הי
הכיוון הוא חופשה אורבנית קלה
התסובבות, ביקור באתרי תיירות, קצת שופינג
שווקי כריסטמס
שוקלים קפיצה ליום/יומיים אל פומפיי / אזוריפ כפריים בסביבה
תודה
הי
הכיוון הוא חופשה אורבנית קלה
התסובבות, ביקור באתרי תיירות, קצת שופינג
שווקי כריסטמס
שוקלים קפיצה ליום/יומיים אל פומפיי / אזוריפ כפריים בסביבה
תודה
שלום
אני מנסה לתכנן חופשה משפחתית לאיטליה
מ 27-28 בדצמבר, ועד 4 בינואר
חופשה משפחתית, עם 3 בנות בגילאי 13-17
מנסה להבין מה מומלץ לאור מזג האוויר וחלון הזמנים
האם שבוע ברומא / פיצול עם מילאנו/נאפולי-פומפי
או שבכלל מומלץ כיוון אחר
אשמח לעצות/טיפים
תודה
שלום
אני מנסה לתכנן חופשה משפחתית לאיטליה
מ 27-28 בדצמבר, ועד 4 בינואר
חופשה משפחתית, עם 3 בנות בגילאי 13-17
מנסה להבין מה מומלץ לאור מזג האוויר וחלון הזמנים
האם שבוע ברומא / פיצול עם מילאנו/נאפולי-פומפי
או שבכלל מומלץ כיוון אחר
אשמח לעצות/טיפים
תודה
שלום,
אנחנו מעוניינים לבנות טיול של כשבוע באירופה, הטיול הוא עבור משפחה מורחבת, ילדים בגילאי 12-20, ההורים שלהם, וסבא וסבתא
אנחנו חושבים על טיול עם דגש על נוחות (מלון/ריזורט, מזג אוויר, מסלולי טיול קלים, נסיעות לא ארוכות במיוחד)
התחלתי לגשש קצת בכיוון של סלובקיה, ראינו שמזג האוויר שם אמור להיות סביר מבחינת טמפרטורות, וגשמים, אבל אין הכרח שזה יהיה בסלובקיה
אשמח לקבל הצעות מה יכול להתאים כדי שאוכל למקד את החיפוש והתכנון
תודה
ארז
מפלי ניאגרה – אמנם הנוף מהצד הקנדי יפה יותר, אבל בצד האמריקאי יש את CAVE OF THE WINDS – חובה חובה חובה, אולי הדבר הכי כיפי שיש בכל האיזור וחוויה עצומה (קחו בחשבון תור ארוך בקופה הלא יעילה שם
יורדים במעלית מהצוק כמעט אל גובה המים, ואז מסלול הליכה על כלונסאות עץ שמגיע הכי קרוב שאפשר (והכי רטוב) עד למפלים.
יש קרוב גם מרפסת תצפית שאמורה להיות מאד מוצלחת (לא היינו)
בנוסף – לייק פלאסיד – יפהפה, בעיני שווה יומיים (רגועים) לפחות, רק להיות במקום ולהינות מהאווירה, לשכור סירה ולשוט באגם, קייאקים (אם יתמזל מזלכם – תזכו ללוות מקרוב להקת אווזי בר באגם), בכלל, כל האזור של האדירונדקס פשוט מדהים, אולי שווה להקדיש לו את הזמן על חשבון 1000 האיים.
מזרחית לאגם פלאסיד – הייתי גם מנסה להספיק את Ausable Chasem – רפטינג (רגוע בעונה זו) עמוק בתוך נקיק סלע
הי
תודה, הוספתי את האתרים האלה למפה, נראים מדהימים, אבל בספק שיהיה לנו זמן לעבור גם בהם.
בסוף, מבחינת הילדות (ואולי גם מבחינתנו) זה יהיה עוד אתר מאותו סוג שראינו ביומיים הקודמים, ויפה ככל שיהיה, לא חושב שזה שווה את תוספת היום שזה יצריך.
הי
היומיים הראשונים הם בסימן ג’ט לג, ובהתאמה, מעט פעילות שדורשת מאמץ, לטייל בנוסף גם באזור זה דורש מאמץ נוסף (נסיעה/הליכה) שנראה לי פחות מתאים, וברור לי שאנחנו מפספסים את האזור, אבל זה נכון בכל צומת דרכים בטיול הזה, אז התרגלתי לתחושה הבלתי נמנעת
מונטריי – מקום שאני רוצה לעבור בו, את שייט הלוויתנים בעונה זו אין טעם לעשות בדרום קליפורניה (לא בטוח שבכלל יוצא), וסנטה קרוז היא עיירה שאני מתכנן לבלות בה מספר שעות
הי
א – כן, עם ילדות, גילאים 10 עד 14, ואל תרגיש רע עם ההערות שלך, מבחינתי לפחות , הן תמיד במקום, ואם חזרו על עצמן, לא נורא, גם ככה יש מיליון פרמטרים ושיקולים בתכנון טיול בתקופה נורמאלית, בטח ובטח כעת, שבקלות ניתן לשכוח כל שיקול שהיה.
