ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול סולו לחוף המערבי - שאלות קדם תכנון של נוב

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית סן פרנסיסקו ניו יורק ונקובר סיאטל מערב ארהב חוף מערבי קליפורניה לוס אנגלס אורגון תכנון פארק יוסמיטי קנדה יוסמיטי סן דייגו פורטלנד
    11
    34
    764
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אודי_763
      אודי_763 נערך לאחרונה על ידי אודי_763

תודה איילת, אבל אני קודם צריך לראות איך נראה הלו"ז שלי בלי ונקובר כדי לראות אם יש לה זמן בכלל. חשבתי לעצור בניו-יורק ליום יומיים בדרך חזרה וניו-יורק עדיפה על ונקובר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • ramiav1
        ramiav1 נערך לאחרונה על ידי

לאורך כל הדרך אתה מזכיר את פורטלנד . לדעתי יומיים זה יותר מידי .

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אודי_763
          אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

שאלו יהיו צרותינו...

• אודי_763

טוב, לא יודע. אולי אני מתחיל את התכנון לא נכון. חשבתי להתחיל מהערים כי המידע לגביהן אמור להיות נגיש יותר, וגם כדי להבין כמה זמן ומה יש לי לעשות שם ואז יהיה לי מושג כללי איך אני אמור לבנות את המסלול מבחינת טבע/ערים כדי לא להתיש את עצמי. בינתיים זה לא הולך כל כך טוב. אני בסיאטל ומצאתי שבע אטרקציות, שחלק מהן חוזרות על עצמן (ה-Space Needle וה-Sky View Observatory למשל).כדי למצוא אטרקציות הסתכלתי על אטרקציות ב-TripAdvisor וגגלתי אטרקציות לגיקים בסיאטל (וגם רפרפתי על הופעות ואירועים באתר של העיר, לא שיש שם משהו מעניין ביולי).

האטרקציה המובילה ב-TripAdvisor, מוזיאון הזכוכית של צ'יהולי, לא מעניינת אותי. גם מוזיאון התעופה ומפעל בואינג לא. מוזיאון פינבול, מוזיאון מחשבים, סיור מפוצץ מתחת לרחובות, מוזיאון על ההיסטוריה של העיר... לא, לא ולא. גם לא ביקור בקמפוסים של אמאזון ומיקרוסופט. יש לי כמה פארקים/גנים יפניים בעיר, אבל אני חושש שגם שם אאלץ לקצץ כדי למנוע חזרה ורוויה (מה גם שהפארקים ייראו די מסכנים בהשוואה למסלולים בטבע בטיול הזה...). כרגע הדרך היחידה שבה אני מגיע ליומיים בסיאטל היא אם אני מקדיש יום אחד לשיטוט במרכז, פארקים ותצפיות ויום שני למוזיאון תרבות הפופ (שאכן אפשר לבלות בו יום שלם, לא שראיתי שיש לי סבלנות ליום שלם במוזיאון) וספיחים. זה נראה לי דליל מדי. הייתי עושה scavenger hunt כמו שעשיתי באנגליה, אבל נראה מ-TripAdvisor שהאפליקציות האלו לא פופולריות בארצות הברית (או שאולי TripAdvisor אינה הפלטפורמה הפופולרית לביקורות עליהן? לא ניסיתי ב-Viator ו-GetYourGuide האמת).

karnielr IO. 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • karnielr
              karnielr @אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

@אודי_763

אני באמת חושבת שרוב הערים האמריקאיות לא ממש אטרקטיביות. לניו יורק, וושינגטון, סן פרנסיסקו יש מה להציע לכמה ימים. לשאר, פחות. בסיאטל היינו פחות מיומיים, כולל בואינג, שוק וצ'יהולי, לא מרגישה שיש שם עוד הרבה מה לראות. על פורטלנד בכלל דילגנו בלי נקיפות מצפון. בקיצור - המערב מצטיין בנופים מרהיבים והייתי מתחילה את התכנון דווקא מכיוון הפארקים הלאומיים. יש המון מסלולים בצפון מערב כאן בבלוגים, יש מסלולים טובים באתר של נטע דגני. נדמה לי שלא ציינת את פארק אולימפיק ואם אכן זה המצב, ממש כדאי לצרף אותו לתוכנית שלך.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • אודי_763
                אודי_763 נערך לאחרונה על ידי אודי_763

התחלתי עם הערים כי אני לא הכי יודע איך לגשת לתכנון בפארקים הלאומיים מעבר לקריאת בלוגים (וספרים, אני מניח).

