ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

איסלנד- רכב או קרוואן

פורום אירופה
    איסלנד
    7
    10
    241
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • יעקב2008
      יעקב2008 נערך לאחרונה על ידי

שלום רב,

מתלבט לגבי טיול באיסלנד בקיץ בין השכרת קרוואן לבין השכרת רכב + מלונות , סביב ה-12 ימים, זוג(60+) ולא חושב בהכרח לנסוע מסלול מעגלי אלא רק דרום ומזרח האי. אודה לכל מי שיכול לייעץ מה עדיף ? (מבעלי ניסיון במיוחד).

רבקה.ק. nuritd 2 תגובות תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • רבקה.ק.
        רבקה.ק. @יעקב2008 נערך לאחרונה על ידי

@יעקב2008

אם אתם לא נרתעים מנהיגה בקרוואן - אז יש לו יתרון עצום, כי תוכלו להתקדם בהתאם לקצב שלכם, בלי הצורך לרדוף אחרי הזמן כי הוזמנו מלונות מראש. באיסלנד זה ממש קריטי.

הדרום הוא אכן האזור היפה ביותר בעיניי, אבל קחו בחשבון שצריך לחזור לקפלוויק, וזה גם גוזל זמן.

לעוד טיפים לאיסלנד כאן

רבקה

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
        • יונית
          יונית נערך לאחרונה על ידי

אני התלבטתי באותו נושא -ולא מעט בפועל הגיעה הקורונה, ועוד לא נסעתי. צריך להביא בחשבון שקרוון יותר גבוה וכאשר יש רוחות עזות-הוא פחות יציב על הכביש. לאתרי קמפינג מסודרים יש להיכנס עד שעה מסוימת,לרוב, מה ש"מקצר" את יום הטיול.

סמדרולה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • pninit1234
            pninit1234 נערך לאחרונה על ידי

עוד נקודות לשיקול בהכרח לא ניתן יהיה להיכנס לכבישי f. מה שיצריך ויתור על שמורות אטרקטיביות או צורך בטיול גיפים שעולה כ 200 דולר ליום לאדם.
            מצד שני נושא הלינות בעייתי מאוד באיסלנד. חסרים מקומות והרבה פעמים מה שיש יקר מאוד. אם תזמינו שנה מראש,לינה כנראה זה יהיה בסדר.

• nuritd
              nuritd @יעקב2008 נערך לאחרונה על ידי nuritd

@יעקב2008

בנוסף למה שכבר נכתב,

בנושא הרוחות, לא רק הקרוואן פחות יציב, יש ימים עם רוחות מטורפות שבהם פשוט אסור לנסוע בקרוואן.

בעיני, קרוואן שמונע ניסעה בכבישים ההרריים או כבישי פנים האי-(כבישי F) זה די פספוס של איסלנד. לטעמי-זהאזור הייחודי ביותר של האי המדהים.

יש פיתרון שלדעתי הוא מוצלח מאד-משלב בין 2 "העולמות"-קמפר 4X4, מסוג דפנדר למשל. החלק האחורי הוסב לשינה ויש שם כיריים ומקקר, כיור קטן, בלי שירותים. ניתן לנסוע בו גם ברחות העזות וכן בכבישי F. בדיעבד היה לי ממש חבל שלא שכרנו כזה-כי היה די יקר. פשוט פיתרון מוצלח ממש. מבחינת גמישות ומבחינת עבירות וחוזק. יש גם טנדרים עם החלק האחורי המתאים לשינה. וראינו גם מטיילים אירופאים עם משאית קרוואן-לא להשכרה😊

קחו בחשבון כי לינה יבשה אסורה על פי החוק ברוב איסלנד, אבל יש המון אתרים מוסדרים וזו חוויה טובה ללון בקמפינג.

• סמדרולה
                סמדרולה @יונית נערך לאחרונה על ידי

@יונית

תודה יונית.

לא הייתי מודעת להגבלה הזו.

אולי את יודעת לענות לי על שאלות נוספות:

עד איזו שעה מקובלת שעת כניסה ?

האם יש אפשרות להיכנס, להירשם ואח"כ לצאת ולחזור?

nuritd תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • nuritd
                  nuritd @סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

@סמדרולה

לפי מה שאני ראיתי-ברוב אתרי הקמפינגים אפשר להגיע גם מאוחר יחסית-10 בלילה למשל. מקובל לשמור על השקט בין 10 ל7 בבוקר.

אנשים מגיעים גם יותר מאוחר ומשתדלים לא להרעיש. דווקא באיסלנד שעות הפעילות ארוכות יותר לעומת מקומות אחרים באירופה, כמו נורווגיה, שוודיה ושוויץ. צריך לקחת בחשבון שאתרים במקומות מתויירים מאד מתמלאים מהר, יש בכמה מקומות אפשרות להזמין ולשלם מראש או להגיע מוקדם יותר ואז לצאת. אבל לפעמים קשה "לשמור מקום" בלי אוהל.. יש כל מיני פטנטים...

סמדרולה תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                  • סמדרולה
                    סמדרולה @nuritd נערך לאחרונה על ידי

@nuritd

תודה רבה לך.

10 בערב זה מצוין.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                    • בתיה פ
                      בתיה פ נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נסענו בקמפר. לא היתה לנו מגבלת זמן של כניסה לאתרי הקמפינג. בדיעבד הייתי מעדיפה לטייל עם קרוואן. ניתן לשכור קרוואן 4X4.

• בתיה פ
                        בתיה פ נערך לאחרונה על ידי

אנחנו נסענו בקמפר. לא היתה לנו מגבלת זמן של כניסה לאתרי הקמפינג. בדיעבד הייתי מעדיפה לטייל עם קרוואן. ניתן לשכור קרוואן 4X4.

• 1 / 1
                        • פוסט ראשון
                          פוסט אחרון