לונדון - התאהבתי
-
לונדון - התאהבתי
חזרנו לפני כמה שבועות מלונדון
מודה, התאהבתי בעיר
לא קרה לי כזה דבר בשום עיר אחרת
אולי בגלל שבאתי עם מינימום ציפיות, ואולי בגלל שהיא פשוט מקסימה ומסבירת פנים
נוח להסתובב (הלוואי עלינו תחבורה ציבורית כזאת), מסבירת פנים וכיף לבלות
טסנו ל"שישה" ימים ברוטו (ביום השישי בשעות הבוקר המוקדמות כבר בדרך חזרה לשדה)
שלוש הצגות,
שתיים נסגרו מהארץ ואחת סגרנו באותו יום במחירי הרגע האחרון
שלושה שווקים,
בורו מרקט, מרקטו מטרופוליטנו וקמדן מרקט (שני הראשונים בסיור מודרך
שני סיורים,
סיור גרפיטי של London with a local (ממליץ בחום)
https://www.londonwithalocal.com/streetarttour
סיור אוכל שהיה מאד טעים וכפי (אני עדיין לא סגור על עלות תועלת, אז תחליטו בעצמכם)
טיולים,
ביום הראשון נסענו להייד פארק ולא ממש נכנסנו פנימה
ביום השני עשינו סיור עצמי מארמון המלכה דרך פארק סנט ג'יימס (ממליץ עליו) הביג בן עד לפיקדילי ולסטר
כמה טיפים שלי
1 בנוסף לאובר התקנתי את בולט - חסך לי 10 פאונד בנסיעה מהשדה לעיר (לאובר יש יתרון של הזמנה קדימה, נקווה שיגיע מתישהו לבולט)
2 הגעה מהשדה לעיר - למעט אובר/בולט כל דרך אחרת שניסיתי להזמין מראש (כולל הנהגים המומלצים פה) הצעת המחיר היתה גבוהה משמעותית
3 ניווט בעיר - CityMapper - די מהר מבינים איך להסתדר איתו ואח"כ הייתי רק איתו
4 הייתי עם שני כרטיסים ובאחד מהם יכולתי לדווח שאני נמצא בחו"ל (דבר שעזר לי לקבל את הקוד שאתרים מבקשים דרך WhatsApp)
5 תחבורה ציבורית - קניתי אוייסטר עבור הבת שלי (מתחת ל 15) ובעזרת אנשי ה Tube הם הפכו אותו לתעריף של חצי מחיר (שאר המשפחה בכרטיס וויפי פר נוסע)
6 רשת Itsu - יופי של סושי (ותודה לפוסט לונדון עם המתבגרות : Take it easy)
-
ולשאלה המעניינת - איך אפשר להגיע עם מינימום ציפיות ללונדון? איך? חיים עם הראש בדלי?
סתם, צוחק. כיף לשמוע!
- אני ניווטתי בעיר עם Google Maps וגידפתיה רבות. אנסה את CityMapper בפעם הבאה. תודה!
- לאילו הצגות הלכתם?
- אני הגעתי לעיר מהית'רו בהית'רו אקספרס, שהיה זול יותר ממונית. גם מגטוויק ולוטון יש רכבות מן הסתם. כנראה שלא מתאים למשפחות.
-
תראה את הטיולים הקודמים שלנו ותבין לאן הלב שלי הולך
אני יותר טבע ומקומות רגועים מאשר עיר
mamma mia
& juliet
back to the future
טסנו אל/מ לוטון
ולמשפחה של 4 זה כבר לא משתלם הרכבת
ואני מניח שלבד/זוג יש דרכים יותר טובות (כמו שכתבת)
-
חייב לציין שהרגשתי בדיוק כמוך, לפני הפעם הראשונה בלונדון. לא הצלחתי להבין מה כל כך הרבה אנשים מוצאים בעיר האפורה הזו . אחרי שהגעתי, הבנתי.
איזה יופי שנהניתם.
-
כן, גם אני מעדיף טיול בטבע על פני מוזיאונים, אבל זו לא עוד "עיר". זו לונדון!
מאיזה מחזמר מהשלושה הכי נהנית? שמעתי דברים טובים על & Juliet אבל אני חושד שאני מחזיק בכרומוזום הלא נכון כדי להינות ממנו.
-
מכיוון שנראה שחוש ההומור שלי לא תמיד עובר - לא, אני לא באמת חושב שחייבים לאהוב את לונדון וגם לא באמת חושב שגברים לא יכולים להינות ב-& Juliet. אותי אישית המחזמר לא מושך. 'צטערת.
