דרך מוושינגטון למפלי ניאגרה ברכב וכמה שאלות על ניאגרה
-
- האם שווה להתנייד עם רכב בוושינגטון?
2 מהן נקודות העצירה המומלצות בנסיעה מוושינגטון לניאגרה?
3 האם עדיף בהרבה לחצות את הגבול לקנדה או שהמפלים של ארהב גם מרשימים מספיק ?
-
-
תלוי מה רוצים לעשות. למשל, אם רוצים לסוע לgreat falls, כנראה עדיף רכב
-
לא חובה לעבור לקנדה. יש את העיירה החביבה בצד הקנדי ששכחתי את שמה ואומרים שהנוף יפה יותר לגבי היום, אני חושב שזה לא חובה בכלל בלילה הייתי רק בצד הקנדי..
-
-
מפלי הניאגרה אותם את מכירה מכל התמונות מצולמים מהצד הקנדי. לדעתי מאוד מומלץ לעבור לקנדה, הנוף הרבה יותר עוצמתי ומרשים מאשר מהצד של ארה"ב. אם כבר טורחים לנסוע לשם, כדאי לראות את המיטב.
-
מהצד הקנדי יש את כל האטרקציות אם רוצים.
מהצד האמריקאי תצפיות בלבד.
יש חלוקת תפקידים בין ארה"ב לקנדה.
ולמה לא לעבור? זה די פשוט (בתנאי שיש ויזה בתוקף לארה"ב).
"לנסוע" ישיר מוושינגטון זה חתיכת דרך. עדיף לטייל משם.
לקחת את הזמן ולהקדיש לדרך הלוך וחזור מספר ימים..
לחלופין - לטוס. יכול להיות אפילו זוליותר אם מחשבים את כל הוצאות הדרך.
-
@רוני-סופר בוודאי שלחלק את הדרך, מהן נק' העצירה המומלצות עם ילדים? זו בדיוק שאלתי
-
-
נדמה לי שדיברתם על טיול משפחתי של 3 שבועות עם ילדים. זה עוד בתוקף? כמה מתוף הסל הזה מוקדש לוושינגטון? כמה לניאגרה, וכמה לדרך?
וושינגטון: המרכז התיירותי של העיר מאד קומפקטי. הבית הלבן, הקונגרס, רוב המוזיאונים ורוב האנדרטאות מרוכזים בשטח קטן במרחק הליכה. יותר מזה, לא מעשי לנסוע שם ברכב כי החניה עשויה להיות רחוקה יותר מהמרחק בין האתרים. לפני שדיברנו בכלל על מחיר החניה. וגם מה שלא במרחק הליכה (למשל הפנטגון או ארלינגטון) נגיש יחסית בתחבורה ציבורית. ואגב, בהחלט אפשר לשכור אופניים. אז בשביל יום או אפילו יומיים בוושינגטון אין צורך ברכב. זה לא שאי אפשר להיכנס עם רכב לעיר (אם למשל וושינגטון באמצע המסלול ואתם עם רכב), אבל אפשר גם לשקול לחנות בשולי העיר ולהיכנס בתחבורה ציבורית. שימו לה שהעיר פקוקה, וחניה במרכז העיר יכולה להיות מאד מאד יקרה (הרבה עשרות דולרים ליום). בסוף שבוע מהותית פחות עמוס ופחות יקר.
אם אתם מתכננים יותר ימים בעיר, ו/או אתם מתכנניפ יעדים בשולי / מחוץ לעיר כמו אלכסנדריה, המפלים שהוזכרו, או שלוחת נמוזיאון האוירי בשדה התעופה אז רכב יהיה נוח יותר לימים האלה.
הנסיעה: תלוי מאד כמה זמן יש לכם. נסיעה ישירה לוקחת יום שלם (כמעט) עם עצירות טכניות בעיקרן (שירותים/אוכל). אם התוכנית היא לנסוע ביום אחד אז סעו בדרך המהירה ביותר וזהו. אם תסעו בדרך המזרחית (הריסבורג/קורנינג) אפשר לעצור בקורניניג (מוזיאון זכוכית) או בלצ'וורט (טבע) בלי עיקוף. שאר היעדים הם סטייה גדולה יותר מהדרך ולא נראה לי שתוכלו להרשות לעצמכם.
אם יש לכם יומיים ויותר אפשר לעשות דרך ארוכה יותר. היעד הקלאסי לעצירות זה אגמי האצבעות שכוללים את קורנינג שכבר הזכרתי, ווטקינס גלן (פארק טבע שנחשב מהיפים באיזור), העיירה איתקה עם אוניברסיטת קורנל היפה, וכמה וכמה מפלים שיש באיזור חלקם בתוך איתקה וחלקם באיזור. אם מסתדר לכם אפשר לשלב מירוץ מכוניות בווטקינס גלן. בדרך לאגמי האצבעות אפשר בסטייה לא גדולה לבקר בארץ האיימיש, ו/או לשלב את הרשי (לא יעד חובה) לשוקולד ועוד. ובכללי, בצד הדרומי/מרכזי של פנסילבניה יש כל מיני אתרים וסיורי מפעלים שאפשר לשלב אם יש לכם זמן. באמצע הדרך צפונה תוכלו לשלב את ה"גרנד קניון של פנמסילבניה" ואת שורת המיליוננרים בווילמספורט (סתם כמה בתים יפים ומשימים לצילום)
בדרך המערבית (דרך פיטסבורג) אפשר לעבור גם בבית על האשד, באנדרטה של טיסה 93), כמו גם בעיר הגדולה פיטסבורג שאפשר לבלות רק בה כמה ימים.
