ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים
    1. דף הבית
    2. Oran_3814102
    • פרופיל
    • עוקב אחרי 0
    • עוקבים 0
    • נושאים 16
    • פוסטים 29
    • הגבוה ביותר 1
    • קבוצות 0

Oran_3814102

@Oran_3814102

3
    מוניטין
    34
    צפיות בפרופיל
    29
    פוסטים
    0
    עוקבים
    0
    עוקב אחרי
    הצטרף ב- התחבר לאחרונה
    מיקום 3814102 גיל 56

Oran_3814102 הפסק לעקוב עקוב

הפוסטים הטובים ביותר שנוצרו על ידי Oran_3814102

• RE: סיפורי אימה על טיסות
      חייב לציין שכל הסיפורים פה רק גורמים לי להתגעגע יותר לטיסות 😂
      פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102

פוסטים אחרונים שנוצרו על ידי Oran_3814102

• טיול לקולורדו במאי – מחפש חוות דעת ושדרוגים למסלול

שלום לכולם! 😊

אני מתכנן טיול של כשבועיים בקולורדו במהלך מאי (עם רכב) וצריך לחזור לניו יורק בסוף הטיול, לכן התכנון שלי הוא לנחות בדנוור, לצאת מיד לבולדר, ולבסוף לחזור לדנוור לפני הטיסה חזרה. אני רוצה לוודא שהמסלול שבניתי הגיוני, בנוי נכון מבחינת סדר, ובעיקר - מתאים לעונה ולא מפספס מקומות חשובים לפי מה שאני מחפש.

🔹 מה אני מחפש בטיול?

✔️ לראות נופים מרהיבים של הרי הרוקי – אבל לא לישון בעיירות גבוהות שעלולות להיות מושלגות וקפואות במאי.

✔️ לינה במקומות שיש בהם עדיין חיים בתקופה הזו (לא עיירות סקי שוממות).

✔️ גישה נוחה למסלולים יפים, נקודות תצפית, ונופי הרים מושלגים – אבל בלי להיתקע בשלג או בכבישים סגורים.

✔️ שילוב בין טבע, עיירות נעימות, וחיי לילה סבירים (מסעדות, ברים, מבשלות בירה).

🔹 המסלול שתכננתי – האם הגיוני למאי?

📍 3 לילות – Boulder 

מקומות לראות:

Chautauqua Park, Flagstaff Mountain, Boulder Creek Path.

אפשרות לטיול יום ל-Rocky Mountain National Park (אם לא מושלג מדי).

נסיעה של פחות כשעתיים ל-Frisco.

📍 2 לילות – Frisco

מקומות לראות:

Breckenridge (15 דק'), Vail (30 דק'), Loveland Pass (35 דק'), Lake Dillon.

נסיעה של כשעתיים ל-Glenwood Springs.

📍 2 לילות – Glenwood Springs

מעיינות חמים טבעיים באזור (Glenwood Hot Springs, Iron Mountain Hot Springs).

Hanging Lake (אם פתוח).

נסיעה דרך Glenwood Canyon – אחת הדרכים שאמורה להיות בין הכי יפות בקולורדו.

נסיעה של כ-4 שעות ל-Colorado Springs.

📍 3 לילות – Colorado Springs

מקומות לראות:

Garden of the Gods, Pikes Peak (אם פתוח), Seven Falls, Red Rock Canyon Open Space.

נסיעה של כשעה וחצי לדנבר.

📍 3 לילות – Denver (בלי רכב - אחזיר אותו ואלך העירה)

סיום רגוע יותר עם מסעדות, ברים ומבשלות בירה.

וכמובן לראות את Red Rocks Amphitheatre

✈️ חזרה לניו יורק.

השאלות שלי הן:

1) האם החלוקה בין היעדים הגיונית למאי?

2) האם יש מקום שכדאי להוריד / להאריך / להחליף במיקום טוב יותר?

3) האם יש מקומות שחיוניים לעונה הזו ושאני מפספס?

4) האם המסלול בנוי נכון כך שאוכל ליהנות ממקומות פעילים ולמנוע נסיעות ארוכות מדי?

5) האם זה אכן מסלול טוב למאי – או שיש משהו שיכול לשבש את התוכנית? (שלג, כבישים סגורים וכו’)?

כל המלצה, שינוי או טיפ יתקבלו בברכה! תודה רבה!

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • טיול לקולורדו במאי – מחפש חוות דעת ושדרוגים למסלול

שלום לכולם! 😊

אני מתכנן טיול של כשבועיים בקולורדו עם רכב (7 במאי - 22 במאי) אחרי ביקור קצר בניו יורק. המטרה שלי היא לראות נופים מדהימים, ליהנות מעיירות יפות, מבשלות בירה טובות, ולטייל בלי מאמץ מוגזם (לא מחפש טרקים קשים, אלא בעיקר תצפיות ונופים נגישים עם נסיעה ברכב או מסלולים קצרים).

💡 זה המסלול שתכננתי כרגע:

📍 7-8 במאי – דנוור (2 לילות): התאקלמות, מבשלות בירה, Red Rocks Amphitheatre, מרכז העיר.

