מערב ארצות הברית טיול קצת אחר
-
אני חושב ברצינות על טיול עם שלושה ילדים (11,8,8) למערב ארצות הברית לשבועיים.
בגלל שאני ואשתי כבר היינו במערב כמה פעמים, אני חושב על טיול קצת אחר.
להתמקד יותר בטבע ובפארקים לאומיים.
אולי יותר יוטה ונבדה.
אשמח לרעיונות והאם זה בכלל ריאלי בשבועיים? -
טיול טבע בארהב, זה ממש לא "אחר". זה מצוין. לא ברור בכלל למה שבועיים לא אפשריים לזה. תרשום את המסלול שחשבת ונוכל להתייחס
-
אין שום דבר אחר בטיול כזה, זו ממש קלאסיקה. טיול בפארקים של יוטה אפשר לקיים בשבועיים ולשלב גם קצת לאס וגאס אם רוצים.
-
שבועיים נטו רק לטבע זה בהחלט זמן סביר לעשות טיול יפה במערב שבועיים ברוטו, כולל טיסות לא ישירות, לטיול שמתמקד בטבע אבל כולל כם ערים ופארקי שעשועים זה בעייתי. מטבע הדברים הטבע לא צוד לעיר ויש כמה שעות נסיעה טובות. ובגלל העייפות והג'טלג בטיסה הלוך והחשש לפספס את הטיסה חזור לרוב לא מקובל לעשות נסיעות ארוכות בימי הטיסה. פארקי שעשועים אם רלוונטי זה יום שלם לכל אחד, וגם בערים אפשר בהחלט לבלות כמה ימים.
אז אפשר בהחלט לעשות טיול יפה בשבועיים (גם ברוטו). זה יכול להיות טיול טבע, ערים או משולב. אבל זה לא יכול להיות הרבה טבע וגם הרבה ערים.
-
יכול להיות מצוין. אנחנו עם הילדים עשינו טיול אחד שהיה וגאס-ציון-ברייס-מואב-מסה ורדה- פייג' וחזרה לוגאס. למיטב ידיעתי אפילו בכמה ימים פחות משבועיים, בעיקר בגלל שהיו מקומות שהייתי בהם וזה היה טעימה למשפחה. אבל מסלול בסגנןן הזה לשבועיים בהחלט מתאים.
-
לא כתבת איפה כן היית עד כה ולנחש אני לא יכול אז קשה לדעת מה
אפשר להציע לך מה עוד שלא כתבת באיזה תקופה אתה מתכוון לנסוע
שזה פקטור משמעותי מאוד בבחירת האזור.
בכול אופן מהניסיון אני יכול להציע לך טיול סובב מדינת וויומינג או טיול אחר סובב
מדינת קולורדו שאפשר לעשות בשבועיים נטו.
אגב אישית אני לא הייתי נוסע עד שם לשבועיים אלא יותר.
-
היי, ראשית תודה על התגובות. אני אפרט. אני נמצוא כמה פעמים בשנה במערב ארצות הברית לנסיעות עסקיות כך שבכל נסיעה אני מוסיף 3-4 ימים לראות קצת טבע(כביש1,יוסמיטי,וכו). לפני 12 שנה עשינו ירח דבש במערב הקלאסי(כביש1, לוס אנגלס,ווגאס, ברייס,ציון וכו). יש לי מיילים מחברת התעופה שאני חייב לנצל לפני שיימחקו. אתמול סגרתי כרטיסים לסוף ספטמבר ל 18 יום נטו עם טיסות ישירות לסן פרנסיסקו וחזרה מסן פרנסיסקו. מעבר לזה בשלב זה אין לי שום מושג קלוש לתוכנית :)) הדבר היחיד שאני חושב הוא, שהיילדים ירצו לבקר בפארקי שעשועים כמו יוניברסל ודיסני. אשמח לרעיונות.
