ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

המלצה על ספר טוב וחדש על החוף המערבי, בדגש על צפון מערב

פורום צפון אמריקה
    ארצות הברית סן פרנסיסקו סיאטל מערב ארהב חוף מערבי קליפורניה אורגון פורטלנד תכנון פארק יוסמיטי
    9
    13
    389
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • אודי_763
      אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

אני עדיין בשלב המקדים לתכנון הטיול. כדי להבין מה בדיוק אני רוצה אני צריך להכיר יותר טוב את האיזור.

גם את מה שיש לעשות בערים אבל גם את הצד הלוגיסטי של נהיגה ולינה בקרבת הפארקים הלאומיים למשל.

האם יש למישהו מדריך טוב (ספר) על האיזור להמליץ עליו? שהוא חדש ומעודכן יחסית?

אני יודע שיש בלוגים עם כל המידע ושגם פה באתר יש המון חומר, אבל הכמות מרתיעה... אני לא אוכל לעבור על הכל וחושש שאבחר בטעות את הפחות רלוונטים עבורי.

אני לא רוצה לתת למישהו אחר להרכיב לי מסלול כי יש לי טעם אישי שהוא לא בהכרח סטנדרטי.

למשל אין לי שום בעייה לוותר על אטרקציות "חובה" אם אני מרגיש שהן לא מדברות אלי באופן אישי.

reuben13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • reuben13
        reuben13 @אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

@אודי_763

הספרים של נטע דגני, חפש את האתר שלה בגוגל

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • אודי_763
          אודי_763 נערך לאחרונה על ידי אודי_763

עריכה: טעות שלי. חשבתי שהספר הוא מ-2011 אבל אני רואה שהמהדורה האחרונה מהשנה. זה נשמע סבבה. תודה!

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • אודי_763
            אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

מצאתי בגיגול את השרשור הישן הזה:

https://community.lametayel.co.il/topic/72060/

נטען שם שהמדריך של דגני פחות מוצלח בקטע של מסלולים בטבע ויותר חזק בערים ובתכנון המסלול הכללי.

לא יודע אם זה נכון, אבל אולי שווה לי גם לקנות את המדריך Lonely Planet. נראה.

segev17 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • imeshy2
              imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

אני מעולם לא אהבתי את המדריך של Lonely Planet . הוא מספר על מסלולי טבע בצורה מאוד מאוד בסיסית וכזו שמחייבת להמשיך והלעמיק במקומות אחרים.

אני מוצא את סיפורי הטיול כטובים ביותר. לפני כל טיול שכזה, אני קורא כעשרה מהם ומרכיב את רשימת היעדים / מסלולים ספיציפיים. ומשם אני מתקדם עם תעדוף וכדומה.

• ayeletback
                ayeletback נערך לאחרונה על ידי

אני אוהבת את הספרים של נטע דגני. בנוסף אליהם יש סיפורים מאוד טובים פה בפורום על צפון מערב ( הנה שלי https://community.lametayel.co.il/topic/150318/%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%A8-%D7%95%D7%95%D7%90%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95?page=1 )

האפליקציה של AllTrails מעולה למסלולים בטבע

מוני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                • מוני
                  מוני @ayeletback נערך לאחרונה על ידי מוני

@ayeletback

זאת ההפניה שאמורה

להיפתח לדיווח השרשורי הנהדר של איילת

יותר טוב מכל ספר😊

https://community.lametayel.co.il/topic/150318/%D7%9E%D7%A1%D7%A2-%D7%9C%D7%90%D7%A8%D7%A5-%D7%94%D7%9E%D7%A4%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%94%D7%A7%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%95%D7%94%D7%97%D7%95%D7%A4%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%95%D7%A8%D7%92%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%95%D7%A9%D7%99%D7%A0%D7%92%D7%98%D7%95%D7%9F-%D7%95%D7%92%D7%9C%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%A8-%D7%95%D7%95%D7%90%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95%D7%95?page=1

מוני

karnielr תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • karnielr
                    karnielr @מוני נערך לאחרונה על ידי

@מוני

נוסף לשרשורים כדאי להעזר גם בנטע דגני, היא לא מציעה רק מסלול אחד לכל אזור אלא מגוון שמאפשר בחירה, מה שאין בדרך כלל בסיפורי טיול שמתארים טיול ספציפי. גם אני לא אוהבת את מדריכי לונלי פלאנט, תכל'ס אין שם הרבה. אני כן נעזרת די הרבה באתרים מקומיים של מדינה או עיירה או פארק.

• אודי_763
                      אודי_763 נערך לאחרונה על ידי אודי_763

נראה לי ששרשורים יעזרו לי יותר אחרי שאקרא ספרים. נכנסתי לשרשור של איילת והלכתי לאיבוד בפרטים כמעט מייד (התמונות מקסימות, כמובן).

אני צריך להבין יותר טוב את הכיוונים הבסיסיים והאופציות הבסיסיות כדי שאוכל לקחת מהשרשורים משהו קונקרטי לטיול שלי.

imeshy2 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • imeshy2
                        imeshy2 @אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

@אודי_763

אולי הלינק הבא יהיה שימושיים מבחינת "התחלה"

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                        • segev17
                          segev17 @אודי_763 נערך לאחרונה על ידי

@אודי_763

לספרים של דגני יש יתרון גדול כמסגרת לתיכנון, אבל כמו כל ספר, ובמיוחד ספרי מסלולים מכוונים ובמיוחד כאלו שהם מבוססי חוויה אישית, הם לא מלאים או לפעמים לא פוגעים במה שאתה מעדיף. בחופי אורגון למשל בספר שיצאתי איתו היה פספוס בעיני בהתמקדות בחלקים הדרומיים של החופים בעוד בעיני החלקים הצפוניים היו יפים בהרבה (הדבר נובע גם מהבדלים בטעם) - אגב לדעתי - בגרסה החדשה דגני תיקנה את זה.

לדעתי בסופו של דבר, במיוחד במסלולי הליכה בפארקי הטבע - אין תחליף לכניסה לאתרי הפארקים ולאתרי ביקורות שונים (פריפאדויזר, allTrails ועוד) וכמובן סיפורי טיולים שנכתבו בזמן/קרוב לזמן אמת

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                          • יונה וקשת
                            יונה וקשת נערך לאחרונה על ידי

גם אני אוהבת מאוד את הספרים של נטע דגני, והשתמשתי בספר שלה בתכנון טיול לצפון-מזרח (גם תורו של המערב יגיע..) בעיקר כדי לעשות לי סדר בראש אחרי שקראתי מגוון שרשורי וסיפורי טיול, וסימנתי לי מקומות שארצה לבקר בהם, על תקן רשימה התחלתית ולא-סגורה. מצאתי שבשל גודלה העצום של ארה"ב, קל מאוד ללכת לאיבוד ולא לדעת אפילו איך לגשת לתכנון מסלול - ובזה הספר של נטע דגני פשוט מעולה. השיטה שלה היא שהיא מציעה מספר מסלולים אותם היא מסמנת בצבעים שונים, וניתן כמובן לשלב ביניהם, לערוך ולשנות ככל העולה על רוחך. כמובן שאפשר להוסיף גם אתרים שהיא לא מזכירה, אבל כך אתה מקבל רקע מצויין על תא השטח, שממנו תוכל לתפור את המסלול האישי שלך. בכל הקשור בהעמקת הידע באתרים, ובקבלת מידע מעודכן עליהם פונים לאינטרנט, ולקבלת רעיונות והשראה - לאתר הזה (אני גם נעזרתי בכמה יועצים-חברים מכאן - בעיקר מוני וריקי שעזרו לי לדייק עבורנו את המסלול). אבל הספר של נטע דגני פורם ביעילות את סבך המידע שאפשר בקלות לטבוע בו כשמתכננים טיול בארה"ב.

• nilih
                              nilih נערך לאחרונה על ידי

היי אודי, מציעה לך להתחיל עם הבלוג של שגב והבלוג של ענת. יש שם מידע שיכול למקד אותך . הקישורים לשני הבלוגים מופיעים בסיפור הטיול של איילת. תעיין היטב במפות המוצגות בשני הבלוגים, ותערוך היכרות בשלב הראשוני. תראה שם שבגדול ישנם אתרים שנמצאים על חוף האוקיאנוס וישנן שמורות טבע שנמצאות במקביל , אבל מזרחה מהאוקיאנוס. קשה ומיותר לזגזג ביניהן . לאחר מכן תחליט האם אתה מתכוון לעשות מסלול מעגלי או קווי. שגב מציג את האפשרויות באופן ברור: מסלול קווי בין סיאטל לסן פרנסיסקו או מסלול מעגלי, שתחילתו וסופו בסיאטל או בפורטלנד או בסאן פרנסיסקו. אילת בחרה להתחיל מפורטלנד. היא סיימה בקלגרי כיון שטיילה בגליישר. היא העידה שהנהיגה לגליישר הייתה ארוכה וקשה, והמליצה על לקיחת טיסה מסיאטל לקלגרי למי שרוצה בטיול הזה להגיע גם לגליישר. טרם טיילתי באזור . מקווה להגיע אליו, כך שאינני יכולה להמליץ מניסיוני, אך לפחות כעת נראה לי שעדיף המסלול המעגלי או כמעט מעגלי כאשר נקודת המוצא היא פורטלנד והסיום בסיאטל או להפך. לאחר שתחליט על אופן המסלול, תחזור לתנ"ך של איילת, לסיפור הנהדר שלה ולכול הקישורים שאספה. נילי

• 1 / 1
                              • פוסט ראשון
                                פוסט אחרון