אגב, הזכרתם את נאסא בשרשור קודם אז יש לנאסא כל מיני מרכזי מבקרים. חלקם יכולים להשתלב בדוחק במסלול (למשל באוהיו או בורגיניה). לא בטוח שזה שווה כי אלה לא המרכזים ה"גדולים" לתיירים, אבל אפשר לבדוק.
הניאגרה הקנדית: באופן גס - פי 1000 יותר טובה מהאמריקאית. כלומר אמריקאים רבים מסתפקים בצד האמריקאי כי אין להם יכולת לחצות את הגבול (מעמד לא מוסדר, מגבלות ויזהף צווי עיכוב וכו'). אבל למי שיכול הצד הקנדי הרבה יותר טוב. הנוף היפה של המפל הוא מהצד הקנדי. מהצד האמריקאי לא רואים את החלק הזה של המפל. בנוסף יש בצד הקנדי עוד כמה אטרקציות כמו מגדל, אומגה ואחרים. בלי שום קשר בצד הקנדי יש גם מרכז תיירותי מפותח (יש מי שיאמר מפותח מדי) שהוא סתם מקום יפה להעביר בו כמה שעות בערב. אם אין לכם מגבלה לעבור את הגבול - עשו את זה. זה לא מורכב ולא גוזל הרבה זמן. אם יש לכם מגבלה - לא בטוח שהייתי נוסע לניאגרה.
-
תודה רבה!! אכן התכנית של זוג+3 שלושה שבועות עדיין רלוונטית מאד חשבנו להיות יומיים בוושינגטון ומשם לנסוע לניאגרה, עם עצירה בדרך ללינה+ אטרקציות, נגיד שהדרך תקח יומיים, בניאגרה להיות יומיים ומשם לטוס לפארקים בפלורידה
-
זהירות - התפלספות:
אני לא אוהב לתכנן טיול במקטעים. אני אוהב להסתכל על התמונה הכוללת. למשל אולי במקום יומיים לדרך לניאגרה תשקיעו 4 ימים על חשבון ימים מפלורידה. ואולי להיפך - עדיף לוותא בכלל על הדרך (טיסה/נהיגה ישירה) ולהוסיף ימים לפלורידה?
אני מאד אוהב טיולי אוטו בארה"ב. מה שאני בייחוד אוהב זה את תחושת החופש. לנסוע ולראות מרחבים, לעצור במרכז קניות, חנות עתיקות, חוות דלעות (עכשיו היה בגלל החג) או כל דבר אחר. אני הרבה פחות אוהב טיול שבו יש לנו לו"ז וצריך לסמן וי ברשימה. זה לוקח לי חלק ניכר מתחושת החופש.
לפני 5 שנים עשינו טיול בת מצווה באיזור. זה היה טיול מתגלגל (לראשונה טיול משפחתי מתגלגל בארה"ב, עד אז הטיולים לארה"ב היו נקודתיים יותר). ובדיעבד לא התאים למשפחה שלי. בטיול כזה שעל יום ישנים במקום אחר חייבים להספיק. אי אפשר להרשות לעצמנו את העצירות הקטנות והכיפיות. לעומת זאת חזרנו עכשיו מטיול בר מצווה לארה"ב שבו התנחלנו לשבוע שלם בסן חוזה (דרומית לסן פרנסיסקו) ומאד נהנתי מתחושת החופש שזה נתן לי. לא הרגשתי את הצורך במירוץ.
אז ברור שזה אני והמשפחה שלי. אתם אחרים עם רצונות וצרכים משלכם.
בכל מקרה מה אני מנסה להגיד - יומיים לנסיעה מוושינגטון לניאגרה זה בהחלט בסדר ורבים עושים את זה. אבל אני הייתי מעדיף להשקיע יותר. כי בפועל בהנחה שתשנו באיזור אגמי האצבעות זה אומר שביום הראשון תוכלו לבחור או איימיש, או "גרנד קניון" או הרשי, או לדחוס שניים מהם (אבל לא יותר). ושוב ביום השני תוכלו לבחור או איתקה או ווטקינס גלן או קורניג או לצוורט' (או שוב דחוס שניים) אבל לא יותר. ובכל מקרה לא תוכלו לפרגן לעצמכם יותר מדי משהו שלא ברשימה. לעומת זאת וכפוף לתוכנית בפלורידה, לא הייתי פוסל אפשרות לוותר לחלוטין על הנסיעה (כלומר טיסה או נסיעה מהירה) או אפילו לוותר על הניאגרה כדי להוסיף ימים בפלורידה ולעשות שם טיול נחמד ולא רק בפארקים של אורלדנו.