באנגליה זה היה פשוט משום שטבע תפס חלק קטן יותר מהטיול בהשוואה לערים ואטרקציות. כשרציתי להוסיף מסלול בטבע פשוט הקלקתי על כתמים ירוקים גדולים ליד המקומות שבקרתי בהם ומצאתי לי בקלות מסלולים ב-Alltrails.

זה לא יעבוד פה. המסלולים עדיין קיימים ב-Alltrails, אבל השמורות עצומות וכל ביקור בהן זה לוגיסטיקה של איפה לישון ומתי לנהוג. כמות הבלוגים אינסופית וכל אחד עשה משהו קצת אחר שאני לא יודע אם הוא מתאים לי.

• IO.
                  IO. @אודי_763 נערך לאחרונה על ידי IO.

@אודי_763

אודי, 

אם עיר זו או אחרת לא מתאימה לך - אז לא!

לכל אחד.ת מאיתנו תחומי עניין אחרים (שיכולים גם להשתנות!). ואם יום אחד במקום מסוים נראה לך מספיק - אז זה כנראה מספיק.

כפי שאני ואחרים כתבו לך - האיזור שבחרת מצטיין במיוחד בטבע, ופחות בערים. סן פרנסיסקו יוצאת מכלל זה, בעיני.

אז יכול להיות שהערים יהוו עבורך בטיול הזה ״גיוון״, הפוגה מימים בטבע. ואולי ככה אתה צריך להתסכל על זה - ולהתחיל מהעיקר שהוא הטבע.

בטיול שלי בארה״ב בקיץ האחרון - זה היה בדיוק כך. בחרתי כמה מסלולים רב-יומיים ו- 2 פארקים לאומיים וחיברתי בינהם עם הפוגות של עיירות וערים וכמה נקודות עניין שהיו פחות או יותר ״על הדרך״.

עוד נקודה שכדאי לך לשקול - היא מידת הגמישות שאתה רוצה לטייל לפיה. אצלי זה די מקסימלי, אני לא מתכננת במדויק לפי ימים - אלא יש לי תכנית מאוד כללית ואני ״זורמת״. אני לא יודעת אם זה מתאים לך, יש לצורת הטיול הזו חסרונות ויתרונות (כמו לכל דבר כמעט...).

אולי בשלב זה, מכיוון שאתה קצת מתקשה, כדאי לחזור לבסיס. לא לחשוב על התמונה הגדולה של הטיול - אלא דווקא על הנק׳ בו שמושכות אותך.

למה בחרת דווקא את האיזור הזה? מה אתה רוצה לראות שם במיוחד?

למשל, כתבת לפני כן שאתה רוצה לבקר בהר רייניר. נסה לתכנן בשלב ראשון את הטיול בשמורה הזו. אל תסתבך עם ה״מסביב״.

אתה כמובן תמצא הרבה בלוגים ו-וולוגים וכל אחד מטייל אחרת. זה בסדר גמור. אל תתן לזה לבלבל אותך!

נסה למצוא לך כמה מסלולים ונקודות תצפית (או נקודות עניין אחרות) שמושכים אותך במיוחד. אל תקרא מאות מקורות! אין לזה סוף... בחר לך כמה ש״מדברים״ אליך וכשאתה מחפש שבילי הליכה - השתמש באופציית הסינון.

רק אתה תוכל להבין (אולי) כמה מסלולים ״מספיקים״ לך, לפני שיימאס.

אחרי שבחרת כמה נק׳ ומסלולים כאלו - נסה להבין איך אתה מחבר אותם לכמה ימי טיול. רק בשמורה הזו, בתור התחלה. תעשה את הנ״ל כמובן בצמוד למפה.

לינות באות אחכ ושעות נסיעה - נכנסות לחישוב הזמן שדרוש לך, אבל הן לא מסובכות בפני עצמן. יוצאים ממקום הלינה בבוקר - וחוזרים בערב בדכ.