-
@amirii בשביל פארקי שעשועים, תצטרך לבקר בלוס אנג'לס. בלעדיהם, הייתי מציע לך להמשיך לצפון קליפורניה ואולי אפילו להגיע לאורגון. אז זה לשיקולך. אם תסע ללוס אנג'לס, אפשר להמשיך לסן דיאגו, ואחר כך לדרום אריזונה, משם לכוון צפון וחזרה לסן פרנסיסקו (היתה עדיפה טיסה ללוס אנג'לס, במקרה של מסלול כזה). לחילופין, אפשר להמשיך צפונה בתוך קליפורניה דרך הפארקים סקוויה וקינגס קניון ואחר כך יוסמיטי (שהיית בו כבר). אפשר גם להמשיך לאגם טאהו, סקרמנטו וחזרה לסן פרנסיסקו.
-
@amirii אכן אחלה קונספט.
שבועיים מעט מאתגר. אני עשיתי בשלושה שבועות עם קראוון גדול מבלניגהם על גבול קנדה את החוף המערבי דרך חופי אורוגון ומשם לקולמביה ודרך הרי הסיירה נבאדה לשמורת יוסמיטי.
לאחר מכן הגענו אל סן פרנסיסקו, ממנה דרך כביש 1 הנפלא עד לוס אנגלס שם סיימנו (קרוב ל - 1600 מייל).
עם קראוון הנסיעה היא מטבע הדברים איטית יותר ולכן לקח לי 3 שבועות, אבל מאידך, היכולת לעצור בטבע היה תוספת נפלאה.
אם אתם בנויים לאתגר של לחיות דחוס בקראוון (לקחנו את הכי גדול 42 פיט עם 3 חדרי שינה והמון שכלולים), גם הקמפינגים בהתאמה יש כאלה של 5 כוכבים עם בריכות שחיה מחוממות וכל הפינוקים (רשת KOA).
בקיצור חופשה לפנטאון !
אולי לא לקחת את כל החוף המערבי, אלא לנסות להתמקד בחלק שלו וזה יהיה ריאלי בשבועיים לגמרי.
להלן כמה המלצות:
איי סן חואן - שייט לוויתנים משם זו חוויה נפלאה.
מדינת וושינגטון , חצי האי אולמפיה ("רכס פרסת הסוס", אגם קריסנט, יער הגשם חוח. מקום קסום וגם לינה על החוף (המקום הוא שמורת אינדינים וזו חוויה בפני עצמה) !!
המגדלורים של חופי אורוגן (אתרים קסומים שברובם יש מסלולי הליכה על המצוקים עם נוף נפלא וירידה לחוף הקפוא של האוקיינוס).
רעיון מעולה !
-
סליחה על החוצפה, אבל מה שחשוב זה לא מה אתה (ואישתך) רוצים, אלא מה הילדים רוצים, או לא פחות חשוב - על מה הילדים יקטרו ברמה כזו שלא יאפשרו לכם להנות. לא, אני לא נכנס לסוגיות חינוך, והאם אנחנו קציני הבידור של הילדים, או האם הילדים צרכים לאהוב רק דיסני או גם טבע. אבל כתלות החינוך שנתתם עד היום, אם הילדים יקטרו כל היום במקום מסויים, אז גם אתם לא תהנו.
יש ילדים שיהנו מאד מחודשיים בטסע בקראוון בלי אנשים אחרים בסביבה. יש כאלה שלא. אתה מכיר את הילדים שלך. אם ביום יום בארץ אתם נוסעים כל שבת לרמת הגולן או לנגב, מטיילים ונהנים - אז תוכלו בכיף לעשות כמה טיול טבע יפים בארה"ב. אבל אם בארץ אתם פחות מתלהבים מנסיעות ארוכות והילדים יהיו תקועים כל הזמן במסכים, וכשתגיעו לאיזורים עם פחות קליטה אם יקטרו נורא - תחשבו שוב.
למה אני אומר את זה עכשיו? כי הדבר היחיד שסיפרת לנו על האהבות שלכם זה שהילדים ישמחו לפארקי שעשועים. לא הזכרת שמישהו מהם אוהב או רוצה טבע.
-
תודה רבה על התגובות, אני אמשיך להכין שיעורי בית ואעדכן.
לילדים אין בעיה עם טבע ונסיעות(הם איפילו אוהבים את זה) פשוט אני רוצה לשלב גם פארקי שעשועים שאת זה הילדים גם אוהבים. לכן אני חושב להגדיש 3-4 ימים לטובת השעשועים. והשאר יותר טבע או אפילו טיול בעיר.