בלי שום קשר, מקובל לאמר שאין צורך ביומיים לניאגרה. באופן גס הניאגרה "תופסת" מ-5 ועד 10 שעות נטו. מקובל לישון שם (כדי להנות מהמפלים המוארים / זיקוקים או חיי לילה בקליפטון היל)ואז זה 20-24 שעות ברוטו. מה שאומר שמגיעים בשעות הצהריים ועוזבים בשעות הבוקר, או שמגיעים בשעות הערב ועוזבים בשעות הצהריים. זה לא שאי אפשר להיות שם יותר, אבל אין צורך. כן, יש מוזיאון שעווה, ומיניגולף, וגלגל ענק ומסעדות ועוד. אבל כאלה יש גם באלף מקומות אחרים.
-
@iragorelik הכוונה ל great falls of the Potomac . המפלים נמצאים כשעה מערבית לוושינגטון . אחרי שמגיעים לניאגרה זה יראה לכם קטן , אבל בפני עצמם אלה מפלים מכובדים מאד
. יש מספר נקודות תצפית וסך הכל מומלץ לדעתי. -
- שקלתי לבקר בעיר וושינגטון בטיול האחרון (חזרתי אתמול מארה"ב), אבל לא עשיתי זאת. בכל מקרה, הכוונה שלי היתה למצוא מלון שאיננו רחוק מחניון Park & Ride ולהיכנס לוושינגטון עם תחבורה ציבורית (רכבת תחתית). מנסיוני עם ערים גדולות, אין ברירה בדרך כלל מלבד חניה בחניון המאפשר לך לשהות בו הרבה שעות. אינני בקי במחירי וושינגטון, אבל זה עלול להיות די יקר. חניה ברחוב, עם מדחן, אפשרית ודאי במקומות שונים (לא בטוח שבכל מקום). לרוב היא מוגבלת לזמן לא ארוך של עד שעתיים או משהו דומה (מניסיוני בערים אחרות) וזה יחייב אותך לרוץ לאוטו כל הזמן כדי להזיזו או להוסיף כסף, אם זה מותר בכלל. תחבורה ציבורית יותר פרקטית ופשוטה.
- האם מדובר על נסיעה עם ילדים או של אנשים בוגרים? אם מדובר על נסיעה עם ילדים, אז תמיד מכניסים עצירה בהרשי שבפנסילבניה. הרושם שקיבלתי הוא שהמקום פחות מתאים לבוגרים. השאלה הנוספת היא כמה זמן רוצים להקדיש לנסיעה הזאת ותחומי העניין של הנוסעים (למשל, האם ביקור בגטיסבורג, מקום הקרב המפורסם ממלחמת האזרחים האמריקנית מעניין אותם). לכן, קשה לי להמליץ. אני יכול לציין את הנקודות שאני הייתי עוצר בהן והייתי עושה את זה טיול של מספר ימים. מדובר בנקודות שבפועל עצרתי בהן, למרות שלא עשיתי את המסלול הספציפי הזה:
- Harper's Ferry שבוירג'יניה המערבית, על נהר הפוטומק
- גטיסבורג, פנסילבניה
- יורק, פנסילבניה - מפעל האופנועים של הארלי דייוידסון וכן זוהי עיר היסטורית עם היסטוריה ואתרים מתקופת מלחמת העצמאות האמריקנית
- הריסבורג, בירת פנסילבניה - הקפיטול של פנסילבניה ומוזיאון מלחמת האזרחים
- פילדלפיה - לא ביקרתי, אבל זוהי עיר גדולה והיסטורית
- New Hope - עיר קטנה והיסטורית על נהר הדלאוור
- איזור מפלי המים בצפון מזרח פנסילבניה על נהר הדלאוור. Delaware Water Gap National Recreation Area
- מוזיאון הזכוכית בקורנינג, ניו יורק
- איזור איתקה, ניו יורק - מפלי מים ופארק המדינה ווטקינס גלן
- מפלי הניאגרה
- אופציונאלית עם סטיה קטנה - פארק המדינה Letchworth.
- לדעתי הביקור בניאגרה מושלם רק אם מבקרים בשני הצדדים. מאד נהניתי מהטיילת בצד של ארה"ב בשעות החושך, ובעיקר מתאורת המפלים ממש מתחת לטיילת. בצד האמריקני יש גם מספר אטרקציות טובות. לא את כולם עשיתי. ההסתכלות על המפלים ממול טובה מהצד הקנדי. הצד הקנדי יותר מפותח ומציע כל מיני אטרקציות שאינן קשורות ישירות למפלים. בצד הקנדי ניתן גם לנסוע לאורך נהר הניאגרה, כאשר יש ממש גישה למים של הנהר (לדעתי לא קיים ובודאי לא באותה צורה בצד האמריקני), וכן ישנה העירה Niagra On The Lake ההיסטורית בקנדה, שאני ממליץ לבקר בה.