אחכ תתקדם ליעד הבא - ולאט, לאט תתחיל לחבר את הנקודות הללו וגם לתכנן את ההפוגות שבינהן.

לחלופין, גישה די הפוכה להנ״ל - היא למצוא דווקא מסלול מובנה שמישהו אחר יצר וסוג של ״להתמקד״ עליו, עם שינויים שתבין לאט, לאט שמתאימים לך (הוספה והורדה של נק׳ עניין / מסלולים ואטרקציות על המסלול או סביבו). זה יתן לך לפחות מסגרת לעבוד איתה.

גם זה לגמרי הגיוני ומקובל, במיוחד עבור מי שמתקשה לתכנן בעצמו.

עיצה כללית: אל תהיה מודאג יותר מידי מחיפוש המסלול ה״טוב ביותר״. בחיי שאין דבר כזה! אין דרך אחת טובה או נכונה לטייל במקום. יש המון גורמים, גם כאלו שאתה לא יכול לחזות מראש, שנכנסים פה למשוואה. קבל את זה - והמשך הלאה 🙂

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 4
                  • אודי_763

IO. תודה. חייב להודות שאני די ההיפך מספונטני, בעיקר כי אני די חדש בתחום התכנון טיולים בחו"ל.

בטיול שלי באנגליה עבדתי מול קובץ אקסל שפרט את הלו"ז והאטרקציות המתוכננות והכל היה קבוע מראש. הלכתי להצגה ו-Arcade שלא תכננתי והיו דברים שהתבטלו בגלל בלת"מים, אבל זהו.

בטיול שרובו טבע כמו צפון מערב ארה"ב זה כנראה לא הכי ישים כי יש תלות חזקה במזג אוויר, למרות שאני מתכנן אותו לעונה הכי נוחה בשנה לאיזור הזה.

אני אתחיל מקריאת המדריך/כים ומשם נראה לאן כדאי להמשיך.

• גדליהו מהגרעין
                      גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

ממליץ גם להסתכל על נקודות באתר של goiter.co il מישהי שפעם היתה פעילה באתר. עברה להפעיל אתר משלה והפסיקה גם שם לפני כמה שנים. אבל הטבע לא משתנה כל כך ואני מצאתי את הרעיונות שלה תמיד טובים

• גדליהו מהגרעין
                        גדליהו מהגרעין נערך לאחרונה על ידי

לא מצליח לתקן בטלפון זה gosite.co.il

• אנשיםטובים
                          אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני רוצה להגיד משהו על ערים בארה"ב ובכלל - ולא הייתי בפורטלנד או סיאטל\

לערים רבות יש "סטיגמה" של לא ברות השוואה לאירופה, משעממות ועוד. יש גם מחשבה שטיול ערים זה "מוזיאונים", קתדרלות (שנדירות בארה"ב) או מבנים מרשימים וכדומה.

אני חושב שערים זה מקום מדהים ומלא בדברים לראות ולחוות. פשוט מהסיבה הפשוטה שאיפה שיש מאות אלפי (או אפילו מיליוני) בני אדם בטוח שהתפתחו כל מיני דברים, כל מיני "סצינות" ועוד. זה לא רק מוזיאונים, מסעדות או אתרים היסטוריים. תחשוב למשל על "שיטוט" בשוק מחנה יהודה. או אפילו סתם שדירות רוטשילד בתל אביב עם ה"אופי" של האנשים, בתי הקפה ושאר נושאים. לא, אני לרגע לא טוען שלשבת יום שלם בשדירות רוטשילד בתל אביב זה אתר חובה לתיירים. אבל להסתובב שם שעה/שעתיים יכול להיות נחמד. לעשות סיבוב קצר באחת השכונות כמו נווה צדק, אולי ביקור בשוק הכרמל בחלקיו השונים, וכמובן שיטוט ביפו העתיקה. שום דבר מאלה לא חובה. אבל אני חושב שהרבה פעמים תייר שיעשה יום כזה לא ירגיש משועמם.

