ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

טיול 14 ימים בפורטוגל מליסבון לפורטו (וחזרה)

פורום אירופה
    פורטוגל
    4
    7
    203
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • Oran_3814102
      Oran_3814102 נערך לאחרונה על ידי

היי חברים, אני נוסע לפורטוגל למשך 14 ימים בסוף החודש הקרוב (אחרי החגים).

אגיע לליסבון ב-25 באוקטובר ואשכור רכב, אסע לפורטו ואז אסע חזרה לליסבון כי הטיסה שלי משם.

אני מטייל לבד, אז אני בקטע של להכיר אנשים ואני מאוד אוהב ברים (לא מסיבות), בירות, מבשלות בירה, אוכל טוב וערים יפות שהן לא "משעממות" בערב.

זה המסלול שחשבתי עליו (אם יש לכם עצות לשינוי):

2 לילות באריסיירה

2 לילות בקוימברה (מתלבט אם במקום ללון בנזרה או בכל מקום אחר באיזור בהתחשב במה שמעניין אותי - שתהיה עיר חיה)

4 לילות בפורטו

לילה אחד בקסקאיס (אני יודע שזה קצת רחוק אבל אני רוצה להיות קרוב לליסבון כדי להחזיר למחרת בבוקר את הרכב, אבל יכול לשמוע עוד רעיונות).

5 לילות בליסבון

** אם יש לכם טיפים בשבילי והצעות כלשהן לגבי המסלול, או לגבי איזה מקומות לבקר, אנא שתפו אותי!

תודה!

יונית תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • יונית
        יונית @Oran_3814102 נערך לאחרונה על ידי יונית

@oran_3814102

בין נזארה לקווימברה אני חושבת שקווימברה עדיפה, עיר עם סטודנטים, בתקופה זו של השנה יש כל מיני טקסים של הכנסת הסטודנטים החדשים ב"עול הלימודים" חלק נחמדים, חלק סתם מלכלכים וזורקים ביצים. לגבי אריסיירה- בדקת שבכלל העיר חיה בעיתוי זה של השנה? כי הגולשים פחות....

בכלל אני מתקשה להבין את שיטת התכנון של לקבוע קודם כמה ימים ביעד (5 לילות) ואז בכלל לבדוק מה יש לעשות בעיר במשך זמן זה- אולי צריך 6 אולי 3 יספיקו?

Oran_3814102 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • Oran_3814102
          Oran_3814102 @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית היי יונית, אני גמיש במסלול (כמו כן לגבי הלילות) ולכן הפוסט - לשמוע הצעות 🙂

לגבי אריסיירה, הבנתי שדווקא העונה של הגלים החזקים מתחילה באוקטובר, מה שמושך גולשים..

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
          • יונית
            יונית נערך לאחרונה על ידי

כמו שכתבתי "תבדוק" כי אני לא מבינה בגלישת גלים, ואם בדקת וזו העונה הנכונה-אחלה עיר.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
            • ח.ג
              ח.ג @Oran_3814102 נערך לאחרונה על ידי

@oran_3814102

במקרה קראתי אתמול על נזרה וקראתי שהגלים הגבוהים מתחילים באוקטובר.. כשאין ערפל חזק כדאי לעבור בה לפחות לתצפית על הים מהמגדלור או הגבעה מעליו. (מתאים לתחנה בדרך מפורטו דרומה...)

ניסית לשוטט באתרי אינטרנט ולבדוק את נושא חיי הלילה? האם בכל מקום שרשמת באמת חי בערב/לילה??

חוץ מזה טיול אינו מסתכם בחיי לילה.

מה יהיה תוכן הימים שלך? רק על שינה חשבת?.

איך מזג האויר החורפי ישפיע?

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • imeshy2
                imeshy2 נערך לאחרונה על ידי imeshy2

בדקתי בזמנו את נזרה עם הגלים, צריך הרבה מזל שבאוקטובר יהיו גלים גבוהים. יתרה מכך, גם בשיא העונה (ינואר-מרץ) צריך מזל בשביל זה.

זה לא כ"כ תדיר כמו שנהוג לחשוב. ראיתי ציטוט של מישהו שאומר - שאם תגיע לשבועיים / שלושה בשיא העונה , אז סביר להניח שתצליח לתפוס את הגלים הגבוהים.

נזרה קטנה ואין בה חיי לילה יותר מדי. מניח שבשיא (לא הזמן שלו) יהיו המון גולשים ולכן תהיה קצת יותר סצינה.

ח.ג תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • ח.ג
                  ח.ג @imeshy2 נערך לאחרונה על ידי

@imeshy2

אני הצעתי את נזרה כתחנה בדרך, ביום של נסיעה ארוכה, לא ללינה. מתוך הבנה שגובה הגלים הוא משהו שמשתנה, ענין של מזל. למי שאוהב טבע/ים.

גם ב Peniche לאורך המצוק קרוב למגדלור הנוף לא רע בכלל..

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • 1 / 1
                  • פוסט ראשון
                    פוסט אחרון