📍 9-11 במאי – Estes Park + הרי הרוקי (3 לילות): נסיעה ל-Rocky Mountain NP, מסלולים קצרים (Bear Lake, Dream Lake), כביש Trail Ridge (אם פתוח).

📍 12-15 במאי – Aspen (4 לילות): Maroon Bells, Independence Pass (אם פתוח), נופים יפים בלי הרבה הליכה.

📍 16-18 במאי – Breckenridge / Frisco (3 לילות): נסיעה בכבישים נופיים, תצפיות יפות כמו Sapphire Point Overlook.

📍 19-20 במאי – Boulder (2 לילות): עיירה מגניבה עם מסעדות טובות ומבשלות, טיול קצר ב-Chautauqua Park.

📍 21 במאי – חזרה לדנוור + טיסה חזרה לניו יורק, ומשם לארץ.

השאלות שלי:

1️⃣ מה דעתכם על המסלול? יש משהו שהייתם משנים או מסדרים אחרת מבחינת זמנים בכל מקום?

2️⃣ יש עיירות נוספות שכדאי לשקול ללון בהן או לעצור בהן בדרך?

3️⃣ איך מזג האוויר בתקופה הזו? אני יודע שבפסגות ההרים עדיין יהיה שלג – האם יש מקומות שעלולים להיות פחות נגישים? צריך לדאוג מבחינת הרכב לאביזרים מסוימים שיכולים להתמודד עם מזג אוויר או שאין מה לדאוג?

4️⃣ האם יש דברים שפשוט חובה לראות או לעשות במסלול הזה שאני עלול לפספס?

5️⃣ אם הייתי רוצה להוריד ימים ממקום אחד ולהוסיף למקום אחר – איפה זה הכי כדאי?

כל טיפ, הערה או המלצה יתקבלו בברכה! תודה רבה מראש 🙏

פורסם בפורום צפון אמריקה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • טיול סולו באירלנד - בן 30

היי חברים,

חושב על טיול סולו לאירלנד שיתחיל בסביבות אוקטובר - נובמבר (לא מוגבל בזמן). כמובן שמתכוון גם לשכור רכב במידת הצורך.

בעיקרון יש שני דברים שאני תוהה לגביהם, וזה מזג אוויר, ומקומות במדינה שמתאימים לטיול סולו בסגנון שאני מחפש.

מבחינת מזג אוויר, מן הסתם אני לוקח בחשבון שיכול להיות קר ורטוב (לא מפריע לי), אבל השאלה אם יש משהו שאני לא לוקח בחשבון? משהו חריג יותר בעונת החורף? למשל מקומות שלא אוכל להגיע אליהם, כבישים חסומים וכו'?

מבחינת מקומות שיתאימו לי - טיילתי בסקוטלנד עם חברים בקיץ שעבר, והופתעתי שבהמון מקומות מתוירים ברחבי המדינה הכל נסגר מאוד מוקדם וכמעט אין איפה לבלות ומה לעשות בערב (כשעוד יש אור שמש מלא עד שעה 00:00). אני לא מדבר על הערים הגדולות מן הסתם, אבל בהחלט על חלק נרחב מהמדינה.

אז אני לא יודע כמה אירלנד דומה לסקוטלנד מהבחינה הספציפית הזאת, אבל במידה וכן, איזה מקומות כן יתאימו לי לבקר בהם במדינה אם אני מאוד אוהב פאבים, בירות, וויסקי, וחיי לילה (במיוחד בהתחשב בעובדה שבטיול סולו זה קצת יותר נדרש כדי להכיר אנשים)? אבל כמובן שאני גם מעוניין ככל שאפשר לראות את אירלנד הפראית והטבעית ולא רק להיתקע בערים.

עוד שאלה - בעודי מטייל בערים כמו גאלווי ודבלין, כדאי להחזיק את הרכב כדי לצאת לטיולים מהעיר? יש חניונים?

ובכלל, אם יש לכם עוד טיפים לטיול מהסגנון הזה, אשמח לשמוע.

פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • RE: טיול משפחתי לאיים האזוריים בחודש יולי

היי תומר, במערבי ביותר אני מניח שאתה מתכוון לפלורס? בכולם יש תצפית לווייתנים למיטב ידיעתי

פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • טיול משפחתי לאיים האזוריים בחודש יולי

שלום לכולם,

יש לי טיסה לאיזור האיים האזוריים שבפורטוגל ביולי ל-16 ימים.

אני מטייל עם ההורים שלי שהם קצת מבוגרים (בני 65), ואנחנו מעוניינים לראות טבע אבל לא משהו שקשה לטפס או ללכת בו.

חשבתי לבלות כ-4 ימים באי סאו מיגל ולחלק את השאר בין האיים עם אפשרות לחזור קצת לליסבון (ואולי גם למקומות אחרים).

על אילו איים הייתם ממליצים (בהתחשב בגיל ההורים שלי ובחודש יולי) וכמה זמן לבלות בכל אי?

כמובן שבכל אי אנחנו מתכננים לשכור רכב.

בסאו מיגל אני יודע שיש הרבה מה לראות ולעשות, אבל מה עם השאר?