-
נשמע מדהים עניין הקרוואן!!!
תוכל להמליץ לי על חברות השכרה?
אני מאמין שגם העלות לא זולה בכלל.
-
ממש לא מסכים עם האמירה שמה שחשוב זה מה שהילדים רוצים או על מה הם יקטרו אחר כך. לכל משפחה יש התנהלות ודינמיקה משלה. על כל אחת שכזו יש הרבה שמתנהלות אחרת. ובתור מטיילים שבאים לחוות עולם צריך ללמוד גם לקבל דברים אחרים. אצלנו למשל אף טיול לא הוגדר מעולם כטיול לילדים. הם מצטרפים לטיול של ההורים ויש בו גם אלמנטים של דברים שהם אוהבים . והפתעה- הם לא קיטרו מעולם ואף הגיעו למצב שבו הם לא רוצים לדעת מה מתוכנן אלא להיות מופתעים.
-
וב זה מה שהילדים רוצים או על מה הם יקטרו אחר כך. לכל משפחה יש התנהלות ודינמיקה משלה. על כל אחת שכזו יש הרבה שמתנהלות אחרת. ובתור מטיילים שבאים לחוות עולם צריך ללמוד גם לקבל דברים אחרים. אצלנו למשל אף טיול לא הוגדר מעולם כטיול לילדים. הם מצטרפים לטיול של ההורים ויש בו גם אלמנטים של דברים שהם אוהבים . והפ
לגמרי מסכימה, מה שחשוב זה מה שהילדים רוצים? מה פתאום.
מה שחשוב זה מה שכל המטיילים רוצים.
בטיול שאני מתכננת הרצונות של כולם נלקחים בחשבון והעדפות של כולם.
וכל אחד "מקריב" ושורד גם במקומות שהוא אוהב פחות לטובת בני משפחה אחרים.
ואהבת טבע נוסעת מחינוך. הילדים שלי חונכו לטייל ולאהוב טבע מגיל אפס כמעט.
והיו קטעים בגיל ההתבגרות שהם אהבו פחות, ואפילו טיולים בחול שנשארו באוטו ( או במלון ) במסלול זה או אחר.
אבל לחינוך יש תוצאות והיום בסוף גיל ההתבגרות ( היא בת 19 והוא בן 16 ) שניהם נהנים מטיולי טבע כמוני. עשיתי משהו נכון, והמשהו ההזה ממש לא היה לטייל מפארק שעשועים אחד למישנהו ומאטרקציה זו לאחרת ( גם אבל גם הרבה דברים אחרים )
-
יש למעשה 3 חברות בארץ שמשכירות קרוואנים, תתחיל איתם תראה סדרי גודל של מחירים (לא זול, אבל חוויה אחרת).
קרוואנים צריך להזמין הרבה זמן מראש!
-
אם הילדים שלכם נהנים מטיול טבע ולא מקטרים - מעולה. זה עדיין אומר שאתם עושים טיול שהם אוהבים ושהם לא מקטרים. לרגע לא טענתי שטיול בטבע זה משהו שילדים לא אוהבים או מקטרים. כל מה שאמרתי זה שחשוב להתאים להם את הטיול. מותאם לילדים זה לא אומר שרצים מפארק שעשועים אחד למישנהו. זה אומר שזה מה שמתאים להם. המשפחה של איילת וגם של גדליהו אוהבים טבע, אז להם טיול טבע מתאים. אולי דווקא בטיול עירוני הם יסבלו.
הילדים לא צרכים להנות כל הזמן מכל יום בטיול. אבל זה לא אומר שצריך "לעשות להם דווקא" צריך לעשות טיול שרוב הזמן מתאים לכולם, וחלק מהזמן מתאים לחלק (וכל פעם לחלק אחר).
אני למשל אוהב היסטוריה וגם סיורים מודרכים באתרים היסטוריים. אבל כששקלתי ללכת לספרייה הנשיאותית ע"ש רונלד רייגן כשהקטנה הייתה בת 8 ויתרתי, כי היה לי ברור שעם חוסר ההבנה שלה באנגלית וחוסר העניין שלה בהיסטוריה אמריקאית של שנות ה-80, זה לא יהיה בשבילה סיוט לא קטן.
