קודם ניו יורק או אורלנדו? באמצע קרוז
-
שלום,
אנחנו זוג עם 3 בנות בגילאים 10, 14, 18
טסים לארה"ב באוגוסט הקרוב.
באמצע יש קרוז של שבוע שיוצא ממיאמי וזה עוגן.
מתלבטים האם להתחיל מ 4 ימים בניו יורק ואז קרוז ולסיים באורלנדו, או
להתחיל ב 4-5 ימים באורלנדו ואז קרוז ולסיים בניו יורק.
מחירי הטיסות פחות או יותר אותו הדבר.
מצד אחד אומרים שאורלנדו זה יחסית קשה ולכן לא כיף לסיים בחלק המעייף אחרי הקרוז ובעצם המשמעות להתחיל באורלנדו ולסיים בניו יורק
אבל אז החשש שלי שהבנות יתחילו ב"כיף" והפארקים ואז כאשר נגיע בסוף לניו יורק ל"סתם להסתובב בעיר" כבר לא תהיה להם סבלנות.
אם כן נתחיל בניו יורק הייתרון שמייד חווים את ארצות הברית ויש עדיין סבלנות "סתם להסתובב" ברחובות, אבל אז המשמעות שאחרי הקרוז בטן גב ממשיכים למשהו מעייף שזה הפארקים של
אורלנדו אשמח להמלצות מכאלה שחוו
תודה -
מה נדרש כאן? לעשות אן דן דינו (עוד יודעים מה זה?).
אמרתם את כל השיקולים. תחליטו. אתם מכירים את הבנות. לא אני.
בסוף, מחירי הטיסה ביום ההזמנה יכריעו.
-
מבחינת עייפות פיזית, אני לא חושב שיש הבדל מעניין בין אורלנדו לניו יורק. בשני המקרים מדובר על ימים ארוכים על הרגליים.
אתם מכירים את הילדים שלכם הרבה יותר טוב ממני, אבל סביר שאורלנו זה השיא ולכן להתחיל מניו יורק אכן הגיוני
מה גם שבתחילת הטיול יש ג'טלג שמפריע להנות מהפארקים. האמת הוא יפריע גם לניו יורק, אבל ניו יורק פשוט זולה יותר. המחיר של יום בדיסני זה כבר קרוב ל-1000 דולר שתשלמו רק לדיסני (תלוי כמה ימים, האם תשלמו על ג'יני פלוס טהאם תשלמו גם על הריידים היקרים) לפני מחייה. אומנם הלינה בניו יורק יקרה יותר, אבל זה לא מתקרב ל-1000 דולר ליום האלה. אז בשביל 1000 דולר ליום חבל לבזבז חלק מהשעות בגלל ג'טלג. אגב, יוניברסל טיפה יותר זולים. אבל לא בהרבה.
שיקול נוסף חשוב זה ימי השבוע. הפארקים של אורלדנו יותר עמוסים בסופ"ש וזה מקשה על ההנאה (מצד שני גם חלק מניו יורק נראה אחרת בסופ"ש). אם למשל הקרוז הוא ראשון עד ראשון, זה אומר שהחלק שלפני כולל את שבת וגם שישי (לא סופ"ש אבל כן יותר עמוס) בעוד שהחלק שאחרי הוא בעיקרו אמצע שבוע
ועוד שיקול זה ימי המעבר. בעייתי (אם כי לא בלתי אפשרי) לישון באורלדנו יום לפני קרוז ממיאמי. ולא לישון באורלדנו זה אומר לא להיות בפארק באותו יום. זה גם נראה לי בעייתי לישון בניו יורק יום לפני קרוז, אבל כן אפשר לקחת טיסה בערב מאוחר או אפילו לילה מה שכן משאיר חלק (ניכר?) מהיום לניו יורק.
וכמובן כמו שהזכיר רוני - מחירי הטיסות המדוייקים זה שיקול לא זניח
-
אני לא בקיא בקרוזים (שנים ומזמן) אבל נראה לי שקרוזים לא יוצאים בלילה.
לכן לא לישון במיאמי לילה לפני יהיה לא אחראי נוכח חוסר הביטחון בדיוקן של טיסות הפנים בארה"ב ובכלל.
אם אורלנדו זה 1000$ למשפחה - קרוז פי כמה.
-
אני אחדד את כוונתי. נראה לי לא לעניין לישון בניו יורק, לקום בבוקר ולקחת טיסה למיאמי כדי לעלות על הקרוז. לכאורה אפשר לקחת טיסה של 7 בבוקר, אבל זה נראה לי מסוכן מדי.
כן אפשר לטוס מניו יורק למיאמי בטיסה שיוצאת בסביבות 8 בערב מניו יורק או אפילו אחרי. מגיעים למלון במיאמי אחרי חצות ישר כדי לישון, ובערב ישר לקרוז. למשל טיסה ב 20:30 מהשדה בלה גווארדיה מאפשר לשוטט בעיר עד 16:30 בקירוב (תלוי בפרטים כמובן) ביום שלני הקרוז.
לא מעשי לצאת מהפארק באורלדנו בשעה דומה כדי לנסוע למיאמי
-
אני הייתי משאירה את ניו יורק לסוף.
היתרון בעיר מול פארק שעשועים, זה שאפשר להתגמש בתוכנית ולעשות אותה אינטנסיבית או קלילה ככל שרוצים. קל יותר להתפצל, קל יותר לצאת לשעתיים ואז לחזור לנוח במלון או לשבת במסעדה שעתיים.
בפארק שעשועים שמשלמים $1000 ליום רק כניסה יש נטיה ליפול מהרגליים כי רוצים להספיק הכל, ובסוף הטיול כבר יותר עייפים. אם היה מדובר בפארק אחד אז ניחא, אבל באורלנדו אנושים נוטים לעשות רצף של פארקים. מבחינת אנרגיה נראה לי יותר מתאים להתחלה.
בנוסף, אם רוצים לעשות קניות, ניו יורק זה אחלה מקום.
-
תודה רבה