לגבי הקצב – את היומיים הראשונים שיושפעו מאד מהג’ט לג, ניסיתי למתן עם נסיעות סבירות ומעט פעילות, הרפטינג זה יחסית ארוך (3 שעות), אבל ישאיר את כל אחרי הצהריים פנויים, בנחת, גם היום נסיעה אל מואב הוא יחסית קל מכיוון שלמעט הנסיעה הארוכה, אין באמת פעילות (טיול שקיעה = נסיעה ללוקיישן, הליכה קצרה וזהו)
בפייג’ מדובר על יומיים קלים למדי, הטיול בבוקר ובערב של היום הראשון שם הם קצרים, כשכל שאר היום (12 עד 18 בערך זה רביצה), וגם היום סירה הוא יום לא באמת עמוס שכולו כיף בקצב שלנו
לייבור די – נראה שבאזור יוטה לא יהיה עמוס נורא, וממילא אנחנו לא מתכננים בו פעילות למעט טיול/תצפית ערב ב BRYCE
לגבי לוס אנג’לס – פחות מתחבר אליה, (עדיין, יש את אחה”צ של יום ההגעה והערב אחרי יוניברסל, +הבוקר של היום בו נוסעים ליוסמיטי), ובקורונה, מקומות סגורים פחות אטקרטיבי (קולנוע וכדומה)
וגאס – יהיה לנו את הערב והבוקר למחרת, בקורונה לא ממש נרצה להתסובב במקומות סגורים או ללכת להופעה,
סן דייגו – הקדשתי לה יחסית הרבה זמן, שתהיה שהייה באווירת נופש, לא עמוס.
יוניברסל – ייתכן ויגרור נפילה, מצד שני, זה לפי בקשתן (שוב, נראה תחת הקורונה אם נרצה ללכת), ואני מתכנן עוד פארק שעשועים בסנטה קרוז/אזור סן פרנסיסקו וכמובן – שייט לוויתנים שלטוב או לרע, ישאיר אחריו חוויה.
סן פרנסיסקו – גם קיבלה שהות לא קצרה, מתוך כוונה להנות מהמקום בלי לחץ להספיק – מתלבט האם תחת קורונה (מוזיאונים סגורים – פחות אטרקטיבי) האם לא כדאי להוריד שם יום ולהוסיף במקום אחר.
בסך הכל, ניסיתי לא להעמיס יותר מדי, ולא לוותר יותר מדי, וגאס ולוס אנג’לס – הבנות יוכלו לבקר שוב בפעם אחרת ולהנות יותרץ
ולסיום – עדיין מתלבט ומשאיר פתוחה את האופציה לוותר לחלוטין על אזור לוס אנג’לס-סן דייגו (כאמור, מגבלות קורונה) ולהעביר את הנסיעה ליוסמיטי דרך עמק המוות + אגם טהאו/אחר
שלום לכולם
אחרי התייעצות קודמת כאן בפורום, ושעות רבות של ניסיונות לתכנן טיול
אני עדיין עם לבטים רבים, הרבה קשור לקורונה והאם ניתן יהיה / נרצה בכלל לבלות במקומות סגורים/הומים, או במילים פשוטות, האם הערים הגדולות זו בחירה נבונה בתמהיל ובזמן שהוקדש להן
כרגיל, אשמח לקבל את ההערות וההארות שיש לכם לתת
סן דייגו – אנחנו עם רכב, האם כדאי לישון בקורונדו / בתוך העיר / LA JOLLA
תכנית הטיול
28.9 – טיסת לילה דרך טורונטו אל דנבר, נחיתה לפני הצהריים, לקיחת הרכב, ונסיעה אל Silverthorne, התארגנות בדירה, קצת שופינג וקריסה לישון
29.8 – נסיעה אל Glenwood, רפטינג בצהריים, לינה ב Glenwood
30.8 – נסיעה אל מואב דרך כביש נופי 120, טיול שקיעה
31.8 – מואב – טיולים
1.9 – מואב – טיולים
2.9 – נסיעה ממואב אל Page, מעבר במוניומנט וואלי
3.9 – PAGE – טיול בקניון אנטילופ, טיול שקיעה בפרסת הסוס
4.9 – PAGE – יום על האגם
5.9 – נסיעה אל BRYCE, תצפית שקיעה
6.9 – BRYCE – טיול בקניון ונסיעה אל SRPINGDALE
7.9 – יום טיול
8.9 – טיול בוקר ונסיעה אל VEGAS
9.9 – נסיעה אל סן דייגו
10-12.9 – סן דייגו – טיולים בעיר, פארקים, מוזיאונים, חופים, שופינג
13.9 – נסיעה אל LA, אחה”צ וערב בעיר
14.9 – יוניברסל
15.9 – נסיעה אל יוסמיטי
16-17.9 – טיולים ביוסמיטי
18.9 – נסיעה אל מונטריי
19.9 – מונטריי – שייט לוויתנים, אקווריום
20 – ממונטרי אל סן פרנסיסקו, עצירה בסנטה קרוז
21-23 – סן פרנסיסקו
24 – טיסת ערב ישירה מסן פרנסיסקו
כשכתבתי על איסור כניסה לתיירים, התכוונתי לתגובות בפורום על כניסה לקנדה לטיול שם
אתה מכיר איסור כניסה לארצות הברית לבאים מקנדה ?