טיסה לניו יורק עם קטנטנים
-
היי,
אנחנו טסים עם שלושה ילדים קטנטנים לניו יורק באוקטובר, (4 וחצי, שנתיים וחצי ותינוק בן שלושה וחצי חודשים)
בהלוך נוסעים דרך לונדון (עצירה של שעתיים וחצי), בחזור ישיר.
יש לי כמה שאלות ואשמח מאד לכל טיפ / עזרה / המלצה איך לצלוח את זה בטוב

- השכרת רכב, אנחנו נוחתים ב JFK, חברות מומלצות? סוכנים מסויימים? משהו שכדאי לדעת/לשים לב?
- מה כדאי לעשות עם כסאות בטיחות, לסחוב 2 כסאות ובוסטר מהארץ? לקנות שם? לשכור מחברת ההשכרה (יקר, 7$ ליום, לילד, לא יודעת באיזה מצב אקבל אותם)?
- מקומות בטיסה, כדאי לשבת כולם ביחד בסוף? כדאי להתפצל לשתיים וככה לקבל שתי חלונות? עדיף בסוף בסוף כדי שלא יפריעו? עדיף באמצע ולא ליד השרותים?
- טיפים/הנחיות לנסיעה עם תינוק כ"כ קטן? בקשתי עריסה בטיסות
- אני רואה שמזג האויר אמור ליהיות 20 מעלות +-, מניסיון באמצע/סוף אוקטובר נעים או כבר קר?
- רעיונות לטיולים עם ילדים?
- אשמח לכל תובנה או שיתוף, אין לי מושג איך מעסיקים שלוש קטנים למשך כ"כ הרבה זמן אוויר

תודה!
-
עברו כמה שנים מאז שטסתי עם קטנים כלכך, ובכל מקרה ההפרשים שלי טיפה יותר גדולים. אז קחו את הניסיון שלי בערבון מוגבל
שווה אולי שתפרטו יותר על תוכנית הטיול ועל עצמכם. למשל השיקול של קנייה מול שכירות של כסאות בטיחות שונה כשמדובר על טיול של חודש או יומיים. וכך גם האם הטיול משלב פרק עירוני (בלי אוטו) ועם אוטו. גם שעת ויום הטיסה משפיעים על היכולת לקנות כסא בטיחות למשל.
השכרת רכב : כל הספקים הגדולים טובים: הרץ, אוויס, אלאמו, נשיונל, אנטרפרייז, סיקסט ועוד. לא חושב שיש לאחד יתרון על פני האחרים. ספציפית יש פקידים נחמדים יותר ואנטיפטים יותר. אבל אין דרך לדעת את מי תקבלו. אפשר לנסות לחפש ביקורות באינטרנט אולי זה יעזור אבל לא יותר מדי. אין חשיבות מיוחדת להזמנה מסוכן ישראלי, סוכן אינטרנטי גדול (כמו אקספדיה או רנטל קארס) או ישירות בחברה (הרץ דוט קום וכדומה). חשוב לוודא שמסומן שאנחנו ישראלים ושמציעים לנו "ביטוח" או "ויתור" על נזק במקרה תאונה או גניבה, וגם ביטוח צד ג'. חשוב לוודא את זה כי ביטוח הרכב האמריקאי הסטנדרטי מורחב גם לרכב שכור והם לא משלמים לחברת ההשכרה על זה, ומדובר על ביטוח יקר למדי. מה כן חשוב – המחיר. יתכן פער של הרבה עשרות אחוזים בין ההצעות השונות. חשוב כמובן להשות את המחיר כולל כל מה שמתאים לנו. ביטוח כמובן, נהג נוסף אם רלוונטי (לפעמים זוג נשוי פטור מתשלום נהג נוסף), כבישי אגרה (הפתרון שנוח לי זה מכשיר איזיפאס אבל כל אחד ומה שטוב לו), כסאות בטיחות אם תחליטו וכו'. כי בהחלט יתכן שהצעה מסויימת תהיה זולה בתעריף הבסיסי, אבל יקרה בתוספות.
