תכנון טיול משפחה מורחבת, באירופה, אפריל-פסח 2023
-
שלום,
אנחנו מעוניינים לבנות טיול של כשבוע באירופה, הטיול הוא עבור משפחה מורחבת, ילדים בגילאי 12-20, ההורים שלהם, וסבא וסבתא
אנחנו חושבים על טיול עם דגש על נוחות (מלון/ריזורט, מזג אוויר, מסלולי טיול קלים, נסיעות לא ארוכות במיוחד)
התחלתי לגשש קצת בכיוון של סלובקיה, ראינו שמזג האוויר שם אמור להיות סביר מבחינת טמפרטורות, וגשמים, אבל אין הכרח שזה יהיה בסלובקיה
אשמח לקבל הצעות מה יכול להתאים כדי שאוכל למקד את החיפוש והתכנון
תודה
ארז
-
מה שיותר יבטיח מזג אוויר מתאים (לדעתי בעיתוי הזה, קריטי בהיבט יעד טיול) אזור דרום אירופה.
דרום איטליה- נפולי וחופי אמלפי
דרום צרפת- או פרובנס או רביירה או חבלים אחרים פחות מוכרים.
לשניהם יש טיסות ישירות (נפולי או הכי "גרוע" לרומא, ניס, מרסיי).
צריך להיות מודעים לכך שב9-10 אפריל מתקיים חג פסחא, על המשמעות של אתרים סגורים או אירועים מקומיים.
בתחושה שלי - בין האפשרויות הנ"ל
אזור פרובנס -הוא יותר רב גילאי בפעילויות והטיולים. יש שפע של מקומות לינה מכל הסוגים כולל המפנקים (והיקרים מן המסתבר)
אזור ריביירה- אולי פחות רב גילאי (בעיתוי של אפריל, בקיץ זה סיפור אחר) ויש שפע מקומות לינה מכל הסוגים, ולא חובה ללון על המים ,אפשר לעלות לקורניש האמצעי ולצפות אל המים,ולא לשלם כמו עשירי עולם.
אזור חופי אמלפי- בעיניי, בהרכב שלכם יותר בעייתי- כל היעדים בעליות וירידות (בעיה למבוגרים?) פחות פעילות נוער באפריל, ונסיעות יותר קשות (אם כי קצרות).
-
אישית הייתי שוקלת גם את דרום יוון , כרתים (כן ברור שזה טרום ים, ובכל זאת ) וכן את דרום ספרד. מאד מתאים מבחינת מזג אוויר, יש רזורטים למיניהם, אבל טיסות ארוכות יותר, או לא ישירות...
-
אולי כדאי לשקול גם את איזור אגם גארדה וונציה.
היינו שם באפריל, היה חם, הסתובבנו עם טישירט.
יש שני לונהפארקים גדולים ועוד הרבה אטרקציות שונות, יש את העיר ונציה, יש עיירות מקסימות ביותר מסביב לאגם גארדה, שופינג לא רע, אינסוף מסעדות ואם רוצים נופים הרריים יש את הדולומיטים.
אנחנו בזמנו טסנו עם אלעל לונציה, אבל יש טיסות גם למילאנו, לורונה, ואולי לעוד מקומות באיזור. חייבים רכב.
-
אני הייתי שוקל נסיעה לאמסטרדם בשנה שעברה הינו שם בתקופה זו טיולים קלילים ונעימם ביקור באחד בגנים היפים בעולם קוקנהוף חיטהורן ועוד ככל שתספיקו . אגב אנחנו גם לא שכרנו אוטו והכל היה חלק בתחבורה ציבורית .
-
איזור טוסקנה יכול להיות אופציה נוחה ומתאימה. אחותי היתה בפסח האחרון בהרכב דומה (ועוד ילדים צעירים).היה נח מבחינת מזג האויר, נוחות הלינה, מגוון האפשרויות לגילאים השונים, ונוחות הנסיעות הן מבחינת מרחקים והן מבחינת הדרכים.
-
מה הטיסה הכי קרובה לטוקסנה?
-
עד כמה שידוע לי (לא התעמקתי בנושא) חושבת שטיסה לבולוניה הכי קרובה. אבל אפשר גם לרומא מדרום או למילאנו מצפון, תלוי איפה לנים ומה זמינות הטיסות ומחיריהן.