התלבטות מסלול דרום איטליה- נאפולי
-
הי, אשמח לעזרתכם.
מתוכננת לנו (זוג) טיול באפריל, נחיתה בנאפולי. סה"כ 6 וחצי- שלושת ימים 'נקיים' (ביום הראשון נוחתים ב9 וחצי בנאפולי). מתלבטת לגבי חלוקת הימים בין היעדים, פתוחה גם לאופציות נוספות שלא רשמתי. אנחנו זוג שמטייל יחסית 'מהר', ואוהב להספיק הרבה. אוהבים נופים יפים, היסטוריה מעניינת, אוכל טוב.
אופציה 1: יום 1: נחיתה, הר וזוביו וטיול עליו, (מתבלטת- האם נספיק להיות גם בפומפיי באותו היום), לינה בסורנטו
ימים 2-5 : אזור סורנטו וכל רצועת החוף, כולל האי קפרי ואולי אי נוסף. כולל מסלול הליכה דרך האלים.. בסוף היום החמישי- הגעה לנאפולי. להחזיר רכב.
ימים 6-7- נאפולי.
חסרון- יותר מדי זמן לאזור הזה, בתקופה שעדיין קר להכנס לים.
אופציה 2:
יום 1- אותו הדבר.
יום 2-5 : בנוסף לזמן ברצועה סורנטו- אמלפי, לעשות נסיעה ארוכה לאלבורלו, לישון שם יום אחד, להמשיך ללצ'ה, לטייל שם חצי יום ולחזור.
ימים 6-7- נאפולי.
חסרון של אופציה 2- אולי זה יותר מדי נסיעה בשביל פחות מדי זמן במחוז פוליה..
אשמח לעצות ולרעיונות נוספים.
תודה
שחר
-
אני לא חושב שתספיקי גם לפומפיי ביום של הנחיתה. תצטרכי להגיע לפומפיי באחד הימים הבאים. בשביל מה לבקר בעוד אי (איסקיה?) כשהים קר? 5 שעות נסיעה לכיוון בשביל חצי יום טיול זה באמת הרבה מדי
-
צודק... תודה!
-
אין לך יותר מדי ימים בתיאור של המסלול שלכם. ראשית, ביום הראשון---לא תספיקו אחרי נחיתה גם את ווזוב וגם את פומפיי- ועוד להגיע לסורנטו באותו היום. הצעה--- היות ואתם שוכרים את הרכב בשדה התעופה -סעו איתו לסורנטו, מפרץ סורנטו- (חצי יום יספיק בעיתוי זה) ימים2-3-4-5 ישמשו אתכם לטובת מפרץ אמלפי (לפחות יומיים) דרך האלים (ויש עוד מסלולי טיול אפשריים) וכמובן קפרי(מיותר עוד אי כעת) יום 6- חזרה לנפולי , בדרך פומפיי וווזוב--- ואז יום 7 נפולי בלי מכונית וזהו.
-
היינו בשני האיזורים, בפוליה היינו שבוע שלם ונהנינו מכל רגע. ששה וחצי ימים גם לנפולי וגם למפרץ אמלפי/סורנטו זה זמן יפה, ממש לא יותר מדי. אני לא הייתי מחברת בין שני האיזורים בכמות הימים שיש לך. למסלול המלא של דרך האלים צריך להקדיש יום שלם, שיכול לכלול ביקור גם באמלפי וגם בפוזיטנו . הלוגיסטיקה מורכבת. כדאי להשאיר גמישות ולעשות את הטיול רק ביום יפה עם ריאות טובה. אין טעם לעשות את הטיול ביום ערפילי כי לא תראו כלום, תטיילו בתוך ענן. לכן כדאי לתכנן טיול כוכב שמאפשר גמישות באיזה מימי הטיול לעשות אותו. אני מצרפת כאן קישור למסלול מפורט שפירסמתי כאן בפורום. תמצאי בשרשור הזה. אפשר לעשות את מסלול האלים מנקודה אחת מסלול חלקי ולחזור או את כולו ולחזור אם אתם ממש בכושר כדי להימנע מהלוגיסטיקה המורכבת.
-
עוד דבר, גם אנחנו היינו במפרץ אמלפי באפריל והתמזל מזלנו לצפות בתהלוכה שיוצאת בערב מהכנסיה בGood Friday. אם אתם שם ב7.4.23 לא לוותר!!!
תצפי בסרטון שצירפתי מיוטיוב כדי להבין על מה אני מדברת. כנראה שיש אירוע דומה גם בסורנטו אבל אני לא מכירה ממקור ראשון.
-
פוסט זה נמחק!