ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

שוויץ ספטמבר - אוקטובר 2023

פורום אירופה
    טיול
    9
    19
    414
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • nirsade34
      nirsade34 נערך לאחרונה על ידי

בוקר טוב לכולם

מתכנן טיול בתאריכים 26.09 - 05.10

יום ג : ציריך הגעה וסיור בעיר

יום ד : ציריך מוזיאון לינדט + מוזיאון ריטברג + אוטליברג

יום ה : יום טיול מציריך לבאזל : רוטלן קסטל + fondation beyeler + סיור בעיר

יום ו : יום טיול מציריך ללוצרן : סיור בעיר + הר פילאטוס + megenhorn castle

יום שבת : יום טיול מציריך לברן : סיור בעיר + מוזיאונים

יום א : הגעה ללוזאן : סיור בעיר + מוזיאונים

יום ב : מלוזאן לאינטרלייקן (הארדר קולם או שילטרהורן)

יום ג : מלוזאן למונטרוקס, עולם צ'פלין + סיור בעיר מונטרוקס + טירת שיון

מעונין להכניס גם את Gruyeres בשלושת הימין בלוזאן

יום ד : הגעה לג'נבה סיור בעיר + מוזיאונים + שייט (אם אפשרי)

יום ה : טיסה בערב לארץ

התניידות ברכבות

עוד לא הזמנתי מלונות

(הבהרה) טיסה לציריך וחזרה מג'נבה

אשמח מאוד לעזרתכם וכל עצה תתקבל בברכה מאחר וזו פעם ראשונה בשוויץ ומתבסס על מה שכתוב באינטרנט

תודה

מייק1 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • imeshy2
        imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

פוסט זה נמחק!
        תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • imeshy2

שלום,

בולט לי מאוד שבמרבית ימיך בשוויץ אתה נמצא בריכוזים עירוניים (ערים, מוזיאונים, טירות וכו') ומעט באופן יחסי בטבע של שוויץ .

הערים של שוויץ חביבות (הייתי במונטרה, ג'נבה ובלוצרן) בהחלט. אבל הטבע השוויצרי, הוא הסיבה שאנשים מגיעים אליה ומוכנים לשלם את הסכומים שהיא עולה. ונראה שאתה מחמיץ את הרוב!

כמה שאלות, כדי שנוכל לענות בצורה מיטבית יותר:

האם אתה מטיל עם רכב או שאתה נמנע מזה?

האם אתה זוג? יחיד? משפחה?

האם אתם מעדיפים טיולים עירוניים מאשר טבע?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
          • nirsade34

א. מתנייד רק עם רכבות ב. מטייל עצמאי ג. טיול עירוני בעיקר אשמח גם טיול יומי בטבע במידת האפשר וחזרה בערב למלון (טרקים בטיול הבא)

• imeshy2

אין לי שום דבר נגד שוויץ. גם אין לי שום יידע על מה שאתה אוהב או איפה טיילת בעבר.

אבל אני חושב שיש מרכזים עירוניים רבים אחרים באירופה שיהיו מעניינים יותר מאשר בשוויץ. אם תחליט בכל זאת ששוויץ מתאימה לך, הרי שהתוכנית בסדר גמור בעיני.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • שמחת הפרטים הקטנים
                שמחת הפרטים הקטנים נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם imeshy שהמיטב של שוויץ זה הטבע, והוא מדהים . חבל ממש להתרכז רק בערים. וטבע זה ממש לא בהכרח טרקים. בשוויץ יש אינסוף מסלולים בכל רמת קושי

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

כנראה שאהיה יותר בוטה מקודמיי. פספוס ממשי של שוויץ. אפשר להתנייד ברכבות ואוטובוסים בשוויץ גם ליעדים פחות עירוניים. לא יכולה להבין את הרציונל להגיע לשוויץ, ולבקר בערים שלה במינון המרכזי של הטיול. מציעה לך לקרוא סיכומי טיולים של אנשים שטיילו באלפים הברניניים, בתחבורה ציבורית (לאור מחירי השכרת הרכב בשוויץ, בשנים האחרונות זה נפוץ יותר ויותר). הבחירה בטיסה לציריך וחזרה מג'נבה כבר קיבעה לך חלק מהמסלול אבל לדעתי יש פספוס די מהותי של שוויץ.

האם מקומות הלינה נקבעו כבר? כי אם לא- ציריך אינה מיקוד נכון לטיול- הייתי בוחרת את לוצרן כמיקוד 1 את אינטרלקן כמיקוד 2 וההמשך כבר לכוון ג'נבה. את מרכז הטיול הייתי משקיעה באזור אינטרלקן על בסיס תחבורה מקומית וטיולי יום קצרים לנקודות תצפית, מפלים,קניונים,שיט באגם וכו.

• nirsade34

תודה רבה על התייחסותכם, אעבור על כל מה שיש באתר ואשנה בהתאם 🙂

• אנשיםטובים
                      אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני דווקא מאד מתחבר לטיול ערים, גם בשוויץ. מודה שלא הכל מנסיון כי היו לי כמה גיחות חטופות לשוויץ, רובן בעיקר על הדרך או עבודה.

אני פחות אוהב טיולי טבע. מבחינתי זה נחמד בקטנה, אבל לא מושך אותי מאד. גם אם הנופים מהממים זה לרוב יחזיק אותי שעתיים גג, ואז יש תוחשת מיצוי. ובטח שלא יום אחרי יום אחרי יום.

הערים של שוויץ דומות אך שונות מערים אחרות באירופה, ובהחלט נראה לי שאפשר בכיך להקדיש להן כמה ימים טובים. בסופו של דבר לא מדובר על טיול של חודש אלא טיפה יותר משבוע.

האם שוויץ היא בהחירה הראשונה לטיול ערים? בשקלול העלויות ושאר הגורמים? לא יודע. אבל זה כבר לא משנה. הטיסות נתונות.

מה כן מטריד אותי (לפחות ביחס לתוכנית המקורית) - המון נסיעות. אומנם יש בשוויץ שירות רכבות טוב ויעיל יחסית, וברוב המקרים המרחק בין שתי ערים ברשימה שלך הוא רק טיפה יותר משעה. אבל זה לא מדוייק. תחנת הרכבת ממוקדמת לרוב באיזור מרזי בעיר (אם כי לא בדקתי בערים האלה). אז מרגע שיורדים מהרכבת תוך דקות אתה במרכז. אבל לעומת זאת מקום הלינה שלך לא בהכרח כזה מרכזי (תלוי כמה תשלם), ויתכן בהחלט זמן ממקום הלינה לתחנת הרכבת בבוקר וחזרה בערב. אם ניקח שעה וכמה דקות ברכבת, פלוס כמה דקות לכל כיוון תקורה בתחנת הרכבת (הליכה בתחנה, המתנה של כמה דקות, קניית כרטיסים וכו'), ונוסיף עוד כמה דקות הליכה בצד של היעד היומי, ועוד טיפה יותר דקות בצד של מקום הלינה נקבל שעה וחצי עד שעתיים לכל כיוון, או 3-4 שעות ביום. זו די הרבה תקורה לכל יום.

עוד בעיה זה אם אתה מעוניין בחיי לילה כאלה או אחרים (כולל הופעות ופסטיבלים), אז זו בעיה בימים כאלה שמקום הבילוי היומי שונה ממקום הלינה. כי או שמדובר על חיי לילה בעיר הלינה ואז צריך לצאת לדרך חזרה מוקדם יחסית, או שמדובר על חיי לילה בעיר היעד, ואז חוזרים מאוחר בלילה/לפנות בוקר. שזה לא כיף, ובכלל לא בטוח שפשוט (יש רכבות כל הלילה? מה התדירות?) ואולי גם עוד יותר יקר (יותר מוניות)

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                      • יונית
                        יונית @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים

תפיסתי שונה.

לכל אזור ומדינה יש את הייחוד שלו, המיטב שלו.

אז כן, אפשר לבלות בלונדון בעיקר בפארקים וגנים, אבל זה "פספוס" של נשמת החיים של העיר,

ובדיוק אותו דבר לגבי שוויץ.

• nirsade34

תודה יונית ואנשים טובים נכון לעכשיו שוקל להשאיר את התוכנית המקורית כפי שהיא ומתמקד כרגע ביצירת מסלולי הליכה שניתן לעשות מהערים ומחוצה להן.

• מייק1
                            מייק1 @nirsade34 נערך לאחרונה על ידי

@nirsade34

שלום חזרתי אתמול מביקור בשוויץ, אז כמה הערות.

א. יקר , מאד יקר... תמיד היה יקר , אבל התחזקות הפרנק עושה זת כבר לא סביר.

נסיעה ברכבת ציריך> ברן זה 40 פרנק (כ-140 ש"ח), זה מחיר רגיל, יש אפשרויות להנחות אם נוסעים מספיק זה עשוי להשתלם

כוס קפה 5+ פרנק...

ב. עודף מוזיאונים. אין בשוויץ מוזיאונים מדהימים , בברן יש מוזיאון האומנות שהוא חביב, יש Paul Klee בינוני, ויש מוזיאון אינשטיין שהוא בסדר.

בציריך המוזיאון הלאומי די מתיש.

ג. היום של לוצרן, לדעתי לא ניתן להספיק הכל, ודווקא שם יש מוזיאון התחבורה הלאומי שהוא באמת טוב

ד. קח בחשבון שיש בכל עיר מס עירוני ללינה, בציריך 2.5 פרנק (בן אדם/לילה) בברן 5 פרנק (בן אדם/לילה)

בהצלחה

• nirsade34

תודה על המידע מייק

• traveller0036
                                traveller0036 נערך לאחרונה על ידי

א. לא משלמים פר נסיעה ברכבת. מי שמתכוון לנסוע הרבה עושה סוויס פאס. ב. לא מסכים עם האמירה שיקר. בארץ ברמת הגולן עם המשפחה עולה לי הלינה הרבה יותר מאשר בשוויץ. פיצה במסעדה עלתה לי למשל בThun כמו פיצה במסעדה בתל אביב. אנשים לפעמים משווים פיצה במסעדה במרכז ציריך עם פיצה שלוקחים בבני ברק. השוואה לא נכונה. ג. חוץ מלוצרן שאר הערים פחות יפות ממקבילות בארופה. לא לבוא עם הרבה ציפיות. העיקר לטעמי בשוויץ זה הטבע והערים זה לימי גשם. לא צריך לעשות טרקים. אני עשיתי עם הילדים עשרה ימי בשוויץ שכוללים טיולים בטבע במסלולים קצרים/אתרי טבע. אחד מהילדים בן 4. ד. שוויץ קטנה. אין צורך בהרבה מעברים. לעשות טיול כוכב.

• drporat
                                  drporat נערך לאחרונה על ידי drporat

עבור מערב אירופאי, מבחינת עלויות לאכול ולשתות בחוץ בשוויץ זה כמו לאכול ולשתות בארץ. יקר עד יקר מאוד כשמדובר בשבוע של ארוחת צהריים וערב, בדיוק כמו ששבוע מקביל באילת יהיה יקר. כמובן עניין של תקציב וסדרי עדיפויות.

שוויץ מדהימה לטרקים יום יומיים ויש כאן הרבה פוסטים מפורטים בנושא - רלוונטי כמובן למי שבקטע, מי שלא נוסע עם ילדים קטנים ו/או בסתיו כשקר וגשום, כמו ספטמבר אוקטובר.

סוויס פאס אכן חוסך הרבה כסף בטיול עמוס נסיעות של כמה ימים, אך זה דורש לשנות את הלו"ז בהתאם למערך שעות הרכבות. רכב יאפשר גמישות מירבית אך כמובן יעלה יותר בהשכרה ובדלק, ואסור לעבור את המהירות הרשומה בתמרורים. מהניסיון שלי, טיול מעגלי לא יאפשר לחוות את שוויץ באמת. גם כאן זה תלוי בהעדפות אישיות ובכמה ימים עומדים לרשותך

• nirsade34

בוקר טוב לכולם

נעזר כרגע באפליקציה komoot להכנת מסלולים.

בתקופה הקרובה אעלה פה מסלולי הליכה ספציפית לטיול שלי. אשמח לחוות דעתכם בהמשך.

מתמקד במסלולי הליכה בני 3-5 שעות ביום בטבע תוך שילוב סיור בעיר.

באילו אפליקציות אתם משתמשים להרכבת מסלולי הליכה? (אשמח לאפליקציה בעברית אם קיימת)

תודה

• karnielr
                                      karnielr נערך לאחרונה על ידי

alltrails. לא בעברית.

• imeshy2

אני משתמש בהמלצות טיולים מסיפורי טיולים בלבד. פחות מתחבר ל alltrails ול komoot. אם כי רבים כן

• יונית
                                          יונית נערך לאחרונה על ידי

שילוב- גם וגם. בתכנון טיול ביעד שלא הייתי מעולם, אבל מוכר תיירותית- קודם כל סיפורי טיולים ומשלימה מידע אח"כ .

• 1 / 1
                                          • פוסט ראשון
                                            פוסט אחרון