דוח מהירות בשווייץ
-
שכרתי רכב בשווייץ(מחיר משכנתא). לאחר כגחודשיים קיבלתי הודעה מחברת ההשכרה על חיוב של 50 יורו דמי עמלה לטיפול בדוח משטרתי על עבירת מהירות- 7 קמ"ש יותר!!! כעת הגיע גם הדוח- 117 יורו. שאלה- מה קורה אם אני לא משלם? איזה כלים יש להם נגדי?
-
הקנס יתפח וכשמתישהו בעתיד תזדמן לשוויץ, תסתבך ותשלם ביוקר...
-
אל תסתבך. תשלם וזהו. קודם כל כי זה חובך. וחוץ מזה, כי בקיץ הזה בדיוק פרסמו כתבה על אנשים שהגיעו לשוויץ ועצרו אותם בשדה תעופה לחייב לשלם דוח"ות ישנים. נראה לי חוויה לא נעימה בכלל...
-
גם אם אתה לא מתכנן אי פעם בעתיד להגיע לשוויץ..... יש "רשימה שחורה" והמשמעות שגם אם אתה נוחת בכלל באיטליה (לדוגמה) אתה יכול למצוא את עצמך ללא אופציה להשכרת רכב (כן, למרות שהזמנת ושילמת מראש בארץ) עד שלא תשלם את חובך עם כל הריבית ד' ריבית.(מתבסס על היכרות של משפחה שנחתה בפריז ולא קיבלה את הרכב, והיו צריכים קודם כל לשלם קנס לרשויות האיטלקיות כדי ל"שחרר" את הרכב המושכר, נסה לעשות את זה בצרפת בשדה תעופה מול רשויות איטלקיות וחשבון בנק ישראלי-מיותר לגמרי).
-
חוצמזה מול ההוצאה על הרכב (מחיר משכנתא) וההוצאה על הטיול כולו (מחיר משכנתא לשכונה שלמה) הקנס זניח.
ועדיין יותר זול מקנס של משטרת ישראל.
-
@efi_3405730 בשולי הדברים, ובהתייחס לשלושת סימני הקריאה שצרפת ל-"7 קמ"ש יותר", שנועדו כנראה להביע את פליאתך/מחאתך על קטנוניות השוייצרים, ראוי לציין כי בכל אירופה נהוג ומקובל לחלק קנסות למי שנהג מעבר למהירות המותרת, גם אם מדובר ב-2 קמ"ש.
זה מפליא מאוד ישראלים, כי בתרבות שלנו כל פינה נועדה שיעגלו אותה, ועצירה ע"י שוטר כנעני בגין נסיעה של 15 קמ"ש מעל המהירות המותרת היא עילה לגיטימית לויכוח מתיש, אבל מה לעשות ש/האירופאים שונים מאיתנו?
מה לעשות? להקפיד. מאוד.
יש כיום אפליקציות ניווט שישמרו עליך ברחל בתך הקטנה, אבל הרגל על הגז והברקס היא עדיין שלך.
באלפ"צים לדוגמא נהגנו בכבישים בהם השתנתה המהירות המותרת מ-80 ל-35 ובחזרה בתוך טווח של פחות מקילומטר, ממש כאילו טומנים פח לנהג, זה מעצבן ובעלי חשב שיוכל "לעגל" כדרכו ב(ארץ) הקודש, למזלו ולמזלנו אני ישבתי לידו כדי לשמור עליו ולהפחיד מהקנסות...
אז כדאי לדעת את זה לכל טיול עתידי באירופה - זה לא רק בשוייץ, ואין באמת עם מי להתווכח.