אני גם מאד אוהב מוזיקת בלוגראס. אבל אני היחיד במשפחה. אז אני לא רוצה את עצמי הולך איתם לערב שכולו בלוגראס. אם ניתקל באיזשהו מקום במופע שכזה של רבע שעה הם בהחלט "יסבלו בשקט" בשבילי, או שימצאו מה לעשות בשיה שאני שם. אבל אני לא אגרור אותם לפסטיבל בלוגראס שיש שם בלוגראס מהבוקר על הלילה.
בקיץ האחרון גררתי את כל המשפחה לקונצרט עוגב בכנסיה. אני מאד נהנתי, הם קצת פחות. הם "סבלו בשקט" בשבילי (כי כן חינכתי אותם קצת), ואחרי זה קיטרו בקטע טוב. אבל לקחת אותם לעוד קונצרטים כאלה זה יהיה עונש.
גם בדיוק כמו שהפוך. אם אנחנו ההורים לא אוהבים את הפסטיגל, אז לא נלך. או שנעשה מאמץ ונלך למופע אחד, אבל לא ל-4 מופעי חנוכה רק כי ילדים רוצים. גם אני צריך להנות ולא רק הם. ואם הגדולה שלי אוהבת שופינג, זה לא אומר שאני צריך לבלות איתה את כל היום בקניון.
כל מה שידענו על פותח השרשור הוא שהילדים רוצים פארקי שעשועים. ולכן אמרתי מה שאמרתי.
-
לעצם העניין כמה מחשבות:
קראוון זה לא כלי תחבורה אלה אופי של טיול, וצריך להבין עד כמה האופי הזה מתאים לכם. בהחלט יש כאלה שזה יושב עליהם כמו כפפה, אבל יש כאלה שלא התחברו והתאכזבו. אז שווה להקשיש לזה טיפה מחשבה. בנוסף צריך לזכור שקראון מתאים לרוב לטיול מעגלי ופחות מתאים לימי עיר. קשה להיכנס לסן פרנסיקו עם קראוון, וסביר שתחנו אותו בשולי העיר ותכנסו פנימה עם רכבת או משהו בסגנון. זה לא בעייתי ליום אחד, זה כן בעייתי אם רוצים כמה ימי עיר. אפשר בהחלט להגיע עם קראוון לפארקי השעשועים.
פארקי השעשועים זה אומר סביבות לוס אנג'לס. לעומת זאת חלק מאתרי הטבע שהוזכרו לכם הם הרבה יותר צפוניים. אז אפשר בהחלט לעשות טיול של שבועיים בצפון (עם או בלי קראוון) ובסיום לטוס ללוס אנג'לס בשביל כמה ימי שעשועים, ומשם עם רכב (או טיסה נוספת) לסן פרנסיסקו כדי לחזור לארץ. אפשר גם לשנות את הטיסות כך שתוסיפו קונקשין - או לטוס ללוס אנג'לס או לחזור משם.
18 ימים נשמע כמו הרבה זמן, אבל אי אפשר להספיק הכל בשלושה שבועות. לא יודע מה זה18 ימים נטו. לא סופרים את ימי הטיסה? או שנחיתה ב-5 בבוקר והמראה בערב? כי ימי הטיסה הם ימים שלא מאד מנוצלים. נסיעה מסן פרנסיסקו ללוס אנג'לס למשל תיקח יום שלם בקירוב של נסיעה מהירה יחסית, או 2-3 ימים של נסיעה איטית, למשל לאורך כביש 1. נסיעה וזה לפני שספרנו נסיעה לאתרי הטבע השונים שרובם לא במרחק שעה נסיעה מסן פרנסיסקו. אז שווה להתחיל לקרוא פה על סיפורי טיולים, למפות אתרים שנשמעים לכם מעניינים, להעלות אותם על מפה, ולהבין מה נראה לכם ריאלי לטיול.
יש למשל את סיבוב המשפחות ה"קלאסי" של דרום מערב - סן פרנסיסקו, כביש 1, לוס אנג'לס, לאס וגאס, האתרים המדבריים (ציון, ברייס, גרנד קניון) יוסמיטי וחזרה לסן פרנסיסקו. זה מסלול אפשרי ב-3 שבועות אבל גם אז דורש פשרות. ב-18 ימים זה ידרוש יותר פשרות, אבל עדיין אפשרי. זה קרוב למה שתארת במסלול המקורי שלך.
