עוקץ פורטוגזי בחניונים?
-
היי חברים,
אחרי טיול של כמעט חודש בפורטוגל, רציתי לשאול על תופעה שנתקלתי בה בכל רחבי המדינה.
בחניונים חינמיים ציבוריים, ולעיתים גם כאלה שצריך לשלם בהם עם מדחן, הרבה פעמים עומדים אנשים (שנראים די מפוקפקים ולא קשורים למקום החניה), שכאילו מנחים אותכם איפה להחנות ואז רוצים איזה תשלום סמלי על "השירות".
לפעמים אין חניה פנויה במגרש והם כאילו מתירים לכם להחנות במקום שלמעשה אסור לחניה וכמעט מפריע לתנועה.
אחד מהם הציג לי גם כרטיס "עובד" אבל הדבר היה נראה לי תמוה.
אני עצמי פשוט התעלמתי מהם וחיפשתי מקום אחר שבו הם לא נמצאים כי לא אהבתי את הרעיון, לכן מתוך סקרנות בעיקר ואולי גם אזהרה למטיילים האחרים, רציתי לשאול אותכם אם אתם נתקלתם בתופעה ויודעים במה מדובר משום שאיני בטוח ב-100%.
-
בשנה שעברה הייתי בפורטוגל ולא זיהיתי את התופעה
-
מוכר מאד, ולא רק בפורטוגל. מאד נפוץ בחניונים פתוחים ופחות בחניונים מקורים.
השיטה של להתרחק מהם ולחפש מקום אחר מוצלח ורצוי.
-
זו תופעה שנתקלתי בה רק בדרום אפריקה, לפני כ-20 שנה. היינו משלמים לפרזיטים האלה 1 ראנד (כשקל) מהפחד שיעשו נזק לאוטו. סוג של פרוטקשן. מניח שזה ככה גם היום. מעניין אם פורטוגל הופכת למדינת עולם שלישי, או שזו תופעה חדשה שהמשטרה טרם השטלתה עליה.
-
פורטוגל איננה מדינת עולם שלישי. זו איננה תופעה שהמשטרה טרם השתלטה עליה, כי לא רואים את נוכחות המשטרה בכלל, לא בפורטוגל ולא במדינות אחרות באירופה, שכביכול יותר "מתקדמות" או "נאורות" או "מערביות". רואים ניידות בכבישים המהירים שם מנסים לרשום דוחות מהירות או לבדוק רשיונות וכו', וגם זה לעיתים רחוקות. נוכחות משטרה רגלית בריכוזי אוכלוסיה ותיירות כמעט ואיננה קיימת. אולי יש יותר בלונדון בה לא הייתי לאחרונה.
-
לא נתקלתי בכך בפורטוגל אף פעם (והייתי במצטבר כ35 ימים).
-
יש מי שלא ראה אותם ויש מי שראה אותם והרבה.
הם נמצאים גם במגרשי חניה של סופרמרקטים גדולים, לפעמים עם אפוד זוהר שאיתו הם נראים "כעובדים" של המקום, לפעמים תלוי להם על הצואר תג כלשהו שנראה כמו תג של עובד, הכל כדי שיהיה להם מראה "רשמי". לפעמים מציעים עזרה בהעמסת הקניות לגברת, ואחר כך מבקשים כמה מטבעות והגברת מתביישת לא לתת או מפחדת לא לתת.
לא נראה כמו פרוטקשן כדי שלא יפגעו ברכב, אלא כמו נסיוון לקושש קצת כסף. סוג של קבצנות יותר מתוחכמת.
-
אנחנו נתקלנו בתופעה דומה בשטרסבורג בצרפת. היה ברור לנו שזה עוקץ ובכל זאת העדפנו לשלם, מאותה סיבה שעסקים בישראל משלמים דמי חסות: העדפנו לחזור לחניון ולמצוא את האוטו שלנו בריא ושלם.
-
העובדה שלא נתקלתם בתופעה לא אומרת שהיא לא קיימת(גם אם לא כוייסתם במהלך הטיול).
-
נתקלנו בספרד, פורטוגל, איטליה לרוב בערים קטנות או כפרים שיש בהם אטרקציות מיוחדות. יכול להיות שבעוד מקומות, לא זוכרת. יורו, יורו וחצי. שילמתי ואמרתי לו שישמור טוב טוב על האוטו שלי