כסאות בטיחות: אני לא יודע מה אופי הטיול שלכם. בהנחה שמדובר על טיול אוטו, אני כמעט תמיד הבאתי את הכסאות מהבית. צריך כמובן להבין מה טס בחינם, ומה לא, וכמה מקום יש לכם במכסת המטען. לשכור זה בעיה. לא בהכרח תקבלו כסאות שמתאימים לגילאים (בוסטר טוסיק זה קל. כסאות וסל קל – לא בטוח). הם לא בהכרח יהיו נקיים, ובכללי הם פחות נעימים. יש גם אפשרות לקנות שם. לא בהכרח יותר זול, אבל אפשרי בהחלט. יש וולמארט גדול במרחק נסיעה קצרצרה. כולל אני מניח (לא בדקתי) אפשרות להזמין מראש שיחכה בחנות. אז אפשר למשל שאחרי הטיסה אחד ההורים והילדים ילכו לבלות שעתיים בבית קפה או במשחקייה אם יש (תעשו שיעורי בית כמובן). ההורה השני הולך לשכור רכב, נוסע איתו לוולמארט, אוסף כסאות, וחוזר לאסוף את המשפחה. או לחילופין הורה 1 לוקח מונית ללא כסאות בטיחות (חוקי אך לא רצוי) לוולמארט ונפםגשים שם. וכמובן אפשר גם לשכור כסאות לשעתיים ולהחזיר (התעסקות וצריך להבין עלויות).
הטיסה: קודם כל אם אתם רוצים (ותקבלו) עריסה זה לא בכל מקום. רק בשורות מסויימות. וכבר נתקלתי בעבר שפיצלו משפחות כי בשורה של העריסה קיבלו רק מקום או שניים. אני מעדיף לשבת ביחד. אולי אפילו ברביעיה אם יש למרות העדר חלון. זה מאפשר שמירה איזורים כשרוצים, אבל גם מעבר לשמירה אישית על פי צורך. אם לא רביעיה - שלשה ולפני או אחרי מקום בודד. עדיף דווקא מעבר אני חושב שאפשר יהיה לקום בקלות. אחד ההורים יושב עם שני הגדולים, והתינוק עובר בין ההורים. ומותר לשני ההורים להתחלף בינהם. המפתח לטיסה זה הרבה סבלנות, המון שוחד, ולזכור שאנחנו באים להעביר את הטיסה ולא לחנך את הילדים. כלומר כן לחנך אותם לא לצעוק ולא לבעוט בשכנים למושב, אבל לא לחנך אותם על כמות שעות מסכים, הגבלה על ממתקים וכדומה. למרות שהטיסה נראית אינסופית היא נגמרת. השיטה שלי הייתה לא לנסות לבלוע 10 שעות אלא מנות של רבע שעה. לקנות המון הפתעות (כמו הפתעות יומולדת) ולהוציא כל פעם אחת. הר של חטיפים. המון מסכים (ממליץ על טאבלט לכל ילד, אבל גם על אוזניות מפוצלות ששניהם יוכלו לחלוק). לא הייתי בונה על המסכים של חברת התעופה. ולא לשכוח לדאוג לאוזניות לילדים, ואם הם לא רגילים אליהן – אז להרגיל אותם כבר בבית. לתינוק – הנסיון שלי הוא מנשא חזה וטיולים ארוכים. אני תמיד אומר בצחוק שהלכתי כמה פעמים מתל אביב לניו יורק וחזרה.
-
@אנשיםטובים תודה רבה על התגובה המחכימה.
מוסיפה עוד כמה פרטים:
- נוסעים לשמונה ימים, נוחתים בשלישי (16:00) וממריאים ברביעי (23:30)
- שוכרים רכב לכל התקופה
- הולכים לשהות או בברוקלין או בלייקווד, ניו ג'רזי
אני לוקחת את העצה של המנשא, לא חשבתי על זה, לגבי כסאות בטיחות אולי נביא איתנו וזהו, דברתי עם חברת התעופה ואני זכאית להביא לכל השלושה ילדים ללא עלות... חושבת שזה צריך ליהיות המוטו בטיסה, כמו שאמרתי להעביר את הזמן ולא לחנך, מקוה שלא יהיה להם מידי מאתגר העצירה בהלוך.
-
אם נוחתים ב 16:00 לא הייתי פוסל אפשרות לנסוע ישר למקום הלינה. ורק בבוקר לקפוץ לשכור רכב. אם לא תביאו אתכם כסאות אז צריך הסעה עם כסאות בטיחות. לא פשוט אבל אני מניח שאפשרי
גם ככה צריך להניח לפחות שעה עד שיוצאים מהשדה (לפני השכרת רכב). כלומר לפחות 17:00. ועם הפרש השעון ביחס לישראל ואחרי הטיסה הקשה אתם תהיו גם ככה די גמורים. לשכור רכב זה בין חצי שעה שעה (כולל ההגעה לאיזור ההשכרה, צ'ק אין, העמסה, כסאות וכו'). כלומר סביר שקרוב ל-18:00 בערב. ואז מתחילים לנסוע חצי שעה עד שעתיים כתלות במקום הלינה. ואז גם צ'ק אין או כל דבר אחר (כתלות באופי הלינה). ממש תצאו בערב לבלות. לכל היותר סופר וכדומה.
לעומת זאת הסעה (מונית וכדומה) למקום הלינה תחסוך מעל שעה (הנהג גם יותר מיומן מכם), וגם תחסוך כאב ראש. בבוקר (בגלל הגטלג הבוקר עשוי להגיע מוקדם) אחד ההורים "קופץ" להביא את הרכב - משדה התעופה ו/או מתחנה בעיר על פי מה שקרוב/זול.
העלות של המונית תתקזז בחלקה ע"י היום הנוסף של הרכב שתחסכוץ ואולי גם תשכרו את הרכב בניו ג'רסי שלרוב זולה יותר.
ברור שהכל תלוי בפרטים הקטנים - מקום הלינה וכו'. אבל שווה לשקול
-
ממליצה מאוד לקחת מנשא עבור התינוק. גם לטיסה וגם בכלל
בענין הילדים הגדולים יותר, יש כריות מיוחדות לטיסה, שמתנפחות לרוחב שבין המושבים. כך הילדים יכוים לשכב, ללא חשש שיפלו חלילה לרצפה
אנחנו לקחנו עגלת אחים כשטסנו, בגילאי 4 ו 3. זה הציל אותנו, כי הם יכלו לנוח בימים ארוכים, וגם לשנוצ
בענין כסאות הבטיחות, קצת טריקי. כי אני מניחה שאתם לוקחים את הרכב משדה התעופה. ואז תהיו חייבים לשכור מחברת ההשכרה או לקחת מהארץ. אם לא, הייתי מזמינה אונליין (טארגט/וולמארט) ומבקשת לשלוח לכתובת שבה תלונו. אנחנו מצאנו כסאות זולים יחסית ב 50$ .קחי בחשבון שגם כך יהיה לכם מלא ציוד, עם הילדים, אחרי טראנס אטלנטית. קשוח
אנחנו ישבנו בשורה אחרונה ליד השירותים, והיה סבבה (למרות שהילדים ישנו כל הטיסה). קחי בחשבון בשבורות האחרונות אין עריסת תינוק
להעברת הטיסה--כל מה שאפשר לקנות מרשתות הסטוקים. לוח מחיק, פלסטלינה, חותמות, חוברות גירודים. אם יש לכם טאבלטים, ממליצה להוריד מבעוד מועד תכנים שהם אוהבים בנטפליקס/יו טיוב לצפיה אופליין (זה יציל אתכם גם בימים של נסיעות ארוכות)
בהצלחה! תהנו

-
היי! אנסה לענות כי עשינו את זה פעמיים בטווח של שנה

קודם כל אם יש איזשהו סיכוי לשנות לטיסה ישירה זה עדיף (אנחנו החלפנו טיסה 3 פעמים אז אולי כן יש לך אופציה לא יודעת) זה הדבר הכי חשוב לדעתי כי לנו המעברים היו הרבה יותר קשים מהטיסה עצמה.. הבידוק,התורים,מעברי הטרמינל, שאטלים זה סיוט!! זה היה החלק הכי קשה בטיול אני לא מגזימה. בטח אם זה לניו יורק..ואם לא ישירה אז שהטיסה הארוכה תהיה בלילה.
כסאות בטיחות- לפני שנה לקחנו והצטערנו זה פשוט לא שווה את הסרבול וההתעסקות (מבחינתנו) אתם טסים בטח עם עגלה? מזוודות ועוד 3 כסאות וזה בלי שלושת הילדים -זה המון!. בטיול הקיץ שעשינו קנינו שם והשארנו שם זה היה שווה את כל הכסף בעולם וזה גם לא היה כזה יקר. מנשא זה חובה, את תצטרכי כל יד פנויה וזה גם עוזר בהרדמות. קחי אותו לטיסה .
אנחנו ישבנו ביחד (לא הצלחנו לתפוס עריסה) הם ישנו עלינו/אחד על השני הכל הלך
לא ליד השירותים כי בטיסות ארוכות אנשים מתפנים (אני נגיד לאירופה בחיים לא אקום לשירותים אבל לארצות הברית הייתי חייבת בסוף).
אבל גם לא רחוק מדי בגלל הילדים ובגלל הפינת החתלה ..
נגיד 5 שורות נשמע לי בסדר.ומסכימה שטיסה זה לא הזמן לחנך ממתקים-מסכים הכל כשר.
לנשום. הילד שלך יבכה וגם של ההיא וגם של ההוא - הם תינוקות וזו סביבה חדשה ואלו לא השעות שלהם וקשה להם - הגיוני לא? וזה יפריע למישהו..ואת תעשי הכי טוב שלך זה המקסימום שאפשר. ברגעים קשים תזכרי שזה יגמר זה תחום בזמן
.