כמו שכתבתי - לא לפחד לשלב טיסת פנים. לא בכל מצב, אבל לפעמים זה יכול לחסוך הרבה שעות ולפעמים גם כסף (יום נסיעה עולה הרבה כסף במחייה).
אם נחזור לספור ימים ונחשוב על מסלול לדוגמה: 3 ימים לכביש 1 (כולל יום הטיסה) 4-5 ימים בלוס אנג'לס (3-4 פארקים ומעבר בינהם). יום נסיעה לוגאס שבוע לטיול באיזור המדברי יום נסיעה / טיסה חזרה
ויש לנו עוד סדר גודל של יומיים לשחק איתם (כתלוי בימי הטיסה). למשל לשלב את סן פרנסיסקו או לאס ואגס לחילופין אפשר לוותר על כביש 1 (טיסה ללוס אנג'לס?) ואז לפנות עוד ימים לצד המזרחי, או ליוסמיטי (אבל לא שניהם).
שים לב שמתוך 18 ימים, נשאר לכם כ-9 ימים לשלב הטבע של הטיול, כולל נסיעות בין האתרים. האם זה עונה על הרצון שלכם לטיול שמתמקד בטבע? אתם יודעים.
-
ואיי תודה רבה על התגובה המפורטת כל כך.
אני מסכים עם כל מה שאמרת לגבי כך שהטיול הוא של כולם וכולם צריכים להקריב קצת.
הטיסות שלנו הן אכן עם הגעה מוקדם בבוקר וחזרה בערב.
לדעתי אכן קרוואן כנראה פחות רלוונטי.
איפה אתה ממליץ לשלב טיסות פנים?
האם בסוף ספטמבר ישנם אתרים סגורים?
מה יש לילדים לראות בסן פרנסיסקו? הייתי שם כמה פעמים השנה וחייב לומר שהרבה דברים השתנו לרעה ב 20 שנים האחרונות. מרגיש שחוץ מסיור במזח, טיפוס לטווינס וגשר הזהב, אין הרבה מה לראות שם.
-
המון מחשבות מבולבלות:
ההמלצות שלי לא יהיו שוות הרבה כי המשפחה שלי שונה משלך. אבל גם אני בטיול לפני חודשיים לחוף המערבי די דיללתי את סן פרנסיסקו והסתפקתי במזח, הגשר ואלקטרז (ומשחק כדורסל אבל זה לא שוטטות). על טווי ןפיקס והאיזור דילגנו בסוף בגלל ערפילים שלא עזבו את העיר כל הימים שהיינו באיזור. גם אני הרגשתי שדברים השתנו לרעה, ולא נעים להסתובב בעיר.
איפה ומתי אפשר לשלב טיסות פנים? תלוי מה בדיוק התוכנית שלכם. הלו"ז שלנו היה הרבה יותר צפוף (גם בגלל שהטיול היה קצר יותר וגם בגלל שהיו לנו תאריכים ואירועים ש"סינדלו" אותנו). אז מצאנו את עצמנו מוסיפים קונקשין כך שמסן פרנסיסקו המשכנו ישר ללוס אנג'לס, ואת כביש 1 עשינו (חלקו) בדרך חזרה. מבחינתי זה היה מצויין. קונקשין קצר, לא מאד יקר, ונחיתה ב-10 בבוקר בלוס אנג'לס זה עדיין בוקר.
אבל זה מאד תלוי מה התוכניות שלכם. אם נישאר רגע עם יום ההגעה - זה לא שב-6 בבוקר תלך לקרוע את העיר. אבל כן אפשר לעבור בסופר מחד, או לנסוע ליוסמיטי או יעד אחר מאידך. אבל אפשר גם לקחת קונקשין ליעד מרוחק יותר ואז לעשות בנסיעה את הדרך חזרה. למשל לוגאס, פיניקס, סולט לייק סיטי או פורטלנד או כל יעד אחד שמתאים לכם בטיול. זה יכול לחסוך חלק מהנסיעות בטיול. בגדול אני אעדיף התחלת טיול ביעד מרוחק ואז נסיעה על פני שבועיים חזרה לסן פרנסיסקו על פני הפוך - התרחקות על פני שבועיים. אבל זה לא מחוייב המציאות ותלוי באלף ואחד גורמים. בכל מקרה אפשר גם לעשות מסלול מעגלי ולא חייב להיות חד כיווני.
