ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

ביער השחור לא רוצים ישראלים: "זו לא אנטישמיותYNET

פורום טיולי משפחות
    22
    31
    6549
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • נירית
      נירית נערך לאחרונה על ידי

מתוך הכתבה שהתפרסמה לפני כשעה בYNET:

**“גורם בענף הצימרים ביער השחור: "אתם פשוט לא יודעים להתנהג"

**"זה לא רק קומץ קטן שהורס את התדמית הטובה של השאר, אלא ההיפך, קומץ תיירים ישראלים מתנהגים כמו שצריך, בנימוס והבנת הצד המארח, בזמן שרוב התיירים מישראל מתנהגים בצורה מבישה".

**מקרים נוספים של חוסר רגישות ונימוס מצד המבקרים הישראלים מתארים התעלמות מבקשות המארחים להפריד את האשפה לפחים שונים לפי סוגי פסולת, לסגור את המזגן והאור בחדר כשיוצאים מהצימר ועד להתפרעויות והשארת הצימרים מלוכלכים ואפילו הרוסים.”

**ראה שניסיונות התחמונים וההתחכמויות, הזלזול באינטליגנציה של המארחים הגרמנים, כמו למשל בהעברת ילדים ממשפחה למשפחה כדי לשלם פחות, או כי כתוב שצימר מסוים מכיל עד שש נפשות, אלו צורות התנהלות שלא רואים כאן מתיירים אחרים".

אישית, נתקלתי בהתנהגויות מבישות ומזלזלות של ישראלים מברלין ועד ..איסלנד. עצוב.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • keves160
        keves160 נערך לאחרונה על ידי

כפי שסיפרתי פה פעם, יש טרק בדרום אמריקה שבאמצעו יש אתר קמפינג ובו שילוט בספרדית ובאנגלית לגבי “קחו את האשפה שלכם איתכם”, ורצינו לקבור את עצמנו כשראינו שהתקינו שם שלט מיוחד – בגילוף עץ והכל – עם תרגום לעברית בגלל בעיות במיוחד מצד הישראלים.

והקטע שזה לאו דווקא תרמילאים. פה בפורום משפחות היתה משפחה של 6 שתהתה איך לסדר את הילדים בחדר ל-4 מבלי שהמלון יעשה בעיות, ובמקום אחר נתקלתי במשפחה שנוסעת ליפן אבל “החדרים יקרים” אז הם הזמינו את החדר היותר קטן לפחות אנשים ומביאים עוד שניים שהם ינסו להשכיב על הרצפה או משהו. בחייעת, זה לא שאתם מחפשים קורת גג לילדיכם מתשלומי רווחה – זה מותרות. אין לכם מספיק כסף, עשו כמוני: תשנו בקמפינג, תסעו למדינה זולה יותר או תישארו בארץ. תפסיקו לדפוק את כולנו בהתנהגות הנוראית והביזיונית הזו.

וזה מתחיל גם בדברים הקטנים, כמו אלו שאומרים “לא, זה בסדר, ממילא לא תופסים אם אתה מכניס צידנית שלמה של שניצלים בניגוד להוראות המכס האירופאי” או “אז זה קנס קטן, אין טעם להאריך את הויזה לתאילנד בשביל יומיים של חריגה” (ואיזו הפתעה, מסתבר שתנאי הויזה הארוכה יותר הוקשחו לישראלים לאחרונה).

מביך. פשוט מביך ומביש.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
        • o501
          o501 נערך לאחרונה על ידי

בהחלט מבין ומצדיק את בעלי הצימרים ביער השחור . כאשר המדובר בבריונות חוסר הנימוס ונסיונות התחכום הנלוזים האופייניים  לנו,  ומוכרים לכולנו, גם אני הייתי סוגר את שערי הצימר (לו היה לי) בפני ישראלים . ושאף אחד לא יתחיל  לספר לי כאן שמדובר באנטישמיות ושאר התירוצים הגלותיים המוכרים . בעלי הצימר מעוניינים  בכמה שיותר הכנסה כספית מתיירים בתנאי שהם הגונים, ולא אכפת להם הלאום והדת שלהם .