זה יכול להיות רחובות של חנויות "מיוחדות" בהתאם לתחומי העניין של כל אחד. אולי מדובר על רחוב שבו יש את כל סוכניות הרכב ואנחנו חובבי של התחום (אולי דווקא אופנועים?). הרחובות של חנויות ה"בוטיק" של מוצרי נייר ויצירה. אולי איזור של חנויות רהיטים ודברים לבית שחובבי עיצוב מוצאים שם השראה. הרבה מהדברים האלה מרוכזים ב"מקבצים" באיזור מסויים.

אולי זה איזור הדאונטאון העיסקי עם האנשים שממהרים והשליחים עם ארוחת הצהריים.

אולי אחת מהשכונות שמשנות את פניהן משכונות אפורות ישנות ועלובות למקום "הבא" שמושך צעירים, אווירה, ומקומות מעניינים.

שלא לדבר על זה שבעיר יש שפע אירועים. החל מאירועים קטנים מקומיים ועד כנסי ענק והופעות איצטדיונים. לפעמים דווקא מעניין ללכת למשהו קטן, ביזארי ואוונגרדי. מטבע הדברים אירועים כאלה יהיו בערים (או שולי הערים) איפה שיש הרבה אוכלוסיה פואנציאלית

למשל חיפוש ראשוני על פורטלנד ביולי מראה כמה פסטיבלים גדולים כמו פסטיבל בירה, מוזיקה ועוד. ובמסגרת האירועים ה"ביזאריים" יש אירוע של רכיבה על אופניים בעירום. לא בטוח שזה הטעם של פותח השרשור אבל אם כן, זו יכולה להיות אחלה חוויה, בין אם להשתתף ממש או לצפות.

ממש לא חייבים לבקר בערים, ו/או אפשר גם לעשות את זה קצר למי שזה עדיין לא מושך אותו. אבל אפשר גם לתת לערים את הזמן שלהן ואני משער שאם תתאמץ לעשות שיעורי בית ולא רק להסתכל על רשימת "20 האטרקציות הבולטות של___" תוכל למצוא אתרי עניין אחרים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                          • אודי_763

עברתי על רשימת האירועים הזו בסיאטל ולא מצאתי שם משהו שיעניין אותי. מכיוון שאני מאוד לא אוהב להסתובב בקרב המון אנשים, זה לא באמת מפתיע. אני לא קהל היעד של פסטיבלי בירה או רכיבת אופניים בעירום.

• אודי_763

לדאבוני לא התקדמתי הרבה עם התכנון מעבר לקניית הספר.. רציתי לשאול פה משהו אחר. אני רואה שטפסי הויזה מצריכים מילוי של איש קשר או מקום שהייה בארה"ב. האם זה אומר שאני צריך למלא את בקשת הויזה אחרי שהזמנתי כרטיס טיסה ומלון?... כי תכננתי לחכות לאישור הויזה לפני שאני עושה הזמנות...

• nilih
                                nilih נערך לאחרונה על ידי nilih

הגיוני לקנות כרטיס טיסה רק לאחר קבלת הויזה או שתקנה כעת כרטיס עם אפשרות שינוי או ביטול.

אפשר לעשות הזמנה עם ביטול למלון בבוקינג, ואז תהייה לך כתובת של מלון.

ממה שאני זוכרת לפני הוצאת הויזה הראשונה שלנו- הוצאנו אישורים ממקומות העבודה שלנו על כך שאנחנו עובדים קבועים, החוזרים למקומות עבודתנו.לא יודעת כיצד זה היום, כאשר ניתן לעבוד דרך הרשת, מכול מקום בעולם.

אם אתה בעל דירה, אולי גם אישור על כך יכול לעזור.

תזכור שלראיון האישי שתקיים בשגרירות, יהיה משקל רב, כך שאם תגיע עם ידע מפורט לגבי הטיול המתוכנן, זה יכול מאוד לעזור.

כאשר הארכנו את הויזה "המשפחתית" לפני 8 שנים, המראיינת כלל לא התעניינה במסמכים שהבאנו(אולי כי קיבלנו כבר פעם ויזה). היא שאלה אותי לגבי מסלול הטיול העתידי.

הבן שלי שהיה אז בן 23 הגיע עם מדים של פאראמדיק הישר ממשמרת לראיון המשותף. המראיינת התרשמה בעיקר מן המדים...

נילי

• 1
                                • 2
                                • 2 / 2
                                • פוסט ראשון
                                  פוסט אחרון