ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

לא נפתר 24 שעות בסן פרנסיסקו וסביבתה

פורום צפון אמריקה
    סן פרנסיסקו ארצות הברית חוף מערבי
    6
    8
    430
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • ymsaav
      ymsaav נערך לאחרונה על ידי

שלום,
      מסיים שבוע עבודה בעמק הסיליקון ומחפש מה לעשות משישי אחר הצהריים עד שבת בערב (טיסה חזרה לישראל)
      כיוון שזו לא נסיעתי הראשונה לאיזור, עשיתי את כל ״אתרי החובה״ בסן פרנסיסקו ואתרי הטבע היותר מוכרים...
      לכן אשמח לשמוע המלצות אחרות/נוספות/מיוחדות באיזור
      אני פתוח להכל - טבע, ספורט, מוזיאונים, אירועים מיוחדים / הופעות בסופ״ש הקרוב וכו
      (פעם שעברה למשל הלכתי לירי בצלחות חרס - היה ממש מיוחד)

תודה רבה מראש!
      יואב

תייר ותיק תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • dregev03
        dregev03 נערך לאחרונה על ידי

קשה לדעת מהם ״אתרי החובה״ שלך…. אז יכול לעזור שתפרט קצת. כמו כן האם יש לך רכב? סתם לדוגמא היית כבר בסנטה קרוז? מארין? ב״סקייליין בולווארד״ שלאורכו פארקי מדינה רבים וטובים…?

ymsaav תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ymsaav
          ymsaav @dregev03 נערך לאחרונה על ידי

@dregev03

תודה על תגובתך.

לגבי שאלותייך -

1. יש לי רכב
          2. הייתי בסנטה קרוז
          3. לא הייתי במארין ולא ב״סקייליין בולווארד״ (לא מכיר)
          4. ״אתרי החובה״ שהתכוונתי הם בין היתר: גשר הזהב, pier39, השכונות השונות בסן פרנסיסקו, סולסליטו, half moon bay, כביש 1,
          5. לא ביקרתי באלקטרז ... האם כדאי?
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • dregev03
            dregev03 נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי באלקטראז למרות עשרות אפשרויות וגם לא ממליץ. לפני חודשים שני חברים מהעבודה נסעו ולא הצטרפתי. כמובן שאם זה חלום ילדות שלך אז לך על זה. אם אתה מחפש טבע קרוב לעיר אז כביש 35 על גב ״האצבע״ שהולכת ממערב למפרץ עד סאן פרנסיסקו הוא כביש מאוד יפה ולאורכו בלי הגזמה עשרות פארקים לטיולים יומיים. תקרא ותראה מה מעניין אותך. בעיר עצמה דרך 49 המייל והעצירות שלה מצויינת כדי לראות את העיר. גם פה מציע שתקרא ותחליט מאיפה אתה מתחיל כך שאם תתעייף לפחות תראה את מה שהכי דיבר אליך. מעבר לזה נקודות עניין בעיר גוגל זוכר טוב ממני וגם המלצות ספציפיות הן עניין של טעם. בנוסף יש כמובן עשרות טיולים יומיים באיזור המפרץ שניתן להגיע אליהם ברכב ורק צריך לחפש ולהחליט לפי העניין האישי.

• imeshy2
              imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

אני אהבתי את אלקטרז

אפשר,לנסוע ליער הרדווד..

• hil
                hil נערך לאחרונה על ידי

muir woods? twin peaks? hiller aviation museam?

• אנשיםטובים
                  אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מה לוח הזמנים המדוייק? מסיים לעבוד בסן חוזה ב5 אחה"צ? והטיסה מתי ומאיפה? יונייטד מ SFO ב 1930? משהו אחר? כי אם למשל צריך להיות ב 16:30 בשדה זה אומר שאפשר בהחלט לטייל בבוקר, אבל אי אפשר לטייל עד מאוחר ורחוק. אם לעומת זאת הטיסה בחצות וצריך להגיע לשדה רק ב-9 בערב זה עניין אחר. וכך גם אם הטיסה מסן פרנסיסקו או סן חוזה (או שדה אחר).

הרי בחמש כבר חושך. כך שיום שישי לא רלוונטי לשום יעד שאינו עירוני. וגם לא מומלץ נסיעה (למעט על הכבישים המאד ראשיים). למשל הכביש לסנטה קרוז פחות מומלץ בחושך. וגם בשבת - אם הטיסה בערב אז אם מטיילים רחוק צריך כבר בצהריים להתחיל לנוע. וגם אם הטיסה בלילה, צריך לבדוק האם נסיעה בחושך רלוונטית ליעד.

יש הרבה אתרים מעניינים בעמק נאפה והאיזור. כולל טעימות יין אם זה רלוונטי (תזכור שאה נהג יחיד), גייזר ודברים אחרים. יכול להיות מעניין. אבל צריך להשאיר שעתיים נסיעה לשדה וזה צריך להשתקלל בלו"ז

שים לב שבשבת יש אירועים. נכון שלא מדובר על קיץ, אבל עדיין יש כל מיני דברים. שווה לחפש. כמובן שווקים שונים. ראיתי למשל בסן חוזה בשבת כנס של נעלי סניקרס. נראה לי מספיק ביזארי כדי שעשוי להיות מעניין ועוד

יש אתרים מיוחדים רבים באיזור שלא נמצאים ברשימה השחוקה. סתם אתר כזה שנתקלתי בו זה אתר טילי נייקי צפונית לסן פרנסיסקו, שיכול להשתלב עם המגדלור בפוינט בוניטה ועוד. אבל בשבת האתרים האלה נפתחים רק בצהריים. אז אם מדובר על טיסת ערב ולא לילה זה מתחיל להיות גבולי

אם לא יצא לך אפשר לנסות סיור לוויתנים ממונטריי והאיזור. יש בשבת בבוקר (9/10) וזה יסתיים בזמן גם לטיסת ערב. אגב, במקרה כזה שווה לך להתעניין גם בסירה המהירה fastraft

עוד אפשרות מעניינת לדעתי זה המגדלור בפוינט סר. בשבת יש סיור ב 10 בבוקר (צריך להגיע קודם) ועדיין תגיע בזמן לטיסה. לא הייתי שם ואני לא מתרשם שזה אתר חובה, אבל זה בהחלט אתר "אחר" שסביר שלא יצא לך לעצור בו בכביש 1

בשבת הטיילת של סנטה קרוז תוססת יחסית, אם כי באמצע נובמבר לא מאד כמובן.

• תייר ותיק
                    תייר ותיק @ymsaav נערך לאחרונה על ידי תייר ותיק

@ymsaav שלום,

אמנם ב - 2018 אבל זה נראה כמו אתמול. עשיתי את החוף המערבי עם קראוון, הואיל ויש לך רק יום. וכבר מיצית את האטרקציות בסן פרנססיקו, אני יכול להמליץ לך לצאת מעט החוצה ולנסות להגיע לעיירה מונטריי.

עיירת קיט נפלאה על חוף האוקיינוס, נסיעה של בערך שעה וחצי לכל כיוון. עם הרווח של נסיעה על כביש 1 המאלף. ממנו הנופים של המצוקים הפונים לאוקיינוס והמפרצים הקטנים הם חגיגה.

ב מונטריי נמצא האקווריום הטוב בעולם , ממש לא רחוק ממנה נמצאת העיירה Carmel-By-The-Sea שהיא עיירת קיט יפיפיה ועשירה. שהיה לה ראש עיר אחד מפורסם (איזה קלינט איסטווד).

סיבוב לשם וחזרה דרך סן חוזה יכולה להיות אחלה של יום טיול !

עוד חלופה מעניינת היא נסיעה לסקרמנטו (בירת קליפורניה). שם במחוז העתיק אפשר לראות לא מעט ברים בנשתמרו בדגנון המערב הפרוע. tאבל לפחות לטעמי כביש 1 ומונטריי הם יעד הרבה יותר מענג.

תהנה !

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                    • 1 / 1
                    • פוסט ראשון
                      פוסט אחרון