האם עלינו להתמקד רק באיים או ש-16 ימים הם יותר מדי רק עבור האיים? (אני לא חושב שנראה את כולם).

האם הייתם מציעים לחזור לליסבון ולאזור לחלק מהזמן או שמא 16 ימים מספיקים ולא יותר מדי בשביל לראות את האיים?

*סתם הערה קטנה - ההורים שלי שומרים שבת. אז אם יש לכם עצות בנוגע לזה באיים אשמח לשמוע.

אם יש לכם טיפים נוספים, כמובן, אשמח לשמוע!

פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • עוקץ פורטוגזי בחניונים?

היי חברים,

אחרי טיול של כמעט חודש בפורטוגל, רציתי לשאול על תופעה שנתקלתי בה בכל רחבי המדינה.

בחניונים חינמיים ציבוריים, ולעיתים גם כאלה שצריך לשלם בהם עם מדחן, הרבה פעמים עומדים אנשים (שנראים די מפוקפקים ולא קשורים למקום החניה), שכאילו מנחים אותכם איפה להחנות ואז רוצים איזה תשלום סמלי על "השירות".

לפעמים אין חניה פנויה במגרש והם כאילו מתירים לכם להחנות במקום שלמעשה אסור לחניה וכמעט מפריע לתנועה.

אחד מהם הציג לי גם כרטיס "עובד" אבל הדבר היה נראה לי תמוה.

אני עצמי פשוט התעלמתי מהם וחיפשתי מקום אחר שבו הם לא נמצאים כי לא אהבתי את הרעיון, לכן מתוך סקרנות בעיקר ואולי גם אזהרה למטיילים האחרים, רציתי לשאול אותכם אם אתם נתקלתם בתופעה ויודעים במה מדובר משום שאיני בטוח ב-100%.

פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • חניית רכב בפורטו

היי חברים, בחלק מטיול לפורטוגל יהיו לי כמה ימים בפורטו.

למישהו יש מושג אם יש חניונים להשאיר את הרכב במחיר שפוי? למלון אין. אני אהיה קרוב ל-Teatro Municipal do Porto.

תודה.

פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • RE: טיול 14 ימים בפורטוגל מליסבון לפורטו (וחזרה)

@יונית היי יונית, אני גמיש במסלול (כמו כן לגבי הלילות) ולכן הפוסט - לשמוע הצעות 🙂

לגבי אריסיירה, הבנתי שדווקא העונה של הגלים החזקים מתחילה באוקטובר, מה שמושך גולשים..

פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • טיול 14 ימים בפורטוגל מליסבון לפורטו (וחזרה)

היי חברים, אני נוסע לפורטוגל למשך 14 ימים בסוף החודש הקרוב (אחרי החגים).

אגיע לליסבון ב-25 באוקטובר ואשכור רכב, אסע לפורטו ואז אסע חזרה לליסבון כי הטיסה שלי משם.

אני מטייל לבד, אז אני בקטע של להכיר אנשים ואני מאוד אוהב ברים (לא מסיבות), בירות, מבשלות בירה, אוכל טוב וערים יפות שהן לא "משעממות" בערב.

זה המסלול שחשבתי עליו (אם יש לכם עצות לשינוי):

2 לילות באריסיירה

2 לילות בקוימברה (מתלבט אם במקום ללון בנזרה או בכל מקום אחר באיזור בהתחשב במה שמעניין אותי - שתהיה עיר חיה)

4 לילות בפורטו

לילה אחד בקסקאיס (אני יודע שזה קצת רחוק אבל אני רוצה להיות קרוב לליסבון כדי להחזיר למחרת בבוקר את הרכב, אבל יכול לשמוע עוד רעיונות).

5 לילות בליסבון

** אם יש לכם טיפים בשבילי והצעות כלשהן לגבי המסלול, או לגבי איזה מקומות לבקר, אנא שתפו אותי!

תודה!

פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102
    • האיים האזוריים בנובמבר - איזה כדאי לראות?

שלום לכולם, אני טס לסאו מיגל מסוף אוקטובר למשך 3 שבועות.

לאחר מכן, יהיו לי עוד 3 שבועות לבלות באיים האזוריים.

יש לכם הצעות אילו איים נוספים כדאי לראות ב-3 השבועות הנותרים (בהתחשב במזג האוויר של נובמבר)? וכמה זמן להשקיע בכל אחד מהם?

בכל מקרה, מכיוון שזו עונת השפל, האם לדעתכם אני יכול להיות ספונטני ולא להזמין טיסות/מקומות לינה לשאר האיים כרגע ולעשות זאת שבוע-שבועיים לפני?

*אגב - אני מטייל לבד ועובד מהמחשב הנייד, אז אם יש לכם הצעות לגבי מקומות (עם Wifi טוב) ללון בהם ולפגוש אנשים, אנא שתפו אותי. למשל בסאו מיגל אני הולך ללון ב-Dwell Azores COWORKING & COLIVING שלשם בעצם מגיעים אנשים שרוצים לעבוד, להכיר ולטייל.

תודה!

פורסם בפורום אירופה
      Oran_3814102
      Oran_3814102