• Salvador26
            Salvador26 נערך לאחרונה על ידי

ממש מזכיר כתבות על התנהגות ישראלים בטורקיה מלפני 15 שנה.....

• ?
              משתמש שנמחק נערך לאחרונה על ידי

מסכימה עם כולכם בצער.

אני חברה בקבוצת פייסבוק עם בשם “חו”ל זה כאן” ובה עשרות אלפי משתתפים. לפני זמן מה היה שם דיון על נושא הוצאת האוכל מחדר האוכל במלון בארוחות בוקר על מנת להצטייד להמשך היום.

אני טענתי שזו גניבה, ושאין שום סיבה בעולם להוציא אוכל מחדר האוכל. כללי הבופה האוניברסליים, כך כתבתי, הם “אכול ככל יכולתך עכשיו”, ולא “הגעת לסופרמרקט חינם”. אתם לא מבינים איזה קיתונות של רותחין חטפתי. שאני “יפת נפש” (טוב אני כבר רגילה). ושאין לי לב על הפעוטים המסכנים ועל המצפון שלי מה שחלילה יקרה להם אם עוד שעה יהיו רעבים ולא תהיה לחמניה מהבופה בתיק של אמא (לקנות לחמניות בסופר המקומי זו כנראה לא אופציה שעומדת על הפרק. אין, זה או צידה מהבופה או חרפת-רעב).

הגדילו לעשות מתבכיינים שסיפרו לי על בעיות של נפילת סוכר, ושאר מפגעים רפואיים שיפקדו אותם בשל צדקנותי האכזרית (מסתבר כנראה שלאוכל החינמי מבית המלון יש סגולות רפואיות שלא הכרתי עד אותו יום).   

הרמתי ידיים. וכל שנותר לי הוא להתרחק ממסלולי החומוס כמו היער השחור, ולהמשיך לטייל במקומות צדדיים יותר, מוכרים פחות ורגועים. מקומות שבהם בחדר של שניים ישנים שניים, שגם המארחים וגם האורחים מכבדים את הכללים ומכבדים אלה את אלה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 5
              • נירית
                נירית נערך לאחרונה על ידי

גם אני נאלצת להסכים עם הדברים שכתבתם.

יש גם ישראלים שמתנהגים בצורה הולמת כמובן, אבל כשאני רואה תמונה כמו זו של הסביבה הקרובה שלי-שום התנהגות בחו”ל כבר לא מפתיעה.

ליד הירדן
                תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
                • יונית
                  יונית נערך לאחרונה על ידי

דיברנו על הכתבה כשהיא רק התפרסמה בגוון הלכאורה אנטישמי שלה

אנחנו מתנהגים רע

אנחנו נראים רע

(“אנחנו” שם עצם קולקטיבי).

• avihay20
                    avihay20 נערך לאחרונה על ידי

לצערי אני נאלץ להסכים.

כשהיינו ביער השחור לפני שלוש שנים היה הבדל ענק בין המקומות “הישראלים” בטיול לאלו שהיו פחות מוכרים ובהם נהננו יותר.

מגיעים בלי טיפת כבוד למנהגים המקומיים, לנורמות ההתנהגות (עמידה בתור, נימוס, אמון וכו...) ומשתוללים כמו חיות ששחררו מהכלוב.

הדבר שכל אחד מאיתנו יכול לעשות כדי למזער את הנזק (וזה מה שאני עושה) זה לעשות את המקסימום כל אחד בממלכה הקטנה שלו להתנהג אחרת ולהראות את הישראלי שכולנו רוצים שיראו בחו”ל. 

עצוב, עצוב שזה ככה...

• לבון רחל  קולומבוסית
                      לבון רחל קולומבוסית נערך לאחרונה על ידי

נירית יקרה ערב טוב

כתבה חשובה שיש להפיץ אותה בפייסבוק בדיוק במקום שיונה וקשת – שהיא קבוצת פייסבוק גדולה, שהרבה נכנסים וקוראים, כי כאן מן הסתם רובנו דווקא כן מתנהגים כיאות בחו”ל.

יש לשים מראה מול “הישראלי המכוער” וחינוך טוב לעשותו מגיל קטן.

אני כחולת סכרת כשהייתי בטיול מאורגן בסין ששם בתוך טיול שאיני יכולה לעצור כשאני זקוקה לאוכל, המדריך ביקש במיוחד בשבילי בחדר האוכל של המלון שאהיה רשאית לקחת. כל מה שלקחתי סנדויץ’ עם חביתה אותה לא אכלתי שם במקום. אז אפשר לקבל אישור מיוחד למקרים כאלה.

בטיולים פרטיים לא קיימת בעיה כזו כי תמיד יש לנו צידנית עם אספקה.

בטיול לדרום אפריקה הצטיידתי מהבית עם  מזון לשעת חירום.

התדמית שלנו בעולם מאד נפגעת עקב אנשים שמתנהגים בגסות, ללא התחשבות במקומיים התנהגות של “הכל מגיע לי” כי רכשתי חבילה X.

רחל לבון

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 3
                      • עמיחי13
                        עמיחי13 נערך לאחרונה על ידי

לא הייתי קופץ למסקנות כל כך מהר.

הכתבה הזו נראית כמו תוכן שיווקי מובהק והדיווח ה”עיתונאי” פשוט נדמה שנמתא שם רק כדי לשרת מטרה. לא בטוח שיש כאן באמת תופעה רחבה.

המחירון של ynet נחשף: עשרות מיליוני שקלים מדי שנה עבור תוכן שיווקי סמוי

• יונית

עמיחי- ראשית ברור שיש פה תוכן שווקי ,בעלי אינטרס, ולא פעם עיתונאים משתמשים בבעלי אינטרס כדי לקבל מידע ולכתוב כתבה – והתמורה היא שווק של אותו גורם מידע.

ויחד עם זאת- ואני יכולה להגיד שאני מזהה את הזרמים האלו כבר מזה 3-4 שנים, יש שינוי בתפיסת התיירות (נקודתי ליער השחור) של התיירנים, לשכת התיירות, וגורמים מארחים כלפי הקהל הישראלי.

האמת? “הרווחנו” את זה בגלל התנהגותנו.

כמות הדוגמאות שיש לי על התנהגות ישראלים בחו”ל שמביכה אותי מאד- היא אין סופית, וגם תמונות שעצוב לפרסם.

• שמוליק ל
                            שמוליק ל נערך לאחרונה על ידי

למרבית הצער, אין בזה שום דבר מפתיע. 

אנחנו הרי רואים את ההתנהגות הזו מסביבנו כאן בארץ – וממש ממש לא מדובר בקומץ – ולכן דרושה מידה גדולה של נאיביות כדי לחשוב שזה יהיה אחרת בחו״ל. 

כך במיוחד לאור ההתפתחויות בשנים האחרונות במסגרתן לא רק שמתנהגים ככה – אלא גם מתפארים בזה. 

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                            • vthomeo
                              vthomeo נערך לאחרונה על ידי

ממש לא קומץ. כמעט בכל יעד שישראלים  “שוטפים” לאורך זמן, מגיע הרגע שהמקומיים מפסיקים לרצות לארח אותנו. זה הרבה יותר מצירוף מקרים…
                              זה נושא עצוב, שקצת נגעתי בו באשכול שלי על הטיול שלנו בשביל ישראל…
                              מתנהגים בדיוק כך גם כאן.
                              נדחפים, צועקים, משאירים טינופת.
                              תראו איך נראים מרבית איזורי הפיקניק בארץ. ממש מגעיל….
                              וזו הסיבה, שלפחות כשאני בחו”ל, גם אני משתדלת להימנע ממסלולי ה”חומוס” (ביטוי שפגשתי כאן בפורום ממש רק לאחרונה, והוא מבטא בעיניי נאמנה את הרעיון), ולטייל קצת אחרת.

• סמדרולה
                                סמדרולה נערך לאחרונה על ידי

כשסיפרתי שאני מקפידה להביא לצימר לחו"ל משהו  מישראל  (חלבה,  תמרים מזכרת אחרת )  התפלאו ,  שהרי במלון או בצימר בישראל אני לא טורחת להביא דבר ( מספיק התשלום הגבוה! ) .

אך בחו"ל אני מרגישה שאנו שגרירים וצריכים לעשות רושם טוב במיוחד. 

אני מתאמצת בכל הימים ובמיוחד ביום האחרון להשאיר מטבח וחדרים נקיים יחסית.  

התגובות של בעלי הצימרים ממש מתלהבות.  

הם די חוששים כשמגיעה משפחה עם 6 ילדים ואנו משתדלים להשאיר רושם טוב. 

נושא אחר שמאד בולט בו ההבדל בין ישראלים לארצות המערב זה תרבות הנהיגה. 

בכל פעם שחוזרים לארץ מרגישים את הנהיגה  הפרועה וחוסר האדיבות. שלא לדבר על תאונות הדרכים . 

אין שום סיבה שנוותר גם על תחום חשוב זה. 

אולי כאן,  בפורום איכותי,  ניתן לצאת בקריאה לשיפור בחברה הישראלית . 

• keves160

האמת היא שלא צריך לצאת מגדרנו בשביל להיות שגריר טוב, צריך פשוט להיות אדם טוב. ולא רק בחו”ל, גם בארץ. חופי הים והיערות שלנו נראים כמו פח אשפה, הכבישים הם משחק הישרדות, ואם תעיר למישהו שהוא שומע מוזיקה בסלולאר באוטובוס בקולי קולות כשאתה מנסה לישון יש סיכוי שתחטוף מכות (כבר ראיתי את זה, ולא פעם אחת).

מספיק לחייך, לכבד את האחר ואת אורחות המקום (והחוק, כמובן, ואיכות הסביבה), להתנהג בנימוס, ולהוריד ווליום (בכל פעם שחזרתי אחרי שהייה ארוכה בחו"ל לישראל הווליום של הכל פה הרג אותי, כולם צועקים, הכל מתנהל בווליום גבוה). הלוואי וידענו לעשות את זה בישראל. אבל כשאנחנו לא מכבדים פה זה את זה, או כל דרך חשיבה/צורת חיים/דת אחרת, לא פלא שזה לא משתנה גם בחו”ל. כשהחברה שלנו שסועה והאחר – גם בתוכנו בכל קבוצה פנימית בתוככי קבוצה אחרת – הוא האויב והשעיר לעזאזל (גם אם זה פלגים חרדים שונים אחד מול השני, או עדות, או דתות, או חילונים-דתיים, או פריפריה מול תל אביב וכו’), אז ככה גם נראה היחס שלנו לעמים זרים. מזכיר לי שבנסיעה האחרונה לניו זילנד הופתעתי מכך שרוב הישראלים שפגשתי מיעטו לשוחח או להתייחס בכלל לתרמילאים שאינם ישראלים. כששאלתי מישהי על כך, אחרי שהיא התלוננה ש”אני לא מוצאת אנשים לטייל איתם” אבל עדיין לא טרחה לדבר עם אף אחד מעשרות האנשים הלא ישראלים (בגילאים מ-18 עד 60 ומכל רחבי העולם ורקעים שונים) סביבה, היא אמרה “כל הזרים אותו הדבר עם אותן שיחות רדודות וזה משעמם”. נו, אין מילים.

• daf16
                                    daf16 נערך לאחרונה על ידי

חייבת להגיד שאני מסכימה אם כול מה שנאמר פה,גם אני מנסה להשאיר את הצימר מבריק כשאנחנו עוזבים, מביאה לרוב שי מהארץ, משתדלת שהילדים לא ירעידו.רק שמקריאת הכתבה התחלתי לחשוב שאולי לגבי חלק מהטענות מדובר גם בחוסר הבנה שלנו לגבי מה שהצד השני רואה כחוסר נימוס . האם אנחנו תמיד מודיעים בדיוק מתי נגיע או אם נאחר? האם אנחנו ממחזרים בדיוק לפי ההוראות הכתובות? ומבינים שלקחת את האשפה ולזרוק אותה במקום אחר עלול לגרום לקנס כבד לבעל הצימר? גם אני חשבתי שאני בסדר , עכשיו אני כבר לא כול כך בטוחה..

• צחצח המטייל
                                      צחצח המטייל נערך לאחרונה על ידי

אני לא רואה ערך בפרסום ובתגובות הצדקניות והמתחסדות האלה

כל אחד מהמגיבים גם טוען שהוא הישראלי היפה (ברור)

ומנסה להוקיע את האחרים...

היער השחור הוא דוגמה לסיפור מוזר של אזור לא מיוחד או יפה כל כך כל כך שבו התיירות הייתה כמעט כולה מקומית בלבד ובשנים האחרונות עקב טיסות ומחירי לינה זולה “נכבש” על ידי תיירות מישראל. [גם אני מתכנן לטוס לשם עם המשפחה בפעם השנייה בשנה הבאה]

יש הבדלי מנטליות בין הישראלים לגרמנים. לטוב ולרע.

הם מסודרים, מאורגנים וקפדנים הרבה יותר מאיתנו. אין להם סבלנות לגמישות, אלתורים, בקשות מיוחדות וחוצפה ישראלית.

אבל בסידומו של דבר אני חושב שכעם לגרמנים יש הרבה יותר מה להתבייש במסורת וההיסטוריה שלהם מאשר לנו הישראלים (וברור שאני לא בא להצדיק את הישראלי המכוער ואני מודע לכך שיש גם כזה).

בביקור האחרון שלי באוסטריה השנה בעל הצימר התלונן על התיירים מרוסיה שהן גסים, לא מנומסים ולא ישרים.

בביקור האחרון של במלדיבים גיליתי טענות קשות כלפי תיירים מסין שהורסים את הריף ומתנהגים בברבריות.

בקיצור די להלקאה עצמית. לא תמיד אנחנו הישראלים אשמים בכל.

• keves160

כן, יש עוד עמים שנודעו לרעה על התנהגות, אבל אם סיני השתולל במלון או טנזני הכניס 3 ילדים לחדר זוגי בלי ידיעת המלון או אזרח טרינידד וטובגו גנב את כל שקיות הסוכרזית מהבופה, זה לא משליך עליי, וזה לא גורם לכך שאותי יסמנו בעתיד על סמך הדרכון שלי. זה גם לא “מלבין” את התנהגותם של ישראלים שגורמים לבעיות, וגם לא תירוצים דוגמת רמיזות על “ההיסטוריה של הגרמנים”. להרבה מדינות יש עבר או הווה שאינו מקור לגאווה, לא ברור לי איך זה מצדיק התנהגות בזויה מצדם או מצד המתארחים אצלהם.

זו לא הלקאה עצמית. לא יזיק לנו כעם וכמדינה קצת חשבון נפש מעת לעת – עזוב איך אנחנו מתנהגים בחו”ל, על איך אנו מתנהגים זה אל זה ביומיום פה בארץ.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
                                        • דוקטור דו ליטל
                                          דוקטור דו ליטל נערך לאחרונה על ידי

יכול להיות שיש מקרים של אנטישמיות

ויכול להיות שמדובר בכתבה יחצנית שנולדה בגלל החשש מאובדן הכנסות בגלל הפרסום המביך,

עדיין מי שחושב שהתנהגות בהמית של ממש לא קומץ תשאר בבית ברגע שמגיעים לטרמינל טועה בגדול.

הפרשי מנטליות? כנראה. אם נגיע למשל לחופי הכינרת בעונה ובמיוחד בחול המועד כנראה נבין שגרמנים לא אוהבים טיטולים משומשים ומגבונים מרוחי צואה בכל מקום כולל במים, אשפה וקנקלים בכל מקום, קריוקי מזרחי בדציבלים איומים אל תוך הלילה, חניה פראית וחשש מאלימות ולפעמים לא רק חשש בכל מקום.

ולא, זה לא רק קומץ, ולא זה לא מוצא אם ערסים ופריחות (גם בני 50+) יכולים לבוא בכל מיני מינים וצבעים.

אני מאמין שיש גם בעלי צימרים שדוחים ישראלים מטעמים אנטישמיים אבל הבעיה המרכזית שלי היא בני העם שלי, לא סינים או אנגלים.

• יונית

חולקת על דעתך צחצח

ראשית התגובות אינן מתחסדות או צדקניות-אלא מה שאנשים מרגישים.

“נכון ,השארנו מזרון טיפל’ה רטוב, אבל ברח לילד פיפי אז הפכנו את המזרון- וכיבסנו את הסדין, מה היא רוצה מאיתנו? זה ילד”

“אוקי סיכמנו שנגיע עד 20.00 כי הטיסה נוחתת בפרנקפורט ב16.00 אבל הילדים היו רעבים וגם אשתי ראתה חנות בדרך, אז קצת התעכבנו ,אבל התקשרנו להודיע לה שנגיע מאוחר יותר, וגם לא מצאנו את הבית אז הגענו לקראת 01.00 בלילה..אבל השארנו הודעה במשיבון הקולי, לא מבין מה הבעיה, שהילד לא יאכל כשהוא רעב?”

“אני לא יכול להיות אחראי למשחקים של הילדים, אז קצת התנדנדו על הקרניש של הוילון… הם כנראה לא חיזקו אותו מספיק קודם...זה חלק מהנזק שבעלי בית צריכים להביא בחשבון ….”

“נכון שהילדים נכנסו לבריכה בלילה, נכון שהמשגיח מטעם בעלי הבית בא במיוחד מהבית שלו להגיד להם, אבל אנחנו שלש אמהות ו10 מתבגרים ,נראה לך שאנחנו יכולות לעצור מתבגרים?”

ואני לא מדברת על טינופת שמשאירים בדירה ובחצר ועוד ועוד….

להמשיך?

לא כדאי.

העובדה שלשכת התיירות של דרום היער השחור (כן זו של הכרטיס האדום הנחמד) מארגנת סדנאות מיוחדות לתיירנים ל”איך להתמודד עם המטייל הישראלי” אינה לכבודנו.

למה במיוחד ביער השחור? כי חל שינוי דמוגרפי באוכלוסית התיירים שלו תוך זמן קצר.

אז להגיד שיש לנו תרבות אחרת, גמישות, אלתורים,בקשות וחוצפה- זוהי דרך ל”גמד” את הנזק שאנחנו כציבור ישראלי עושה לדימוי הישראלי ביער השחור.

וזה שהרוסים נחשבים תיירים עוד יותר גרועים לא עושה אותנו נעימים יותר למארחים.

וכן- הם מארחים. נכון שזה עסק, נכון שהם כלכליים-אבל בסופו של דבר (וודאי בבתים ודירות ופנסיונים וצימרים) הם מארחים.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 7
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 1 / 2
                                            • פוסט ראשון
                                              פוסט אחרון