ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חזרתי לפנות בוקר מאאוסטה. 3 ימי בלובירד מושלמים, השלג כמעט מושלם

פורום סקי וסנובורד
    סקי
    5
    6
    526
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • rozmar
      rozmar נערך לאחרונה על ידי rozmar

פרט לכמה פאצ'ים מבאסים של קרח מעת לעת. ביום הראשון עליתי לצ'רביניה- איזו טעות. המעברים לצרמאט וואלטורננש היו חסומים בשל רוחות, ובצ'רביניה עצמה היו 2 מעליות פתוחות, ו 3 מסלולים. בקיצור, ירדתי אחר כבוד מההר ובזבזתי שעתיים על הסיבובים. גלשתי במקום זה בפילה והיה מושלם. למחרת התייעצתי עם מתיאו, הבעלים של המלון שאני ישנה בו ב"כ- ביז'ו בסינט וינסננט. יכולתי עקרונית לנהוג לכל אחד מחמשת הגדולים- והברירה היתה לה טוויל או מונטה רוסה. מתיאו שלח אותי במקום זה לקורמאיור, אתר שלא הייתי בו למעלה מ 10 שנים. האתר נמצא למרגלות המון בלאן, וצילמתי המון תמונות של ההר- פשוט יפהפה וגן עדן לגלוש בתוך היופי הזה. קורמאיור ופילה די דומות בגודלן ויום שלם מספיק כדי למצות מקצה לקצה את 2 האתרים. ביום האחרון (אתמול), העדפתי לנסוע שוב לפילה, כיוון שאני לא אוהבת לעבור בין מדינות ביום האחרון לנסיעה למקרה שחלילה ניתקע במדינה אחרת. ירדתי מההר בשלוש כיוון שישנם פקקים איומים לעיתים אפילו מפילה ועד אחרי הירידה השניה למילנו על האוטוסטרדה. המון אנשים מבלים בעמק בסופש, התורים המחרידים שהיו אתמול בפילה הם הוכחה חיה לנושא. החוכמה להתמודדות עם התורים הוא להגיע לאחד הקצוות- רצוי המרוחק יותר- שם התור קצר יותר תמיד. התורים לרוחב האלה 2 טיפות מים ישראל. הבנתי שעד לפני שבועיים המצב היה קטסטרופה מוחלטת והשלגים שירדו איזנו את המצב. ס"ה אחלה סופש, נבדוק הזדמנות לעוד אחד כזה לקראת אפריל, אולי.

rozmar תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
      • rozmar
        rozmar @rozmar נערך לאחרונה על ידי

@rozmar

וכמה תמונות:

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • כהן מיקי
          כהן מיקי נערך לאחרונה על ידי

אחלה סקירה, בזכות סקירות קודמות שלך גלשתי לפני שבועיים יום וחצי ב-מונטרוסה. (לפני השלגים). נהנינו מאוד, אתר עם מסלולים מצוינים ( לא מומלץ למתחילים). האתר שהוא גם עדן לגולשי אוף-פיסט. היה יחסית ריק כי מחוץ למסלול היה מעט שלג קרחי. למזלנו המעברים בין העמקים היו פתוחים למרות רוחות יחסית חזקות. לסיכום: יתרונות:

1. מסלולים מצויינים שמתוחזקים היטב.
          2. כפרים יפים. (ישנו בגרסוניי ברזידנס שנקרא: Residenza del sole, מומלץ עם בריכה מחוממת וסאונות נפרדות לנשים וגברים)
          3. מסלול סקי נורדי חוצה את הכפר. מתאים לטיול רגלי למי שלא גולש. חסרונות:
          4. המעברים נסגרים ברוחות חזקות, מצמצם את מרחב הגלישה.
          5. לא מעט מעליות ישנות ואיטיות. (מאפיין את אאוסטה) בקיצור היה טוב. אך בשבוע שאחרי גלשנו חמישה ימים ב- serre-chevalier צרפת. שלוש שעות ממילאנו והיה מדהים. ממליץ לך להוסיף עוד שעה נסיעה ולגלוש שם.
          תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
          • drporat
            drporat נערך לאחרונה על ידי

Serre Chevalier הוא אתר צרפתי אמיתי, עם אפשרת נוחה לגלישה מפסגה לפסגה. בקצה האחד יש את Briancon, עיר אמיתית עם מבצר מתקופת נפוליאון. בקצה השני יש את Monetier Les Bains עם מרחצאות מדהימים.

בארץ הוא לא כל כך מוכר. במרחק נסיעה יש את Risoul ואת Vars. לגיוון וכשמזג האוויר תובעני

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • talpul
              talpul נערך לאחרונה על ידי

מצטרף להמלצה על Serre Chevalier

מ. פולני תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
              • מ. פולני
                מ. פולני @talpul נערך לאחרונה על ידי

@talpul הייתי בסר שבלייה לפני הרבה שנים. הגעתי מאיטליה דרך ההרים. בחזור - עם שרשראות שלג - שמזל שמישהו מקומי הרכיב לי בנקודה בה המשטרה עצרה מכוניות בלי שרשראות. עדיין, עם השרשראות, האוטו שייט על הכביש.

הירידה לבריאנסון היא או במסלול כחול (במציאות - ירוק בהיר) שמתאים בקושי לביאתלון או במסלול אדום שלא תמיד היה מיושר.

המעליות אז לא היו פאר היצירה. גם לא בהשוואה למה שהיה אז במקומות אחרים בצרפת. למשל: מבריאנסון עולים בגונדולה בשם פרורל - בעמידה.

עדיין זה אתר חביב. סימנתי V. מעדיף לחזור למקומותי באוסטריה.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
                • 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון