חלוקת ימים בצרפת
-
היי,
כחלק מטיול בת מצווה מתוכנן בסוף אוגוסט, נשהה בפריז מספר ימים ואז ניסע לאלפים הצרפתיים ופרובנס. יש לנו 16 ימים מלאים בשני איזורים אלו, רציתי לדעת, האם פיצול של 8 ימים לכל איזור הוא מספיק או שכדאי לתת מספר ימים נוסף לאחד מהם? כמו כן, האם בתוך האיזור כדאי לפצל לינות או לישון במקום מרכזי שיהווה כוכב לכלל האיזורים עם נסיעות מעט ארוכות יותר?
מדובר בהרכב של זוג ושלושה ילדים שהקטן יהיה בן 6 וכן סבא וסבתא. המטרה היא כמובן טיול שישלב טבע יחד עם עיירות וכמובן גם שילוב של אטרקציות לילדים.
תודה, חג שמח ושנה טובה לכולם
-
אני סבורה ששלוב של שלשת האזורים זה יותר מדי בטווח זמן של 16 יום, גם אם הייתם זוג. אפשר לשלב את פריז נניח עם האלפים - אבל ההגעה מורכבת בגלל המרחקים. ואז המשמעות נניח- טיסה לג'נבה- טיול באלפ"צ- כ7 ימים נוסף ליום הנחיתה החזרת רכב בג'נבה טיסה או רכבת - מג'נבה לפריז-יום מעבר ועוד 7-8- ימים כולל יום הטיסה חזרה מפריז! לא ממליצה על נסיעה ברכב בין האלפים לפריז-יומיים ובזבוז זמן. טיול שהוא רב גילאי, רב משתתפים-הוא יותר מורכב להתארגנות והתאמה לצרכים ורצונות של כולם.
אם מוותרים על פריז--- אז אפשר לצרף את פרובנס לאלפים, וגם פה הנחיתה ביעד אחד וההמראה מאחר (גנבה, מרסיי).
-
אני נסעתי לפני כמה שנים באוגוסט גם לאלפים ופרובאנס , זה היה הפעם האחרונה שאני נוסע באוגוסט לאירופה
חם , חם מאוד וגם באלפים.
אז אם אין לך ברירה וזה הזמן היחידי שאתם יכולים לנסוע אז לפחות תזמינו מלונות עם מזגנים חזקים, אם לא תמצא עצמך באמצע הלילה רץ לסופר לקנות מאווררים או מתבשל בזיעה.
גם לדעתי פאריז צריכה להתחבר במסגרת טיול אחר, היא לא קשורה גיאוגרפית לסיפור הנוכחי.
אני אישית לא אוהב להתנחל במקום אחד יותר מיום מקסימום יומיים , חוץ כמובן מטיול עירוני.
אתם קבוצה יחסית גדולה , וצריך לחשוב על כלי רכב מתאים כולל יכולת מטען ( מזוודות ) ונוחות.
-
אני דווקא חושב,קצת אחרת. לא נכון עבורי באופן אישי, אבל שמעתי על משפחות מסוג זה. הקריטריון הוא מיצוי מהיר של מקומות ורצון לעבור הלאה במהירות.
לכן אם תקדישו 5 ימים לפריז, זמן דומה לאלפצ , יומיים וחצי לפרובאנס והשאר ללוגיסטיקה ומעברים, הרי שתוכלו לעמוד בלוז. האם זה מה שחשבתם?
באופן אישי, מצטרף לדעתה של יונית על כף שאם תרצו לנהל טיול נינוח, הרי ששילוב של שני יעדים בלבד, יהיה מיטבי יותר. אני מניח שפריז הינה עוגן.והיא בהחלט אחלה עוגן לקבוצתכם.
אם משווים את האלפים הצרפתיים לפרובאנס, הרי שאין באמת השוואה. האלפים יהיו מרשימים ומתאימים ככל הנראה יותר, על הנייר.
אגב, אם רוצים לוותר על פרובאנס ומחפשים מה להוסיף, הרי שיש גם יעדים קרובים ב..שוויץ, שעשויים להתאים. אנסי, גנבה, אגם גנבה, יכולים להיות קצת גיוון נחמד.
-
כלומר אנסי היא בצרפת וגנבה וסביבותיה הן בשווייץ. כמובן
-
היי,
תודה לכל העונים, קצת הבהרות. 16 ימים מלאים זה רק לאלפים ולפרובנס, פריז תקבל 4 ימים מלאים בנפרד ויום דיסנילנד. המטרה היא לחגוג את בת המצווה ביורודיסני, ולכן הטיסה בסוף אוגוסט. אנחנו גם מעדיפים טיולים במאי/יוני או סוף ספטמבר אבל זה ציון דרך מיוחד ולכן תאריך זה. לגבי ההרכב, אנחנו מנוסים כבר מספר טיולים כאלה שנערכו וכולנו יצאנו מרוצים, שילוב מספק בין אטרקציות לילדים לבין טיולים (טוסקנה, אגמי איטליה השונים ואאוסטה, בטיולים נפרדים כמובן). יונית ומשי- אני מניח שכעת לאור ההבהרה, החלוקה יותר הגיונית? בכל מקרה, הטיסה תהיה לפריז והחזרה מניס על מנת לחסוך זמן נסיעה בחזרה. אנחנו דווקא בגישה של לקחת טיול כזה ב"איזי" ולא לרוץ, בגלל זה חשבנו ששמונה ימים בכל איזור יכול להיות שילוב מספיק? תודה ושנה טובה
-
כן, הרבה יותר סבירה אם כי אני לא מוצא עניין מיוחד בפרובאנס, גם לא בהרכב עם ילדים. אבל זה מאוד אישי עבורי, כך שלא אוכל לסייע
-
אני אוהבת את כל צרפת, וכל הבחירות שלכם נראות לי נהדרות ובמיוחד כשהובהר שאתם לא רצים לשום מקום. נראה לי הכרחי מיזוג אוויר באוגוסט בצרפת וזה ממש לא פשוט למצוא, במיוחד לא להרכב כמו שלכם. אני כאן עם המלצה ספיפיפית לגבי כוכב בפרובאנס.
בשנת 2014 התארחנו כזוג במקום קסום בסינט רמי דה פרובאנס שנקרא Résidence Les Sources ומשם עשינו טיולי כוכב. המיקום היה מאוד מוצלח לכוכב. בדקתי בבוקינג והמקום עדיין שומר על דירוג טוב, יש לו בריכת שחיה ומיזוג אוויר ביחידות וככל שאני זוכרת מגרש פנטק. הוא מאוד מתאים להרכב שלכם מכיוון שיש בו הרבה יחידות אז אם תזמינו מקום מראש אולי יהיה מקום לכולכם . את המקום ניהל זוג אנגלי שעבר לצרפת כך שאין בעיית שפה . הוא נמצא בפאתי העיר באיזור מסחר ותעשיה אבל זה ממש לא מפריע, כי רגע אחרי שהשער של המקום נסגר יש תחושת גן עדן, ויש בולונז'רי קסום וסופרמרקט גדול במרחק הליכה קצר מאוד. למרבה הצער בבוקינג הוא מופיע רק כNon refundable אבל מצאתי את האתר של המקום להזמנה ישירה ושם יש אפשרות להזמנה עם אפשרות ביטול וגם פרטי קשר של בעלי המקום שמאפשר יצירת קשר ישיר .
תמצאו כאן בפורום הרבה סיכומי טיולים עם המלצות. מאוד ממליצה לא לפספס את מיצג האמנות Carrieres des lumieres שנמצא בתוך מחצבה ולכן לדעתי אידיאלי ליום חם כי יש סיכוי שהקרירות נשמרת במבנה.
-
זה כבר הרבה יותר הגיוני (כלומר 16 יום לטובת פרובנס ואלפים)
אין בעיה מיוחדת באוגוסט (עד 2022 החמסינים היו דווקא ביולי ... סטטיסטית).
אם הטיול הוא בעצם ל1 יום, אם הבנתי נכון (ללא ימי המראה ונחיתה)
הייתי הופכת את לוח הזמנים-(אם טרם נקנו כרטיסים) ולסיים בפריז.
עניין נוסף, ניס היא הרביירה, אם רוצים אותה- אחלה.
אם רוצים את פרובנס- עדיף ונכון יותר המראה ממרסיי דווקא.
אבל---- אני חושבת שמינון הפעילויות והאטרקציות בפרובנס אחרי שהיו בדיסני והיו באלפים.... עלול לאכזב אותם,
מה עוד שפרובנס בקיץ-חמה, וכדאי כאן אופציה עם בריכה (ובסוף הם ישארו בה)
בריביירה יש גם פעילויות ימיות, וכמובן פארקי מים טובים---אז אולי זה יותר נכון, גם לסיום של טיול.
-
נתחיל מזה שאני פחות מנוסה מכם בטיוליפ משפחתיים. נמשיך בזה שהרעיון של יונית על שילוב הריביירה (כאיזור שבו יש אופי טיול שונה ממה מפריז והאלפ"צ) מוצא חן בעיני (עבורכם)
חשבו האם שינוי האווירה, למשהו נינוח יותר, מלונות נופש, בריכות, ספורט ימי וכו' - יוכלו לשנות את הטיול לטובה.
כמו"כ, טיפ קטן שלמדתי, הוא שהטיול צריך להיות במגמה עולה מבחינת נקודות עניין לילדים. קרי, להתחיל חזק ולאט לאט להגביר. אם אתם מתחברים לקונספט הזה, הרי שככל הנראה פריז או נופש (ריברייה, בהתאם לפסקה הקודמת) צריכים להיות בסוף בהתאם להנאה המשפחתית שלכם.
-
היי, שוב תודה לכולם. דבורה - בהחלט מזגן זה הכרחי מבחינתי ובריכב זה פלוס גדול, נבדוק את המקום שהמלצת עליו. מנסיון עבר, אין לילדים בעיה דווקא להתחיל מאטרקציות ואז קצת ללכת יותר לטיולי טבע, פחות אטרקציות, ודווקא את פרובנס נשאיר לסוף, באופי טיול יותר רגוע מבחינתנו. אם נתכנן ויישאר זמן, בהחלט נרצה לשלב את הריביירה, אבל לא בכל מחיר של סתם לסמן וי על פרובנס. תודה, ונתחיל לחפור:)
-
אנחנו חזרנו עכשיו מטיול זוגי מאוד דומה של 16 יום.
נחתנו בפריז (שיקולי טיסות זמינות בתאריכים ספציפיים) ומשם נסענו ברכב לאזור אלזס, אח"כ לאלפים הצרפתים ואח"כ לפרובנס. חזרנו מניס. בניס יש אחלה שדה תעופה ומאוד נח לסיים טיול בפרובנס עם טיסה מניס.
בין פריז לאלזס עצרנו בפרובן, עיירה מקסימה ויפיפיה שאפשר לבלות בה כמה שעות נעימות.
לצערי, היינו רק 3 ימים באלפים הצרפתים. מבחינתי היה אפשר להישאר שם עוד.
בין האלפים הצרפתים לפרובנס עצרנו לשבת בליון. מאודדדדד לא אהבתי את ליון. אני יודעת שחיבה לערים זה דבר מאוד אינדבדואלי, אבל באמת באמת שזו עיר לא כיפית ולא ידידותית לתייר.
פרובנס מדהימה, אבל מיצינו אותה מאוד מהר. קניון ורדון היה גולת הכותרת (ועם ילדים הייתי מקדישה לו אפילו יומיים), אבל מבחינת עיירות יפות הרגשנו מיצוי אחרי 2 עיירות. בחיי שאין לי מושג איך אפשר למלא 8 ימים בפרובנס. אולי אם תקחו שם בית נופש לכמה ימים של בטן-גב או אם תשלבו את הריברייה (שאישית הרגישה לי כמו ת"א).
עוד הערה לגבי פרובנס: הלבנדר? ביוני. אנחנו היינו בתחילת ספטמבר ומצאנו רק שדות קצורים.
מצטרפת להמלצה לגבי מקומות לינה עם מזגן. בפרובנס זה מאסט. באלפים הצרפתים אולי פחות (במהלך היום מאוד חם שם, אבל אני מניחה שאין לכם כוונה לשהות בחדר המלון במהלך היום. בלילה סביר כשפותחים חלון).