוכים, נתרכז באזור קוסקו והעמק הקדוש, (אולי גם אריקיפה, קניון קולקה, האיים הצפים) ומאוד רוצים לשלב כמה ימים ביערות הגשם באמזונס. קראתי לא מעט, ועדיין מתקשה בתכנון ולכן פונה לעזרתכם.
- עד כמה העונה הזו בעייתית באמזונס מבחינת גשמים כבדים ובוץ? מה הסבירות שלא ניתן לבצע את הסיורים מהלודג'ים?
- שמורת טמבופטה ? פארק מנו? או פאקאיה סמיריה? במה לבחור ולמה? מעוניינים להגיע בטיסה למשך 4-5 לילות. אוהבי טבע ובעלי חיים. לא מחפשים סיור שהוא בהכרח תיירותי, מדריכים מעולים. חשוב לנו שתנאי הלודג' יהיו טובים מאוד. (ככל שניתן בג'ונגל, ונשמח להמלצות)
- איך לסגור טיול כזה לאמזונס? דרך הלודג' שמזמינים? דרך סוכנות? (יש המלצות)? והאם מראש ? (ואז אין גמישות במקרה של גשם כבד...)
ובאופן כללי, חשבתי להזמין מהארץ רק את:
הרכבת וכניסה למאצ'ו פיצ'ו כולל הדרכה (לבד או באמצעות סוכנות מקומית?)
אמזונס - טיסה פנימית + טיול
מה דעתכם?
ואם למי מכם יש המלצה מעולה על סוכנות שעזרה בתכנון מראש. אודה גם על כך.
תודה לכל העונים.
-
לפני הרבה שנים היינו בפרו בדצמבר- ינואר. לא היו לנו בעיות עם מזג האוויר, אבל אולי היה לנו מזל ( וממילא מאז הרבה מים זרמו בהתחממות הגלובלית). היינו בג'ונגל באקוודור ולכן לא בפרו- אבל שמענו נפלאות על מאנו, ואם הייתי מבקר שם שוב- לשם הייתי מכוון.
-
@גדליהו-מהגרעין תודה לך
-
הייתי בפרו באוקטובר ובאפריל, אין להשוות ביופי בין שתי העונות (אפריל הכל ירוק, באוקטובר כבר הכל היה יבש), בדצמבר כנראה יהיו אתרים שפחות תמצאו סיורים אליהם (אזנגנטה באיזור קוסקו, והצפון של פרו בכלל לא מומלץ מאוקטובר),
העונה של דצמבר לדעתי מתאימה יותר לפטגוניה (ארגנטינה צ'ילה)
את נעולה דווקא על פרו?
-
פוסט זה נמחק!