-
ברוכים הבאים למועדון המאוהבים בלונדון, זו העיר, המענינת ביותר בעולם כנראה, אכן כך. ייש המתאהבים וזו כנראה אהבה נצחית, ויש לא. עם משפט הפתיחה התאהבתי, זה מכניס אותך לקבוצה של האנשים שאחרי שביקרו בלונדון לא מפסיקים לרצות לבקר בה עוד ועוד, אבל לא ניתן להסביר זאת למי שלא התאהב. לונדון היא בירתה של אימפריה הכי מאוחרת שהיתה בעידן הקולוניות, וככזאת, היא מכילה סטנדרטים ואוצרות בסדר גודל עולמי, כולה משקפת מסורת ותרבות שלשנים, לא מונומנטים כמו רומא, אלא איכות של מסורת תרבותית מהמעלה הראשונה. זה מתבטא בתכונה מענינת, הזרים שבאים אליה מתעלים לאיכות דךה, ולא מורידים את רמתה, זה מושך למעלה, למרות התרבות הזרים בה, ולא להיפך. החסרון היחיד הוא מזג האוויר הבלתי נסבל בחודשי החורף. אבל זו עוד סיבה לחכות לה בקיץ להתכונן ולתכנן. יש בה את הטוב מכל העולמות, הגודל המגוון, האפשרויות, ובלי הבעיות הקשות שבערים גדולות כמו ניו יורק למשל. מה שכנראה מהווה מרכיב משמעותי בהתאהבות הוא הסטנדרטים הגבוהים בכל התשתיות הפיסיות החוויותיות והתרבותיות שבה. זה לא אתר כזה או אחר, זה המכלול העצום שאתה נע בתוכו ומרגיש איכות בסיסית גבוהה בכל שמסביבך. תוצאה של שנים כבירת אימפריה. ברחוב במוסיאון בתחבורה. אהבה שמחכה לכם תמיד עם הפתעות ללא הפסקה, בלונדון יש כל הזמן מהכל וללא הפסקה, אבל מאופק בריטי ואיכותי.
-
הערה, itsu, רשת רגילה לאוכל אסייתי, ברמה של מסעדות טובות, סניפים ונגישות, לאן שלא תגיע בלונדון יש itsu, עוד גורם להרגיש שאתה במסע כייפי בעיר, לחובבי האוכל האסייתי, מנות שבטייקאווי בישראל זה מאות שקלים, אתה מקבל טעם ואיכות בפאונדים בודדים, ועוד דגש, בלונדון הסטנדרט של האוכל הטריות,לא מדבר על אוכל רחוב, מעולה,לא תתקל בדבר לא טרי, זה איכות ללא פשרות. בכלל למטייל שאינו פודי מושבע שמחפש מסעדות מישלן, ובוטיק, לונדון זה גן עדן כולל צמחונים וטבעוניים. יש הרבה מטיילים שנהנים מאוכל טוב,ורשת טובה שפזורה בעיר סוגרת להם עניין. כן למשל itsu, תענוג, ביקור באתר שלהם ואתם מסודרים. זהלא לפיינשמקרים ופודיז לאינסטגראם חחחחח, זה למי שאוהב אוכל אסייתי מצוין, בכל פינה בעיר, נכנסת אכלת המשכת, לא לשבת שעות בקפה באזור או רחוב אוונגרדי.

-
נהננו מכל ההצגות/מחזות-זמר
כשיש ביקוש גדול להצגות, אז ההיצע והרמה פשוט למעלה
לגבי ויוליה (&...),
לא נראה לי שזה קשור לכרומוזום כזה או אחר
זה כתוב עם הומור, מבוצע יפה וחלק מהשירים גם הכרתי (ב mamma mia הכרתי את הכל/כמעט הכל)
-
אגב, בצד האחר של הגלובוס,
על ניו יורק אומרים שאתה או אוהב מאד או לא אוהב בכלל, אין באמצע
אני לא אהבתי (סורי ניו יורק)
וכן, אני חושב כבר על הפעם הבאה בלונדון (לא יודע מתי זה יהיה, אבל לחשוב מותר כבר)
-
ועוד הערה לגבי itsu
באחת הפעמים הגענו חצי שעה לפני סגירה,
הם שמו שלט וחתכו את המחירים בחצי
אני לא יודע אם זה ככה כל הזמן בכל הרשת, אבל נראה לי שכן
-
כן , אם אתה בדרך הביתה, בitsu 2 במחיר 1, או 50 אחוז, אחלה אוכל טרי וטעים. מאוד בריא הכל שם וטרי.