ניווט

לוגו למטייל

פורום למטייל

• התחברות
    • חיפוש
    • קטגוריות
    • פוסטים אחרונים
    • תגיות
    • פופולרי
    • משתמשים

פסח במנהטן לשומר כשרות

פורום צפון אמריקה
    ניו יורק ניו יורק סיטי טיימס סקוור
    4
    6
    526
    טוען פוסטים נוספים
    • מהישן לחדש
    • מהחדש לישן
    • הכי הרבה הצבעות
    תגובה
    • הגב כנושא
    התחבר בכדי לפרסם תגובה
    נושא זה נמחק. רק משתמשים עם הרשאות מתאימות יוכלו לצפות בו.
    • מטייל_4007750
      מטייל_4007750 נערך לאחרונה על ידי

אנחנו מתכוונים לשהות בשבוע שלפני פסח ולמשך כל החג במנהטן באיזור טיימס סקוור. מישהו מכיר את האפשרויות להשיג אוכל כשר במסעדות או בחנויות בתקופה הזאת? אין לנו אפשרות לבשל.

reuben13 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
      • Daphi
        Daphi נערך לאחרונה על ידי

הי קודם כל הייתי בודקת בחבד. ויש מסעדה בשם קפה ירושלים - כשרה. לא מכירה איך מתנהלים שם בפסח אם סוגרים את המקום או שהופך כשלפ אבל שווה בדיקה כי זה קרוב. לשבוע שלפני ש פיצה כשרה חלב ישראל אאלט נקראת bravo ברחוב 37. ויש את רשת patis . יש בטוח סניף די קרוב בשמינית ו46 ויש עוד אם מתאים להתרחק מהאיזור שצוין. מוצרים כשרים יש בהרבה סופרים באיזור. תלוי כשרות כמובן. הייתי בשבוע שעבר ולי לא הכל התאים

תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 0
        • reuben13
          reuben13 @מטייל_4007750 נערך לאחרונה על ידי

@מטייל_4007750

קודם כל, פותחים גוגל מאפס ורושמים MANHATTAN KOSHER RESTAURANTS, יש מלא כאלה

שנית, בכל הסופרים ומינימרקטים יש מוצרים כשרים, יש סימני כשרות על רבים מהם, בדוק סימני כשרות באתר זה

• אנשיםטובים
            אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

מה בעצם הצרכים שלכם? אתם שומרי שבת או רק שומרי כשרות? דרישות כשרות מחמירות או שהכל הולך? מה קורה בשבת/חג? צרכים ארוחת שבת וליל סדר? במקום הלינה שלכם יש איזה מטבחון בסיסי? לפחות פריזר ומיקרו? אם אתם רק שומרי כשרות - אז מקפידים על הכל? או רק בשר/דגים צריכים להיות כשרים?

בגדול - אוכל כשר יבש אין בעיה למצוא בסופרים. אוכל מצונן כשר כמו נקניקים או גבינות, גם אפשר. פחות טריוויאלי, אבל בהחלט אפשרי. יש אפשרות למעדניות כשרות. כך שאם יש לכם מקרר ומיקרו אפשר לנסות להצטייד לשבוע קדימה גם אם אוכל מבושל. בימי שבת/חג ברור שאי אפשר למצוא אוכל מבושל טרי (אם אתם לא שומרי שבת) אלא אם מדובר בארוחה בבית חב"ד או משהו בסגנון.

לגבי מעדניות ומסעדות - שימו לב שאם הן מכשירות לפסח, אז בהחלט יתכן ששבוע לפני כבר יהיה כשל"פ או אולי סגור לרגל ההכשרה. בדיוק כמו בארץ. שווה לברר מראש אפשרויות וליצור קשר. בתנאים דומים לפני כמה שנים עשיתי הזמנה של אוכל קפוא (וחמץ) ששמרו לי בפינה של הפריזר, ובאתי כמה ימים לפני החג לאסוף כדי שהיה אוכל "נורמאלי"בימים שלפני החג.

מטייל_4007750 תגובה 1 תגובה אחרונה תגובה ציטוט 1
            • מטייל_4007750
              מטייל_4007750 @אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

@אנשיםטובים תודה על התגובה המפורטת. אנחנו (לפחות חלקנו) שומרי שבת וכשרות בכל השנה וכמובן בפסח (אשכנזים בעוונותינו..). יהיה לנו מקרר קטן אך לא מיקרוגל. בליל הסדר אנחנו נהיה בבית חב"ד. אני מקווה שלפחות חלק מהמסעדות הכשרות בסביבה אכן יפעלו גם בפסח (למרות שתכלס יש רק 3 וחצי ימי עבודה..). כמובן שאודה למי שיש מידע בנושא.. שוב תודה

• אנשיםטובים
                אנשיםטובים נערך לאחרונה על ידי

אני לא יודע איפה אתם ישנים ומה האפשרות לשנות את מקום הלינה. בחלק מחדרי המלון יש מיקרוגל. בחלק אפשר לבקש שיספקו מיקרוגל (יש להם על פי בקשה). בחלק אחר תוכלו פשוט לקנות מיקו (המחיר בניו יורק החל מ-60 דולר). כן, יש גם כאלה שאסור להכניס מיקרו.

אגב כשרות פסח ואשכנזים - לתחושתי הלא מדעית בארה"ב יש מבחר גדול יותר של "ללא חשש קטניות" מאשר בישראל.

• 1 / 1
                • פוסט ראשון
                  פוסט אחרון