אפשר גם לשלב טיסת פנים באמצע, עם או בלי שתי השכרות רכב. בגדול זה פחות רצוי, גם בגלל העלויות (של פיצול הרכב), גם בגלל בזבוז הזמן (הגעה אל/מ שדה התעופה והשכרת רכב) וגם בגלל שזה עוגן שקשה לשנות. אבל זה לא אומר שצריך לפסול את זה. למשל טיסת פנים זולה עם סאות ווסט באמצע הטיול ובתוספת מחיר פיצול השכרת רכב עשויה עדיין להיות זולה יותר מקוקנשין עם יונייטד.
אגב טיסות פנים, שווה לבדוק שדות תעופה משניים. גם כי הטיסות עשויות להיות בשעות אחרות, וגם כי זה יכול להיות קרוב יותר ליעד שלכם. בלוס אנג'לס למשל יש 4-5 שדות תעופה. שניים קרובים יחסית לדיסני, ואחד קרוב יחסית ליוניברסל.
זה גם מאד מתחבר לנושא של "טיול במגמת עליה". לא יודע מה הנסיון שלכם עם טיול ארוך (יחסית). אבל זה לא כמו טיול קצר. אי שם באמצע השבוע השני מתחילים לבצבץ האתגרים. מחד מתחילים קשיים - געגועים, עצבים אחד על השני (בכל זאת טיול זה גם סיר לחץ), תקלות ועוד, ומצד שני עוברת כבר ההתלהבות הראשונית ומתפתחת קהות חושים (עוד הר יפה, עוד חנות גדולה, עוד מוזיאון שעווה). אז מקובל לחשוב (בייחוד עם יש ילדים קטנים, שלכם פחות קטנים אבל לא גדולים) שטיול טוב צריך להיות במגמת עליה. מכל הבחינות - גם העניין (למשל אם דיסני זה השיא אז הוא בסוף), מבחינת התנאים הפיזיים (הרכב והמלון בחלק השני של הטיול צרכים להיות מרווחים יותר מאשר בחלק הראשון), ואולי גם באורך הימים (ימים קצרים יותר בסוף בגלל העייפות המצטברת).
אם מבחינתכם דיסני ושות זה "רוע הכרחי" - אפשר לשלב אותו בתחילת הטיול (למשל עם קונקשין ללוס אנג'לס), ואז להתפנות למנה העיקרית בטיול שזה אתרי הטבע. אבל עם מבחינתכם דיסני זה השיא, אז אחרי ביקור בדיסני יהיה קשה אולי לעניין את הילדים במזח של סן פרנסיסקו ו/או באתר טבע כזה או אחר, ואז כדי להשאיר את דיסני לסוף. ואם דיסני זה "באמצע" אז זה יכול להיות בכל נקודה לאורך הטיול, כולל באמצע. אני לא קובע לכם מה השיא. בהחלט יתכן שבשבילכם הזריחה בגרנד קניון זה אירוע השיא של הטיול. תבחרו אתם. אבל אם יש לכם שיא (או שיאים) תחשבו על הסדר הנכון לשבץ אותם.
עוד דבר שאני רוצה להזכיר זה הרצף. לטעמי האידאל בטיול הוא שבכל כמה ימים יהיה קצת מכל דבר. למשל יומיים טבע, יום פארק שעשועים, יום עירוני ויום מנוחה, ואז שוב מתחיל סיבוב חדש. כמות הימים בכל קטגוריה תלויה בכל כמובן. אי אפשר באמת לשבץ את זה ככה (לא תרוצו מגרנד קניון ליום בדיסני ואז תחזרו לפייג). אבל שווה לנסות להימנע מהמצב ההפוך שבו שיש לכם 3 פארקי שעשועים ב-3 ימים ברצף, ועד שבוע של טבע ברצף, ואז 4 ימי עיר ברצף. איפה בדיוק עוברות פה הפשרות זה שוב תלוי בכם.
דרום קליפורניה יחסית מתאימה לטיול כזה ששומר על רצף טוב. למשל יומיים בסן פרנסיסקו, ואז יוסמיטי, ואז וגאס, ואז אתרי טבע מדבריים. ואז פארקי שעשועים של לוס אנג'לס משולב עם יומיים נוספים בלוס אנג'לס, ואז כביש 1 ואז טיסה חזרה (או כל סדר אחר שמתאים לכם). אגב, מעגלי מלוס אנג'לס מתאים יותר כי אפשר לשלב את יוניברסל בתחילת הטיול ודיסני בסופו (או להיפך) וככה לבנות רצף טוב יותר יותר.
אם הטיול שלכם מוותר על כביש 1 ויוסמיטי ומתמקד באתרי הטבע המדבריים, אז רצף כמו שתארתי מורכב יותר ותצטרכו לחשוב טיפה מה כן אפשר (כמובן רק עם חשוב לכם).
ועוד דבר - בהקשר של טיסות פנים שאינן קונקשין - לא תמיד חייבים פעמיים רכב. אפשר למשל להתחיל את הטיול ביומיים בסן פרנסיסקו בלי רכב, ואז לטוס ליעד רחוק יותר ושם לשכור רכב. או הפוך, לקראת סוף הטיול לטוס לסן פרנסיסקו לעיר בלי רכב. ולמרות הפקקים והבלגן, גם בלוס אנג'לס אפשר לשקול להסתדר בלי רכב (עם מוניות). אם מדובר בעיקר על פארקי שעשועים זה לא בהכרח יקר.
אגב, לגבי סן פרנסיסקו אם מדובר על לישון בעיר בתחילת הטיול אז יש את הנושא של מזוודות באוטו ו/או קניות שדורשות קירור. תוודא שיש פתרון לזה לפני שמתחייבים על דירה/מלון בעיר.
לגבי ספטמבר - ככלל ה"עונה" בארה"ב נגמרת בלייבור דיי - ה-4 בספטמבר. אבל זה לא שחור לבן. עד אמצע אוקטובר זה איזור הדימדומים לפני שנכנסים לעומק החורף (שבקליפרוניה לא הכל סגור). מה זה אומר? רוב הדברים פתוחים אבל פחות שעות. אולי לא באמצע השבוע. אולי יש פחות אירועים לסוגיהם. ככל שתתקדמו לסוף ספטמבר ואולי גם תחילת אוקטובר דברים יצטמצמו יותר. אתרי הטבע פתוחים יחסית כרגיל. אולי אפילו יותר קל / לא צריך להזמין מקומות, בטח באמצע השבוע. אבל גם באתרי הטבע יתכן שיהיו פחות סיורים או אירועים, שעות של שאטלים (אם רלוונטי) מצומצמות יותר וכו'. אבל ככל ספטמבר זה עדיין סבבה לגמרי לטייל. גם בעיר וגם בטבע. יהיו מקרים שתרגישו מגבלות, אבל ברוב הטיול לא.
-
אגב, זה לא הטבע הארד קור המוכר, אבל יש הרבה אתרים שמשלבים טבע במרחק קרוב יחסית לסן פרנסיסקו והאיזור. כמו גם אתרי בשולי העיר שאפשר לשלב (אפרופו השאלה מה יש בסן פרנסיסקו). כמה אתרים כאלה שאני שקלתי לטיול משפחתי שלנו: בכל המתחם של הפארק הלאומי גולדן גייט יש המון אתרים לשקול. אני למשל שמתי עיין אל אתר טילי נייק, שמשתלב טוב עם מגדלור פוינט בוניטה כמובן פרדיסיו והפארק עם האצרים המוכרים איזור נאפה והגייזר היערות באיזור סנטה קרוז ובכלל כל רכס ההרים ששם האוניברסיטאות ברקלי וסטנפורד (וגם אחרות, אבל אלו ה"חשובות") ועוד כל מיני אתרים אחרים
אלו לא האתרים שרובנו חושבים עליהם כשאומרים לנו טיול בקליפורניה. אבל בהחלט יכולים להיות מהנים וגם "אחרים" כמו הכותרת של השרשור