ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

חיזוי אמין של מזג אוויר לאתרי סקי

פורום סקי וסנובורד
    סקי מצב השלג אלפים מזג אוויר
    6
    6
    882
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • dudibecher
      dudibecher נערך לאחרונה על ידי

שלום חברים, 

למישהו/י יש המלצה מבוססת מניסיון לגבי אתר חיזוי אמין למזג אוויר באזורים ההרריים של האלפים בכלל ואלפים צרפתיים בפרט?

אם מסתכלים באתרים השונים באותה שעה ממש, מגלים פערים עצומים בחיזוי בכל הפרמטרים, וממש אי אפשר להבין האם אפילו בטווח הקרוב צפוי שלג או לא ואם כן - באיזה היקף משוער. באתר אחד יראה שיש שלג כבד, באחר יראה שלג קל או סתם מעונן ובשלישי יוצג יום מעונן חלקית וללא משקעים.

על מי לסמוך?!?

go4it תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • drporat
        drporat נערך לאחרונה על ידי

גם אני פחות מאמין לאתרי הסקי השונים בקטע הזה.

הבנתי גם שWepowder למשל מתיחס לכמות השלג ברכבל הכי גבוה. בלז ארק זה יהיה aiguille rouge וזה כמובן לא מייצג את מה שקורה מטה, ואילו בשאמוני זה יתיחס לaiguille de midi

Tarentaise Meteo
        Meteofrance.com
        Yr.no

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • ldude
          ldude נערך לאחרונה על ידי K M

לגבי אוסטריה אני בודק פה: https://www.snow-forecast.com/resorts/Mayrhofen/6day/mid
          כי יש להם חיזוי בגבהים שונים. תיאוריית קונספירציה? תמיד הם מגזימים בכמויות השלג בשביל לעודד אותנו🤣

אתה גם תמיד יכול לחפש חיזוי לעיר / כפר שנמצאים למרגלות האתר

• elig99
            elig99 נערך לאחרונה על ידי

יש כמה אתרי מזג אוויר (לא באתר אינטרנט של אתר הסקי) בהם אני משתמש. הם לא מציגים תמיד את אותה תחזית. לכן אני בוחר ברגע מסויים באתר שמציג לי את התחזית הכי אופטימית עבורי

• go4it
              go4it @dudibecher נערך לאחרונה על ידי

שלום @dudibecher , לצערי חיזוי אמין אינו קיים. אפשר לדבר על דרגות אי וודאות בחיזוי. 

תחזית מפורסמת באתרים השונים שהוזכרו כאן מבוססת בדרך כלל על שני מודלים עיקריים : GFS האמריקאי וECMWF האירופי ומה שאתה רואה כתחזית פשוט נגזר ישירות מהoutput של מודלים האלה בצורה נגישה למשתמש.

בדרך כלל באזורים מישוריים תחזית ל3 עד 5 ימים קדימה תהיה מספיק טובה ודומה במודלים האלה.

בהתייחס לתחזית לוקלית באזורים הררים העסק מתחיל להסתבך לכן לידע מטאורולוגי מקומי יש חשיבות. ישנם לא מעט אתרי סקי שתחזית מקומית שמפורסמת באתר שלהם (לתקופה של ימים בודדים קדימה) תהיה בדרגת אי-וודאות יותר נמוכה מאשר באתרים גלובליים אבל אנחנו לא בטוחים באיזה אתרים הם עושים שימוש בידע מקומי ובאיזה לא. אפשר להניח שבאתרי סקי גדולים יש מומחי מטאורולוגיה שמייעצים.

אני בדרך כלל מסתכל על תוצר גולמי של מודלים האלה.

אביא כאן דוגמא לתחזית ל Zell am Ziller:

https://www.wetterzentrale.de/de/show_diagrams.php?geoid=2072&model=gfs&var=201&run=6&lid=ENS&bw=1

הסבר קצר של משמעות הגרף:

על הגרף ניתן לראות שינויי טמפרטורה (קו עליון) ומשקעים (קו תחתון - יחידות של מ"מ לשעה - למעשה במקרה של שלג זה ס"מ לשעה) בגובה לחץ 850hPa שזה בערך גובה של 1500 מטר מעל פני הים.

קו ירוק עבה - operational run - זה ריצה מבצעית של מודל שעליה מתבססת התחזית הרשמית בכל האתרים שמתמשים במודל GFS במקרה הזה.

קו - כחול - ריצת control - מעין בקרה על ריצה מבצעית שמורצת ברזולוציה יותר נמוכה.

כל שאר הקוים זה פשוט ריצות עם תנאי התחלה קצת שונים - זה נותן את מידת הוודאות בתחזית וזאת הנקודה החשובה.

אם רואים התכנסות של כל הקוים - המשמעות היא תחזית יותר וודאית. ככל שיש פיזור יותר גדול בין הקוים התחזית פחות וודאית.

במקרה הזה נראה ששבוע הבא הולכת להיות התקררות ניכרת בוודאות גבוהה פלוס מספר אירועים בינוניים של שלג.

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 2
              • ירון בראל
                ירון בראל נערך לאחרונה על ידי

אני משתמש ב snow-forecast (התשלום) די מדוייק לטווח של 4-5 ימים

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון